طرز تهیه کوکوی اسفناج سبز و سلامت

5/5 - (1 امتیاز)

کوکوی اسفناج یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه‌ای است که علاوه بر طعم بی‌نظیری که دارد خواص متعدد آن نیز شما را غافلگیر می‌کند. یک کوکوی بسیار محبوب در میان ایرانیان که شباهت زیادی به کوکو سبزی داشته و دستور تهیه‌ای تقریباً شبیه به همین غذا نیز دارد. ما در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه کوکوی لذیذ و خوشرنگ اسفناج را به شما آموزش دهیم. نکته اینجاست که این کوکو به چند روش جذاب و لذیذ تهیه می‌شود که ما در این مطلب تمام این روش‌ها را به تفصیل برای شما شرح خواهیم داد.

کوکوی اسفناج
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 40 ساعت
میزان سختی کم
100 گرم کوکو اسفناج 176 کیلو کالری

کوکو اسفناج مجلسی خوشمزه

اگر قرار باشد که از خواص اسفناج برای شما صحبت کنیم باید اینگونه گفت که اسفناج یکی از معروف‌ترین و خوشنام‌ترین سبزیجات سبز رنگ برگ دار است که در تمام دنیا آن را می‌شناسند و طرفداران خود را دارد. یک سبزی پرفایده برای سلامتی که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. بهبود عملکرد سیستم ایمنی را موجب شده و سلامت مو و پوست شما را تضمین می‌کند. برای پیشگیری و درمان سرطان موثر است و ترکیبات فوق العاده آن کمک می‌کند تا قند خون شما تنظیم شده و در محدوده طبیعی باقی بماند. به همین دلیل نبید از این سبزی غافل ذشد و باید در تهیه غذاها از آن استفاده کرد. در ادامه با طرز تهیه کوکوی جذاب و سالم اسفناج به صورت مرحله به مرحله ما را همراهی کنید.

مواد اولیه برای تهیه کوکوی اسفناج به روش محلی

این مواد اولیه برای تهیه کوکو اسفناج به روش سنتی و محلی است. یک غذای سنتی گرگان که در ادامه این دستور پخت، طرز تهیه کوکو اسفناج ساده بدون سیب زمینی را نیز برای شما شرح خواهیم داد.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
سیب زمینی آب پز 1 عدد
پیاز 1 عدد
اسفناج 300 گرم
پیازچه 2 عدد الی 3 عدد
تخم مرغ 3 عدد
آرد گندم 2 قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کوکوی اسفناج مجلسی خوشمزهطرز تهیه کوکوی اسفناج مجلسی خوشمزه

طرز تهیه کوکو اسفناج درست مانند کوکو سیب زمینی آسان، سریع و راحت است. اگر تمایل داشتید که به میزان بیشتری آن را آماده کنید کافیست که اندازه مواد را افزایش دهید. در ادامه با این طرز تهیه جذاب با ما باشید.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه کوکوی اسفناج ابتدا باید اسفناج‌ها را پاک کرده و آن‌ها را شستشو دهید. سپس در یک آبکش بریزید تا آب آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: بعد از آن اسفناج‌ها را در صورت تمایل به 2 یا 3 قسمت تقسیم کنید. این کار با در نظر گرفتن اندازه برگ‌های اسفناج انجام می‌شود. اگر برگ‌ها کوچک هستند نیاز به خرد کردن ندارند. اما اگر بزرگ هستند می‌توانید آن‌ها را به 2 قسمت یا 3 قسمت تقسیم کنید. بهتر است که اسفناج‌ها را زیاد خرد نکنید، زیرا باعث از بین رفتن مواد مغذی آن‌ها خواهد شد.
  • مرحله سوم: حالا پیازچه‌ها را تمیز کرده و آن‌ها را خشک کنید. سپس پیازچه‌ها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از آن به سراغ پیاز رفته و پوست آن را گرفته و شستشو دهید. سپس پیاز را نیز به صورت ریز و نگینی خرد کنید. البته این امکان نیز وجود دارد که مانند طرز تهیه کوکو کدو حلوایی ، با استفاده از غذاساز پیاز و سیر خود را به صورت جداگانه کاملاً پوره کنید.
  • مرحله پنجم: در گام بعد از طرز تهیه این غذای محلی گلستان حالا یک تابه مناسب انتخاب کرده و آن را بر روی حرارت قرار دهید. درون تابه روغن بریزید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید تا تابه و روغن شما به خوبی داغ شوند.
  • مرحله ششم: بعد از اینکه روغن داغ شد، حالا پیاز را به روغن اضافه کرده و خوب تفت بدهید. اجازه دهید پیاز شما سبک شده و رنگ آن طلایی شود. بعد از آن پیازچه‌ها را نیز به این ترکیب اضافه کرده و مجدداً هم بزنید.
  • مرحله هفتم: بعد از اینکه پیازچه‌ها و پیاز تفت خوردند، حالا نوبت آن است که اسفناج‌ها را به این ترکیب اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. درست مانند طرز تهیه کوکو تره فرنگی ، آب سبزیجات باید آهسته آهسته تبخیر شود.مراحل طرز تهیه کوکوی اسفناج مجلسی
  • مرحله هشتم: بعد از اینکه آب اسفناج تمام شد، حالا آن را از روی حرارت بردارید و در کناری قرار دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن محتویات تابه، تمام مواد را به کاسه منتقل کنید. بهتر است سبزیجات شما به دمای محیط رسیده باشند تا بعد از ترکیب شدن با تخم مرغ موجب پخته شدن و سفت شدن آن نشوند.
  • مرحله نهم: در ادامه به سراغ سیب‌زمینی‌های آبپز بروید. آن‌ها را پوست گرفته و رنده کنید و به ترکیب پیازچه، پیاز و اسفناج اضافه کنید.
  • مرحله دهم: بعد از اینکه تمام مواد را به خوبی با هم ترکیب کردید حالا تخم مرغ‌ها را با این ترکیب مخلوط کنید. توصیه کنیم که تخم مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه بشکنید تا اگر خراب بودند موجب فساد کل مواد کوکوی شما نشوند.
  • مرحله یازدهم: بعد از اضافه کردن تخم مرغ به این ترکیب، حالا باید مجدداً تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در ادامه آرد گندم را نیز به آن‌ها اضافه کرده و هم بزنید تا مایه کوکوی شما کاملا یکدست، غلیظ و ترکیب شده باشد. استفاده از آرد گندم کمک می‌کند تا کوکوی شما غوام و غلظت بیشتری داشته باشد. ضمن اینکه روغن کمتری را نیز در زمان طبخ به خود جذب خواهد کرد.
  • مرحله دوازدهم: حالا یک تابه مناسب را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن کمی روغن بریزید. تابه شما باید به خوبی داغ شود. در مدت زمان داغ شدن تابه حالا باید زردچوبه، نمک و فلفل را نیز به مایه کوکو اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
  • مرحله سیزدهم: وقتی که تابه و روغن داغ شدند، حالا نوبت آن است که کوکو را درون تابه بریزید. می‌توانید با یک قاشق سطح کوکو را به شکل گرد یا بیضی کوچک در آورده و در روغن طبخ کنید. همچنین می‌توانید تمام مایه کوکو را در تابه خود پخش کرده و با پشت قاشق ضخامت آن را در تمام سطح کوکو یکسان کنید.
  • مرحله چهاردهم: سپس درب تابه را ببندید. بعد از تقریباً ۲۰ دقیقه سطح یک طرف کوکوی شما کاملاً پخته شده است. بهتر است کوکو را برگردانید و سطح رویه آن را نیز به خوبی بپزید. توصیه ما این است که برای برگرداندن کوکو آن را به 4 یا ۸ قسمت و به شکل مثلثی تقسیم کنید. اینکار موجب می‌شود که کوکو به راحتی برگردانده شده و تمام اطراف آن پخته شود.
  • مرحله پانزدهم: بعد از اینکه کوکوی شما در هر دو طرف به خوبی پخته و سرخ شد، حالا کافیست که آن‌ها را در ظرف سرو نهایی گذاشته و با گوجه فرنگی، خیارشور و لیموی تازه نوش جان کنید.

طرز تهیه کوکوی اسفناج با مرغطرز تهیه کوکوی اسفناج با مرغ

برای تهیه این کوکو احتیاج به اضافه کردن مرحله خاصی نیست. فقط کافیست که یک تکه سینه مرغ را آبپز کرده و اجازه دهید خنک شود. بعد از خنک شدن آن را ریش ریش کنید. سپس در مرحله ترکیب مواد اولیه کوکوی اسفناج، بعد از ترکیب کردن سیب زمینی، تخم مرغ و باقی مواد، مرغ‌ها را نیز اضافه کرده و با هم ترکیب کنید. سپس ادویه بزنید و مایه کوکوی خوشمزه خود را در روغن طبخ کنید.

طرز تهیه کوکوی اسفناج رژیمی

برای تهیه کوکوی رژیمی اسفناج فقط کافی است که از پیاز، پیازچه، اسفناج و تخم مرغ در کنار ادویه‌جات استفاده کنید. این غذا کالری بسیار کمی دارد و می‌تواند یک وعده پر از پروتئین و مواد معدنی برای شما که از رژیم لاغری خاصی پیروی می‌کنید باشد. ضمنا در مصرف نمک و روغن نیز احتیاط کنید.

طرز تهیه کوکوی اسفناج و گردو

برای تهیه کوکوی اسفناج و گردو نیز کافی است که در انتهای کار و بعد از اضافه کردن تخم مرغ، حالا گردوهای خرد شده یا رنده شده را به مواد اولیه کوکوی خود اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید و سپس در تابه کوکو لذیذ خود را طبخ کنید.

طرز تهیه کوکو اسفناج ساده بدون سیب زمینیطرز تهیه کوکو اسفناج ساده بدون سیب زمینی

در تهیه این کوکو اسفناج نیز تمام مواد اولیه ارائه شده در جدول مواد اولیه را آماده کرده و با هم ترکیب کنید. فقط سیب زمینی را از ترکیب اصلی این مواد حذف کنید.

کوکوی اسفناج مجلسی ،  مجلس آرای همه فن حریف

در این مطلب با هم طرز تهیه کوکو اسفناج را مرور کردیم. این غذا یک غذای سنتی گرگان است که البته در شهرهای دیگر ایران نیز آن را تهیه و طبخ می‌کنند. بد نیست بدانید که در شهرهای مختلف کشور ممکن است از مواد اولیه متفاوتی مانند کاهو یا زرشک نیز در تهیه این کوکو استفاده شود. البته ماده اصلی این کوکو، اسفناج است که در تمام طرز تهیه‌ها حضور دارد.

در پایان، باید اشاره کنیم که اگر ساکن یا مسافر گرگان هستید و می‌خواهید غذاهای گرگانی یا انواع غذاهای ایرانی را آماده در منزل میل کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، سفارش انلاین غذا گرگان در خدمت شما است تا غذای موردنظر شما را با بهترین کیفیت به درب منزل‌تان برساند.

نظرات کاربران