پروتئین

میزان مصرف گوشت قرمز در طول زندگی

گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، مرغ، گوسفند، گوساله، شتر، بوقلمون، شترمرغ و سایر پرنده‌ها و حیواناتی که گوشت آن‌ها را به عنوان ماده مغذی اولیه استفاده می‌کنیم سالهاست که در هرم غذایی ما جای خود را تثبیت کرده‌اند. نقطه نظرات زیادی وجود دارد که گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز ؟ اما واقعیت این است که تمام این مواد برای بدن ما لازم و ضروری هستند و صرفا مصرف یکی از آن‌ها ما را با مشکل روبرو می‌کند. البته همین مصرف کردن نیز اصول، قواعد و قوانین خود را دارد که ما در این مطلب آن را در رابطه با گوشت قرمز با شما در میان خواهیم گذاشت. بنابراین، اگر تمایل دارید تا درباره میزان مصرف گوشت قرمز بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

متعادل مصرف کنیم …

همانطور که اشاره کردیم گوشت قرمز از جمله مواد پروتئینی و مغذی محسوب می‌شود که برای حفظ سلامت بدن خود به آن نیاز داریم. گوشت قرمز عملکرد ذهن را افزایش داده، یادگیری را تقویت می‌کند و سیستم ایمنی را ارتقاء می‌بخشد. اما سوال اینجاست که به چه میزان باید از گوشت قرمز استفاده کنیم. میزان استفاده از گوشت قرمز بر اساس نظریه کارشناسان و پژوهشگران تغذیه برای هر فرد سالم ایرانی باید روزانه ۴۵ گرم باشد. البته این میزان در بزرگسالان، سالمندان و کودکان کاملاً متفاوت است.

  • میزان مصرف گوشت قرمز برای سالمندان در طول روز فقط ۱ سهم
  • میزان مصرف گوشت قرمز برای کودکان در طول روز ۳ سهم
  • و میزان مصرف گوشت قرمز برای بزرگسالان در طول روز به ۲ سهم احتیاج دارند.

باید بدانید که هر سهم به معنای تقریبی ۳۰ الی ۳۵ گرم گوشت قرمز پخته شده یا ۴۵ گرم از گوشت خام قرمز است. علت آن نیز این است که گوشت بعد از پخته شدن آب خود را از دست می‌دهد.

میزان مصرف گوشت قرمز

بر اساس هرم غذایی تهیه شده توسط مرکز تحقیقات تغذیه ایران هر فرد سالم ایرانی به طور متوسط باید روزانه ۱ الی ۲ سهم گوشت قرمز مصرف کند. میزان مصرف گوشت قرمز در هفته به اندازه ۵۰۰ گرم برای هر فرد سالمی لازم و ضروری است. پس احتیاجی نیست که شما هر روز گوشت قرمز مصرف کنید، مصرف شما می‌تواند هفتگی باید. البته، گوشت‌های فرآوری شده مثل کالباس و سوسیس که باید کمتر از گوشت قرمز استفاده شوند. بد نیست بدانید که میزان ۵۰۰ گرم گوشت قرمز که پخته شده باشد، معادل با ۷۰۰ گرم تا ۷۵۰ گرم گوشت خام خواهد بود.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم که در زمان استفاده از گوشت قرمز حتماً چربی‌های آن را جدا کنید. بهتر است که گوشت را با گیاهان و سبزیجات ترکیب کرده و نوش جان کنید. همینطور مرغ کم‌چرب، ماهی و پروتئین‌های مختلف گیاهی مثل عدس، نخود، لوبیا و سویا نیز جایگزین‌های خوبی به جای گوشت قرمز محسوب می‌شوند. در پژوهشی که انجمن سرطان آمریکا انجام داد این گونه بیان شده است که نباید در طول هفته بیشتر از ۳۰۰ گرم گوشت مصرف شود. همچنین استفاده از گوشت‌های فرآوری شده باید به شدت محدود شود. ضمن اینکه باید به این موضوع نیز دقت کنید که لذت بردن از خوردن گوشت قرمز جایگزینی ندارد اما لذت چشیدن سلامتی از آن هم بالاتر است.

فواید و مضرات گوشت قرمز

فواید و مضرات گوشت قرمز

به طور حتم اگر با فواید و مضرات گوشت قرمز آشنا باشید بهتر می‌توانید در مصرف آن محتاط بوده و استانداردها را رعایت کنید. ابتدا از مضرات گوشت قرمز برای شما خواهیم گفت و سپس فواید آن را برای شما بیشتر توضیح می‌دهیم.

مضرات گوشت قرمز

این مضرات می‌توانند شما را از مصرف بی‌رویه گوشت قرمز به راحتی پشیمان کنند. پس، این موارد را مطالعه کنید و میزان مصرف گوشت قرمز را در حد تعادل نگه دارید.

ابتلا به بیماری های مختلف

پژوهشگران و متخصصان بر این باورند که گوشت قرمز یعنی گوشت گوساله، گاو و بز، گوسفند، خوک و دیگر پستانداران به راحتی می‌تواند سلامت شما را به خطر اندازد. البته گوشت قرمز یک منبع غنی از مواد مغذی و ویتامین‌ها به همراه آهن است که بدن ما برای تولید سلول‌های خونی به آن احتیاج دارد. اما مضرات همین ماده پرفایده شامل سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی، مشکلات گوارشی و مشکلات کلیوی خواهد بود. مطالعات اینگونه نشان می‌دهد که برخی از گوشت‌های قرمز تاثیرات منفی زیادی بر روی بدن ما خواهند داشت. همچنین گوشت‌های قرمز فرآوری شده مانند کالباس و سوسیس نیز می‌توانند به راحتی ما را با خطر ابتلا به سرطان روبرو کنند. بنابراین، نباید بیشتر از میزان گفته شده از این مواد استفاده کرد.

بالا رفتن میزان مرگ و میر

از جمله عوارض معمول بیش از اندازه استفاده کردن از گوشت قرمز، افزایش یافتن مرگ و میر در افراد است. این مضرات سبب می‌شوند که سالانه ۴۸ هزار نفر از آقایان و ۵۶ هزار نفر از بانوان به دلیل مصرف بی رویه گوشت قرمز جان خود را از دست بدهند. گوشت قرمز و محصولات فرآوری شده آن به طور حتم از عوامل درجه یک سرطان در افراد به حساب می‌آیند. همچنین این نتایج دقیقاً مطابق با مطالعات انجام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی WHO است. متاسفانه شایع‌ترین نوع از سرطان که به واسطه مصرف بی‌رویه از گوشت قرمز ایجاد می‌شود سرطان روده بزرگ است. مصرف گوشت‌های فرآوری شده و گوشت قرمز در کنار هم می‌تواند عوارض و بیماری‌های شما را نیز تشدید کند.

سرطان های پیشرفته با گوشت قرمز

مضرات گوشت قرمز

همانطور که گفتیم شایع‌ترین سرطانی که به واسطه مصرف بیش از اندازه و بی رویه از گوشت قرمز ایجاد خواهد شد سرطان روده بزرگ است. نکته‌ای که باید در این بین اشاره کنیم این است که سرطان پروستات و سرطان لوزالمعده نیز به واسطه مصرف بی‌رویه از این محصول به وجود می‌آیند. نمک سود کردن یا دودی کردن گوشت سبب می‌شود که مواد شیمیایی خطرناک و سرطان‌زایی در آن ایجاد شوند و مضرات آن را افزایش دهند. در این بین مضرات گوشت‌های فرآوری شده نیز مزید بر علت خواهد بود. در هشت سال گذشته با مطالعاتی که بر روی ۲۷۰۰۰ مرد ۵۳۰۰۰ زن انجام شد، نتایج شگفت انگیزی بدست آمد. براساس این تحقیقات، افراد شرکت کننده در این بازه زمانی که از گوشت قرمز بیش از اندازه استفاده کردند با این که در ابتدای این تحقیقات بیماری خاصی نداشتند، در پایان این ۸ سال با درصد بالای خطرات و مرگ و میر روبه رو شدند.

خطرات گوشت قرمز برای کلیه‌ها

کم نیستند افرادی که در سراسر جهان با بیماری‌های خطرناک و مزمن کلیه دست و پنجه نرم می‌کنند. پیوند کلیه و دیالیز از جمله راه‌های نجات برای این افراد است. اما بر اساس تحقیقات انجام شده عوارض گوشت قرمز نیز در بروز مشکلات کلیوی تاثیر بسیار زیادی دارد. بر طبق این تحقیقات افرادی که گوشت قرمز کمتری مصرف می‌کنند ۴۰ درصد کمتر در مقابل عوارض و خطرات نارسایی کلیه قرار می‌گیرند. همچنین محققان بر این باورند که هیچ ارتباط روشنی میان مصرف تخم مرغ، ماهی و لبنیات و سبزیجات با نارسایی کلیه پیدا نکرده‌اند. این نشان دهنده این موضوع مهم است که شما می‌توانید گوشت قرمز را با این مواد جایگزین کنید.

حساسیت به گوشت قرمز در کودکان

حساسیت به گوشت قرمز در کودکان صرفا می‌تواند به دلیل حساسیت به پروتئین آن باشد. گوشت قرمز پروتئین‌های مختلفی دارد که بعضی از آن‌ها حساسیت‌زا هستند. به عبارتی دستگاه ایمنی برخی از این پروتئین‌ها را به عنوان عامل بیگانه شناسایی کرده و با روش‌های مختلف اقدام به نابودی آن‌ها خواهند کرد.

اگر کودکان به دفعات مختلف از گوشت قرمز استفاده کنند و به آن حساسیت داشته باشند به دلیل فعال بودن آنتی بادی‌های مربوطه، بدن آن‌ها واکنش آلرژیک به گوشت قرمز نشان خواهد داد. برخی از افراد نیز به کربوهیدراتی با نام گالاکتوز حساسیت دارند که علائم این حساسیت با تاخیر زیادی خود را نشان می‌دهد. به همین دلیل تشخیص آن کمی سخت است. کهیر زدن و حالت تهوع از جمله علائم شایع حساسیت به گوشت قرمز در کودکان و البته بزرگسالان خواهد بود.

فواید گوشت قرمز

فواید گوشت قرمز

این فواید بقدری برای بدن ضروری هستند که شما را به خرید حضوری یا سفارش آنلاین محصولات پروتئینی مجاب کرده و اجازه نمی‌دهند شما گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کنید. پس، به میزان مصرف گوشت قرمز توجه کنید و آن را از رژیم غذایی خود حذف نکید.

پیشگیری کردن از کم خونی

از جمله مهم‌ترین عملکرد گوشت قرمز تامین آهن بدن ما است. همان طور که می‌دانید آهن از گلبول‌های قرمز و هموگلوبین تشکیل شده است. هموگلوبین اکسیژن را به سراسر بدن رسانده و موجب افزایش و بهبود عملکرد اندام‌ها می‌شود. معضل کمبود آهن شما را با کاهش گلبول قرمز و در نتیجه کم خونی روبه رو می‌کند. این فاکتورها موجب بروز خستگی، دل مردگی و پایین بودن انرژی در بدن ما می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که حتماً آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

یک خواب آرام و رویایی

گوشت قرمز کمک می‌کند تا شما با بی‌خوابی خود مقابله کنید. مواد غذایی که سرشار از آهن هستند کیفیت خواب شما را بهبود بخشیده، افزایش فشار خون و یا  افت فشار خون را تنظیم می‌کنند. این تعادل منجر به خوابی آرام برای شما خواهد شد. همانطور که می‌دانید افزایش یافتن فشار خون تاثیرات بدی بر کارکرد ارگان‌ها و بطور کلی بدن ما دارد. استفاده از گوشت قرمز این عملکرد را بهبود می‌بخشد.

کاهش یافتن کلسترول بد

گوشت قرمز با فاکتور نیاسین کمک می‌کند تا کلسترول خوب در بدن ما افزایش پیدا کرده و کلسترول بد کاهش پیدا کند. اما دقت کنید که باید همیشه تعادل رعایت شود. ناگفته نماند که گوشت قرمز الزاماً سبب افزایش کلسترول نمی‌شود، اما برخی از خوراکی‌ها که در کنار گوشت قرمز استفاده می‌شوند می‌توانند این فاکتور را در خون شما افزایش دهند. برای مثال اگر شما گوشت قرمز را با روغن ترانس تهیه کنید متاسفانه ضرر زیادی به بدن خود خواهید رساند. به همین دلیل است که استفاده از این گوشت را به صورت آب پز یا بخارپز بیشتر توصیه می‌کنند.

کاهش احتمال بروز بیماری‌های قلبی

گوشت قرمز ابتلا شدن به بیماری‌های قلبی عروقی را در شما کاهش خواهد داد و سلامت قلب شما را تضمین می‌کند. حضور امگا ۳ در گوشت قرمز کمک می‌کند تا سرخرگ‌های شما انعطاف‌پذیر و ارتجاعی بوده و احتمال بروز فشار خون بالا و نامنظمی ضربان قلب در شما به شدت کاهش پیدا کند. گوشت قرمز اگر بدون چربی و روغن طبخ شود، می‌تواند سالم‌ترین غذا برای بدن انسان باشد. البته در مصرف آن باید متعادل رفتار کرد.

بهبود یافتن حافظه و پیشگیری از آلزایمر

پیشگیری از آلزایمر با مصرف گوشت قرمز

همچنین از دیگر فواید استفاده از گوشت قرمز رشد غشای سلولی مغز و بهبود عملکرد دستگاه عصبی است. امگا ۳ حافظه شما را تقویت می‌کند و از بروز کاهش اندازه در مغز جلوگیری خواهد کرد. شما با مصرف به اندازه گوشت قرمز دچار زوال عقل نخواهید شد و صدمات مغزی به واسطه افزایش سن در شما به کم‌ترین حد خود خواهد رسید.

غذایی مفید برای کودکان

البته گوشت قرمز به دلیل فاکتورهای متعدد پروتئینی و ویتامینی یک غذای بسیار مهم و کاربردی برای کودکان به حساب می‌آید. اما نباید این نکته را نیز فراموش کرد که مصرف زیاد گوشت قرمز در کودکان آن‌ها را با مشکلات زیادی روبه رو خواهد کرد. کودکان برای ارتقاء سطح ایمنی، رشد بهتر، ارتقاء سلامتی و بهبود عملکرد ذهن و یادگیری مناسب، به گوشت قرمز احتیاج دارند. گوشت یک عنصر حیاتی برای کودکان به حساب می‌آید که به دلیل حضور روی یا زینک و سایر پروتئین‌ها و ریزمغذی‌ها نباید مصرف آن را برای کودکان محدود کرد.

به تعادل و اندازه مصرف گوشت قرمز توجه کنید…

گوشت قرمز از جمله مواد اولیه به حساب می‌آید که نباید آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بهترین روش پخت آن آب پز کردن یا کباب کردن آن است. همچنین بهترین زمان خوردن گوشت قرمز در وعده ظهر است. بهتر است که این ماده غذایی را قبل از خواب استفاده نکنید و اگر مجبور به استفاده آن قبل از خواب شدید حتماً ۳ ساعت قبل از خوابیدن گوشت قرمز را استفاده کنید. گوشت قرمز کالری زیادی دارد و باعث افزایش وزن خواهد شد. توصیه می‌کنیم که به هیچ عنوان گوشت قرمز را در وعده صبح استفاده نکنید، چون یک غذای سنگین بوده و بدون شک در طول روز بدن شما را با مشکلات زیادی روبه رو خواهد کرد.

در هر حال گوشت باید به خوبی پخته شود تا عفونت‌ها را به بدن شما منتقل نکند. گوشت را بدون چربی و آرام طبخ کنید و سعی کنید تا حرارتی که به گوشت می‌رسانید بیشتر از ۷۴ درجه سانتیگراد باشد. در پایان، باید بگوییم که به میزان مصرف گوشت قرمز دقت کنید و به شیوه صحیح و سالم از آن استفاده کنید. اگر هم تمایل داشتید که گوشت قرمز را به صورت غیرحضوری و آنلاین خریداری کنید، قصابی آنلاین در خدمت شما است. به این صورت، مواد پروتئینی مورد نیاز خود را در این بخش ثبت می‌کنید و منتظر رسیدن آن ها درب منزل می‌مانید.

نوشته های مرتبط

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام تو مقالتون نوشتین 500 گرم گوشت مصرف شه بعد پایینتر نوشتین انجمن سرطان آمریکا میگه بیشتر از 300 گرم مصرف نشه . بالاخره 500 گرم یا 300 گرم؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. سلام دقت بفرماید که هر کشوری بر حسب شاخه مصرف غذایی خودش اعداد و ارقام اعلام میکند مرکز تحقیقات تغذیه ایران بر حسب میزان خرید و مصرف هفتگی
      یک فرد ایرانی که ذکر گرمی کرده که برای سلامتی افراد مناسب هستش چون مصرف و خرید گوشت در ایران کم است و اما پژوهشی انجمن سرطان آمریکا
      برحسب مصرف و خرید بیش از حد مردم کشورش شاخه استفاده از گوشت پایین اورده تا سلامتی مردمش را حفظ کنه
      پس اگر شما مصرف گوشت به موقع و به اندازه پروتئین به بدن میرسانید مشکلی در شاخه های گرمی ندارید

    1. سلام از مهم‌ترین عملکرد گوشت قرمز تامین آهن بدن است.آهن از گلبول‌های قرمز و هموگلوبین تشکیل شده و هموگلوبین اکسیژن را به
      سراسر بدن رسانده و موجب افزایش و بهبود عملکرد اندام‌ها می‌شود

    1. سلام کهیر زدن و حالت تهوع از علائم شایع حساسیت به گوشت قرمز در کودکان و بزرگسالان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا