طرز تهیه کوکو گوشت با 3 طعم عالی و خوشمزه
در طرز تهیه کوکو گوشت ، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، سیر لهشده، نمک و ادویه ورز و نیم ساعت استراحت دهید. سپس قارچ، فلفل دلمهای، ذرت و سبزیجات معطر را به گوشت اضافه کنید و تخممرغها را هم داخل مایه کوکو بشکنید. درنهایت این ترکیب را در روغن سرخ و سرو کنید. در نسخه اردبیلی این کوکو باید ترکیبی از گوشت چرخکرده، سیبزمینی آبپز، اسفناج تفتخورده، گردو، زرشک و زعفران درست کنید و تخممرغها و ادویه کوکو را اضافه کنید. اگر هم بخواهید این کوکو را با گوشت کوبیده آماده کنید، کافی است گوشت کوبیده را با افزودن تخممرغ و ادویههای لازم در روغن سرخ کنید.
در ادامه جدول مشخصات غذایی کوکو گوشت را با هم میبینیم:
کوکو گوشت |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | حدود نیم ساعت |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه کوکو گوشت چرخ کرده
کوکوی گوشت از نظر ظاهری، شباهت زیادی به کتلت دارد، اما طعم آن بهخاطر استفاده از موادی مثل قارچ و فلفل دلمهای متفاوت خواهد بود. البته تنوع سبزیجات معطر این کوکو به اندازه طرز تهیه کوکو گردو گیلانی نیست و ترکیبی از تره، جعفری و ساقه پیازچه برای آن کفایت میکند. با تمام اینها کوکوی گوشت واقعا لذیذ است و میتواند انتخابی ایدهآل برای شام یا نهار نونی باشد. در ادامه جدول مواد لازم و مراحل پخت این غذای دلچسب را با هم مرور میکنیم:
مواد لازم برای تهیه کوکو گوشت
مواد اولیه برای تهیه کوکو گوشت مجلسی بهصورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 200 گرم |
تخممرغ | 5 عدد |
پیاز کوچک | 1 عدد |
سیر لهشده | 1 حبه |
قارچ | 5 عدد |
ذرت (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمهای نگینیشده | 1 قاشق غذاخوری |
سبزیجات معطر (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه کاری، پودر سیر و تخم گشنیز | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کوکو گوشت
طرز تهیه کوکو گوشت چرخکرده شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را بشویید، پوست بگیرید و بهصورت درشت رنده کنید. سپس چند دقیقه گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده ورز دهید.
- مرحله دوم: در ادامه سیر لهشده را همراه نمک و بقیه ادویهها به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. مخلوط گوشت باید حدود نیم ساعت استراحت کند.
- مرحله سوم: حالا قارچها و فلفل دلمهای را بشویید و بهصورت نگینی برش دهید. در صورت استفاده از سبزیجات معطر، آنها را هم بشویید و بهصورت ریز خرد کنید.
- مرحله چهارم: قارچ، فلفل دلمهای، ذرت و تخممرغها را با مخلوط گوشت ترکیب کنید و سبزیجات ریزشده را هم به آن بیفزایید.
- مرحله پنجم: تابهای مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
- مرحله ششم: مایه کوکو را بهصورت یکجا داخل تابه بریزید یا شبیه کوکو سیب زمینی، مقداری از مایه را در دست خود شکل دهید و سپس در روغن سرخ کنید.
- مرحله هفتم: پس از اینکه یک طرف کوکوها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ و برشته شود. درنهایت کوکوها را داخل ظرف سرو بچینید و دور آن را به سلیقه خود تزئین کنید.
طرز تهیه کوکو گوشت چرخ کرده اردبیلی
یکی از انواع کوکوی گوشت، نسخه اردبیلی این غذای خوشمزه است که میتوان آن را بهصورت غذایی نونی یا همراه برنج سرو کرد. در ادامه مواد لازم و مراحل پخت این غذای مقوی و مجلسی آمده است:
مواد لازم برای تهیه کوکو گوشت چرخ کرده اردبیلی
مواد اولیه کوکوی اردبیلی با گوشت چرخکرده بهصورت جدول زیر است. همانطور که میبینید، میان مواد لازم برای تهیه این کوکو با مواد لازم برای طرز تهیه کوکوی اسفناج شباهت زیادی وجود دارد:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 100 گرم |
تخممرغ | 3 عدد |
سیبزمینی آبپز | 3 عدد |
اسفناج | 100 گرم |
گردو | 4 عدد |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کوکو گوشت به سبک اردبیلی
برای تهیه این کوکوی مجلسی، دستور زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: خلال بادام را داخل مقداری زعفران دمکرده بخیسانید. سپس سیبزمینیهایی را که آبپز کردهاید، به همان صورت داغ بکوبید تا کاملا له شوند.
- مرحله دوم: اسفناج را بشویید و به شکل ساطوری خرد کنید. بعد آن را داخل تابهای بدون روغن بریزید و مقداری تفت دهید تا سبک و نرمتر شود.
- مرحله سوم: حالا گوشت چرخکرده را با سیبزمینی لهشده و اسفناج تفت دادهشده مخلوط کنید و زعفران، گردوی ریز و زرشک را هم به آن بیفزایید.
- مرحله چهارم: نمک و ادویههای لازم را به مایه کوکو اضافه کنید و تخممرغها را یکییکی داخل مواد بریزید و هم بزنید تا مواد کوکو یکدست شود.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه کوکو گوشت چرخکرده اردبیلی، در تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و قالب کوکو را داخل روغن قرار دهید تا کاملا داغ شود.
- مرحله ششم: مقداری از مواد کوکو را داخل قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. سپس خلال بادام خیسخورده با زعفران را روی کوکو بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا در جای خود ثابت شوند.
- مرحله هفتم: پس از اینکه کوکوی گوشت خودش را گرفت، قالب را خارج کنید و چند دقیقه بعد کوکو را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.
- مرحله هشتم: درنهایت کوکوهای سرخشده را روی دستمال روغنگیر بگذارید و چند دقیقه بعد آنها را در ظرف سرو بچینید و با مواد دلخواه تزئین کنید.
طرز تهیه کوکو گوشت کوبیده
یک راه دیگر برای طرز تهیه کوکو گوشت لذیذ استفاده از گوشت کوبیده آبگوشتی است. در این صورت میتوانید باقیمانده گوشت کوبیده را به شکلی متفاوت و بهصورت غذایی خوشمزه نسبتا فوری سرو کنید. برای این منظور مواد اولیه و دستور پخت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه کوکو گوشت کوبیده
مواد اولیه این نوع کوکوی گوشت، بسیار ساده و شامل موارد زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت کوبیده | 2 پیمانه |
تخممرغ | 2 عدد |
پودر سیر و پودر پیاز | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کوکو گوشت با گوشت کوبیده
برای طرز تهیه این کوکوی فوری و خوشمزه، مطابق دستور زیر عمل کنید:
- مرحله اول: مایه کوبیده را داخل ظرفی مناسب بریزید و با گوشتکوب کاملا بکوبید تا حالت یکدست پیدا کند.
- مرحله دوم: حالا تخممرغها را با نمک و بقیه ادویهها به مایه گوشت کوبیده اضافه کنید و همه مواد را بهخوبی با هم ورز دهید.
- مرحله سوم: درنهایت مایه کوکو را در تابهای مناسب با روغن داغ سرخ و با مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکو گوشت
برای تهیه این کوکوی خوشمزه مجلسی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- در بعضی رسپیهای کوکوی گوشت از چاشنی زعفران هم استفاده میشود که عطر و طعم این کوکو را بهتر خواهد کرد.
- تخممرغها را بهصورت دانهدانه داخل مایه کوکو بریزید تا بتوانید میزان غلظت آن را بهتر کنترل کنید.
- موقع سرخ کردن کوکوها از حرارت ملایم و یکنواخت استفاده کنید تا کوکوها کاملا مغزپخت شوند.
- استفاده از کمی پودر سوخاری در طرز تهیه کوکو گوشت، بافت آن را تردتر خواهد کرد.
- بهطور معمول برای تزئین کوکوی گوشت از برشهای گوجهفرنگی، پیاز و چاشنی سماق استفاده میشود.
- شما میتوانید در طرز تهیه کوکو گوشت، مواد کوکو را شبیه کوکو ماکارونی بهصورت یکدست داخل تابه بریزید و بعد از پخت، آن را برش بزنید و برگردانید تا سمت دیگر آن هم برشته شود.
اصول نگهداری از کوکوی گوشت
باقیمانده کوکو گوشت را در ظرفی دربدار بریزید و داخل یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که این غذا ماندگاری محدودی دارد و باید نهایتا ظرف 3 یا 4 روز بعد از پخت مصرف شود.
روش جلوگیری از خراب شدن کوکو گوشت
کوکوی گوشت حاوی مواد حساسی مثل گوشت و تخممرغ است؛ بنابراین از قرار دادن این غذا در معرض گرما یا رطوبت خودداری کنید. همچنین دقت کنید که کوکو موقع استفاده مجدد، دچار تغییر غیرمعمول در رنگ، بو و بافت خود نشده باشد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کوکو گوشت
در بعضی رسپیهای کوکوی گوشت اردبیل بهجای اسفناج از ترکیب سبزی گشنیز و جعفری استفاده میشود که در این حالت مقدار جعفری باید بیشتر از گشنیز باشد. همچنین میتوانید بهجای خلال بادام در کوکوی اردبیلی از گردو استفاده کنید.
خواص گوشت
یکی از مهمترین فواید مصرف گوشت قرمز، جلوگیری از کمخونی است. همچنین گوشت قرمز مقادیر زیادی از انواع ویتامینهای گروه B مثل ویتامین B6 و B12 را در خود جای داده است و به همین دلیل مصرف آن برای تقویت اعصاب بسیار مفید است. مصرف این گوشت گردش خون را بهتر میکند و باعث افزایش انرژی در بدن میشود. سلنیوم موجود در گوشت قرمز نیز میتواند علائم پیری زودرس مثل خشکی و تیرگی پوست را از بین ببرد. لازم است اضافه کنیم که در میان انواع گوشت قرمز، گوشت گوسفند بهویژه بره با طبعهای چهارگانه سازگاری دارد و مصرف آن برای بهبود طبع سوداویها بسیار عالی است.
برای سفارش کوکو گوشت، روی اسنپ فود حساب کنید…
در این مطلب از اسنپفود، طرز تهیه 3 نوع رایج کوکو گوشت را با هم دیدیم و پیشنهاد میکنیم حتما کوکو را به یکی از این شیوهها تهیه کنید. البته، اگر وقت کافی برای تهیه این نوع غذاها را در منزل ندارید، میتوانید انواع کوکو مثل کوکوی گوشت، کوکوی اشپل و… را بهراحتی از اسنپفود سفارش دهید. درواقع سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، راهی مطمئن و عالی برای روزهای پرمشغله یا اوقاتی است که به هردلیلی نمیتوانید در منزل آشپزی کنید. مطمئن باشید خرید اینترنتی رضایتبخشی پیشرو خواهید داشت.
سوالات متداول
سبزیجات معطر در طرز تهیه کوکو گوشت چیست؟
شما میتوانید در این رسپی از ترکیب تره، جعفری و ساقه پیازچه استفاده کنید.
ادویههای کوکوی گوشت کوبیده چیست؟
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز
نحوه استفاده از سبزی اسفناج در طرز تهیه کوکوی گوشت اردبیلی چطور است؟
برای این منظور سبزی اسفناج را بشویید و بهصورت ساطوری خرد کنید. سپس آن را بدون روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402