طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی با دستور پخت شهر کرمان
چغوک بریزو کرمانی که یک غذای سنتی کرمان است چه در وعده نهار و چه در وعده شام لذیذ و وسوسه کننده است. یک غذای ساده که اگر عجله داشتید به سرعت آماده خواهد شد، ضمن این که شما را به شدت سیر میکند. همچنین یک تنوع اساسی در برنامههای غذایی شما نیز ایجاد خواهد کرد. البته شاید این غذا را در شهر خود بارها تهیه کرده باشید، اما امروز با طرز تهیه اصیل کرمانی آن با شما هستیم.
چغوک بریزو |
|
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 400 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
100 گرم از این غذا | 5.445 کالری |
چغوک بریزو خوشمزه
این غذا در گویش محلی مردمان شهر کرمان به معنای گنجشک تفت داده شده است. یعنی چغوک به گنجشک تعبیر شده و بریزو به معنای تفت دادن است. مواد اولیه این غذا از گوشت چرخ کرده و سیب زمینی است. البته این گوشت چرخ کرده متعلق به گوشت گنجشک نیست ! گوجه فرنگی و چاشنی لیموترش نیز به اختیار و با در نظر گرفتن سلیقه شخصی شما به کار برده میشوند. همانطور که گفتیم این رسپی و دستور تهیه ممکن است در شهر شما نیز تهیه شود، اما نام متفاوتی داشته باشد. این غذا بسیار خوشطعم بوده و همچون کباب کرمان بسیار خاص و منحصربهفرد است. در ادامه با طرز تهیه این غذای محلی کرمان با شما هستیم.
مواد اولیه برای تهیه چغوک
مواد اولیه این غذا را بدون شک در منزل دارید. ضمن اینکه استفاده از چاشنی نیز کاملا به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. فرقی ندارد که گوشت شما گوسفند باشد یا گوساله اما پیشنهاد ما استفاده از ترکیب این دو گوشت با یکدیگراست.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | 2 عدد |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 الی 2 قاشق غذاخوری |
سیزی خشک معطر | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی اصیل
این غذا راحت تهیه میشود و در روزهایی که چندان وقتی برای آشپزی کردن ندارید، شما را نجات خواهد داد.
- مرحله اول: در مرحله اول باید سیب زمینیها را شسته و سپس آنها را پوست بگیرید.
- مرحله دوم: بعد از آن سیب زمینیها را به شکل مکعبی درشت خرد کنید. مجددا سیب زمینیها را بشویید تا نشاسته آنها جدا شود. سپس در یک تابه مناسب که آن را بر روی حرارت قرار دادهاید، کمی روغن بریزید و اجازه دهید که روغن شما داغ شود.
- مرحله سوم: بعد از داغ شدن روغن، حالا سیب زمینیها را درون روغن ریخته و اجازه دهید که به خوبی پوک و سرخ شوند. زمانی که سیب زمینیها در حال سرخ شدن هستند به آنها کمی نمک بزنید. سپس سیب زمینیهای سرخ شده را از تابه خارج کرده و روی دستمال حولهای کاغذی قرار دهید تا روغن آنها گرفته شود.
- مرحله چهارم: در گام بعد از تهیه چغوک بریزو، بعد از سرخ شدن سیب زمینیها، حالا پیاز را پوست گرفته و آن را شستشو دهید. سپس به شکل ریز و نگینی آنها را خرد کنید. حتی میتوانید پیاز را رنده کنید اما حتما بعد از رنده کردن آب آن را بگیرید.
- مرحله پنجم: مجددا درون تابه روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا پیاز شما تفت خورده، طلایی و سبک شود.
- مرحله ششم: سپس به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از اینکه پیاز داغ شما با زردچوبه حسابی تفت خورد و عطر خامی زردچوبه بطور کامل گرفته شد، حالا نوبت آن است که در این قسمت گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ خود اضافه کنید.
- مرحله هفتم: حالا پیاز، زردچوبه و گوشت چرخکرده را هم بزنید تا با هم به خوبی ترکیب شوند. بعد از آن فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا گوشت به خوبی پخته شده، تغییر رنگ داده و عطر آن فضای آشپزخانه شما را پر کند.
- مرحله هشتم: بعد از اینکه مطمئن شدید گوشت چرخ کرده شما کاملا پخته شده است، حالا رب گوجه فرنگی را به همراه کمی نمک به این ترکیب اضافه کنید. رب گوجه فرنگی کمک میکند تا غذای شما حسابی خوش رنگ و لعاب شود. مجددا مواد را هم بزنید تا عطر خامی رب گوجه فرنگی نیز گرفته شود.
- مرحله نهم: بعد از آن سبزی خشک معطر را نیز به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید. در پایان کار سیب زمینیهای سرخ شده که روغن آنها به خوبی گرفته شده است را نیز با این ترکیب مخلوط کنید و اجازه بدهید در حدود ۵ دقیقه الی 10 دقیقه تمام مواد به خوبی با هم تفت خورده و طعم یکدیگر را بگیرند.
- مرحله دهم: در نهایت غذای خود را از روی حرارت برداشته واجازه دهید تا خنک شود. سپس به ظرف سرو نهایی منتقل کنید. این غذا را میتوانید با نان یا پلو نوش جان کنید. برای چاشنی این غذای لذیذ نیز میتوان از آبلیمو یا آب نارنج استفاده کرد.
چند نکته طلایی برای تهیه چغوک اصیل کرمانی
در این قسمت چند نکته مهم برای خوشمزهتر شدن این غذای سنتی کرمان را به شما ارائه خواهیم کرد.
- نکته اول در تهیه چغوک بریزو اینکه در کنار نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، براساس ذائقه خود میتوانید از ادویه دارچین و فلفل قرمز نیز استفاده کنید.
- همچنین مانند طرز تهیه قاتق کرمانی ، میتوانید به جای سبزی خشک، از سبزیهای معطر تازه استفاده کنید، اما عطر سبزی خشک بیشتر است.
- در صورت تمایل رب گوجه فرنگی را میتوانید با پوره گوجه فرنگی جایگزین کنید.
- همچنین میتوانید سیب زمینیها را به جای اینکه با مخلوط گوشت و پیاز ترکیب کنید، به صورت دورچین در اطراف ظرف سرو نهایی قرار دهید.
- استفاده از سیر تازه یا پودر سیر نیز در این غذا بلامانع است.
- میتوانید در کنار سایر ادویهجات، از کمی فلفل قرمز نیز استفاده کنید.
- گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد، پس بهتر است از ترکیب این دو گوشت استفاده کنید.
- قبل از پخت کامل گوشت به آن رب گوجه فرنگی و نمک اضافه نکنید تا از پخت کامل گوشت جلوگیری نشود.
یک نهار سریع و بیدردسر با چغوک کرمانی
طرز تهیه این غذای خوشمزه کرمانی را به صورت کامل برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این غذا را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر ساکن کرمان بوده یا به آنجا مسافرت کرده باشید میتوانید غذاهای کرمانی را از قسمت سفارش انلاین غذا کرمان نیز سفارش دهید. به این شکل، غذای شما در کمترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402