طرز تهیه مربای هویج خانگی با عطر وانیل
یکی از خوشمزهترین انواع مرباهای محبوب و پراستفاده در میان ایرانیان، مربای هویج است که طرفداران بسیاری دارد و معمولا برای میان وعده یا صبحانه سرو میشود. مربای هویج با دستورهای متنوعی تهیه میشود و معمولترین روش طرز تهیه مربای هویج با هویج رنده شده است. این مربا را در همه فصول میتوان تهیه کرد؛ چرا که هویج همیشه در دسترس است؛ اما پیشنهاد میکنیم این مربا را در فصلی که هویج فراوان و ارزان است، تهیه کنید. مربای هویج را به صورت مجلسی و به شکل گل رز یا هویج قالب زده نیز میتوان تهیه کرد.
در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه مربای هویج خانگی را به طور کامل به شما آموزش دهیم. همچنین شما میتوانید بعد از این مطلب، طرز تهیه مربا انجیر را نیز در سایت ما بخوانید.
طرز تهیه مربای هویج خانگی | |
میزان مربا | 1 شیشه |
زمان آمادهسازی | حدود 1 ساعت |
زمان پخت | 3 ساعت |
درجه سختی | متوسط |
مربای هویج رنده شده
اگر هویج را دوست داشته باشید، قطعا نمیتوانید از طعم مربا هویج با عطر وانیل بگذرید. به این منظور، همراه ما باشید تا سادهترین دستور تهیه این مربا را در اختیارتان قرار دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربا هویج
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است، میتوانید یک شیشه مربا هویج تهیه کنید. در صورتی که میخواهید کمتر یا بیشتر از یک شیشه، مربای هویج تهیه کنید، کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
هویج رنده شده | 500 گرم |
شکر | 500 گرم |
آب | 1 پیمانه (معادل یک لیوان دسته دار فرانسوی) |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
جوهر لیمو | نوک قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه مربای هویج خوش رنگ
برای آنکه یک مربای هویج خوشمزه و خوش رنگ داشته باشید، کافیست مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: برای درست کردن مربای هویج، ابتدا حدود نیم کیلوگرم هویج را به خوبی شسته و پوست بگیرید. جالب است بدانید گرفتن پوست هویجها در این مرحله اختیاری است و بعضی افراد برای تهیه مربای هویج، پوست آن را نگه میدارند. توجه داشته باشید که اگر قصد دارید از پوست هویج هم استفاده کنید، باید دقت بیشتری در شستن آن به خرج بدهید.
- مرحله دوم: هویجها را با دقت رنده کنید. در این مرحله شما میتوانید از رنده ریز یا درشت بسته به سلیقه خود استفاده کنید. هویجهای رنده شده را داخل قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. (در این مرحله میتوانید برای خلال کردن هویجها، از رنده آلمانی نیز استفاده کنید که شکل بهتری به هویجها میدهد.)
- مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید تا آب بخار شده و هویجهای رنده شده، حدود بیست دقیقه نیم پز شوند. پیشنهاد میکنیم در این مرحله، چند بار هویجها را زیر و رو کنید تا ته نگیرند.
- مرحله چهارم: درب قابلمه را بردارید و شکر را به هویجهای نیم پز شده، اضافه کنید و با یک قاشق مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا شکر با هویجها مخلوط شود. توجه داشته باشید که اگر در این مرحله حرارت بالا باشد و قبل از حل شدن دانههای شکر، مربا به جوش بیاید، مربای شما بعد از پخت حتما شکرک میزند. پس اجازه دهید تا مواد داخل قابلمه با حرارت ملایم بجوشد تا قوام لازم را پیدا کند.
- مرحله پنجم: برای اینکه مطمئن شوید که مربا به غلظت مورد نظرتان رسیده یا نه، میتوانید کمی از شهد مربا برداشته و داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا به صورت سالم در آب سرد ته نشین شد و متلاشی نشد، یعنی مربا آماده شده است. معمولا برای رسیدن به چنین حالتی باید اجازه دهید مربا حدود 3 الی 4 ساعت بپزد.
- مرحله ششم: به مرحله ششم از طرز تهیه مربای هویج رسیدیم. وقتی مربای هویج شما به قوام مدنظرتان رسید، جوهر لیمو را با یک قاشق آب کاملا حل کنید و در آخر به مربا اضافه و مخلوط کنید. اگر جوهر لیمو در دسترس ندارید، میتوانید از نصف قاشق غذاخوری آبلیمو نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که میزان جوهر لیمو یا آبلیمو نباید بیش از حد باشد؛ وگرنه مربای شما ترش میشود. در آخر نیز میتوانید برای بهتر شدن طعم مربا، کمی وانیل به آن اضافه کنید.
- مرحله هفتم: بعد از اضافه کردن وانیل، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا داخل قابلمه کاملا خنک شود. پیشنهاد ما این است که اجازه دهید مربا برای یک شب داخل محیط بماند و بعد آن را داخل ظرف شیشهای دردار، تمیز و خشک بریزید. بهتر است این مربا را داخل فضای سرد و خشک مثل یخچال نگهداری کنید.
در پایان این مطلب، پیشنهاد میکنیم که اگر به مربا علاقه دارید، طرز تهیه مربای لیمو شیرین را نیز مطالعه کنید
نکات مهم طرز تهیه مربا هویج
برای اینکه مربای خوشمزهتر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در طرز تهیه مربای هویج مدنظر قرار دهید.
- هویجها رو حتما بعد از رنده کردن وزن کنید و هم وزن هویجهایی که رنده کردهاید، از شکر استفاده کنید.
- میتوانید برای خوش طعم شدن مربا، یک قاشق خلال بادام یا خلال پسته هم داخل مربای هویج استفاده کرده و در مراحل آخر و به همراه وانیل به مربا اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن میریزید، بسیار مهم است. قابلمهای که مربا را در آن میپزید، باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی و نم و رطوبت باشد. شیشههایی که برای نگهداری مربا در نظر میگیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.
- در نظر داشته باشید که برای خوشرنگ شدن مربا باید اجازه دهید بعد از پخت به مدت ۲۴ ساعت در محیط آشپزخانه بماند.
- مربای هویج را بهتر است داخل ظرف لعابی یا تفلون بپزید.
- برای تهیه مربای هویج مجلسی، میتوانید هویجها را به صورت حلقهای برش بزنید و بعد با کاتر دلخواه قالب بزنید و بپزید. همچنین شما میتوانید هویج را با پوست کن به صورت نواری برش دهید و به شکل گل رز بپیچید و بپزید.
- اندازه قابلمهای که برای تهیه مربا استفاده میکنید، باید به اندازه شعله گاز شما باشد؛ چرا که این موضوع در تعادل بین پخت و به قوام رسیدن مربا تاثیر زیادی دارد. اگر قدرت شعله شما نسبت به اندازه قابلمه کم باشد، مربا تا به قوام رسیدن شیره له میشود. همچنین اگر قدرت شعله نسبت به اندازه قابلمه بیشتر باشد، مربا قبل از پختن کامل، به قوام میرسد و یا چون با حرارت زیاد تهیه شده است، شکرک میزند.
- برای نگهداری طولانی مدت مربای هویج، میتوانید آن را داخل فریزر قرار دهید.
- گر میخواهید مربا شما حالت ژلهای به خود بگیرد، از چند برگه ژلاتین در طرز تهیه مربای هویج استفاده کنید.
راهکارهای شکرک نزدن و کپک نزدن مربای هویج
برای جلوگیری از شکرک زدن و کپک زدن مربا باید نکات زیر را حتما به خاطر بسپارید:
- شکرک نزدن مربا: برای جلوگیری از شکرک زدن مربا باید از اضافه کردن بیش از حد شکر به ظرف جلوگیری کنید. همچنین، جوشیدن و پختن مربا با حرارت بالا نیز سبب شکرک زدن آن می شود. به این منظور، با رعایت این نکات میتوانید تا حدود زیادی از شکرک مربا جلوگیری کنید. همچنین، شما میتوانید مقدار کمی جوهر لیمو، آبلیمو یا سرکه نیز در هنگام پخت به مربا اضافه کنید. این کار نیز برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مفید است.
- کپک نزدن مربا: کپک زدن مربا نیز به علت قوام نامناسب آن است. لذا توصیه میشود بعد از پخت مربا قوام آن را از نظر رقیق نبودن چک کنید. همچنین، توجه کنید که مربا را درون ظروف شیشهای درب دار بریزید و از تمیز بودن آن مطمئن باشید. هرگز مربا را به صورت گرم داخل شیشه نریزید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود؛ چون گرما باعث ایجاد رطوبت در ظرف میشود که این موضوع به کپک زدن مربا میانجامد. به عنوان نکته پایانی باید بگوییم که برای جلوگیری از کپک زدن مربا، هیچ وقت از قاشق مرطوب برای برداشتن مربا استفاده نکنید.
صبحانه با مربای هویج دلچسب تر میشه…
طبق نتایج مطالعات اخیر انجام شده، بهترین روش مصرف هویج، به صورت بخارپز است. هویج پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به نوع خام آن دارد و خوردن آن استرس را کم میکند. بنابراین پیشنهاد میکنیم در روزهای استرس زا مثل ایام امتحان، از مصرف مربای هویج غافل نشوید. در صورتی که زمان و حوصله تهیه این مربای خوشمزه را ندارید، میتوانید به راحتی آن را از اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود، امکانات بسیاری برای سفارش آنلاین شیرینی و انواع خوراکی مانند خشکبار، میوه، آجیل، نان و محصولات پروتئینی برای مشتریان عزیز خود فراهم کرده است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402