شیرینی شکری، یکی از خوشمزهترین، پرطرفدارترین و قدیمیترین شیرینیهای ایران است که اصلیت آن به کرمانشاه برمیگردد. امروزه در بسیاری از نقاط ایران، این مدل شیرینی تهیه میشود که تفاوت اصلی آنها نبود روغن کرمانشاهی در پختشان است. طرز تهیه شیرینی شکری بسیار آسان بوده و یک گزینه مناسب برای عصرانه، پذیرایی از مهمانان در ایام نوروز و مصرف روزانه در کنار چای و قهوه است. مدل مشابه این شیرینی را میتوانیم در کشورهای خارجی برای تعطیلات کریسمس ببینیم.
شیرینی شکری |
|
تعداد نفرات | 22 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 15 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | 86.5 کیلوکالری |
طرز تهیه شیرینی شکری با فر

بافت ترد و در عین حال نرم این شیرینی به دلیل ترکیباتی است که در آن به کار رفته است. میزان شیرینیِ آن را میتوانید با توجه به ذائقه خود کم و زیاد کنید. ماندگاری شیرینی شکری بسیار بالاست به شرطی که آن را درون یک ظرف بسته درون یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی شکری کره ای
جدول زیر شامل کلیه موادی است که برای درست کردن این شیرینی به آن نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 3 پیمانه |
کره | 125 گرم |
پودر قند | 1 + ½ پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ½ قاشق چایخوری |
شکر | به مقدار لازم |
دستور پخت شیرینی شکری خانگی
پس از آماده سازی مواد لازم مانند طرز تهیه انواع کیک و شیرینی باید مراحل زیر را برای درست کردنش طی کنید:
- مرحله اول: کره را درون ظرفی بزرگی قرار دهید و اجازه دهید تا با دمای محیط نرم شود.
- مرحله دوم: پودر قند و وانیل را ترکیب کرده و به کره اضافه کنید و سپس با همزن، آنها را مخلوط کنید.
- مرحله سوم: تخم مرغ را به ترکیبات مرحله 2 اضافه کرده و با همزن به مدت 5 دقیقه بزنید. (رنگ مواد در این مرحله باید کرم شود.)
- مرحله چهارم: آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آنها را الک کنید. سپس به ترکیبات مرحله 3 اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا بافت خمیر نرم و یکدست شود. (خمیر نباید به دست بچسبد.)
- مرحله پنجم: روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را با وردنه کاملا پهن کنید.
- مرحله ششم: با شکل دلخواه روی خمیر برش بزنید.
- مرحله هفتم: سپس کمی شکر را روی خمیر بپاشید و در نهایت آنها را درون سینی فر قرار دهید.
- مرحله هشتم: به شیرینیها در حدود 15 دقیقه با دمای 180 درجه حرارت بدهید تا کاملا پخته شوند.
طرز تهیه شیرینی شکری بدون فر

شما میتوانید بدون استفاده از فر نیز شیرینی شکری را در منزل تهیه کنید. در این بخش از مطلب به مراحل پخت شیرینی شکری بدون استفاده از فر پرداختهایم.
مواد لازم برای درست کردن شیرینی شکری ساده
جدول زیر شامل کلیه موادی است که باید در این روش آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 350 گرم |
آب ولرم | 3/2 لیوان دسته دار فرانسوی |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | 4 قاشق غذاخوری |
پوست پرتقال رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
خمیر مایه | 8/1 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
پودر قند یا شکر | به میزان دلخواه |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
دستور پخت شیرینی شکری بدون فر
مراحل زیر طرز تهیه شیرینی شکری برشی را بدون نیاز به فر به شما نشان داده است. بافت نهایی شیرینی در این روش پخت شبیه به پیراشکی، دونات یا همان بافتی است در طرز تهیه شیرینی سمبوسه میبینید:
- مرحله اول: آب ولرم را در ظرفی بریزید و خمیر مایه و شکر را به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط کنید.
- مرحله دوم: اجازه دهید تا ترکیبات درست شده در مرحله اول برای مدت زمان 10 دقیقه استراحت کنند.
- مرحله سوم: آرد، بکینگ پود و نمک را مخلوط کرده و دو بار الک کنید.
- مرحله چهارم: درون یک ظرف خمیر مایع و ترکیبات جامد مرحله سوم را مخلوط کرده و کاملا ورز دهید.
- مرحله پنجم: تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله ششم: روغن مایع را به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
- مرحله هفتم: در آخر نیز پوست پرتقال را اضافه و مخلوط کنید.
- مرحله هشتم: خمیر را به خوبی ورز دهید.
- مرحله نهم: خمیر را به صورت توپهای گرد کوچک در بیاورید و اجازه دهید هر کدام به صورت جداگانه 10 دقیقه استراحت کنند.
- مرحله دهم: درون تابه روغن بریزید. (میزان روغن باید به گونهای باشد که شیرینیها درون آن غوطهور شوند.)
- مرحله یازدهم: توپکها را درون روغن ریخته و اجازه دهید تا کاملا طلایی و سرخ شوند.
- مرحله دوازدهم: توپکهای سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.
- مرحله سیزدهم: بعد از خنک شدن شیرینیها، آنها را درون شکر بغلتانید.
نکات طلایی در طرز تهیه شیرینی شکری برای نوروز

در طرز تهیه شیرینی شکری خانگی میتوانید از پیشنهادات زیر استفاده کنید:
- میتوانید به جای کره از روغن مایع استفاده کنید.
- میتوانید به جای کره از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
- با اضافه کردن پودر کاکائو به شیرینی میتوانید رنگ و طعمش را تغییر دهید.
- به جای استفاده از شکر در تزئین نهایی شیرینی میتوانید از یک زرده تخم مرغ، یک قاشق پودر شکر و ¼ قاشق چایخوری وانیل اضافه کنید و قبل از قرار دادن در فر روی شیرینیها بمالید.
- میتوانید برای تزئین، یک عدد بادام قبل از پخت روی شیرینیهای قرار دهید.
- استفاده از پودر پسته نیز برای تزئین شیرینی آن را جذاب میکند.
- برای تهیه شیرینی شکری میتوانید از قالبهایی با طرحهای مختلف استفاده کنید.
- میتوانید چند قطره اسانس هل به ترکیبات شیرینی اضافه کنید.
- با اضفه کردن پودر مغزهای مختلف میتوانید طعم متفاوتی را در شیرینی شکری ایجاد کنید.
- استفاده از 2 تا 3 قاشق زعفران دم کرده به ترکیبات شیرینی، طعم آن را بهتر میکند.
شیرینی شکری، شیرینی که دست رد به سینه آن نمیزنید…
روش طرز تهیه شیرینی شکری در منزل بسیار آسان است. شما میتوانید تنها با چند ماده ساده، به راحتی شیرینی دلخواه خود را درون منزل تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. البته، اگر تجهیزات کافی برای درست کردن این شیرینی یا هر نوع شیرینی دیگری را ندارید، پیشنهاد ما خرید انلاین شیرینی از اسنپ فود است. با یک جستجوی ساده در این پلتفرم به راحتی میتوانید شیرینی و شیرینی فروشی دلخواه خود را پیدا کنید و موارد دلخواه خود را انلاین سفارش دهید.
در پایان، شما هم تجربیات خود را از درست کردن این شیرینی یا خرید و چشیدن طعم آن با ما به اشتراک بگذارد.
نظرات کاربران