تهیه قاتق کرمانی با دستور پخت اصیل شهر کرمان
مردم کرمان غذاهای سنتی و متفاوت زیادی دارند و آبگوشتها، آشها و پلوهایی که با خورشتهای متنوع تهیه و سرو میشوند، از جمله غذاهای سنتی این شهر هستند. قاتق کرمانی یکی از غذاهای قدیمی و اصیل است که بیشتر در اطراف شهر کرمان آن را تهیه میکنند. در ادامه نحوه تهیه این غذا را با هم میخوانیم.
قاتق گوشت کرمانی | |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
100 گرم قاتق گوشت | کالری |
قاتق کرمانی اصیل و خوشمزه
در گذشته، قاتق گوشت را با هاون سنگی آماده میکردند. یعنی در یک هاون سنگی مواد اولیه را به قدری میکوبیدند که با یکدیگر یکی شده و حاصل این کوبیدن یک ماده چسبنده و منسجم باشد. اما در حال حاضر دیگر هاون سنگی وجود ندارد و در دسترس نیست. ضمن اینکه قدرت و توان کوبیدن نخود و گوشت خام نیز در ما پیدا نمیشود. به همین دلیل ما برای تهیه این غذای لذیذ کرمانی به غذاسازها اکتفا میکنیم.
مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت خوشمزه
لیست مواد لازم برای تهیه انواع قاتق کرمانی یکسان نیست. به عبارتی در شهر کرمان قاتق مرزنجوش، قاتق شنبلیله و قاتق رازیانه نیز تهیه می شود. اما به مرور زمان این غذاها محبوبیت خود را کاملا از دست داده و فراموش شدهاند. درعوض قاتق گوشت همچنان پرطرفدار و محبوب است وهنوز طبخ میشود. در ادامه مواد لازم برای تهیه این نوع قاتق ذکر شده است:
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | به میزان لازم |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
ترخون خشک | 2 قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق مرباخوری |
زیره سبز یا سیاه | 1 قاشق چایخوری |
جعفری خشک | 1 قاشق مرباخوری |
پودر زنجبیل | نصف قاشق مرباخوری |
طرز تهیه قاتق گوشت غذای سنتی کرمان
برای تهیه این قاتق گوشت کرمانی درست مانند تهیه زیره پلو ، به مهارت خاصی نیاز نیست. تنها کافی است که تمام مود اولیه را طبق جدول آماده کرده و طرز تهیه را گام به گام با ما انجام دهید.
- مرحله اول: برای تهیه قاتق گوشت کرمانی ابتدا ترخون خشک را تقریبا یک ساعت قبل از آمادهسازی غذا خیس کنید.
- مرحله دوم: حالا باید یک قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید، در آن کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن شما داغ شود. در حین داغ شدن روغن، پیاز را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس آن را به صورت ریز و نگینی خرد کنید.
- مرحله سوم: بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز را به آن اضافه کرده و اجازه دهید که پیاز شما در روغغن تفت خورده و سبک شود.
- مرحله چهارم: بعد از اینکه پیاز کمی تفت خورد و سبک شد، حالا زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس تمام مواد را هم بزنید تا ترکیب شوند. در گام بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز و زردچوبه اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی کاملا گرفته شود.
- مرحله پنجم: حالا ترخون را که از1 ساعت قبل خیس خورده به زردچوبه و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. مجدداً تمام مواد را هم بزنید. سپس 1 پیمانه به این غذا آب اضافه کنید.
- مرحله ششم: حالا تمام مواد شما به خوبی با یکدیگر ترکیب شدهاند. در ادامه سیب زمینیها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را به شکل ورقهای برش بزنید. ضخامت ورقههای سیب زمینی باید یک سانتیمترو نیم باشد.
- مرحله هفتم: سپس سیب زمینیها را به قابلمه اضافه کنید تا با پیاز، زردچوبه و رب گوجه فرنگی به خوبی پخته شوند. البته میتوانید سیب زمینیها را به شکل مکعبی درشت نیز خرد کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه قاتق کرمانی ، حالا باید به سراغ گوشت چرخ کرده برویم. گوشت چرخ کرده را در یک ظرف مناسب قرار داده به آن نمک، فلفل سیاه و قرمز، زنجبیل، تخم گشنی، زیره و جعفریهای خشک را اضافه کنید.
- مرحله نهم: بعد از ترکیب کردن این مواد حالا نوبت به آرد نخودچی میرسد. آرد نخودچی را نیز از قبل الک کنید تا یک دست شده و بافت نرمی داشته باشد. سپس در ادامه آرد نخودچی را کم کم به این ترکیب افزوده و با بقیه مواد و گوشت چرخ کرده ورز میدهیم. میزان آرد نخودچی شما باید به اندازهای باشد که در زمان ورز دادن گوشت و ترکیبات آن، مواد به دست شما نچسبد.
- مرحله دهم: تمام مواد را باید به خوبی با یکدیگر ورز دهید تا گوشت خوش طعم وعطر شده و قوام مناسبی پیدا کند. حالا از گوشتی که آماده کردهاید یک تکه به اندازه گردو جدا کنید و در دست خود آن را مانند کتلت شامی پهن کنید.
- مرحله یازدهم: سپس هر کدام از این شامیها را که آماده کردهاید درون قابلمهای که مخلفات آن در حال جوشیدن است قرار دهید. بعد از تهیه تمام مواد گوشتی به همین شکل، حالا درب قابلمه را ببندید تا مواد شما جوش خورده، خود را گرفته و حسابی جا بیفتند.
- مرحله دوازدهم: در این قسمت از طرز تهیه قاتق گوشت کرمانی مانند تهیه آبگوشت بزقرمه ، باید تقریباً ۴۰ دقیقه الی ۶۰ دقیقه به غذای خود فرصت بدهید تا حسابی جا بیفتد. حرارت شعله را کم کنید و همچنان درب قابلمه را ببندید. در نهایت بعد از اتمام مدت زمان ذکر شده، کمی به قاتق گوشت خود نمک اضافه کرده و در ظرف سرو نهایی نوش جان کنید.
نکات طلایی برای طرز تهیه قاتق گوشت کرمانی
در این قسمت نکاتی را خواهیم گفت که طعم و قوام غذای شما را بهتر خواهند کرد. برای داشتن یک قاتق کرمانی خوشمزه، نکات زیر را حتما مدنظر قرار دهید.
- به این غذا زیاد آب اضافه نکنید.
- به جای آرد نخورچی میتوانید از نخودچی خام نیز استفاده کنید. فقط کافی است که نخود را از شب قبل خیس کرده و در زمان آماده سازی به همراه یک پیاز در غذاساز بریزید. در نهایت نخود شما به شکل بلغور درمیآید.
- دقت کنید که میزان آرد نخودچی شما نباید زیاد باشد تا شامیها سفت شوند.
- همچنین غلظت این غذا باید از آبگوشت بیشتر باشد و آن را معمولا با نان سرو میکنند.
قاتق کرمانی برای دورهمیها
در این مطلب طرز تهیه قاتق، این غذای سنتی کرمانی را با هم مرور کردیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این غذای خوشمزه و خوش طعم را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته شما امکان تهیه این غذا با سفارش انلاین غذا کرمان را نیز دارید. پس اگر ساکن کرمان یا مسافر این شهر هستید، از اسنپ فود کمک بگیرید و غذاهای محلی شهر کرمان را آنلاین سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402