طرز تهیه چای دارچین خانگی، مفید و خوشمزه

چای دارچین
4.4/5 - (5 امتیاز)

طرز تهیه چای دارچین بسیار ساده بوده و زمان کمی به خود اختصاص می‌دهد. از طرفی دیگر این چای خواص بسیار زیادی دارد و قرار دادن آن در رژیم تغذیه‌ای روزانه، در سلامت بسیار موثر خواهد بود. در این مطلب از مجله اسنپ فود، قصد داریم طرز تهیه این چای با چوب، پودر و دیگر ترکیبات اضافی را دنبال کنیم. با ما همراه باشید.

چای خوش عطر و طعم دارچین

تعداد نفرات 1 نفر
زمان آماده سازی 3 دقیقه
زمان پخت غذا 5 تا 10 دقیقه
میزان سختی کم

چای دارچین با چوب دارچین

چای دارچین با چوب دارچین

استفاده از چوب دارچین برای درست کردن چای دارچین رایج است. چوب دارچین عموما تازگی، عطر و طعم بیشتری نسبت به پودر دارچین دارد. در ادامه طرز تهیه این چای را به شما ارائه می‌دهیم.

مواد اولیه برای تهیه چای با چوب دارچین

مواد اولیه مورد نیاز شما به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
چوب دارچین 1 عدد
آب 1 لیوان
چای سیاه کیسه‌ای 1 عدد

طرز تهیه چای دارچین

طرز تهیه چای دارچین

برای تهیه این چای خوش عطر و خوشمزه، مراحل زیر را که بسیار ساده نیز هستند، دنبال کنید:

  • مرحله اول: در روش اول، آب را درون قوری بریزید، چای کیسه‌ای و چوب دارچین را در آن قرار دهید.
  • مرحله دوم: قوری را روی حرارت کم شعلۀ گاز قرار دهید.
  • مرحله سوم: اکنون به مدت 5 تا 10 دقیقه صبر کنید.
  • مرحله چهارم: چای که به جوش آمد و رنگ آن تیره‌تر شد، شعله را خاموش کرده و چوب دارچین را خارج کنید. انتظار داریم که رنگ آب جوش، تیره شده و به زرد و قهوه‌ای نزدیک شود.

نکته: اگر بخواهید چای عطر و طعم بیشتری داشته باشد، می‌توانید چوب دارچین را تکه تکه کنید.

چای دارچین با پودر دارچین

چای دارچین با پودر دارچین

اگر چوب دارچین در منزل نداشته باشید، مشکلی پیش نیامده و می‌توانید این چای خوشمزه را با پودر دارچین آماده کنید.

مواد اولیه چای با پودر دارچین

مواد اولیه مورد نیاز شما به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
آب جوشیده 1 لیوان
چای سیاه کیسه‌ای 1 عدد

طرز تهیه چای دارچین با پودر دارچین

مراحل تهیه را مطابق زیر دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای این منظور کافی است پودر دارچین را در لیوان آب جوش بریزید و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله دوم: در حدود 10 دقیقه منتظر بمانید که عطر و طعم پودر دارچین در آب جوش خارج شود.
  • مرحله سوم: اکنون نوبت اضافه کردن چای کیسه‌ای به لیوان آب جوش است.
  • مرحله چهارم: کمی منتظر بمانید تا چای کیسه‌ای نیز طعم و رنگ خود را در آب جوش خارج کند.

نکته: توجه داشته باشید که زیاده‌روی در استفاده از پودر دارچین، موجب تلخ شدن طعم چای شما خواهد شد. به طور کلی چوب دارچین، طعم بهتری به این چای می‌دهد، اما در شرایطی که دسترسی به آن نداشته باشید، پودر به شرط استفاده متوسط، جایگزین مناسبی خواهد بود.

چای دارچین و زنجبیل

چای دارچین و زنجبیل

این چای به همراه زنجبیل تأثیرات قابل توجهی در سلامت روان، بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کاهش التهابات دارد. در ادامه شما را با طرز تهیه این چای با ترکیب زنجبیل آشنا خواهیم کرد.

مواد اولیه چای زنجبیلی و دارچین

برای تهیه این چای خوشمزه و خوش عطر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد اولیه میزان لازم
چوب دارچین 1 عدد
زنجبیل خرد شده 15 گرم
آب 1 لیوان
پوست لیمو ترش 1 عدد
عسل به میزان کافی

طرز تهیه چای دارچین و زنجبیل

برای آماده کردن این چای طعم‌دار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: آب را در قابلمه یا قوری روی حرارت زیاد اجاق گاز قرار دهید.
  • مرحله دوم: سپس چوب دارچین، زنجبیل و پوست لیموترش را به آب اضافه کنید.
  • مرحله سوم: به اندازه 10 دقیقه صبر کنید تا آب بجوشد.
  • مرحله چهارم: وقتی آب به جوش آمد، حرارت شعله را کم کرده و هر وقت مایل بودید چای را سرو کنید.

نکته: شما می‌توانید به این چای، عسل یا هر نوع شیرین‌کننده دیگری اضافه کنید.

چای دارچین با چای سبز

چای دارچین با چای سبز

چای دارچین و چای سبز، از جمله نوشیدنی‌های بسیار موثر در کاهش وزن است و البته خواص قابل توجهی نیز دارد.

مواد اولیه برای چای سبز و دارچین

مواد اولیه مورد نیاز خود را به شرح زیر آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
چای سبز کیسه‌ای 1 تا 2 عدد
چوب دارچین 2 عدد
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
عسل 2 قاشق غذاخوری
آب جوش 1 لیوان

طرز تهیه چای دارچین با چای سبز

برای آماده کردن این چای، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: چای سبز کیسه‌ای و چوب دارچین را به مدت 5 دقیقه در آب جوش بگذارید تا دم بکشند.
  • مرحله دوم: بعد از دم کشیدن چای برای سرو کردن عسل و آب لیموترش را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

چای دارچین با میخک

چای دارچین با میخک

می توانید از میخک هم برای تهیه این چای استفاده کنید که اتفاقا طعم عالی خواهد داشت.

مواد اولیه چای دارچین با میخک

مواد اولیه زیر برای تهیه این چای با ترکیب میخک، لازم هستند:

مواد اولیه میزان لازم
میخک پودر شده 1 عدد
چوب دارچین 1 عدد
چای سیاه 1 قاشق چای خوری
شکر 1 قاشق چای خوری
آب 1 لیوان

طرز تهیه چای دارچین با میخک

روش دم کردن چای دارچین و میخک، به شرح زیر است:

  • مرحله اول: آب، میخک و چوب دارچین را روی حرارت زیاد اجاق گاز قرار دهید و منتظر بمانید تا بجوشند. بهتر است درب ظرف را ببندید تا عطر و طعم مواد در آب پخش شود.
  • مرحله دوم: بعد از 2 دقیقه جوشیدن، حرارت شعله را کم کنید.
  • مرحله سوم: سپس چای سیاه را به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله شما می‌توانید از چای سیاه کیسه‌ای استفاده کنید. اما اگر همیشه از چای خشک فله‌ای یا جعبه‌ای استفاده می‌کنید، حتما مطلب نگهداری چای خشک را مطالعه کرده و اصول لازم برای نگهداری دراز مدت چای خشک کاملا سالم را بیاموزید.
  • مرحله چهارم: اکنون شعله را خاموش کرده و منتظر باشید که چای عطر و طعم خود را به آب بدهد.
  • مرحله پنجم: در نهایت بسته به میل خود، برای سرو کردن می‌توانید از شکر استفاده کنید.

چای دارچین و عسل

چای دارچین و عسل

خوش طعم بودن و مزایای چای دارچین و عسل باعث محبوبیت این نوشیدنی شده است. در حقیقت اضافه کردن عسل، باعث می‌شود تا کمی زهر و تلخی دارچین گرفته شده و این دمنوش، طعم بهتری داشته باشد.

مواد اولیه چای با عسل و دارچین

برای تهیه چای عسل و دارچین، این مواد را پیش از هر چیزی آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
چوب دارچین 1 عدد
عسل 1 قاشق غذاخوری
آب 1 لیوان
چای سیاه کیسه‌ای 1 عدد

طرز تهیه چای دارچین و عسل

برای دم کردن این چای، مراحل زیر لازم هستند:

  • مرحله اول: ابتدا چوب دارچین را در قوری آب قرار داده و روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله دوم: بعد از چند دقیقه جوشیدن با حرارت کم، چای سیاه کیسه‌ای را به آب جوش اضافه کنید.
  • مرحله سوم: مجدداً 5 دقیقه منتظر بمانید تا طعم و رنگ چای سیاه وارد ترکیب چوب دارچین و آب جوشیده شود.
  • مرحله چهارم: هنگام سرو کردن، عسل را به چای اضافه کرده و خوب هم بزنید تا این نوشیدنی خوش طعم‌تر شود.

به علاوه توصیه می‌کنیم که حتما طرز تهیه چای مراکشی را در مجله اسنپ فود دنبال کرده و روش آماده کردن این چای خوشمزه و مفید در منزل را بیاموزید.

چای با دارچین و هل

چای با دارچین و هل

چای دارچین و هل در بهبود عملکرد سیستم گوارش، تقویت حافظه و تسکین دردهای قاعدگی در زنان بسیار مفید است. تهیه این چای ترکیبی نیز مانند مواردی که در بالا معرفی کردیم، بسیار ساده است.

مواد اولیه چای هل و دارچین

مواد اولیه مورد نیاز شما به قرار زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
چوب دارچین 1 عدد
هل سبز 5 عدد
چای سیاه کیسه‌ای 1 عدد
آب جوشیده 1 لیوان

طرز تهیه چای با دارچین و هل

برای تهیه چای هل و دارچین، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: چای، هل و چوب دارچین را در قوری قرار داده و آب جوش را روی آن‌ها بریزید
  • مرحله دوم: قوری را به مدت 7 تا 10 دقیقه روی حرارت کم و بخار کتری یا سماور قرار دهید.
  • مرحله سوم: اکنون چای دارچین و هل آماده سرو کردن با عسل یا ماده شیرین دیگر است.

چای دارچین با لیموی تازه

چای دارچین با لیموی تازه

چای دارچین با لیموی تازه نوشیدنی مطبوعی در زمستان به حساب می‌آید. این چای از ابتلا به بیماری‌هایی چون سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کرده و یک کمک درمانی عالی به حساب می‌آید.

مواد اولیه برای چای لیمو تازه و دارچین

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این چای را مطابق زیر آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
چوب دارچین 1 عدد
آب 1 لیوان
شکر 2 قاشق چای خوری
پوست لیموی تازه 4 تکه
لیمو تازه برش خورده حلقه‌ای 4 عدد

طرز تهیه چای دارچین برای سرماخوردگی

طرز تهیه چای دارچین برای سرماخوردگی

برای آماده کردن این چای خوشمزه و مقوی، مراحل زیر را یک به یک دنبال کنید. به علاوه این یک طرز تهیه چای دارچین برای لاغری است که به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. البته در این صورت بهتر است که حتما شکر را از مواد اولیه چای حذف کرده یا به حداقل برسانید.

  • مرحله اول: تکه های پوست لیمو، چوب دارچین و شکر را همراه آب در قوری بجوشانید.
  • مرحله دوم: بعد از 5 دقیقه جوشیدن چوب دارچین و پوست لیموها را از قوری خارج کنید.
  • مرحله سوم: چای سبز کیسه‌ای را در قوری قرار داده و کمی صبر کنید تا طعم و رنگ چای سبز در آب وارد شود.
  • مرحله چهارم: چای را از صافی رد کرده و در لیوان بریزید. سپس برش‌های لیموی تازه را روی لیوان قرار دهید.

نکات مهم در نحوه تهیه چای دارچین

برای آن که بتوانید بهترین چای را در منزل آماده کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  1. می توانید به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده کنید. اما استفاده مقدار زیادتر از حد پودر دارچین باعث تلخی چای می‌شود.
  2. اگر از ریشه زنجبیل استفاده می‌کنید، بهتر است آن را حلقه حلقه کنید. به این روش چای شما سریع‌تر دم می‌کشد.
  3. برای کندن پوست لیموترش، دقت کنید که پوسته سفید همراه پوست آن کنده نشود، زیرا باعث تلخی نوشیدنی شما خواهد شد. به همین دلیل بهتر است از پوست کن استفاده کنید.

مضرات چای دارچین

اگر چه دارچین یک ادویه بسیار مفید محسوب می‌شود؛ اما باید دقت داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف آن، ممکن است عوارضی برای سلامتی شما داشته باشد. از جمله عوارض این چای، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. مصرف زیاد از حد دارچین، ممکن است به افت قند خون منجر شود.
  2. دارچین رقیق کننده خون است و زیاده روی در مصرف آن، باعث رقت خون بیش از اندازه خواهد شد و این برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، ممکن است مشکل ساز باشد.
  3. برخی از افراد دارای آلرژی نسبت به دارچین هستند و باید حتما پیش از روی آوردن به دمنوش آن، این حساسیت را بررسی کنند. هر گونه سرگیجه، تغییر ریتم ضربان قلب، افت فشار خون، حالت تهوع و موارد مشابه ممکن است علامتی از این حساسیت باشند.
  4. افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید در مصرف دارچین احتیاط به خرج دهند. مقادیر زیاد دارچین، باعث افزایش ضربان قلب شده و این برای مبتلایان به بیماری‌های مزمن قلبی، خوشایند نیست.

چای با عطر دارچین و یک دنیا طعم خوش

با توجه به خواص عالی دارچین در سلامتی انسان، این چای به ویژه با ترکیباتی که در بالا توضیح دادیم، طرفداران بسیاری دارد. به جز شناخت کلی چای دارچین، شما چه انواع دیگری از طرز تهیه این چای را می‌شناسید که طعم و خواص خوبی داشته و در اینجا به آن اشاره‌ای نکرده باشیم؟

راستی، پیشنهاد می‌کنیم که اگر چوب یا پودر دارچین در دسترس ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، وارد صفحه خرید آنلاین دمنوش شوید و موارد موردنیاز خود را آنلاین سفارش دهید.