پروتئین

با تمامی خواص گوشت کبوتر آشنا شوید

کبوتر یک پرنده وحشی است که در طول دهه‌های قبل به دلیل ظاهر کوچک و زینتی و مصرف گوشت آن اهلی شده است. کبوترها را بر اساس نوع آن‌ها به هفت دسته رنگی، پروازی، زینتی، نمایشگر، وحشی، نامه‌بر و گوشتی تقسیم‌بندی می‌کنند. با وجود آنکه تمامی گونه‌های کبوتر حلال گوشت هستند، اما برای مصرف گوشت مناسب نخواهند بود. به عنوان مثال کبوترهای زینتی جثه کوچکتری داشته و رشد آن‌ها نیز کندتر است یا کبوترهای نامه‌بر به دلیل توانایی پرواز طولانی‌تر، ماهیچه‌های کم وزنی دارند. اما کبوترهای گوشتی در بسیاری از کشورها با هدف استفاده از گوشت آن‌ها پرورش داده می‌شوند. به همین دلیل، ما در این مطلب، به معرفی خواص گوشت کبوتر خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی گوشت کبوتر

گوشت کبوتر ماده‌ای مغزی و مفید برای بدن و حاوی 85 گرم مواد معدنی است. تمامی مواد معدنی موجود در 100 گرم از این گوشت در جدول زیر ارائه شده است.

ماده غذایی میزان
کالری 213 کالری
چربی 3 گرم
پروتئین 24 گرم
مواد آلبومین 23 گرم
آهن 32 درصد
ویتامین B 30 درصد
منیزیم 6 درصد

خواص گوشت کبوترانواع خواص گوشت کبوتر

گوشت کبوتر ارزش غذایی زیادی داشته و خواص فراوانی را برای بدن به ارمغان خواهد آورد. در این بخش به معرفی خواص مختلف گوشت کبوتر می‌پردازیم. در صورتی که به مصرف گوشت پرندگان علاقه‌مند هستید می‌توانید با خواص گوشت بلدرچین نیز آشنا شوید.

خواص گوشت کبوتر برای بارداری

فقر آهن یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری خانم‌ها است. گوشت کبوتر حاوی میزان قابل توجهی آهن و روی است که می‌تواند در رفع نیاز بدن موثر باشد. همچنین مصرف غذاهای دارای گوشت کبوتر به تقویت استخوان‌های جنین کمک می‌کند، زیرا دارای کلسیم است. یکی دیگر از مشکلاتی که اغلب خانم‌های باردار آن را تجربه می‌کنند، ضعف و بی حالی است که گوشت کبوتر می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده و در بهبود قوای بدنی مادر موثر باشد.

خواص گوشت کبوتر برای کودکان

مصرف گوشت کبوتر برای کودکان بسیار توصیه شده است، زیرا به عنوان منبع کلسیم شناخته می‌شود. کلسیم ماده‌ای ضروری در تشکیل و تقویت بافت‌های استخوانی است، در نتیجه مصرف این گوشت موجب افزایش رشد و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود. جالب است بدانید که کلسیم موجود در گوشت کبوتر بیش از دیگر انواع پرندگان است.

خواص گوشت کبوتر برای مردان

برخی آقایان از مشکلاتی همچون زودانزالی یا تضعیف قوای جسمی رنج می‌برند و برای رفع این مشکلات به مصرف داروهای شیمیایی روی می‌آورند. یک راه طبیعی برای تقویت قوای جنسی مصرف گوشت کبوتر است. برای بهره‌مندی از این خاصیت، باید گوشت کبوتر را به طور مداوم و 1 تا 2 در هفته مصرف کرد.

خواص گوشت کبوتر در طب اسلامی و سنتیخواص گوشت کبوتر در طب اسلامی

گوشت کبوتر منبع آهن و کلسیم بوده و به دلیل اینکه میزان چربی کمی دارد، به عنوان یک غذای سالم شناخته می‌شود. توجه داشته باشید که گوشت کبوتر طبع گرم و خشک دارد و مصرف آن برای افراد سرد مزاج مناسب‌تر است. از نظر بسیاری از متخصصان طب سنتی، سالم‌ترین گوشت در میان پرندگان، متعلق به کبوتر است.

خواص گوشت کبوتر برای سنگ کلیه

گوشت کبوتر به عنوان ماده غذایی شناخته می‌شود که در بهبود عملکرد کلیه‌ها مفید است. در صورتی که درگیر انواع سنگ کلیه باشید، خواص موجود در گوشت کبوتر به خرد شدن و خارج شدن سنگ کلیه کمک می‌کند. البته توجه داشته باشید که نباید در مصرف گوشت کبوتر زیاده‌روی کرد.

خواص گوشت کبوتر برای مغز

مصرف این گوشت خوشمزه و مقوی می‌تواند بر عملکرد صحیح سلول‌های مغزی اثرگذار باشد، به همین دلیل از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند. آلزایمر در اثر کاهش سلول‌های مغزی اتفاق می‌افتد و گوشت کبوتر ماده‌ای مفید برای تقویت سلول‌های مغزی است.

خواص گوشت کبوتر برای قلب

ترکیبات موجود در گوشت کبوتر در بهبود سیستم گردش خون مفید هستند و مانع از افزایش فشار خون می‌شوند. همچنین مصرف این گوشت می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش دهد. فشار خون بالا و افزایش کلسترول از دلایل اصلی ایجاد انواع بیماری‌های قلب و عروق هستند و مصرف گوشت کبوتر ریسک ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

خواص گوشت کبوتر برای کم خونی

کم خونی مشکلی شایع است که به ویژه دختران نوجوان را درگیر می‌کند. در بیشتر مواقع کم خونی در اثر فقر آهن روی می‌دهد. آهن موجود در گوشت کبوتر برای درمان کم خونی مفید است. همچنین کلسیمی که در این ماده غذایی قرار دارد به جذب بهتر آهن، کمک خواهد کرد.

خواص گوشت کبوتر در درمان بیماری‌ها

ترکیبات موجود در گوشت کبوتر موجب شده است تا این ماده غذایی در درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید باشد. رفع مشکلات گوارشی همچون یبوست، درمان بیماری‌های معده و روده، بهبود لقوه و رعشه، کاهش ناهنجاری‌های پوستی مانند جوش و آکنه و مبارزه با چاقی از جمله خواص گوشت این پرنده در درمان بیماری‌ها است. لازم به ذکر است که خواص گوشت شترمرغ نیز در درمان برخی از بیماری‌ها مفید است.

عوارض مصرف گوشت کبوترخواص گوشت کبوتر در درمان بیماری‌ها

مصرف بیش از حد گوشت کبوتر ممکن است عوارضی برای بدن به دنبال داشته باشد. مقدار مجاز استفاده از گوشت این پرنده دوبار در هفته است. با توجه به اینکه این غذا طبعی گرم و خشک دارد، مصرف بیش از اندازه آن برای افراد گرم مزاج مضر خواهد بود. مصرف بی‌رویه گوشت کبوتر ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود.

با استفاده از گوشت کبوتر چه غذاهایی می‌توان درست کرد؟

از گوشت کبوتر می‌توان در تهیه بسیار از غذاهای ایرانی استفاده کرد و از خواص فراوان آن بهره‌مند شد. برخی از غذاهایی که می‌توان با گوشت کبوتر تهیه کرد در اینجا معرفی شده‌اند:

  • فسنجان با گوشت کبوتر
  • کتلت با گوشت کبوتر
  • گوشت کبوتر سوخاری
  • کبوتر شکم‌پر
  • کبوتر کبابی
  • آبگوشت کبوتر

گوشت کبوتر و این همه فایده!

گوشت کبوتر علاوه بر خوشمزه بودن، خواص بسیاری دارد. مواردی که در اینجا به آن‌ها اشاره شد، تنها بخشی از فواید گوشت کبوتر است. بناراین، سعی کنید حتما از گوشت این پرنده استفاده کنید و از مصرف آن غافل نشوید. برای تهیه گوشت کبوتر یا دیگر انواع گوشت نیز می‌توانید به صفحه سفارش‌ آنلاین محصولات پروتئینی در اسنپ فود مراجعه کنید و خرید خود را به صورت آنلاین و با چند کلیک ساده انجام دهید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا