طرز تهیه خورش آلوچه با دستور پخت اصیل کرمانی
خورش آلوچه کرمان را بدون شک شما هم دوست دارید، زیرا امروز به دنبال آموزش آن در میان طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی به سایت آمدهاید و قصد دارید تا آموزش آن را یاد بگیرید. این غذا یکی از غذهای محلی و لذیذ شهر کرمان است که برای وعده نهار و شام یا حتی در ماه رمضان برای سحری یا افطار آن را آماده میکنند. آلو فواید زیادی برای سلامتی دارد و استفاده آن در تهیه خورشت، یک غذای مفید و سلامت را به بدن شما هدیه خواهد کرد. پس شما را بیش از این منتظر نمیگذاریم به سراغ تهیه این خورش خوشمزه میرویم.
خورش آلوچه کرمان | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 3 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
100 گرم خورشت آلوچه | 360 کالری |
خورش آلوچه ، پرطرفدار در میان کودکان و بزرگسالان
این خورش خوشمزه با اینکه یک غذای محلی کرمان است، اما در تمام ایران معروف بوده و خصوصا برای کودکان دوستداشتنی است. طعم ترش و شیرین آن و حضور آلوچههای خوشرنگ و لعاب سبب شده است که کودکان از خوردن آن لذت زیادی ببرند. شاید باور نکنید که آلوچه سرشار از کلسیم و ویتامین D بوده و این دو عنصر از اصلیترین مواد برای رشد و تندرستی کودکان به حساب میآیند. در ادامه با طرز تهیه این خورشت لذیذ به صورت گام با گام با شما هستیم.
مواد اولیه برای طرز تهیه خورشت آلوچه
برای تهیه این خورش خوشمزه کرمانی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آلوچه خشک | 100 گرم |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
سبزی خشک جعفری و گشنیز | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق سوپ خوری |
آبلیمو | 2 قاشق سوپ خوری |
روغن | به مقدار لازم |
دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش آلوچه کرمان
تهیه این غذای خوشمزه تقریبا به 3 ساعت زمان نیاز دارد. خورشتها همانند سایر غذاهای ایرانی مثلا آشها و آبگوشتها برای جاافتادن و به طعم واقعی خود رسیدن، به زمان زیاد و البته صبوری شما نیازمند هستند. اگر به عطر و طعم خاص غذاهای کرمانی علاقهمندید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به کباب کرمان نیز داشته باشید.
- مرحله اول: مرحله اول از طرز تهیه این غذای سنتی کرمانی مانند خورش به آلو کرمانی است. در این مرحله و در گام نخست شما باید به سراغ لوبیا چیتی بروید. لوبیا چیتیها را باید از شب قبل خیس کرده باشید تا نفخ آنها گرفته شود. ضمن اینکه در طول مدت زمان خیس خوردن چند بار باید آب آنها را عوض کرده باشید. این کار کمک میکند که ضمن نفخ زدایی، پختشان نیز راحتتر باشد.
- مرحله دوم: حالا یک قابلمه مناسب با حجم لوبیاها انتخاب کرده، آب لوبیاها را دور بریزید و لوبیاها رابه درون قابلمه منتقل کنید. یک پیمانه الی 2 پیمانه بر روی لوبیاها آب بریزید. سطح آب باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از لوبیاها باشد.
- مرحله سوم: در گام بعد از طرز تهیه خورشت آلوچه کرمان حالا باید شعله گاز را با حرارت متوسط تنظیم کنید و اجازه دهید لوبیاهای شما به آرامی پخته و نرم شوند.
- مرحله چهارم: بعد از شروع پخت لوبیاها، پیاز را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس تا جایی که ممکن است پیازها را به صورت نگینی و کاملاً ریز خرد کنید. بعد از آن به سراغ آماده سازی گوشت خواهیم رفت.
- مرحله پنجم: گوشت را شسته و در یک آبکش قرار دهید. آب گوشت شما باید کاملا گرفته شود. سپس گوشت را به صورت کاملاً ریز و قورمه خرد کنید و آن را در کناری قرار دهید.
- مرحله ششم: آلوچهها را شستشو دهید و آنها را نیز در آبکش بریزید تا آب آنها به خوبی گرفته شود. سبزیهای خشک گشنیز و جعفری را نیز آماده کنید.
- مرحله هفتم: وقتی مرحله آماده سازی مواد غذایی انجام شد، در گام بعدی یک قابلمه با حجم متوسط انتخاب کرده و بر روی حرارت قرار دهید. درون قابلمه روغن بریزید و اجازه دهید تا قابلمه و روغن شما به خوبی داغ شوند. بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله هشتم: زمانی که پیازها سبک شده و تفت خوردند حالا به آنها زردچوبه اضافه کنید. زردچوبه و پیاز را هم بزنید تا این ترکیب به خوبی سرخ شود.
- مرحله نهم: بعد از اینکه پیازها طلایی شدند و عطر پیاز و زردچوبه تفت داده شده فضای آشپزخانه شما را پر کرد، حالا نوبت اضافه کردن گوشتها است. مجدداً گوشت و پیاز داغ را خوب با هم ترکیب کنید تا تفت خورده و گوشتها به خوبی سرخ شوند.
- مرحله دهم: سعی کنید که حتماً تمام اطراف گوشتها درون روغن داغ قرار گرفته و دور تا دور برشهای گوشت شما به خوبی برشته و پخته شود. در پایان پخت رنگ گوشتها عوض خواهد شد. بعد از تغییر رنگ گوشت، شما میتوانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- مرحله یازدهم: مجدداً این ترکیب را با هم به خوبی هم زده و مخلوط کنید تا رب گوجه فرنگی با گوشت و پیاز داغ کاملاً مخلوط و یکدست شود. دقت کنید عطر خامی رب گوجه فرنگی باید کاملا گرفته شود.
- مرحله دوازدهم: در ادامه تهیه این غذای محلی کرمان مراقب باشید تا رب گوجه فرنگی شما به خوبی سرخ شود. سرخ شدن رب گوجه فرنگی رنگ غذای شما را به شدت خوشرنگتر خواهد کرد. در زمان سرخ شدن گوشت، پیاز و رب گوجه فرنگی حرارت را کم کنید و به سراغ لوبیاها بروید.
- مرحله سیزدهم: اگر لوبیاها به اندازه کافی پخته شده بودند، حالا نوبت آن است که آنها را به غذا اضافه کنید. حرارت زیر لوبیا را خاموش کرده و آنها را آبکش کنید. بعد از گرفته شدن آب لوبیاها، لوبیاهای کاملاً پخته شده را به مخلوط گوشت، پیاز و رب گوجه فرنگی تفت داده شده و سرخ شده، اضافه کنید.
- مرحله چهاردهم: مجددا تمام مواد را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس به میزان ۳ پیمانه الی 4 پیمانه به مواد خود آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشتها و لوبیاها به خوبی پخته شده و جا بیفتند.
- مرحله پانزدهم: همانطور که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره کردیم تهیه خورشت آلوچه کرمان به مدت زمان حداقلی 3 ساعت احتیاج دارد. بعد از گذشت این مدت زمان و تقریباً در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، حالا به سراغ غذا رفته و آلوچهها را به آن اضافه کنید.
- مرحله شانزدهم: بعد از اضافه کردن آلوچههای شسته شده و خشک شده، حالا نوبت سبزی خشک است. سبزی خشک که شامل گشنیز و جعفری است را نیز به این خورشت اضافه کنید. سپس به میزان دلخواه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، آبلیمو و در صورت تمایل دارچین را نیز اضافه کنید و خورشت را خوب هم بزنید تا با تمام ادویهجات، سبزیهای خشک و آلوچه به خوبی ترکیب شود.
- مرحله هفدهم: حالا اجازه دهید تا این غذای سنتی کرمانی شما مجدداً جوشیده و قل بزند. این کار سبب میشود که خورشت به خوبی جا افتاده و اصطلاحا به روغن بیفتد. در نهایت بعد از گذشت ۳۰ دقیقه خورش آلوچه شما آماده است. این غذای کرمانی را در ظرف سرو نهایی کشیده و با برنج نوش جان کنید.
چند نکته طلایی برای خورش آلوچه غذای سنتی کرمان
در این قسمت قصد داریم برای خوشطعم شدن بیشتر و پخت حرفهای خورش آلوچه ، چند نکته و ترفند را با هم مرور کنیم.
- در زمان خیس کردن لوبیا برای نفخ زدایی و پخت راحتتر آن، دقت کنید که اگر پوست لوبیا از آن جدا شد یعنی لوبیای شما تازه نیست.
- دومین نکته این که شما میتوانید لوبیاها را با بقیه مواد نیز طبخ کنید. اما ترجیح ما بر این است که لوبیاها جداگانه پخته شوند. چون ممکن است دیرپز باشند و به مدت زمان زیادی برای پخت احتیاج داشته باشند.
- همچنین تا قبل از سرخ شدن و پخته شدن کامل گوشت و لوبیا، مجاز به اضافه کردن رب گوجه فرنگی نیستید.
- اضافه کردن گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی یا پودر گوجه فرنگی پیش از پخته شدن کامل گوشت و جبوبات، از پخته شدن کامل آنها جلوگیری خواهد کرد.
- دقت کنید که بر روی خورشت آلوچه آب سرد نریزید. آب سرد مانع از پخته شدن و جا افتادن کامل غذای شما خواهد شد.
- آلوها را حتما در مرحله آخر اضافه کنید. آلو گوشت نرمی داشته و زود له میشود.
- برای سمزدایی آلوها حتما 1 ساعت پیش از اضافه کردنشان به غذا، آنها را در آب گرم خیس کنید.
- اگر سبزی خشک نداشتید میتوانید از سبزی تازه نیز استفاده کنید.
- استفاده از ادویه دارچین کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
خورشت آلوچه کرمان ، زینت بخش سفره های ایرانی
در این مطلب گام به گام و با بیانی روان سعی کردیم تا طرز تهیه غذای محلی کرمان یعنی خورشت آلوچه را برای شما شرح دهیم. این خورشت از ترکیب گوشت، آلوچه و لوبیا تشکیل شده که حاوی پروتئین، کلسیم و ویتامین D فراوانی است. همچنین آلوی خشک یک ملین کاملاً طبیعی محسوب میشود که میتوان از آن در تهیه غذاهای زیادی استفاده کرد و از طعم ترش و شیرین آن لذت برد. البته دقت کنید آلو در کنار فواید زیادی که دارد اگر به شکل افراطی مصرف شود، بدون شک برای شما مشکلات زیادی را ایجاد می کند.
در پایان، اگر کرمانی هستید و تمایل دارید که غذاهای مخصوص شهرتان را انلاین سفارش دهید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، لازم است، به صفحه سفارش انلاین غذا کرمان بروید، غذای خود را آنلاین سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402