آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه نان بولکی خانگی
آموزش آشپزی
5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

آموزش طرز تهیه نان بولکی خانگی (نان بلکی)

مینا اسماعیل بیگی 07 فروردین 1402 6 دقیقه

نان بولکی که ممکن است به نام بلکی نیز آن را بشناسید، یکی از انواع نان بسیار محبوب و خوشمزه در ایران است. طرز تهیه نان بولکی خانگی بسیار آسان است و مصرف آن می‌تواند شما را در طول روز سیر نگه دارد. همچنین این نان یک وعده مفید برای کودکان محسوب می‌شود. در این مقاله به آموزش نان ساندویچی قدیمی بولکی خوشمزه خواهیم پرداخت. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این نان را یاد بگیرید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

نان بولکی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 60 دقیقه
زمان پخت 20 دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 47 کیلوکالری

نان بولکی، نانی به قدمت چندین دهه

نان بولکی

طعم خوش نان بلکی می‌تواند شما را به دهه‌های ۶۰ و ۷۰ ببرد. بنابراین، اگر دلتان می‌خواهد که با تهیه این نان به دوران خوش گذشته برگردید، مواد لازم برای تهیه آن را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان بولکی

مواد لازم برای تهیه نان بولکی

در جدول زیر مواد اولیه مورد نیاز برای دستور پخت نان بولکی قید شده است. با این میزان از مواد اولیه شما می‌توانید نان بلکی را برای 4 نفر تهیه کنید. اگر قصد دارید این نان را برای تعداد کمتر یا بیشتری از افراد درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده می‌توانید میزان مواد اولیه مورد نیاز را به دست آورید.

در کل باید گفت که هزینه تهیه مواد اولیه نیز بسیار کم است و شما با مبلغ معقولی می‌توانید این مواد را خریداری کرده و طرز تهیه نان بولکی خانگی را دنبال کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 600 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
کره 100 گرم
خمیر مایه 2 قاشق غذاخوری
وانیل به میزان دلخواه
نمک به میزان لازم
بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
آب 1 لیوان

برای تهیه مواد رومال نان نیز به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم مرغ 1 عدد
شکر 1 قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
کره ذوب شده 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه نان بولکی خانگی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه نان بولکی خانگی

در ادامه به آموزش مرحله به مرحله‌ی دستور پخت نان بولکی می‌پردازیم. البته روش‌های متنوعی برای انجام این کار وجود دارد اما با کمک این آموزش شما می‌توانید نان بلکی را به ساده‌ترین شکل ممکن تهیه و آماده کنید. قطعا اگر برای یک بار طعم این نان را بچشید، شیفته‌ی آن خواهید شد. این نان مانند نان باگت خانگی به آسانی در منزل تهیه می‌شود و احتمالا شما نیز از پخت و استفاده از این نوع نان ها لذت خواهید برد.

  • مرحله اول: در اولین قدم از دستور پخت نان بولکی، یک کاسه یا ظرف بزرگ و جادار را انتخاب کنید و تخم مرغ را به همراه شکر به کاسه اضافه کرده و هم بزنید. هم زدن را تا آنجا ادامه دهید که شکر در تخم مرغ حل شده و تخم مرغ پف کند.
  • مرحله دوم: اکنون نوبت اضافه کردن سایر مواد است. روغن مایع را به همراه نمک، وانیل، بیکینگ پودر و آب به کاسه اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط و یک‌دست شوند. برای این کار می‌توانید از یک همزن دستی یا برقی استفاده کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا مایع غلیظی به دست آید.
  • مرحله سوم: کره را در یک تابه کوچک ریخته و اجازه دهید تا روی شعله ملایم ذوب شود و در نهایت آن را به کاسه اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
  • مرحله چهارم: آرد را در حدود 2 تا 3 مرتبه الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. در ادامه، آرد را به همراه خمیر مایه آرام آرام به کاسه اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا حالت خمیری ایجاد شود. اگر آرد را بیش از مقدار لازم استفاده کردید و خمیر شما سفت شد، مقدار کمی آب به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: با کمک دست، خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را با یک سلفون بپوشانید و در جایی گرم به مدت 1 ساعت قرار دهید تا خمیر به عمل آمده و حجم آن دو برابر شود.
  • مرحله ششم: به اواسط طرز تهیه نان بولکی خانگی رسیدیم، حالا بعد از گذشت مدت زمان لازم به سراغ خمیر بروید و سلفون روی آن را بردارید و مجددا در حد 5 دقیقه به کمک دست ورز دهید.
  • مرحله هفتم: بعد از این که خمیر را ورز دادید، روی سطح کار به میزان کافی آرد بپاشید و سپس خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و از هر قسمت چند عدد چانه آماده کنید.
  • مرحله هشتم: دقت کنید که چانه کردن خمیر را باید بلافاصله بعد از ورز دادن آن و قبل از پف کردن خمیر انجام دهید. اگر خمیر پف کند و سپس با خمیر پف کرده، چانه‌های نان را درست کنید سبب می‌شود تا در زمان پخت، خمیر دیگر پف نکرده و نان حالت درستی پیدا نکند. چانه‌ها را به اندازه‌ی یک مشت دست کوچک در نظر بگیرید، همچنین تا جایی که برایتان امکان پذیر است، سعی کنید تا چانه‌ها به یک اندازه باشند.
  • مرحله نهم: بعد از آماده شدن تمام چانه‌ها، آن‌ها را با فاصله درون سینی فر قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز پوشانده و بگذارید تا به مدت 45 دقیقه استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
  • مرحله دهم: برای رومال کردن خمیر نان، تخم مرغ، مقداری شکر، زعفران دم کرده و کره را داخل یک ظرف ریخته و هم بزنید. سپس با استفاده از یک قلمو، مواد را روی خمیرها بمالید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری کنجد نیز روی نان‌ها بپاشید.
  • مرحله یازدهم: حالا فر را روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه کاملا گرم شود.
  • مرحله دوازدهم: سینی را به مدت 25 تا 30 دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا بپزد. در دقایق انتهایی پخت برای طلایی شدن نان‌ها، حالت گریل فر را روشن کنید.

طرز تهیه نان بولکی خانگی به پایان رسید و می‌توانید آن را نوش جان کنید. اگر شما از نان‌های پفدار و خمیری مانند نان بولکی خوشتان می‌آید، آشنایی با انواع نان فانتزی برای شما مفید خواهد بود.

نکات مهم در طرز تهیه نان بولکی خانگی

طرز تهیه نان بولکی خانگی

همانطور که متوجه شدید آموزش نان ساندویچی قدیمی بولکی خانگی بسیار ساده است و زحمت زیادی ندارد اما برای این که طعم و ظاهر آن بهتر شود، باید برخی نکات را مدنظر قرار دهید.

  • ممکن است در زمان درست کردن خمیر با این نکته روبه‌رو شوید که خمیر حالت شل پیدا کند. برای رفع این مشکل می‌توانید کمی آرد را به همراه شکر به خمیر اضافه کرده و هم بزنید تا بافت منسجمی به خود بگیرد.
  • یکی از کارهایی که برای به عمل آمدن بهتر خمیر می‌توانید انجام دهید، هم زدن و ورز دادن آن با دست است. از این کار غافل نشوید!
  • از آنجایی که تهیه خمیر در تهیه نان بلکی، مهم‌ترین قسمت کار است، باید مراقب بافت آن باشید و حتما به این نکته دقت کنید که بافت حالت لطیفی به خود بگیرد، به طوری که وقتی می‌خواهید قسمتی از خمیر را برای چانه گرفتن جدا کنید، حالت چسبندگی داشته باشد.
  • چسبندگی خمیر به دست نباید خیلی زیاد باشد و اگر متوجه این اتفاق شدید؛ تنها راهکار اضافه کردن مقداری آرد به خمیر است.
  • برای راحتی کار در هنگام چانه زدن خمیر، می‌توانید مقدار کمی روغن به دست خود بمالید تا خمیر به دست نچسبد و آسان‌تر گرد و یک‌دشت شود.
  • نکته‌ی بعدی در طرز تهیه نان بولکی خانگی، در مورد رومال کردن خمیر است. دقت داشته باشید که اگر رومال را آهسته روی خمیر نزنید و با سرعت و عجله این کار را انجام دهید، ممکن است پف خمیر بولکی بخوابد. پس حتما این کار را آهسته و آرام انجام دهید.
  • در صورتی که خمیر شما پف نکرد، دلیل آن این است که خمیر مایه مورد استفاده فاسد شده و عملکرد خود را از دست داده است.

سفر به دهه شصت با نان بولکی خانگی

در این مقاله به طرز تهیه نان بولکی خانگی به روشی ساده اشاره کردیم و همانطور که متوجه شدید، درست کردن این نان کار سختی نیست اما به زمان و حوصله نیاز دارد. بنابراین اگر شما زمان و البته مواد اولیه برای تهیه نان بولکی را در خانه نداشتید، می‌توانید از سرویس اسنپ کمک بگیرد. با سفارش آنلاین نان از سرویس اسنپ می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، نان تازه را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود