طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه
در کنار غذاهای خانگی و محلی کشور ما، فست فود و غذاهای آماده هم از طرفداران زیادی برخوردار است. امروزه تنوع غذایی به دلیل گسترش روابط بین کشورها شامل طیف وسیعتری شده است. در کشور ما ایران، در کنار غذاهای فست فودی مانند پیتزا، همبرگر و دیگر فست فودها، شنیسل مرغ هم طرفداران زیادی دارد. این غذا به قدری محبوب است که بسیاری از کارخانههای ساخت غذاهای آماده، آن را به صورت نیمپخت یا پخت کامل آماده میکنند و در فروشگاههای مواد غذایی برای فروش قرار میدهند. در صورت خرید شنیسل مرغ آماده این غذا فقط نیاز به گرم کردن یا چند دقیقهای سرخ شدن دارند. تا آمادۀ مصرف شود.
در این مقاله میخواهیم بهترین دستورهای پخت شنیسل مرغ خانگی را برای شما آموزش بدهیم تا اگر در منزل خودتان هم دوست داشتید این غذای محبوب را میل کنید، انواعی از بهترین رسپیها و دستورهای پخت را در اختیار داشته باشید.
شنیسل یک غذای ملّی برای اتریش با اسمی آلمانی
شنیسل یکی از غذاهای مورد علاقۀ مردم اتریش است. محبوب بودن این غذا در اتریش به حدی است که خوردن آن در فرهنگ این کشور هم رخنه کرده است. این غذا با تلفیقی از گوشت کوبیده شده، آرد سوخاری، تخم مرغ و مقداری ادویه درست میشود. البته لازم به توضیح است که شنیسل میتواند انواع دیگری هم داشته باشد و از گوشتهای دیگر هم در آن میتوان استفاده کرد. مانند گوزن، گوساله، بوقلمون و گاو، این غذا شباهت بسیار زیادی به یک غذای فرانسوی هم دارد به اسم اسکالوب.
این غذا در فرانسه نیز در ردیف غذاهای محبوب مردم این کشور قرار دارد. شنیسل بیشتر با گوشت حیوانات اهلی درست میشود. شنیسل مرغ معمولاً در کشورهای مختلف دارای دورچینهای متفاوتی است. محبوبترین مخلفات که در کنار آن سرو میشود، سالاد سیب زمینی یا سیب زمینی سرخ شده است. در بعضی از کشورها هم مانند اتریش و آلمان با ژلۀ انگور قرمز سرو میشود. واژۀ شنیسل یک نام آلمانی است که برای بار اول در سال ۱۸۴۵ بر روی این غذا گذاشته شد.
دستور پخت یک شنیسل خانگی خوشمزه
درست کردن شنیسل مرغ کار پیچیدهای نیست. امّا میتواند نکاتی مهم را در بَر گیرد. این ترفندها برای مزهدار کردن و درست کردن یک شنیسل مرغ خوشمزه به کار میرود. در این دستور پخت میخواهیم شنیسل مرغ را با سسی مخصوص به شما آموزش دهیم.
نکته: شنیسل مرغ را میتوان با قسمتهای مختلفی از مرغ درست کرد. امّا قسمتِ فیله، میتواند مناسبترین قسمت مرغ برای درست کردن شنیسل مرغ استاندارد باشد.
مواد لازم برای دستور پخت شنیسل
- فیله مرغ (به تعداد لازم)
- آرد سفید به میزان لازم
- پیاز یک عدد متوسط
- پرک سوخاری
- نمک و فلفل
- روغن به میزان لازم
- تخم مرغ دو عدد
- آبلیمو دو قاشق غذا خوری
- زعفران به میزان لازم
مرحلۀ اول
در قدم اول فیلۀ مرغ را با بیفتککوب به آرامی میکوبیم به طوری که بافتهای آن از هم جدا شده ولی پاره نشوند. برای راحتتر بودن کار میتوانید آن را داخل فویل یا روی یک تخته قرار بدهید و بعد بکوبید. این کار برای نرم شدن و باز شدن بافتِ فیلۀ مرغ انجام میشود.
مرحلۀ دوم
در این مرحله نوبت به مرینیت کردن فیله مرغ میرسد واژه مرینیت کردن به معنی مزهدار کردن است. در این بخش یک پیاز متوسط را حلقه کرده و با نمک و فلفل به روی فیله میریزیم بعد از زدن ادویه باید کمی روغن زیتون و آبلیمو (به اندازۀ یک قاشق غذا خوری) به آن اضافه کنید. بعضی از آشپزها در این قسمت کمی هم سس هزار جزیره به اندازۀ یک قاشق غذا خوری به این مواد اضافه میکنند. این کار برای ترد تر شدن فیله در هنگام سرخ شدن است. بهتر است این مواد را داخل ظرفی در دار بریزید.
مرحلۀ سوم
اگر ظرف دردار است، بعد از همزدنِ مواد با فیلۀ کوبیده شده، در ظرف را بسته و ۱۰ ثانیه محکم تکان بدهید بعد مواد را حدود ۳ تا ۵ ساعت داخل یخچال قرار داده تا فیله، کاملاً مزهدار شود. اگر هم ظرف دردار در دسترس نیست بعد از هم زدن با دست، روی ظرف یک در پوش یا کیسه قرار بدهید تا فضای یخچال بوی غذا را نگیرد و فیلۀ شما علاوه بر طعم و مزه، دارای عطر خوبی هم باشد.
مرحلۀ چهارم
بعد از صبر کردن و مزهدار کردن فیله، در ظرف را باز کرده و تمام پیازها را از آن جدا میکنیم. بعد فیلههای مزهدار شده را داخل آرد فرو کرده و سعی میکنیم تمام قسمتهای فیله را آردی کنیم. در این بخش باید توجه داشته باشید که کمی هم داخل آرد، نمک و فلفل زده باشید.
مرحلۀ پنجم
در یک ظرف جداگانه تخم مرغها را بشکنید و بعد شروع به همزدن آنها کنید تا کاملاً یک دست شوند.
مرحلۀ ششم
تمام فیلههای آردی را آغشته با مایع آماده شدۀ تخم مرغ کنید. در این بخش وسواس زیادی به خرج بدهید تا کاملاً فیلههای آردی شده آغشته به تخم مرغ شده باشند. در این بخش داخل مایع کمی هم زعفران میریزیم.
مرحلۀ هفتم
اولین کاری که انجام میدهید، ظرفی را از پرک سوخاری، پودر نان یا پودر سوخاری، پر میکنید و تمام فیلهها را در آن میچرخانید. به طوری که کاملاً پرک سوخاری به تمام قسمتهای فیلهها برسد. حالا فیلههای شما کاملاً آمادۀ سرخ شدن است. لازم به توضیح است که در بین موارد گفته شده، پرک سوخاری به علت داشتن بافت درشت، در درست کردن شنیسل مرغ کاربردی بیشتر از دو مورد دیگر گفته شده دارد.
مرحلۀ هشتم
در این بخش کار ما در آخرین بخش خود قرار دارد. در این قسمت باید در یک ماهیتابه به میزان لازم روغن بریزیم و بعد فیلههای مرینیت شده را داخل آن قرار دهیم. هر فیله با توجه به میزان حرارت و شعله به حدود ۶ الی ۷ دقیقه زمان برای آماده شدن نیاز دارد. دقت کنید که حتماً روغن داغ شود و بعد شما اقدام به سرخ کردن فیلهها کنید. در این صورت فیلهها هم برشتهتر شده و هم زودتر آماده میشوند. کار ما در این بخش با خود شنیسل تمام شده اما ما نیاز به یک سس مخصوص برای داشتن یک شنیسل مرغ خوشمزه داریم که در بخش بعدی به سس و تهیه آن میپردازیم با ما باشید در ادامه این مقاله.
اهمیت سس و سرو آن روی غذا
در تمامی غذاهایی که به سبک فست فود درست میشوند نمی توان نقش سس را بی اهمیت جلوه داد. چرا که به هر میزانی هم غذا خوب و با کیفیت باشد داشتن یک سس مخصوص برای آن یک امتیاز ویژه به حساب میآید. در بخش دومِ طرز تهیّه یک شنیسل خوشمزۀ خانگی، میخواهیم به نحوۀ درست کردن سسِ جعفری برای این غذای لذیذ بپردازیم.
مواد لازم برای درست کردن سس جعفری، مخصوص شنیسل مرغ
- آرد به میزان لازم
- کره یک عدد کوچک
- خامه یک عدد کوچک
- جعفری خرد شده یک پیاله
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- شیر
- پنیر گودا یا موزارلا
مرحلۀ اوّل
یک قاشق آرد را داخل شیر حل کرده تا کاملاً یک دست شود.
مرحلۀ دوّم
داخل ماهیتابه را با یک کره کوچک چرب میکنیم و بعد صبر میکنیم تا کره کاملاً آب شود.
مرحلۀ سوم
شیر و آرد همزده شده را داخل ماهیتابه ریخته و بعد از مدّتی که کمی گرم شد، یک الی دو قاشق خامه به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. بعد از مدت کوتاهی این مایع کمی لعاب می اندازد.
مرحلۀ چهارم
جعفریهای خرد شده را به آن اضافه و کاملاً به هم میزنیم. بعد از چند دقیقه کمی پنیر به سلیقۀ خودتان به آن اضافه کنید. تا به جذاب شدن سس شنیسل کمک کند. حالا میتوانید این سس خوشمزه را روی شنیسل مرغ خود امتحان کنید و از درست کردن یک شنیسل مرغ جذاب لذت ببرید.
شنیسل مرغ با برنج
اگر شما قصد دارید که شنیسل خود را همراه با برنج میل کنید، باید بگوییم بهتر است از برنج آبکش استفاده کنید. چرا که برنجهای کته، مناسب این غذا نیستند. همچنین باید گفت: شنیسل یک غذا با گرایش فست فود است و از برنج زعفرانی میتوانید برای دورچین بیشتر استفاده کنید.
