طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیههای این نوع آش است. آش دوغ در مناطق مختلفی از ایران پخته میشود و هر یک از آنها، با وجود شباهتهای فراوان، تفاوتهایی با هم دارند. شما میتوانید با صرف وقتی اندک یه وعدهی غذایی یا میانوعدهی دلچسب و خوشمزه تهیه کنید. طرز تهیه آش دوغ شیرازی که در اینجا آوردهایم برای چهار نفر است و نهایتاً سه ساعت زمان خواهد برد. این غذا یکی از غذاهای محلی است که دستور تهیهی آن را در اسنپفود آوردهایم.

آش دوغ شیرازی
مواد اولیه برای طرز تهیه آش دوغ شیرازی
طرز تهیه آش دوغ شیرازی به مواد اولیهی خاصی نیاز ندارد و عمده مواد اولیهی آن در بیشتر خانهها پیدا میشود که از این قرار است:
- برنج شکسته: یکونیم پیمانه
- لپه: نصف پیمانه
- سبزیجات معطر (شوید، ترخون، چویل): بهمقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: بهمقدار دلخواه
- دوغ ترش: دو لیوان
- پیاز متوسط: یک عدد
درصورتیکه هر یک از این مواد اولیه را در خانه موجود ندارید، میتوانید بهراحتی آنها را بهصورت آنلاین سفارش دهید و در منزل تحویل بگیرید؛ برای این کار کافی است روی این لینک کلیک کنید:
طرز تهیه آش دوغ ساده شیرازی
برای طرز تهیه آش دوغ ساده شیرازی کافی است این مراحل را طی کنید؛ تهیه این آش زمان چندانی از شما نخواهد گرفت:
مرحله اول:برنجها را از قبل بخیسانید.
مرحله دوم:لپه را برای نیمساعت بپزید که نرم شود.
مرحله سوم:برنج را آب بکشید و درون قابلمه بریزید.
مرحله چهارم:سبزیجات معطر را بههمراه سه یا چهار لیوان به برنج اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد. برای نتیجهی بهتر آب را کمکم اضافه کنید که برنج خوب بپزد.
مرحله پنجم:بعد از بهجوشآمدن آب برای نیمساعت اجازه میدهیم برنج نرم شود.
مرحله ششم:پیاز را خلال کنید و با زردچوبه اندکی تفت دهید.
مرحله هفتم:گوشتها را به پیاز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید که پخته شود.
مرحله هشتم:بعد از پختهشدن گوشتها، لپه را به آن اضافه کنید و اندکی تفت دهید.
مرحله نهم:لپه و گوشت پختهشده را به برنج و سبزیجات اضافه کنید.
مرحله دهم:نمک و فلفل را بهمقدار دلخواه اضافه کنید؛ از آنجا که دوغ هم نمک دارد، مواظب باشید که آشتان شور نشود.
مرحله یازدهم:دوغ ترش را اضافه کنید و اجازه دهید قوام بیاید؛ مقدار دوغ باید بهحدی باشد که مزهی ترش به آش بدهد.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی بدون گوشت
برای طرز تهیه آش دوغ شیرازی بدون گوشت کافی است لپهها را بعد از پختهشدن با برنج پختهشده مخلوط کنید؛ پیازهای تفتدادهشده را هم، یک مرحله مانده به آخر، قبل از اضافهکردن دوغ در آشتان بریزید و خوب هم بزنید.
پیشنهاد میکنیم مطالعهی این مطالب را هم از دست ندهید: