کیک خرما خانگی؛ دسری مقوی و خوشمزه
خرما بهترین انتخاب برای یک دسر فوقالعاده
خرما یکی از خوراکیهای بسیار مقوی و خوشمزه است که میتوان با آن انواع دسرها و شیرینیها را درست کرد.
یکی از دسرهای خوشمزهای که میتوانید با خرما و در مدلهای مختلف درست کنید، کیک خرما است. ما در این مقاله سعی کردهایم تا روش تهیه انواع کیک خرما را برای شما آماده کنیم تا در منزل بهآسانی تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه کیک خرما؛ قدم به قدم
اگر به فکر یک عصرانه پرخاصیت و فوقالعاده خوشمزه هستید، کیک خرما و گردو میتواند گزینه خوبی باشد. در این قسمت مقاله ما قصد داریم تا به شما نحوه درست کردن یک کیک خرما ساده و خوشمزه را آموزش دهیم.
مواد اولیه برای طرز تهیه کیک خرمایی
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
تخممرغ | 3 عدد |
آرد | 2 و 5/1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
پوره خرما | 1 لیوان |
بیکینگپودر | 1 و نیم قاشق چایخوری |
جوششیرین | نصف قاشق چایخوری |
آب جوش | 1 پیمانه |
پودر کاکائو | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
مغز گردو | 2 قاشق غذاخوری |
جدول جزئیات طرز تهیه کیک خرما و گردو:
میزان کالری در هر 100 گرم | 145 |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 50 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مراحل طرز تهیه کیک خرما و گردو
۱. در ابتدای کار، مواد اولیه را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا با محیط همدما شوند.
۲. در مرحله اول، خرماها را پوست بگیرید و هسته آن را جدا کنید. سپس آنها را داخل یک کاسه بریزید و بعد به آن آب جوش اضافه کنید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا خرماها کاملاً نرم شوند.
۳. بعد از ۱۵ دقیقه، خرماها را از آب جوش خارج کنید و داخل غذاساز بریزید تا پوره شوند.
۴. در مرحله بعد، تخممرغ و وانیل را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی آن را مخلوط کنید تا تخممرغ از حالت لختگی خارج شود.
۵. شکر را در ۳ مرحله به تخممرغ اضافه کنید و با دور تند همزن هم بزنید تا مخلوطی روشن و کشدار به دست آید.
۶. دور کاسه را با قاشق دورگیری کنید و مخلوط را دوباره هم بزنید. سپس روغن مایع را نیز به مخلوط اضافه کنید و سپس با دور کند همزن برقی مخلوط کنید.
۷. در این مرحله، پوره خرما را داخل ظرف تخممرغ بریزید و با دور تند همزن، ۱ دقیقه هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.
۸. در یک کاسه دیگر، پودر کاکائو، جوششیرین، آرد، نمک، بیکینگپودر و پودر دارچین را باهم مخلوط کنید و بعد آن را ۳ بار الک کنید.
۹. آرد را در ۳ مرحله به مخلوط تخممرغ و پوره خرما اضافه کنید و هر بار با لیسک و در یکجهت مخلوط کنید.
۱۰. گردوها را پوست بکنید و مغز آنها را با چاقو نگینی کنید و در مایه کیک بریزید و با لیسک هم بزنید.
۱۱. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه قرار دهید تا گرم شود. سپس یک قالب را چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید و بعد چند بار آن را به سطح کار بکوبید تا حبابهای هوا از آن خارج شوند.
۱۲ قالب را داخل فر که از قبل گرم کردهاید قرار دهید و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه زمان بدهید تا بپزد. پس از این مدتزمان، خلالدندانی را در وسط کیک فروکنید تا از پخته شدن کیک مطمئن شوید. اگر مایه کیک به خلالدندان نچسبید کیک پخته شده است، در غیر این صورت باید برای پخته شدن زمان بیشتری به آن بدهید.
۱۳. پس از پخته شدن کیک، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کنید و در ظرف مورد نظرتان بگذارید و روی آن را با ارده تزئین کرده و نوش جان کنید.
شما میتوانید انواع کیک را در خانه تهیه کنید. مثلاً اگر به گیاه اسفناج علاقه دارید میتوانید طرز تهیه کیک اسفناج را نیز امتحان کنید.
طرز تهیه کیک اسفنجی خرما
ترکیب شیر خرما، یک ترکیب مقوی و بسیار خوشمزه است که میتوانید علاوه بر خوردن آن به صورت نوشیدنی، از آن در درست کردن یک کیک اسفنجی خوشمزه نیز استفاده کنید. برای این دستور به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
آرد | 2 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
خرما | 1 و نیم پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن یا کره | 4/3 پیمانه |
بیکینگپودر | 2 قاشق مرباخوری |
جوششیرین | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
تخممرغ | 2 عدد |
گردو | نصف پیمانه |
جدول جزئیات طرز تهیه کیک اسفنجی خرما:
میزان کالری در هر 100 گرم | 130 |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 50 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
مراحل طرز تهیه کیک اسفنجی خرما
۱. در ابتدا همه مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
۲. پوست و هسته خرماها را جدا کنید. برای آسان شدن کار میتوانید یک قاشق آب جوش روی آنها بریزید تا پوست بهراحتی جدا شود.
۳. شیر و خرما را در مخلوطکن بریزید و میکس کنید.
۴. سپس تخممرغ، شکر و کره را در یک ظرف بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه با دور تند همزن، هم بزنید.
۵. در مرحله بعدی مخلوط شیر و خرما را به تخممرغ اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
۶. آرد، دارچین و بیکینگپودر را الک کنید و در ۳ مرحله به مخلوط اضافه کنید و با لیسک در یکجهت هم بزنید.
۷. گردو را نیز به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید.
۸. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه تنظیم کنید تا گرم شود. قالب را چرب کنید و کف آن را کاغذ روغنی بیندازید. سپس مایه کیک را داخل آن بریزید و بعد قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید.
۹. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه به کیک زمان دهید تا پخته شود. با استفاده از خلالدندان از پخته شدن آن مطمئن شوید و سپس آن را از فر خارج کنید. پس از سرد شدن کیک را از قالب جدا کنید، برش بزنید و نوش جان کنید.
اگر از درست کردن این کیک لذت بردید میتوانید دفعه بعد، طرز تهیه جار کیک ردولوت را امتحان کنید
طرز تهیه کیک خرما بدون شکر
در این قسمت میخواهیم تا به شما روش درست کردن یک کیک رژیمی را با استفاده از شیر و بدون شکر آموزش دهیم. نکته دیگر درباره این کیک این است که برای درست کردن آن به فر نیازی ندارید و میتوانید بهآسانی آن را در قابلمه تهیه کنید.
مواد اولیه موردنیاز برای طرز تهیه خرمایی با شیر
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
آرد | 1 پیمانه |
خرما | 18 عدد |
بیکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
تخممرغ | 1 عدد |
کره کوچک | 1 عدد |
شیر | 1 ونیم پیمانه |
پودر کاکائو | اختیاری و به مقدار لازم |
جدول جزئیات طرز تهیه خرمایی با شیر:
میزان کالری در هر 100 گرم | 120 |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 50 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مراحل تهیه کیک خرما بدون فر
۱. در مرحله اول آرد و بیکینگپودر را با هم الک کنید و کنار بگذارید.
۲. در ظرف دیگری تخممرغ را خوب هم بزنید و بعد وانیل و نصف کره را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید.
۳. خرماها را پوست بگیرید و هسته آن را جدا کنید. سپس آنها را ریز خرد کنید و یا در غذاساز پوره کنید و بعد به مخلوط تخممرغ بیفزایید.
۴. در مرحله بعدی آرد را در چند مرحله و آرامآرام به مخلوط اضافه کنید و با لیسک و در یکجهت هم بزنید.
۵. سپس شیر را نیز به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
۶. یک قابلمه بردارید و داخل آن را با نصف دیگر کره چرب کنید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. سپس مایه کیک را داخل قابلمه بریزید و روی آن را صاف کنید و در قابلمه را دمکنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید.
۷. قابلمه را روی شعلهپخشکن و حرارت ملایم قرار دهید و بعد ۴۵ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا کیک پخته شود. در ۳۰ دقیقه اول بههیچعنوان در قابلمه را برندارید تا پف کیک نخوابد. بعد از این مدتزمان، با خلالدندان از پخته شدن کیک مطمئن شوید.
۸. پس از پخته شدن کیک، آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن آن را از قابلمه خارج کنید، برش بزنید و نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک خرما و کنجد
یکی دیگر از انواع کیک که میتوانید با خرما تهیه کنید، کیک خرما و کنجد است. برای تهیه این کیک خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
آرد | 1 ونیم پیمانه |
پوره خرما | 4/3 پیمانه |
شیره خرما | نصف پیمانه |
کنجد | نصف پیمانه |
شیر | نصف پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
تخممرغ | 2 عدد |
بیکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
جدول جزئیات طرز تهیه کیک خرما و کنجد:
میزان کالری در هر 100 گرم | 167 |
زمان آمادهسازی | 40 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مراحل طرز تهیه کیک خرما و کنجد
۱. ابتدا همه مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
۲. پوست و هسته خرما را جدا کنید و به اندازه یک لیوان آب جوش روی آن بریزید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا نرم شوند. سپس آنها را داخل غذاساز یا چرخگوشت پوره کنید.
۳. در یک ظرف جدا، تخممرغها را به همراه وانیل و نیمی از دارچین هم بزنید تا پف کند. سپس شیره را به آن بیفزایید و حدود ۴ دقیقه و تا غلیظ شدن مخلوط هم بزنید.
۴. سپس شیر و روغن را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
۵. در این مرحله کنجد را به مخلوط اضافه کنید و با کمک لیسک هم بزنید.
۶. سپس آرد، بیکینگپودر و نیم دیگر دارچین را با هم مخلوط و الک کنید. سپس آن را در ۳ مرحله به مخلوط تخممرغ اضافه کنید و با لیسک و در یکجهت هم بزنید.
۷. حالا پوره خرما را نیز به مخلوط اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با لیسک هم بزنید.
۸. یک قالب مستطیلی ۲۵ در ۲۵ انتخاب کنید. کف آن را کنجد بپاشید و مایه کیک را داخل آن بریزید.
۹. فر را روی ۱۷۵ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید گرم شود. سپس قالب را داخل فر قرار دهید و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا کیک پخته شود. با استفاده از خلالدندان از پخته شدن کیک بعد از این زمان مطمئن شوید.
۱۰. پس از پخته شدن، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس کیک را از قالب جدا کنید و روی آن را با پودر قند و پودر نارگیل تزئین کنید.
نکاتی درباره کیک کنجد و خرما
۱. برای تهیه این کیک میتوانید به جای شیره خرما از شیره انگور یا شکر به همین میزان استفاده کنید.
۲. بهترین نوع خرما برای این کیک خرما سیاه و نرم است. برای کنجد هم میتوانید از کنجد پوستکنده یا پوستنکنده خام و بوداده استفاده کنید.
کیک خرما با ماست
یکی دیگر از روشهای درست کردن کیک خرما، استفاده از ماست در مواد اولیه آن است. در این روش علاوه بر ماست به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
تخممرغ | 4 عدد |
شکر | 1 پیمانه |
ماست | نصف پیمانه |
روغن | نصف لیوان |
بیکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
آرد قنادی | 2 ونیم تا 3 پیمانه |
چیپس خرما یا خرمای خردشده | نصف پیمانه |
جدول جزئیات طرز تهیه کیک خرما با ماست:
میزان کالری در هر 100 گرم | 146 |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 2 ساعت و 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مراحل تهیه کیک خرما با ماست
۱. در مرحله اول زرده و سفیده تخممرغها را جدا کنید. سپس زردهها را با شکر و وانیل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا پف کند.
۲. ماست و روغن را به مخلوط زرده اضافه کنید و با قاشق چوبی در یکجهت هم بزنید.
۳. آرد و بیکینگپودر را الک کنید و آرامآرام به مخلوط اضافه کنید.
۴. سفیدهها را با همزن هم بزنید تا پف کند و بعد به مایه کیک اضافه کنید.
۵. خرماها را پوست بگیرید و خرد کنید و در آرد بغلتانید
۶. کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید و یا آن را چرب کنید. سپس یکسوم مایه کیک را داخل قالب بریزید و بعد روی آن دارچین بپاشید.
۷. خرماهای آردی را روی مایه کیک بچینید و بعد یکسوم دیگر از مایه را روی آن بریزید و همین کار را تکرار کنید و در آخر لایه سوم را بریزید. خرماهای باقیمانده را هم روی سطح کیک بچینید
۸. فر را با دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید و بعد قالب را داخل آن بگذارید. پس از ۱۰ دقیقه درجه حرارت را به ۱۸۰ درجه تغییر دهید و اجازه دهید تا ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.
۹. بعد از این مدتزمان و اطمینان از پخته شدن کیک آن را از فر خارج کنید و پس از سرد شدن از قالب جدا کنید.
کیک خوشمزه و مقوی شما آماده است. اگر به طرز تهیه انواع کیک و شیرینی رژیمی علاقه دارید میتوانید به وبلاگ اسنپ فود مراجعه کنید.
سخن آخر
همانطور که دیدید خرما میتواند در انواع دسرها و به خصوص کیک طعم و رنگی متفاوت ایجاد کند و در کنار اینها به خاطر داشتن خواص بینظیر، باعث تقویت سلامت و ایمنی بدن شما شود.
پس هرگاه هوس کردید که یک کیک عصرانه خوشمزه را در خانه تهیه کنید کیک خرما میتواند بهترین گزینه باشد. همچنین میتوانید بهراحتی و با استفاده از سرویس سفارش انلاین شیرینی، کیک و شیرینی موردعلاقه خود را سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402