فلن کیک؛ دسر کاراملی و خوشمزه سوئدی.
فلن کیک، یک کیک بسیار فوقالعاده از کشور سوئد است. این کیک روش طبخ خاصی دارد. برای پختن این کیک استفاده از یک قالب زیبا میتواند، جلوه کیک را بیشتر کند.
فلن کیک از یک لایه کیک و یک لایه کارامل تشکیل شده است. در ادامه این مقاله طرز تهیه مرحله به مرحله فلن کیک و همچنین دستور تهیه انواع مختلفی از این کیک بینظیر را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه فلن کیک سوئدی
برای تهیه فلن کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
پودر کارامل | 2 بسته |
شیر | 800 میلیلیتر |
پودر ژلاتین | 1 قاشق چایخوری |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 100 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 1 پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شیر ولرم | نصف پیمانه |
آرد | 1 و نیم پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | کمی |
جدول جزئیات طرز تهیه فلن کیک سوئدی:
میزان کالری در هر 100 گرم | 269 |
زمان آمادهسازی | 2 ساعت و30دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت و 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
طرز تهیه فلن کیک مرحله به مرحله
مرحله اول: تهیه کرم کارامل
۱. در مرحله اول از طرز تهیه فلن کیک، کرم کارامل را آماده میکنیم. به این ترتیب که ابتدا پودر کرم کارامل را در یک قابلمه بریزید. سپس شیر را به آن اضافه کنید. مقدار شیر روی بستههای پودر کرم کارامل نوشته شده است.
۲. مخلوط را هم بزنید. بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. وقتی جوش آمد حرارت را خاموش کنید.
۳. در یک کاسه، پودر ژلاتین را با آب سرد ترکیب کنید و وقتی حالت اسفنجی پیدا کرد، آن را به روش بن ماری روی بخار قرار دهید تا حل شود.
۴. پس از اینکه ژلاتین حل شد، آن را به کرم کارامل اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا خامه را به ترکیب اضافه کنید و باز هم بزنید.
۵. سس کاراملی که در بستههای آماده کارامل موجود است را در کف قالب بریزید و بعد کرم کارامل را به آن اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا خنک شود.
۶. کرم کارامل را حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله دوم: پخت کیک
۱. در یک ظرف، تخممرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا مادهای کرمرنگ و سبک به دست آید.
۲. سپس روغن را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
۳. شیر ولرم را نیز به مخلوط بیفزایید و یک بار دیگر هم بزنید.
۴. حالا آرد و بیکینگ پودر را 3 مرتبه الک کنید و بعد در 3 مرحله آن را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و هر بار با لیسک به آرامی مخلوط کنید تا خمیر کیک آماده شود.
مرحله سوم: آمادهسازی و پخت کیک
۱. قالب حاوی کارامل را از یخچال خارج کنید. خمیر کیک را روی کارامل بریزید.
۲. قالب کیک را درون یک قالب بزرگتر قرار دهید و تا نصف قالب بزرگ آب جوش بریزید.
۳. فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید و قالبها را داخل فر قرار دهید. مدت ۱ ساعت تا یک و نیم ساعت زمان بدهید تا کیک پخته شود.
۴. بعد از پخته شدن کیک را از فر خارج کنید و زمان دهید تا خنک شود. سپس روی آن را بپوشانید و برای یک شب در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
۵. روز بعد کیک را با استفاده از چاقوی تیز قالب جدا کنید و بعد درون ظرف مورد نظرتان برگردانید.
طرز تهیه فلن شکلاتی
برای تهیه فلن شکلاتی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد سفید | یک و نیم لیوان |
شکر | 4/3 لیوان |
شیر | نصف لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | یک قاشق مرباخوری |
شیر برای کارامل | 2 لیوان |
پودر کارامل | 1 بسته |
پودر ژلاتین | 1 قاشق غذاخوری |
جدول جزئیات طرز تهیه فلن شکلاتی:
میزان کالری در هر 100 گرم | 320 |
زمان آمادهسازی | 2 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت و |
تعداد نفرات | 5 نفر |
مراحل تهیه فلن شکلاتی
مرحله اول: آماده کردن کارامل
۱ در این مرحله پودر کرم کارامل را داخل یک ظرف بریزید. شیر را به آن اضافه کنید و مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
۲. سپس پودر ژلاتین را با روش بن ماری آب کنید و به کارامل بیفزایید و زمان بدهید تا خنک شود. سپس خامه صبحانه را هم بزنید و به کارامل اضافه کنید و دوباره مخلوط را هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
۳. قالب را چرب کنید. پودر سس کارامل را داخل قالب بریزید. کرم را از صافی رد کنید و بعد آن را داخل قالب بریزید.
۴. کارامل را یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا ببندد.
مرحله دوم: آماده کردن لایه کیک
۱. تخم مرغها را داخل یک ظرف بشکنید. در مرحله بعد به آن شکر و وانیل را اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید.
۲. شیر و روغن را اضافه کنید و هم بزنید.
۳. حالا آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید و ۳ بار از الک رد کنید.
۴. مخلوط آرد را به تخم مرغها بیفزایید و با لیسک هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
مرحله سوم: پخت کیک
۱. خمیر کیک را روی کارامل بریزید.
۲. قالب کیک را داخل یک قالب بزرگتر قرار دهید و داخل آن تا نصف قالب آب بریزید.
۳. فر را تا دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید و قالبها را داخل فر قرار دهید.
۴. برای پخت کیک ۱ ساعت زمان لازم است. پس از این مدتزمان، کیک را از فر خارج کنید و اجازه بدهید تا خنک شود.
۵. کیک را برای ۷ ساعت داخل یخچال قرار دهید و سپس آن را از قالب خارج کنید. برای این کار میتوانید دیوارهها را با چاقو آزاد کنید. بعد کف ظرف را چند دقیقه داخل آب جوش قرار دهید و بعد داخل ظرف سرو برگردانید.
دسر شما آماده است میتوانید نوش جان کنید. همانطور که گفتیم این دسر یک دسر بینالمللی سوئدی است. شما میتوانید دسر و غذاهای محلی کشورهای دیگر را نیز امتحان کنید. برای مثال شما میتوانید طرز تهیه خاچاپوری را امتحان کنید.
طرز تهیه فلن کیک پنیری
برای تهیه فلن کیک پنیری به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شکر برای کارامل | 1 پیمانه |
پنیر ماسکارپونه | 140 گرم |
شیر عسلی قوطی | 220 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
خامه صبحانه | 100 گرم |
شیر | 200 گرم |
وانیل | یکچهارم قاشق چایخوری |
جدول جزئیات طرز تهیه فلن کیک پنیری:
میزان کالری در هر 100 گرم | 365 |
زمان آمادهسازی | 1ونیم ساعت |
زمان لازم برای پخت | 50 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
طرز تهیه فلن کیک پنیری مرحله به مرحله
مرحله اول: آماده کردن لایه کاراملی
۱. شکر را داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید و تا زمانی که دانههای شکر شروع به آب شدن کنند، منتظر بمانید.
۲. فرایند کاراملی شدن شکر از کنارههای ظرف شروع میشود. در این مرحله از هم زدن شکر جلوگیری کنید و فقط با تکان دادن ماهیتابه شکر را جابجا کنید. این مرحله را تا زمان ذوب شدن دانههای شکر و به دست آمدن یک رنگ کاراملی خوشرنگ ادامه دهید.
۳. پس از آماده شدن کارامل، سریعاً مایع را داخل قالب بریزید و آن را یکسان در کف ظرف پخش کنید. سپس صبر کنید تا کارامل خنک و سفت شود و بافتی شبیه به پولکی به خود بگیرد.
مرحله دوم: آماده کردن کرم پنیری
۱. پنیر را داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی آن را هم بزنید.
۲. در ظرف دیگری تخم مرغها را بشکنید و آنها را هم بزنید تا یکدست شوند. بعد از اینکه تخم مرغها را هم زدید، وانیل را نیز به آن اضافه کنید.
۳. در این مرحله شیر و خامه را به مخلوط تخم مرغها اضافه کنید و هم بزنید. سپس شیر عسل را نیز به مخلوط بیفزایید و باهم مخلوط کنید.
۴. حالا پنیر را هم به ترکیب بیفزایید و پس از اینکه خوب با هم مخلوط کردید، مواد را از صافی رد کنید.
۵. پس از یکدست شدن مواد کف روی آن را هم بگیرید.
۶. مخلوط پنیر را در قالب و روی لایه کارامل بریزید.
مرحله سوم: پخت کیک
برای پخت این کیک باید از روش بن ماری استفاده کرد.
۱. قالب کیک را داخل یک قالب بزرگتر بگذارید و داخل قالب بزرگتر تا ارتفاع دو سوم آب بریزید، طوری که قالب در آب شناور نشود.
۲. فر را تا دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. حالا هر دو قالب را داخل فر و در طبقه وسط قرار دهید.
۳. برای پختن کیک ۵۰ دقیقه زمان لازم است. پس از این مدتزمان وقتی قالب را تکان دهید، متوجه میشوید دورتادور آن سفت شده ولی وسط آن نپخته به نظر میرسد. کیک را از فر خارج کنید و برای مدتی در محیط قرار دهید تا خنک شود.
۴. فلن کیک پنیری را برای یک شب و یا حداقل ۴ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید.
۵. پس از این مدتزمان، برای خارج کردن دسر از قالب، از یک چاقوی تیز استفاده کنید. دورتادور کیک را با چاقو از قالب جدا کنید. ظرف سرو را روی قالب قرار دهید و بعد قالب را برگردانید.
فلن کیک؛ کیک جادویی سوئدی!
در این مقاله با فلن کیک که یک دسر بینالمللی است، آشنا شدید و دستور تهیه چند مدل مختلف از این دسر را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید برای مهمانیها و دورهمیهای خود، از طرز تهیه فلن کیک استفاده کنید و از طعم فوقالعاده خوشمزه و جادویی آن لذت ببرید.
اگر دنبال نوع دیگری از دسرها باشید، تارتها میتوانند گزینه مناسب دیگری برای شما باشند. تارتهای میوهای در میان دسرها و شیرینیها از محبوبیت زیادی برخوردارند. شما میتوانید با در دسترسترین میوهها مانند سیب، تارت سیب را فقط با دانستن طرز تهیه تارت سیب بهآسانی در منزل تهیه کنید. اگر زمان لازم برای درست کردن دسر و شیرینی را ندارید، میتوانید با استفاده از سفارش آنلاین شیرینی در وقت خود صرفهجویی کنید و بهترین شیرینیها و دسرها را درب منزل دریافت کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402