طرز تهیه غوره شور و ترشی غوره به سادهترین روش
غوره تازه همیشه در دسترس نیست، اما شما میتوانید با تهیه غوره شور، این چاشنی خوشمزه را در طبخ انواع غذاها یا کنار آنها استفاده کنید. طرز تهیه غوره شور ، روشهای مختلفی دارد. در تمام روشها، ابتدا باید غورهها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس آنها را داخل ظروفی تمیز و شیشهای بریزید و ظرف را با محلول آب و نمک یا آبغوره و نمک پر کنید. در طرز تهیه ترشی غوره خانگی هم از سرکه استفاده میشود و میتوان سرکه را بهصورت خالص یا بهصورت ترکیبی با آب جوشیده سردشده به کار برد.
در ادامه جدول مشخصات غذایی غوره شور را با هم میبینیم:
غوره شور |
|
تعداد نفرات | به اندازه چند شیشه کوچک ترشی |
زمان آمادهسازی | با احتساب زمان خشک شدن غورهها کمتر از 1 ساعت |
زمان رسیدن ترشی | بین 1 تا 2 هفته |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه غوره شور با آب نمک
یکی از سادهترین روشهای تهیه غوره شور، استفاده از آب و نمک است. البته باید بدانید غوره شوری که به این روش آماده میشود، ماندگاری کمی دارد و باید زودتر آن را مصرف کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل کار را بهصورت مرحله به مرحله با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه غوره شور با آب نمک
برای تهیه این غوره شور آسان و پرطرفدار، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
آب جوشیده سردشده | به مقدار لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه غوره شور با آب نمک
غوره شور با آب نمک مطابق مراحل زیر آماده میشود:
- مرحله اول: ابتدا غورهها را پاک کنید و از خوشه جدا کنید. سپس آنها را خوب بشویید و روی پارچهای تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله دوم: غورهها را داخل بطری شیشهای دربدار بریزید. سپس بطری را با محلول آب جوشیده سردشده و نمک پر کنید.
- مرحله سوم: درب شیشه را محکم ببندید و آن را داخل یخچال بگذارید. به مدت 4 تا 5 روز درب شیشه را باز نکنید تا غوره شور شما آماده مصرف شود.
طرز تهیه غوره غوره با آبغوره
غوره غوره هم چاشنی فوقالعاده خوشطعمی است که در آن از آبغوره طبیعی خانگی استفاده میشود. اگر آبغوره شور بود، نمک را حذف کنید تا چاشنی شما طعم متعادلتری داشته باشید. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه آن را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه غوره غوره با آبغوره
در طرز تهیه ترشی غوره با آبغوره ، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
آبغوره خانگی | به مقدار لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه غوره غوره با آبغوره
برای تهیه این چاشنی خوشطعم خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا مانند دستور قبل پس از پاک کردن غورهها، آنها را بشویید و روی پارچهای تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها خارج شود.
- مرحله دوم: غورههای آماده و خشک را داخل بطری شیشهای بریزید. حالا بطری را با محلول آبغوره و نمک پر کنید. دقت داشته باشید که آبغوره باید سطح غورهها را کاملا بپوشاند.
- مرحله سوم: در ادامه درب شیشه را محکم ببندید و ظرف را داخل یکی از کابینتهای آشپزخانه قرار دهید. غوره غوره 10 روز دیگر آماده است.
نکته: بعد از باز کردن درب شیشه، حتما آن را داخل یخچال بگذارید.
طرز تهیه ترشی غوره با سرکه
همانطور که پیش از این دیدید، یکی از روشهای طرز تهیه غوره شور ، استفاده از آب نمک است. حالا اگر کمی سرکه هم به آب نمک اضافه کنید، تندی و تیزی سرکه در مزه غوره شور احساس خواهد شد؛ اما هرچقدر سرکه بیشتر و آب جوشیده کمتر شود، به دنیای ترشیها نزدیکتر میشوید. در ادامه یکی از روشهای طرز تهیه ترشی غوره خانگی را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی غوره با آب نمک و سرکه
مواد اولیه برای تهیه این ترشی غوره خانگی مطابق جدول زیر است. منظور از لیوان هم لیوانهای دستهدار فرانسوی است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
سرکه سفید | نصف لیوان |
آب جوشیده سردشده | به مقدار لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه ترشی غوره با سرکه و آب نمک
برای طرز تهیه ترشی غوره شیرازی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا غورهها را پاک کنید، بشویید و روی پارچهای مناسب پهن کنید تا خشک شوند.
- مرحله دوم: غورهها را داخل بطری شیشهای بریزید. سپس سرکه را اضافه کنید. حال پس از آنکه بطری را با آب جوشیده سردشده پر کردید، نمک را هم به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: درب شیشه را محکم ببندید و آن را حدود یک هفته در محیط آشپزخانه قرار دهید تا آماده مصرف شود.
نکته: یک روش دیگر برای طرز تهیه ترشی غوره با سرکه این است که فقط از سرکه و نمک استفاده کنید. در این صورت و برای مثال به ازاء نیم کیلو غوره، به نیم کیلو سرکه و مقداری نمک نیاز دارید. دقت کنید که میزان ترشی غورهها در این روش، بیشتر از تمام حالتهای قبل است و ممکن است هر ذائقهای آن را نپسندد.
روش جلوگیری از تغییر رنگ غوره در ترشی و شور غوره
اگر دوست دارید غورهها در شور یا ترشی تغییر رنگ ندهند و کاملا سبز باقی بمانند، باید از ترکیب نمک و کات کبود استفاده کنید. برای این منظور مطابق روش زیر پیش بروید:
- غورهها را پاک کنید، بشویید و داخل آبکش بریزید.
- نصف قاشق چایخوری کات کبود و 3 قاشق غذاخوری نمک را در یک لیتر آب حل کنید.
- غورهها را همراه با این محلول در ظرفی مناسب بریزید و 24 ساعت کنار بگذارید.
- پس از گذشت این مدت، غورهها را آبکش کنید و چندین مرتبه خوب بشویید تا آثار کات کبود و نمک کاملا از آنها زدوده شود.
- حالا غورهها آمادهاند که برای طرز تهیه شور غوره یا ترشی از آنها استفاده کنید.
نکات لازم در طرز تهیه غوره شور و ترشی غوره
در دستور تهیه غوره شور و ترشی غوره موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- برای تهیه این چاشنی خوشطعم (چه در قالب شور و چه در قالب ترشی) از غورههای درشت، سالم، بدون هسته و بدون لک استفاده کنید.
- شما میتوانید با افزودن مقداری سیر رندهشده به دستور تهیه شور غوره یا ترشی غوره، عطر و طعم بهتری به این چاشنی بدهید و مدت ماندگاری آنها را هم بیشتر کنید. همچنین اضافه کردن سبزیجات معطر خشک هم ایده خوبی است.
- در طرز تهیه ترشی غوره خانگی میتوان از مواد دیگری مثل فلفل شیرین یا تند و همچنین فلفل دلمهای هم استفاده کرد. برای این منظور فلفلها را بشویید، کاملا خشک کنید و در هر بطری ترشی چند عدد فلفل هم قرار دهید.
- میزان شوری غوره شور باید در حد خیار شور باشد. بنابراین در استفاده از نمک زیادهروی نکنید.
اصول نگهداری غوره شور
برای نگهداری غوره شور حتما از شیشههای تمیز، استریل و خشک استفاده کنید. پس از باز کردن درب بطری ترشی آن را در یخچال بگذارید و هرچه زودتر مصرف کنید. بهتر است شیشههایی با سایز کوچک انتخاب کنید تا هم زودتر تمام شوند و هم تعداد دفعات باز و بسته کردن درب آنها کمتر باشد تا کیفیت شور تا ترشی بهتر حفظ شود و کپک نزند.
جلوگیری از کپک زدن غوره شور
برای جلوگیری از کپک زدن غوره شور و ترشی غوره، نکات زیر را جدی بگیرید:
- قرار دادن ظرف شور غوره بیرون از یخچال و در محیطهای گرم، باعث کپک زدن آن میشود.
- استفاده از غورههایی که هنوز رطوبت آنها بهطور کامل از بین نرفته هم از دلایل دیگر کپک زدن ترشی و شور غوره است.
- استفاده از شیشههای کاملا خشک و استریل هم نکته مهمی در جلوگیری از کپک زدن غوره شور است. برای این منظور میتوانید شیشههای خالی ترشی را چند دقیقه در آب بجوشانید تا استریل شوند و سپس آنها را کاملا خشک کنید.
- در طول زمانی که ترشی یا شور در حال رسیدن است، درب بطری را باز نکنید.
- هنگام استفاده از ترشی یا شور، حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.
- دقت کنید که در طرز تهیه غوره شور با آب نمک، باید از همان ابتدا بطری شور را داخل یخچال بگذارید؛ چون این نوع شور غوره در بیرون از یخچال کپک میزند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه غوره شور
شما میتوانید در طرز تهیه غوره شور بهجای آب نمک، از آبغوره و نمک استفاده کنید. همچنین میتوانید در کنار استفاده از آب نمک یا آبغوره و نمک، مقداری هم سرکه بهکار ببرید تا تندی و تیزی ملایم به شور غوره بدهد.
خواص غوره
غوره که همان میوه نارس انگور است، طبعی سرد و خشک دارد و هرگز نباید آن را با معده خالی مصرف کرد. این ماده غذایی به هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین کمک میکند. همچنین منبعی عالی از ویتامین C بهشمار میآید و به جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی دیگر کمک میکند. برای درمان مشکلات پوستی و رفع کماشتهایی فرزند خود نیز میتوانید روی خواص عالی غوره حساب کنید.
غوره شور را حتما تهیه کنید…
همانطور که دیدید، طرز تهیه غوره شور آسان است و تنها کاری که برای تهیه آن باید انجام دهید، استفاده از غوره باکیفیت است. در این مورد میتوانید روی سفارش آنلاین میوه از اسنپ فود حساب کرده و غوره را به صورت آنلاین خریداری کنید. با خرید از اسنپ فود، سفارش شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به درب منزل ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
چقدر طول میکشد تا شور یا ترشی غوره برسد؟
بسته به مواد بهکار رفته در طرز تهیه غوره شور یا ترشی غوره، این چاشنی بین 1 تا 2 هفته آماده مصرف میشود.
برای حفظ رنگ سبز غوره در تهیه ترشی یا شور غوره چه کنیم؟
برای این منظور غورههای تمیز و شستهشده را به مدت 24 ساعت در محلول آب و نمک و کات کبود بخوابانید و سپس چندین بار آبکشی کنید.
مقدار مناسب شوری غوره شور چقدر است؟
نباید در استفاده از نمک زیادهروی کرد؛ مقدار شوری غوره شور باید در حد خیارشور باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402