آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه شیرینی زنبوری
انواع کیک و شیرینی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه شیرینی زنبوری؛ انتخابی ایده آل برای عید نوروز

مینا اسماعیل بیگی 26 اسفند 1402 6 دقیقه

شیرینی لانه زنبوری، ظاهری شبیه کلوچه و بافتی نرم و لطیف دارد و انتخابی مناسب برای انواع مناسبت‌ها و دورهمی‌ها است. در طرز تهیه شیرینی زنبوری ، خمیر شیرینی را از ترکیب تخم‌مرغ، شکر، اسانس وانیل، روغن مایع و پودر نشاسته تهیه کرده و در نهایت آرد را اضافه کنید. در ادامه، از خمیر گلوله‌هایی یک‌اندازه به فرم بیضی درست کرده و روی هر کدام را با فشردن یک توری فلزی، طرح‌دار کنید. شیرینی‌ها را داخل فر بپزید و سپس با قرار دادن یک لایه مارمالاد بین هر دو تکه شیرینی و آغشته کردن دور شیرینی‌ها به ترکیب آب، عسل و پودر نارگیل، کار پخت شیرینی را به اتمام برسانید.

شیرینی زنبوری

زمان آماده سازی حدود 30 دقیقه
زمان پخت شیرینی بین 10 تا 15 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شیرینی زنبوری

فهرست شیرینی های اصیل ایرانی آنقدر مفصل است که احتمالا برای انتخاب طرز تهیه شیرینی برای عید نوروز دچار مشکل خواهید شد. با‌این‌حال، اگر به‌دنبال پخت یک شیرینی کم هزینه برای عید نوروز هستید، شیرینی زنبوری را از قلم نیندازید. نقش توری روی این شیرینی خانگی لذیذ، حالتی شبیه لانه زنبور عسل ایجاد می‌کند و به همین دلیل این شیرینی را به این نام می‌شناسند. عطر اسانس وانیل و مزه مارمالاد هم لذت چشیدن طعم ملایم این شیرینی را دو‌چندان می‌کنند. حالا اگر دوست دارید بدانید این شیرینی خوش‌طعم و معطر چطور درست می‌شود، با اسنپ فود همراه شوید و مواد اولیه را آماده کنید.

طرز تهیه شیرینی زنبوری

مواد لازم برای تهیه شیرینی زنبوری

مواد اولیه در طرز تهیه ی شیرینی لانه زنبوری به صورت جدول زیر است. دقت کنید که مقدار آرد مورد استفاده، بر حسب تجربه است و برای این مقدار مواد اولیه، احتمالا چیزی در حدود 530 گرم آرد کافی خواهد بود.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید شیرینی‌پزی به مقدار لازم
تخم‌مرغ 3 عدد
شکر دانه ریز 1 پیمانه
نشاسته ذرت 1 پیمانه
روغن مایع 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق سوپ‌خوری (10 گرم)
اسانس وانیل چند قطره
عسل 1 قاشق غذاخوری
مارمالاد دلخواه به مقدار لازم
پودر نارگیل به مقدار لازم

مراحل دستور تهیه شیرینی زنبوری

برای تهیه این شیرینی ساده در خانه، به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:

مراحل دستور تهیه شیرینی زنبوری

  • مرحله اول: برای شروع کار، تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای مناسب شکسته و شکر را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، اسانس وانیل را به محتویات کاسه افزوده و مواد را با دور متوسط همزن هم بزنید تا حالتی یکدست و کرم‌رنگ پیدا کند.
  • مرحله سوم: حالا روغن مایع را طی 3 مرحله به مواد شیرینی افزوده و همزمان با همزن، هم بزنید تا مایه شیرینی یکدست شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی لونه زنبوری، نشاسته ذرت را داخل کاسه بریزید و پس از اینکه کمی آن را با قاشق مخلوط کردید، همزن را روشن کرده و در حدی که مواد یکدست شوند، هم بزنید.
  • مرحله پنجم: فر را روشن کرده و حرارت آن را روی 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا فضای داخل آن کاملا گرم شود. در صورت استفاده از فر برقی، دمای فر باید 160 درجه سانتی‌گراد باشد.
  • مرحله ششم: حالا آرد شیرینی‌پزی را الک کرده و آن را به‌تدریج داخل کاسه بریزید. همزمان با آرد، بیکینگ پودر را هم اضافه کنید.

نکته مهم: مقدار آرد مورد استفاده باید به‌حدی باشد که در نهایت، خمیری نرم و لطیف حاصل شود که به دست نچسبد.

  • مرحله هفتم: پس از اضافه کردن آرد، ابتدا با لیسک و کمی بعد با دست شروع به مخلوط کردن مواد کنید و آن را خوب ورز دهید تا حالتی یکدست و لطیف پیدا کند.

نکته: اگر خمیر کمی حالت چسبندگی داشت، مشکلی نیست و نباید آرد بیشتری اضافه کنید. خمیر را داخل یک نایلون قرار دهید تا خشک نشود.

نکته: طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری با بیکینگ پودر مرغوب، پف خوبی ایجاد می‌کند، اما باید دقت کنید که پس از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر، حتما همزن را کنار گذاشته و برای شکل دادن به خمیر از دست خود استفاده کنید.

  • مرحله هشتم: از خمیر، گلوله‌های 23 گرمی جدا کرده و آن‌ها را با دست خود به صورت بیضی فرم دهید. برای هم‌اندازه بودن گلوله‌ها می‌توانید از ترازوی آشپزخانه کمک بگیرید. خمیرهای شیرینی را روی سطح صافی قرار دهید.
  • مرحله نهم: در ادامه، یک توری فلزی ساده را به آرد آغشته کرده و بتکانید تا آرد اضافی آن خارج شود. سپس، این توری را روی خمیر شیرینی فشار دهید تا طرح توری روی خمیر بیفتد.
  • مرحله دهم: حالا شیرینی‌ها را به آرامی از سطح صاف زیرین جدا کرده و داخل سینی فر که قبلا آن را با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، بچینید.

نکته: فاصله شیرینی‌ها را در نظر بگیرید تا پس از حجیم شدن بر اثر پخت، به هم نچسبند.

  • مرحله یازدهم: بعد از حدود 10 تا 15 دقیقه، زیر شیرینی‌ها کمی طلایی می‌شود. در این زمان، سینی فر را خارج کرده و آن را در دمای محیط قرار دهید تا شیرینی‌ها خنک شوند.
  • مرحله دوازدهم: حالا سطح صاف یکی از شیرینی‌ها را با مارمالاد دلخواه روکش کرده و شیرینی دوم را به آن بچسبانید.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، 1 قاشق غذاخوری عسل را با مقداری کمی آب جوش رقیق کرده و این ترکیب را با قلم‌موی آشپزی دور‌تا‌دور شیرینی زنبوری بمالید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، دورتا‌دور شیرینی‌ها را در ظرفی حاوی پودر نارگیل بغلطانید تا پودر نارگیل به ترکیب آب و عسل بچسبد.

شیرینی زنبوری را در ظرف دلخواه بچینید و همراه با چای یا نوشیدنی دلخواه از مهمانان خود پذیرایی کنید. نوش جان

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی زنبوری

در طرز تهیه شیرینی زنبوری به‌عنوان شیرینی عید، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • دقت کنید که لازم است نشاسته هم مثل آرد، از قبل الک شده و هوادهی شود.
  • در طرز تهیه خمیر شیرینی لانه زنبوری، پوشاندن خمیر شیرینی و گلوله‌های 23 گرمی با نایلون ضروری است. در غیر این صورت، خمیر شیرینی خشک می‌شود و هنگام فرم دادن، ترک می‌خورد.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی زنبوری

  • زمان پخت شیرینی را حدودی در نظر بگیرید. طلایی شدن زیر شیرینی‌ها، معیار مناسبی برای خاتمه دادن به زمان پخت آن‌ها است.
  • برای تهیه شیرینی زنبوری، از پیمانه‌های استاندارد شیرینی‌پزی و اسانس‌های مرغوب استفاده کنید.
  • تهیه این شیرینی در مقایسه با طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان‌تر است، اما از آنجا که باید 2 تکه شیرینی کاملا روی هم فیکس شوند، در اندازه‌های آن‌ها دقت کنید تا در نهایت، ظاهر شیرینی‌ها هم مثل طعم آن‌ها عالی شود.

اصول نگهداری از شیرینی زنبوری

شیرینی زنبوری را در ظروفی خشک و تمیز و در مکان‌های خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید. اگر تعداد شیرینی‌ها زیاد است و مجبورید آن‌ها را روی هم بچینید، بین ردیف پایین و بالا از یک لایه کاغذ روغنی استفاده کنید تا شیرینی‌ها به هم نچسبند و فرم و ظاهر آن‌ها به هم نخورد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شیرینی زنبوری

شما می‌توانید به‌جای استفاده از مارمالاد در طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری، از انواع سس‌های خانگی مثل سس کاراملی استفاده کنید. همچنین در صورت عدم دسترسی به روغن مایع معمولی، روغن سرخ‌کردنی جایگزین مناسبی است.

شیرینی لانه زنبوری و تجربه یک طعم فوق العاده

در بالا طرز تهیه شیرینی زنبوری را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. لانه زنبوری یک شیرینی ساده در خانه برای عید است که می‌توانید به راحتی آن را تهیه کنید. با این حال، اگر فرصت شما حتی برای تهیه این شیرینی ساده هم محدود است، نگران نباشید و از اسنپ فود کمک بگیرید.

شما می‌توانید با سفارش انلاین شیرینی از این سایت، انواع شیرینی‌های دلخواه خود را به صورت اینترنتی تهیه کرده و به طور قابل توجهی در وقت و انرژی خود صرفه‌جویی کنید. امیدواریم تجربه خرید از اسنپ فود به اندازه طعم و مزه این شیرینی‌های تازه و باکیفیت برایتان شیرین و جذاب باشد.

سوالات متداول

اگر توری فلزی به خمیر شیرینی لانه زنبوری چسبید، چه کنیم؟

در این صورت، توری فلزی را به مقداری آرد آغشته کنید تا مشکل برطرف شود.

آیا روغن مایه در طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری جایگزینی دارد؟

بله، در صورت عدم دسترسی به روغن مایع می‌توانید از روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید.

شرایط نگهداری از شیرینی لانه زنبوری چیست؟

شیرینی‌ها را در ظرفی درب‌دار و در مکان‌های خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود