شیرینی کشمشی با بافت خاص، عطر وانیل و کشمشهای خوش طعم داخلش، قابل مقاومت نیست. این شیرینی با توجه به شکل ظاهری که دارد مناسب مجالس و مهمانیها نیست، با این حال تمامی افراد طرفدار این شیرینی خوشمزه هستند. شیرینی کشمشی به روشهای مختلف در فر و بدون فر، با طعمهای وانیلی و زعفرانی و به صورت ترد و نرم تهیه میشود. جالب است بدانید که طرز تهیه شیرینی کشمشی ساده بسیار ابتدایی است و به راحتی در منزل با استفاده از وسایل بسیار ابتدایی میتوانید آن را تهیه نمایید. اگر دوست دارید با چند مدل طرز تهیه شیرینی کشمشی آشنا شوید، با ما در اسنپ فود همراه شوید.
شیرینی کشمشی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
شیرینی کشمشی قنادی
مسلماً اگر فر در دسترس دارید، راحتترین راه برای تهیه شیرینی کشمشی بازاری، استفاده از فر است. پس مواد اولیه را تهیه کنید و فر را روشن کنید تا گرم شود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی در فر
در طرز تهیه شیرینی کشمشی بازاری به مواد زیر احتیاج دارید. مواد لازم برای شیرینی برای ۶ نفر قید شده و شما در طرز تهیه شیرینی کشمشی دونفره به یک سوم مواد احتیاج دارید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 1 پیمانه (125 گرم) |
کره | 2/3 پیمانه (170 گرم) (هم دمای محیط) |
شکر | 1 پیمانه (200 گرم) |
تخم مرغ | 3 عدد بزرگ (هم دمای محیط) |
کشمش | یک پیمانه (180 گرم) |
پودر وانیل / عصاره وانیل | 1/4 قاشق غذا خوری / 1 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه شیرینی کشمشی در فر
طرز درست کردن شیرینی کشمشی خوشمزه در فر به شکل زیر است:
- مرحله اول: فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- مرحله دوم: آرد را داخل یک کاسه بریزید به اندازه یک نوک انگشت نمک به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: در کاسه ای دیگر کره خمیری شکل را همراه با شکر به مدت 5 دقیقه با یکدیگر مخلوط کنید. این کار را تا زمانی که کره به رنگ کرم در بیاید و اندکی پف کند، ادامه دهید. سپس پودر یا عصاره وانیل را اضافه کنید.
- مرحله چهارم: تخم مرغها را مرحله به مرحله اضافه کنید و بعد از اینکه هر یک را به مخلوط اضافه میکنید مخلوط کنید و سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله باید آرد را به آرامی اضافه کنید و به آهستگی مخلوط کنید. تا جایی به هم زدن ادامه دهید تا خمیری یکدست ایجاد شود.
- مرحله ششم: کشمشها را داخل خمیر بریزید و با کمک یک قاشق به آرامی آنها را با خمیر ترکیب کنید. سعی کنید کشمشها در همه جای خمیر پخش شوند.

- مرحله هفتم: سینی را با یک کاغذ روغنی بپوشانید، با استفاده از یک قاشق سعی کنید توپکهای هم اندازه درست کنید و به صورت منظم و با فاصله درون سینی بچینید. در هر سینی حدود 12 توپک جا میگیرد و با این مقدار خمیر، شما سه سینی شیرینی کشمشی خواهید داشت. (برای راحتی میتوانید از اسکوپ بستنی یا قیف هم استفاده کنید)
- مرحله هشتم: سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. حدود 10 تا 12 دقیقه طول میکشد تا شیرینیها بپزد و لبههای آن طلایی و قهوهای شود.
- مرحله نهم: در این مرحله میتوانید سینی را از فر بیرون بیاورید و بعد از گذشت چند دقیقه شیرینیها خنک میشوند. با استفاده از توری، شیرینیها بهتر خنک میشوند، پس آنها را از روی سینی بردارید و روی توری قرار دهید.
- مرحله دهم: سینی بعدی شیرینیها را آماده کنید و در فر بگذارید.
- مرحله یازدهم: این شیرینی را میتوانید برای یک هفته در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید.
شیرینی کشمشی بدون کره
ممکن است یک بعد از ظهر هوس شیرینی کشمشی کرده باشید، ولی از مواد اولیه کره در دسترس شما نباشد. در این صورت خبر خوب این است که مشکلی نیست! بدون کره هم میتوانید این شیرینی را به صورت خیلی خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی بدون کره به این شکل است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 1 و 2/3 پیمانه (210 گرم) |
روغن مایع | 2/3 پیمانه (150 گرم) |
پودر قند | 1 و 1/3 پیمانه ( 170 گرم) |
کشمش | نصف پیمانه ( 90 گرم) |
تخم مرغ | دو عدد |
وانیل | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
اگر میخواهید شیرینی کشمشی بسیار خوشمزه بدون کره با کیفیت بالا تهیه کنید، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا روغن و پودر قند را در کاسهای ریخته و با کمک همزن خوب هم بزنید.
- مرحله دوم: تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و مخلوط میکنید. این مواد باید خوب ترکیب شوند و پف کنند.
- مرحله سوم: وانیل را اضافه کنید و سپس آرد و کشمش را کمکم داخل مخلوط بریزید. در حدی هم بزنید که مواد کاملاً یک دست شود.
- مرحله چهارم: در مرحله آخر طریقه پخت شیرینی کشمشی توپکهای کوچک را درست کنید و با رعایت فاصله داخل سینی فر بچینید. دمای فر باید 180 درجه سانتی گراد باشد و به مدت ده دقیقه سینی داخل فر قرار گیرد. شیرینی باید طلایی رنگ شود. در صورتی که در منزل فر ندارید با استفاده از یک ماهیتابه و گاز میتوانید شیرینی خود را درست کنید.

در قسمت قبلی طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر را توضیح دادیم که میتواند برای شما کاربردی باشد.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر

اگر در آشپزخانه منزل خود، فر ندارید؛ جای هیچ نگرانی نیست و شما میتوانید شیرینی کشمشی را به راحتی بدون فر هم درست کنید. میپرسید چطور؟
یک شعله پخش کن را حرارت متوسط گاز برای یک ربع قرار دهید تا داغ شود. در این فاصله که شعله پخش کن در حال داغ شدن است، میتوانید درون یک قابلمه یا یک ماهیتابه کاغذ روغنی قرار دهید و توپکهای خمیر شیرینی را با فاصلههای معین درون آن بچینید. لازم به ذکر است که باید فاصله بین توپکها را حتماً رعایت کنید، چون این شیرینی زمان پخت پهن شده و فضای بیشتری میگیرد.
تابه را روی شعله پخش کن بگذارید و در آن را بگذارید. دم کنی فراموش نشود. در صورتی که به شیرینی کشمشی نرم علاقه دارید، به 15 دقیقه زمان احتیاج دارید تا شیرینی شما حاضر شود، اما اگر میخواهید شیرینی خشکتر باشد بعد از 20 دقیقه گاز را خاموش کنید. شیرینیها را از تابه خارج کنید تا سرد شوند. در پایان این مطلب، اگر از علاقه مندان به دنیای شیرینی ها هستید دعوت می کنیم با شیرینی اچ بی سوییت هم آشنا شوید.
کیک کشمشی

خب بد نیست بعد از آشنا شدن با طرز تهیه شیرینی کشمشی، با یک مدل کیک کشمشی هم آشنا شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه کیک کشمشی
مواد لازم برای طرز تهیه کیک کشمشی به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد چند منظوره | 2 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد ( هم دمای محیط) |
روغن مایع | نصف پیمانه |
ماست چکیده | 3/4 پیمانه ( هم دمای محیط) |
شکر | یک پیمانه |
کشمش | نصف پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مربا خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
مراحل تهیه کیک کشمشی
مراحل زیر را در طرز پخت شيريني كشمشی دنبال کنید:
- مرحله اول: در طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم با ماست، ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا خوب گرم شود.
- مرحله دوم: تخم مرغها و وانیل را داخل کاسهای بریزید و با همزن خوب بزنید. حال میتوانید شکر را به مخلوط اضافه کنید. با دور تند هم بزنید تا حجم تخم مرغها دو برابر و رنگ آن کرم شود.
- مرحله سوم: روغن مایع را اضافه کنید و سپس ماست را بریزید و در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.
- مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر را به یکدیگر مخلوط نمایید و پس از 3 بار الک کردن تخم مرغها را اضافه نمایید. با قاشق به صورت دورانی هم بزنید. سعی کنید زیاد هم نزنید، در حد که مواد مخلوط شوند، کافی است.
- مرحله پنجم: در آخر کشمشها را داخل خمیر کیک بریزید و کمی هم بزنید.
- مرحله ششم: قالب خود را به خوبی چرب کنید و سپس آرد بپاشید. میتوانید کف قالب کاغذ روغنی بگذارید. خمیر کیک کشمشی را داخل قالب بریزید و قالب را در فر بگذارید.
- مرحله هفتم: تا اینجای دستور پخت شیرینی کشمشی را دیدیم. حالا بعد از حدود 40 دقیقه کیک آماده است. با خلال دندان کیک را تست کنید تا مطمئن شوید کاملاً پخته شده است. در صورتی که کیک به خلال نچسبد یعنی کیک شما پخته است. بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا سرد شود. سپس کیک را از قالب خارج کنید. بعد از این که کیک کامل خنک شدن آن را تزیین و برای سرو آماده کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید به مواد کیکتان گردو نیز اضافه کنید. در واقع، در طرز تهیه کیک گردویی کشمشی تنها گردو به مواد قبلی اضافه میشود و گردو را باید همراه با کشمش به مواد اضافه کنید. شما می توانید با سفارش آنلاین از کافه ، این کیک را همراه با نوشیدنی گرم سرو کرده و در یک بعد از ظهر یا عصر خنک پاییزی و زمستانی، از طعم عالی آن لذت ببرید.
نکات طلایی در دستور پخت کیک و شیرینی کشمشی

اگر میخواهید شیرینی کشمشی بدون عیب و نقص داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید.
- برای اینکه شیرینی کشمشی بازاری و خوشمزه داشته باشید سعی کنید به جای طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه از اندازههای گرمی استفاده کنید. مواد را اندازه گیری کنید و کاملا دقیق از ترازو استفاده نمایید. بعد برای درست کردن شیرینی از آن استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که کره و تخم مرغ را یک ساعت زودتر از یخچال خارج نمایید تا به دمای محیط برسند.
- پیش از اینکه آرد را به مخلوط اضافه کنید، آن را الک نمایید.
- کشمش را قبل از ریختن داخل شیرینی یا کیک کشمشی بشویید. حواستان باشد که کشمشها هنگام ریختن داخل خمیر نباید خیس باشند. پس بگذارید کامل خشک شوند.
- برای این که شیرینی کشمشی شما خوش فرمتر شود پس از قرار دادن توپکها بر روی سینی با یک قاشق که کمی روغنی شده، روی آنها را صاف کنید.
- اگر میخواهید شیرینی ترد تری داشته باشید، باید زمان بیشتری شیرینیها را درون فر یا روی گاز معطل کنید.
- برای درست کردن شیرینی کشمشی زعفرانی یا کیک زعفرانی کمی زعفران دم کرده به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- توجه داشته باشید از کشمش دانهدار استفاده نکنید. کشمش پلویی برای این پخت این شیرینی بسیار مناسب است.
- سینی فر را برای پختن شیرینی کشمشی در طبقه وسط فر بگذارید و دمای فر را تغییر ندهید. در صورتی که از ابتدای کار دمای فر بالا باشد، باید سپس شیرینی دما را کم کنید، شیرینی کشمشی خوب نمیپزد.
- اگر از پودر قند برای شیرینی کشمشی استفاده میکنید، قبل از ریختن آن در شیرینی، حتماً آن را الک کنید تا تکههای بزرگ آن جدا شود.
در پایان اگر بخواهیم از نظر هم سبک بودن نزدیک شیرینی را به شما معرفی کنیم باید به سراغ شیرینی نارگیلی برویم. پیشنهاد میکنیم این مقاله را نیز از دست ندهید.
شیرینی کشمشی زعفرانی و وانیلی را آنلاین سفارش دهید…
اگر چه تهیه شیرینی کشمشی در منزل آن قدرها سخت نیست و اتفاقا طی مراحل آن نیز ساده به نظر میرسد؛ اما شما میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، میزان مورد نیاز خود از این شیرینی خوشمزه را به صورت اینترنتی خریداری کنید.
در پایان، اگر از علاقه مندان به شیرینی هستید، مقالههای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی (بدون فر)