طرز تهیه ماشاب برای دوستداران غذاهای سنتی
اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید و به غذاهای سنتی علاقمندید، طرز تهیه ماشاب را حتما ببینید. این آش خوشمزه، یکی از غذاهای محلی استان قم است که با وجود حبوباتی مانند ماش، عدس و لوبیا چشم بلبلی، میتواند یک وعده غذایی بسیار مفید برای بدن باشد. اگر دوست دارید طرز تهیه ماشاب را بدانید، با اسنپ فود همراه باشید.
آش ماشاب قم |
|
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آماده سازی | از شب قبل، برای خیساندن حبوبات |
زمان پخت غذا | 2 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر وعده غذایی | 260 کالری |
طرز تهیه ماشاب
ماشاب هم مانند آش پتله قم سرشار از فیبر است. به علاوه، این آش محلی، کالری زیادی ندارد و اگر قصد لاغری دارید هم میتوانید با خیال راحت آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. فراموش نکنید که استفاده از مواد اولیه باکیفیت و تازه، آش شما را خوشمزهتر خواهد کرد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه ماشاب قم را با هم می بینیم:
مواد لازم در طرز تهیه ماشاب
برای تهیه یک ماشاب خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
گوشت گردن یا ران گوسفند | 200 گرم |
ماش | 1.5 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
کدو حلوایی خرد شده | 1 پیمانه |
گندم | نصف پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | نصف پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز | 3 عدد |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ماشاب
در طرز تهیه آش ماشاب خوشمزه سنتی، به این روش عمل کنید:
- مرحله اول: از شب قبل، گندم، لوبیا و ماش را در ظرفهایی جداگانه بخیسانید و هر چند ساعت یکبار، آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.
- مرحله دوم: از چند ساعت قبل از شروع کار، برنج را هم بشویید و جداگانه، خیس کنید.
- مرحله سوم: یکی از پیازها را 4 قاچ کرده و آن را همراه گوشت، ادویهها (به غیر از نمک) و مقداری آب، داخل قابلمه ریخته و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد.
- مرحله چهارم: پس از جوش آمدن آب، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل، مغزپخت شود.
- مرحله پنجم: گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کرده و استخوانهای آن را جدا کنید. سپس، گوشت را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. آب گوشت را هم صاف کنید تا برای تهیه ماشاب از آن استفاده کنید.
- مرحله ششم: گندم، لوبیا، ماش و برنج را به صورت جداگانه در ظروفی مناسب روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شوند.
- مرحله هفتم: 2 پیاز باقیمانده را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در قابلمهای مناسب، پیازهای خلالی را با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- مرحله هشتم: آب گوشت یا آب را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
- مرحله نهم: حالا حبوبات نیمپز، کدو حلوایی و سیب زمینیهای پوست گرفته و نگینی را به قابلمه اضافه کنید و نمک و فلفل آش را اندازه کنید. حرارت شعله باید ملایم باشد تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- مرحله دهم: زمانی که آش پخت و آن را از روی حرارت برداشتید، نیمی از گوشتهای ریش ریش شده را به آش اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: آش را در ظرفی مناسب بکشید و روی آن را با باقیمانده گوشتهای ریش ریش و مقداری کشک، سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ، تزئین کنید. نوش جان
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه آش ماشاب قم
در طرز تهیه ماشاب، این نکات را هم مد نظر داشته باشید:
- در صورت تمایل میتوانید به جای آب گوشت، از عصاره گوشت استفاده کنید.
- در بعضی رسپیها، مقداری سبزی هم به ماشاب اضافه میکنند. این سبزی میتواند ترکیبی از گشنیز، جعفری و اسفناج باشد که باید در انتهای پخت آش، به قابلمه اضافه شود.
- یکی از نشانههای جا افتادن ماشاب این است که پوست ماشها، به روی آب میآید.
- میتوانید در صورت عدم دسترسی به کدو حلوایی، آن را از مواد اولیه حذف کنید.
ماشاب قم را حتما امتحان کنید…
اگر ساکن قم یا مسافر این شهر هستید و با خواندن طرز تهیه ماشاب، دوست دارید هر چه زودتر طعم متفاوت این آش محلی را امتحان کنید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این ترتیب که وارد سایت شوید و با سرچ عبارت سفارش انلاین غذا قم ، آش محلی ماشاب را سفارش دهید. البته، آدرس مقصد هم باید به صورت دقیق وارد سایت شود تا پیکهای اسنپ فود، سفارش شما را در زمانی کوتاه به درب منزلتان برسانند. اگر هم تمایل داشته باشید، میتوانید مطلب معرفی بهترین رستوران های قم را مطالعه کرده و سفارش خود را با آگاهی بیشتری از رستوران های این شهر ثبت کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402