با طرز تهیه حلوا قبیت دزفول، به خوزستان سفر کنید.
قبیت، یک حلوا خوزستانی جذاب
هر نقطهای از ایران غذاها و شیرینیهای جذاب خود را دارد. به عنوان یک ایرانی شاید تصوری که از حلوا دارید همان ترکیب معروف آرد تفت داده شده و شربت زعفران است. این حلوا خوزستانی تصور شما از حلوا را به طور کلی تغییر خواهد داد.
حلوای قبیت یک خوراکی بسیار خوشمزهی خوزستانی است. طرز تهیه حلوا قبیت دزفول بسیار ساده است. اما نکاتی دارد که شاید یک خوزستانی بتواند آن را به بهترین شکل تهیه کند. ولی شما از امتحان کردن این کار پشیمان نخواهید شد.
در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوا قبیت دزفول را مانند یک دزفولی اصیل یاد بگیرید. با اینکه تهیه این حلوا زمان زیادی نمیبرد اما طعم بینظیری دارد.
مواد لازم طرز تهیه حلوا قبیت دزفول
شکر | یک پیمانه |
تخم مرغ | دو عدد متوسط |
آب | یک و نیم پیمانه |
هل | نصف قاشق چایی خوری |
گلاب | چهار قاشق غذاخوری |
طرز تهیه حلوا کنجدی دزفول
۱. یک قابلمه یا ظرفی که قابلیت حرارت دیدن داشته باشد، بردارید و شکر را داخل آن ریخته و بر روی حرارت قرار دهید.
۲. هل و گلاب را به شکرها اضافه کنید. شعله را روشن کنید و آن را بسیار کم کنید تا شکرها نسوزد.
۳. حالا در این مرحله، یکی و نصفی پیمانه آب را به موادی که ترکیب کردهاید اضافه کنید. کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شود. دقت کنید که آب روی شکر را گرفته باشد. نکتهی مهم این است که، حرارت میبایست ملایم باشد.
۴. اجازه دهید مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و زمانی که ترکیب شما غلیظ شد شعله را خاموش کنید. قابلمه را از روی گاز بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. در طرز تهیه حلوا قبیت دزفول دقت در این مرحله بسیار اهمیت دارد.
۵. زرده و سفیده تخم مرغها را جدا کنید. میتوانید برای جدا کردن زرده و سفیده از صافی و یا چنگال استفاده کنید. حتی با استفاده از پوست خود تخم مرغ هم میتوانید این کار را انجام دهید. سفیدهها را در یک کاسه بزرگ بریزید و تا زمانی که پف کند هم بزنید.
۶. سفیده تخم مرغهایی را که هم زدهاید، به ترکیب شکر اضافه کنید. دقت داشته باشید دمای ترکیب شکر و هل نه کم باشد نه زیاد. چرا که اگر دما کم باشد، طعم نهایی خوب نخواهد شد و اگر زیاد باشد سفیدهها پخته میشود.
۷. ترکیب به دست آمده را به خوبی هم بزنید تا به حالتی شبیه به عسل برسد. ترکیب به دست آمده باید کش بیاید.
۸. در نهایت حلوا را داخل یک ظرف پهن بریزید و آن را به سلیقه خودتان تزئین کنید.
۹. حلوای شما آماده است و میتوانید سرد یا گرم نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه حلوا قبیت دزفول
۱. برای اینکه طعم این حلوا خوزستانی شما بهتر شود میتوانید در مراحل نهایی کار، کمی پودر دارچین به حلوا اضافه کنید.
۲. میتوانید برای اینکه بعد از جدا کردن سفیده و زرده، عدم استفاده از زردهها باعث هدر رفتن آنها نشود، آنها را نگه دارید و بعدا استفاده کنید.
۳. برای تزئین حلوا وقتی آن را داخل ظرف ریختید، از پودر پسته یا خلال بادام و پودر نارگیل استفاده کنید.
۴. میتوانید به این حلوا زعفران نیز اضافه کنید. اما ممکن است رنگ سفید آن که شاخصهی اصلی آن است کمی تغییر میکند.
اطلاعات و جزئیات حلوا قبیت خوزستانی
کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۴۶۹ کالری |
زمان آمادهسازی | بیست دقیقه |
زمان پخت | کمتر از نیم ساعت |
مناسب برای | ۴ نفر |
حلواهای دیگر خوزستان را بشناسیم
طرز تهیه حلوا قبیت دزفول جذاب را قبل از این توضیح دادیم. اما خوزستان جذابیتهای دیگری هم در زمینه شیرینی و حلوا برای ارائه دارد. به طور مثال، شما میتوانید با آشنا شدن با طرز تهیه گرگری دزفولی آن را تهیه کنید و لذت ببرید.
