طرز تهیه کیک باقلوا با ماست و بدون ماست؛ انتخابی متفاوت برای عید نوروز
کیک باقلوا، کیکی شکیل و مجلسی است که میتوانید بهعنوان شیرینی عید نوروز روی آن حساب کنید. در طرز تهیه کیک باقلوا با ماست ، ابتدا شربت کیک را از ترکیب آب، شکر، گلاب، زعفران، هل و آبلیمو آماده کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. برای تهیه مایه کیک هم شکر، روغن و تخممرغها را مخلوط کرده و پودر هل، زعفران و ماست را به آنها اضافه کنید. در نهایت، ترکیب آرد و بیکینگپودر الکشده را بریزید و مایه کیک را پس از رومال کردن با ترکیب ماست، زعفران و تخممرغ، در فر بپزید. پس از پختن و خنک شدن کیک، آن را برش زده، شربت خنک شده را روی تکههای کیک بریزید و 2 ساعت در یخچال بگذارید تا آماده سرو شوند.
البته این توضیح بسیار مختصری از روش تهیه کیک باقلوا بود میتوانید نحوه تهیه این کیک در فر و تابه و با ماست و بدون ماست را در ادامه مطلب به طور کامل بخوانید.
کیک باقلوا با ماست |
|
تعداد نفرات | 10 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان استراحت در یخچال، کمی بیشتر از 2 ساعت |
زمان پخت کیک | حدود 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه کیک باقلوا با ماست
کیک باقلوا با ماست را با نام کیک شربتی و کیک گلاب هم میشناسند و اگر بهدنبال رسپیهای خاص و پرطرفدار آن هستید، باید سری به شهرهای شیراز یا قزوین بزنید. عطر و بوی گلاب، زعفران و هل در این کیک پنبهای چیزی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت و اگر این شیرینی پرشهد را بهعنوان شیرینی عید نوروز انتخاب کرده باشید، در ذهن مهمانها خاطرهای از عطر و طعمی فراموشنشدنی ثبت خواهید کرد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کیک باقلوا برای 10 نفر را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه کیک باقلوا با ماست
برای تهیه مایه این کیک خوشمزه، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
ماست | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
تخممرغ | 4 عدد |
زعفران دمکرده غلیظ | 1 قاشق غذاخوری |
بیکینگپودر | 2 قاشق چایخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای شربت کیک باقلوا با ماست
مواد مورد نیاز برای تهیه شربت کیک باقلوایی به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | ¼ پیمانه |
زعفران دمکرده غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | ¼ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای رومال کیک باقلوا با ماست
مواد مورد نیاز برای تهیه رومال کیک شربتی به این ترتیب است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماست | 1 قاشق غذاخوری |
تخممرغ | 1 عدد |
زعفران دمکرده غلیظ | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه کیک باقلوا با ماست
این رسپی سادهتر از طرز تهیه باقلوا لبنانی است و برای تهیه آن باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا آرد و بیکینگپودر را با هم مخلوط کرده و 3 بار الک کنید تا کاملا هوادهی شود.
- مرحله دوم: شکر و آب را داخل قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. شروع به هم زدن مواد کنید تا شکر حل شده و مخلوط حاصل از کنارههای ظرف شروع به جوشیدن کند.
- مرحله سوم: در این زمان، پودر هل و آبلیمو را به ترکیب شربت افزوده و اجازه دهید این مواد برای چند ثانیه با هم جوش بخورند.
- مرحله چهارم: در ادامه، زعفران و گلاب را اضافه کرده و چند لحظه بعد، شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کیک شربتی با ماست ، شکر و روغن را در ظرف بزرگی ریخته و 5 دقیقه با همزن مخلوط کنید.
- مرحله ششم: سپس، تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و همزمان، هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
- مرحله هفتم: در ادامه، پودر هل، زعفران و ماست را هم اضافه کرده و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- مرحله هشتم: حالا مخلوط آرد را در 2 مرحله به مواد کیک شربتی اضافه کرده و همزمان با لیسک در یک جهت هم بزنید تا آرد جذب بقیه مواد شود.
- مرحله نهم: کف قالب فر را چرب کرده و دیوارهها و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و با لیسک سطح آن را کاملا صاف و یکدست کنید.
- مرحله دهم: چند بار قالب را محکم روی سطح کار بکوبید تا حبابهای موجود در مایه کیک خارج شوند.
- مرحله یازدهم: در ادامه طرز تهیه کیک باقلوا با ماست ، با مخلوط کردن ماست، زعفران و تخممرغ، مواد رومال را آماده کرده و آن را با لیسک روی سطح کیک شربتی به طور یکنواخت پخش کنید.