شنیسل مرغ با برنج معمولاً کمتر از شنیسل با سیب زمینی سرخ کرده طرفدار دارد. امّا اگر شما طرفدار پروپا قرص شنیسل با برنج هستید، بهتر است از برنجی که زیاد ری میکند استفاده کنید. معمولاً برنج در کنار این غذا به عنوان یک تکمیل کننده استفاده میشود نه غذای اصلی. در بیشتر موارد اگر شنیسل مرغ همراه با برنج باشد از درست کردن قارچ سوخاری یا سیب زمینی سرخ کرده پرهیز کنید.
خواص و ارزش غذایی شنیسل مرغ
حالا که ما در این مقاله به شما طرز تهیّه شنیسل مرغ و سس مخصوص را دادیم میخواهیم به خواص و ارزش غذایی شنیسل مرغ هم بپردازیم تا شما دلیل انتخاب این غذا را از سمت ما بدانید.
ارزش غذایی شنیسل
این غذای محبوب دارای انواع ویتامین های A،B و C است. این غذا سرشار از موادی مانند کلسیم، فسفر، آهن، روی و سلنیوم است. این غذا به علاوۀ داشتن تمامی موارد بالا، یکی از منابع سرشار پروتئین هم به شمار میآید. این غذای دوست داشتنی با داشتن ویتامین B3 میتواند در پیشگیری از بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. شما با خوردن این غذا در حقیقت بدن خود را تقویت کرده و به توان بدنی خود می افزایید.
نکات طلایی و ترفندهایی برای پخت یک شنیسل بینظیر
- حتماً سعی شود از پرک سوخاری استفاده شود به دلیل بافت درشت تر باعث بهتر سوخاری شدنِ شنیسل میشود.
- ابتدا فیله را کمی با چاقو خراش دهید و بعد به آرامی آن را بکوبید. با این کار شما به فیله کمک میکنید که راحتتر مغز پخت شود. برای این کار بهتر است فیله را درون یک فویل پیچیده و سپس به آرامی بکوبیدش.
- زعفران را با مایع اولیه مخلوط کنید. سعی کنید از زعفران به عنوان یک رنگ دهندۀ طبیعی هم استفاده کنید.
- اگر سرخ کن دارید. بهتری است شنیسلها را داخل سرخ کن برشته کنید. این کار به زود آماده شدن و ترد شدن شنیسل کمک زیادی میکند.
- در کنار شنیسل بهتر است از سالاد سیب زمینی با سس مخصوص استفاده کنید. اگر این امکان برای شما وجود نداشت از قارچ سوخاری هم میتوانید به عنوان دورچین غذا یا مکمل آن استفاده کنید.
- زدن سس هزار جزیره به اندازۀ یک قاشق غذا خوری، هم به طعم بهتر فیلۀ مرغ کمک میکند و هم فیله را در هنگام سوخاری شدن تردتر میکند.
جدول کالریها و ارزش غذایی شنیسل مرغ
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
انرژی (کالری) | ۳۶۶ کیلوکالری |
کربوهیدرات | ۱۷٫۶۵ گرم |
پروتئین | ۱۹٫۶۴ گرم |
چربی | ۲۳٫۶۶ گرم |
آب | ۴۹٫۱۲ گرم |
فیبر | ۰٫۲۲ گرم |
قند | ۰٫۱۲ گرم |
کلسترول | ۱۵۶٫۸۵ میلیگرم |
ویتامینهای شنیسل مرغ
ویتامین A | ۵۵٫۴۲ میکروگرم |
ویتامین D | ۰٫۷ میکروگرم |
ویتامین E | ۷٫۶۹ میلیگرم |
ویتامین K | ۱٫۹۴ میکروگرم |
ویتامین C | ۰ میلیگرم |
تیامین (B1) | ۰٫۲۳ میلیگرم |
ریبوفلاوین (B2) | ۰٫۳ میلیگرم |
نیاسین (B3) | ۷٫۱۹ میلیگرم |
کولین (B4) | ۱۳۲٫۹۱ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | ۰٫۹۷ میلیگرم |
ویتامین B6 | ۰٫۳۲ میلیگرم |
فولات (B9) | ۱۷٫۰۱ میکروگرم |
ویتامین B12 | ۰٫۴۳ میلیگرم |
مواد معدنی در شنیسل مرغ
کلسیم | ۷۹٫۲۳ میلیگرم |
آهن | ۲٫۴۷ میلیگرم |
منیزیم | ۲۶٫۵۴ میلیگرم |
فسفر | ۱۹۲٫۱۶ میلیگرم |
پتاسیم | ۲۰۱٫۷۷ میلیگرم |
سدیم | ۲۰۲۵٫۰۵ میلیگرم |
روی | ۱٫۱۲ میلیگرم |
مس | ۴۰٫۴۲ میلیگرم |
منگنز | ۰٫۲۱ میلیگرم |
سلنیم | ۱۹٫۹۵ میکروگرم |
اگر به طرز تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید:
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402