شاید طرز تهیه گرگری دزفولی برای شما سخت باشد اما میتوانید با درست کردن حلوا کنجدی دزفول یک طعم بینظیر را تجربه کنید. در ادامه برای آموزش طرز تهیه حلوا کنجدی دزفولی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای حلوا کنجدی
شکر | ۲ پیمانه |
آرد | ۲ پیمانه |
هل و زعفران | یک قاشق چایی خوری |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
شیر | ۲ پیمانه |
کره | ۱ پیمانه ذوب شده |
کنجد سفید | ۱ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
طرز تهیه حلوا کنجدی دزفول
۱. ابتدای کار یک قابلمه با اندازه مناسب بردارید. شیر و آب و شکر را داخل آن میریزیم و روی حرارت ملایم بهم میزنیم تا به جوش آمده و آرام قل بزند.
۲. زعفران و گلاب را به قابلمه اضافه کنید و بعد از ترکیب شدن از روی شعله بردارید.
۳. کنجدها را در یک تابه ریخته و تفت میدهیم تا خامی آنها از بین رفته و کمی رنگ بگیرد.
۴. در یک تابه دیگر آرد را نیز تفت میدهیم تا بوی خامی نداشته باشد. سپس کره را در یک تابه ذوب میکنیم و کنجد را به این ترکیب اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
۵. در نهایت مخلوط آرد و کره را با موادی که در مرحله اول تهیه کردید، ترکیب کنید. دقت کنید مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
۶. حلوای آماده شده را در یک ظرف پهن بریزید و با خلال پسته تزئین کنید. نوش جان!
نکات طرز تهیه حلوا کنجدی دزفول
۱. برای تهیه این حلوا میتوانید از کنجد سیاه نیز استفاده کنید یا حتی ترکیبی از کنجد سیاه و سفید را امتحان کنید.
۲. میزان کنجد این حلوا بستگی به سلیقه شما دارد و تاثیر زیادی در طعم نهایی حلوا دارد.
۳. حلوای کنجدی با روشهای متفاوتی تهیه میشود اما یکی از روشهای تهیه حلوای کنجد در جنوب همین روش است.
اطلاعات و جزئیات حلوا کنجدی
کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۵۱۲ کالری |
زمان آمادهسازی | نیم ساعت |
زمان پخت | حدود ۴۵ دقیقه |
مناسب برای | ۶ نفر |
شیرینیهای استانهای دیگر را نیز امتحان کنید.
دو نوع از شیرینیهای جذاب استان خوزستان را آموزش دادیم. طرز تهیه حلوا قبیت دزفولی بسیار ساده است و در خوزستان طرفدار زیادی دارد.
استان سیستان و بلوچستان نیز تنوع خوراک و شیرینیهای زیادی دارد. پیشنهاد ما به شما شیرینی لندو است. میتوانید طرز تهیه آن را در مقاله طرز تهیه شیرینی لندو مطالعه کنید و با تهیه این شیرینی، لحظههای خود را شیرین کنید.
از تجربه شیرینیهای جدید غافل نشوید.
استانهای ایران شیرینیهای سنتی و قدیمی بسیار زیادی دارند. بعضی از این شیرینیها بیشتر شناختهشده هستند. اما بعضی از آنها برای عموم مردم شناخته شده نیستند و اهالی همان استان آن را میشناسند.
علاوه براین، هر شیرینی سنتی و قدیمی در یک استان به روشهای مختلفی تهیه میشود. به طور مثال گز یا سوهان که بسیار هم معروف هستند، در شهرها و حتی استانهای مختلف به روشهای بسیار متنوعی تهیه میشوند.
دفعه دیگری که به یکی از استانهای ایران سفر کردید، سعی کنید تا از تجربه شیرینیهای کمتر شناختهشده غافل نشوید و لذت چشیدن آنها را امتحان کنید.
جدیدترین ها
مهر 25, 1403
مهر 25, 1403
مهر 25, 1403
پیشنهاد سردبیر
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
اردیبهشت 4, 1403
فروردین 8, 1402
بهمن 25, 1402
اسفند 20, 1402