- مرحله دوازدهم: حالا قالب را داخل فری که از قبل با درجه 180 درجه سانتیگراد گرم کردهاید، قرار دهید.
- مرحله سیزدهم: پخت کیک باقلوایی مجلسی حدود 45 دقیقه زمان میبرد. در اواخر این زمان، میزان پخت کیک را با یک خلال دندان امتحان کنید و اگر چیزی به آن نچسبید، قالب را از فر بیرون بیاورید.
- مرحله چهاردهم: اجازه دهید کیک باقلوایی کاملا خنک شود. سپس، آن را از کاغذ روغنی جدا کرده و به صورت برعکس مجددا به قالب برگردانید.
- مرحله پانزدهم: حالا کیک شربتی را به صورت مربعی، لوزی یا هر فرمی که دوست دارید برش بزنید.
- مرحله شانزدهم: شربت خنکشده را با قاشق روی کیکها و میان برشها ریخته و قالب را حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا شربت کاملا به خورد کیکها برود. فراموش نکنید که روی قالب را با سلفون بپوشانید تا کیک خشک نشود.
- مرحله هفدهم: در نهایت، روی کیکهای باقلوایی را با مقداری پودر پسته یا نارگیل تزئین کرده و کیک باقلوا نارگیلی با ماست را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
طرز تهیه کیک باقلوا با ماست بدون فر
شما میتوانید مثل طرز تهیه موچی ، برای تهیه کیک باقلوایی هم فر را کنار گذاشته و از گاز استفاده کنید. برای این منظور، مراحل کار به ترتیب زیر خواهد بود:
- مرحله اول: مایه کیک و شربت آن را مطابق دستور بالا آماده کنید.
- مرحله دوم: درون تابه رژیمی را با یک لایه کاغذ روغنی پوشانده، مایه کیک را داخل آن بریزید و با لیسک سطح آن را صاف کنید.
- مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه کیک باقلوا یزدی، واشر تابه را جدا کرده و درب آن را ببندید. سپس تابه را روی شعلهپخشکن قرار دهید و اجازه دهید به مدت 35 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
- مرحله چهارم: پس از گذشت این مدت، درب تابه را باز کرده و میزان پخت آن را با خلال دندان امتحان کنید. اگر کیک پخته بود، مجددا درب تابه را بسته و آن را چند دقیقه از سمت دیگر روی حرارت قرار دهید تا طرف دیگر کیک هم طلایی شود.
- مرحله پنجم: پس از خنک شدن کیک، آن را به اندازههای دلخواه برش زده و شربت را روی آنها بریزید. پس از یک استراحت یکی دو ساعته در یخچال، کیک باقلوا با ماست آماده سرو خواهد بود.
طرز تهیه کیک باقلوا گردویی
این رسپی شباهت زیادی به رسپی قبل دارد، با این تفاوت که در این روش بهجای ماست از شیر استفاده میشود و مغز گردوی میان کیک حال و هوای متفاوتی به آن میدهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه کیک باقلوا گردویی
مواد مورد نیاز برای تهیه کیک باقلوایی با مغز گردو به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | 1.5 پیمانه |
شکر | ¾ پیمانه |
شیر | ¼ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
تخممرغ | 3 عدد |
بیکینگپودر | 2 قاشق چایخوری |
هل کوبیده | ½ قاشق چایخوری |
گردوی خردشده ریز | 1 پیمانه |
مواد لازم برای تهیه شربت کیک باقلوایی با گردو
برای تهیه شربت این کیک لذیذ، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب | 1 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
گلاب | 3 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | چند قطره |
مراحل دستور پخت کیک باقلوا گردویی
برای پخت این کیک مغزدار خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا تخم مرغها را در ظرفی شکسته و چند دقیقه با همزن بزنید. در ادامه، شکر را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
- مرحله دوم: حالا به ترتیب، روغن و شیر را هم اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، ترکیب آرد، بیکینگپودر و هل الکشده را کم کم به مواد قبلی اضافه کرده و با لیسک شروع به مخلوط کردن مواد کنید.
- مرحله چهارم: قالب کیک را چرب کرده و آردپاشی کنید. سپس نیمی از مایه کیک را داخل قالب ریخته و گردوی خردشده را به صورت یک لایه یکنواخت روی آن بپاشید.
- مرحله پنجم: حالا بقیه مایه کیک را روی گردوها بریزید و قالب را به مدت نیم ساعت داخل فری که از قبل با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
- مرحله ششم: در فاصله پخت کیک، به سراغ درست کردن شربت بروید. برای این کار، آب و شکر را در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت کم قرار دهید.
- مرحله هفتم: در ادامه، روغن مایع را اضافه کنید. صبر کنید تا شکر کاملا حل شده و ترکیب حاصل به غلظت برسد.
- مرحله هشتم: در آخر، گلاب و زعفران را اضافه کرده و چند قطره آبلیمو داخل قابلمه بریزید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شربت در دمای محیط خنک شود.
- مرحله نهم: پس از پخت کیک، آن را از فر خارج کنید. پس از اینکه کمی خنک شد، شربت را روی تمام قسمتهای کیک ریخته و روی آن را با باقیمانده مغز گردو تزئین کنید.
طرز تهیه کیک باقلوا مغزدار هم شبیه همین دستور است، اما میتوانید برای مغز کیک از ترکیب مفصلتری شامل پودر پسته، گردو، نارگیل و مقداری دارچین استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک باقلوا
برای تهیه یک کیک باقلوا با ماست حرفه ای، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- میتوانید در دقایق پایانی پخت کیک، از گریل فر استفاده کنید تا روی کیک هم طلایی و خوشرنگ شود.
- برای مقدار مواد گفتهشده در این دستور، قالب سایز 22*22 مناسب است.
- شما میتوانید برای جذابیت بیشتر این دسر خوشمزه، روی هر برش کیک، یک شکوفه گل رز خشک قرار دهید تا زیبایی این کیک خوشمزه و لذت خوردن آن، چندبرابر شود.
- دقت کنید که کیک باقلوا با ماست و شربت آن باید هر دو کاملا خنک باشند. در غیر این صورت، کیک شما حالت خمیری پیدا میکند که مطلوب نیست.
- توجه داشته باشید که شربت کیک باقلوا با ماست باید حتما در دمای محیط خنک شود و نباید برای این کار از یخچال استفاده کنید.
- فراموش نکنید که برای طرز تهیه کیک باقلوا با ماست باید حتما از ماست شیرین استفاده کنید.
اصول نگهداری از کیک باقلوا
برشهای کیک را در ظرفی دربدار قرار داده و داخل یخچال بگذارید. دقت داشته باشید که وجود شربت در این کیک، میزان ماندگاری آن را کوتاه خواهد کرد و بهتر است ظرف 2 تا 3 روز آینده، کیک باقلوا با ماست را مصرف کنید. البته اگر زمان سرو مجدد احساس کردید که کیکها کمی خشک شدهاند، در صورت تمایل دوباره مقداری شربت تهیه کرده و وقتی خنک شد، روی کیکها بریزید.
روش جلوگیری از خراب شدن کیک باقلوا
دقت داشته باشید که قرار دادن کیک باقلوایی برای مدت طولانی در دمای محیط، بافت نرم و مرطوب آن را خشک خواهد کرد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کیک باقلوا با ماست
برای مواد اولیه کیک باقلوا با ماست، جایگزینی وجود ندارد، اما همانطور که گفتیم میتوان فرم دیگری از این کیک خوشطعم خانگی را با دستور کیک باقلوا گردویی تهیه کرد که در آن صورت، شیر جایگزین ماست خواهد شد و البته همانطور که خواندید، دستور پخت کمی متفاوت خواهد بود.
طعم کیک باقلوا با ماست را با اسنپ فود بچشید…
در بالا طرز تهیه کیک باقلوا با ماست و با شیر را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را گفتیم. حال، اگر سرتان حسابی شلوغ است و برای تهیه این کیکهای شربتی لذیذ وقت کافی ندارید یا اینکه دوست دارید تنوع بیشتری به میز پذیرایی و شیرینیهای عید خود بدهید، روی اسنپ فود حساب کنید. سفارش آنلاین کیک و شیرینی به شما امکان میدهد که انواع شیرینیجات تازه و خوشمزه را به صورت اینترنتی خریداری کرده و درب منزل خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و بهصرفهای در پیش داشته باشید.
سوالات متداول
برای جلوگیری از خمیر شدن کیک باقلوا چه کنیم؟
صبر کنید تا شربت و کیک کاملا خنک شوند و پس از آن، شربت را به آرامی روی برشهای کیک بریزید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا جذب شود.
برای تهیه یک کیک باقلوایی با پف خوب و بافت پنبه ای چه کنیم؟
برای این منظور، پس از اضافه کردن آرد، خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید و از بیکینگپودر تازه و مرغوب استفاده کنید. باز کردن زودهنگام درب فر هم یکی دیگر از دلایل پف نکردن کیک باقلوا با ماست است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402