آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • آسان ترین روش تهیه عدسی
    طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار شهریور 29, 1403
  • روش تکثیر آگلونما و آموزش قلمه زدن
    تکثیر آگلونما و آموزش 3 روش اصلی شهریور 28, 1403
  • کالباس چیست
    کالباس چیست؟ شهریور 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
بیکن چیست؟
پروتئین
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

بیکن چیست و چگونه تهیه می‌شود؟

مینا اسماعیل بیگی 18 شهریور 1403 6 دقیقه

بیکن، برش‌های کوچک، نازک و لذیذی از گوشت است که با آن می‌توان غذاهای خوشمزه و متنوعی تهیه کرد. احتمالا شما نیز نام بیکن را در منوی صبحانه یا غذای بسیاری از رستوران‌ها دیده‌اید و حتی آن را میل کرده‌اید، اما واقعا بیکن چیست و چگونه تهیه می‌شود؟ در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود قصد داریم تا گوشت بیکن را معرفی کنیم و به بررسی تاریخچه، انواع، طرز تهیه بیکن و فواید و مضرات آن بپردازیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

بیکن چیست؟

بیکن

بیکن گوشت نمک‌سود شده یا خشک شده‌ای است که ماندگاری آن افزایش یافته است. در پاسخ به این سوال که بیکن گوشت چیست ، باید بگوییم که برای تهیه برش‌های بیکن از گوشت پهلو یا کمر خوک، گوساله، گوسفند، مرغ، بوقلمون و… استفاده می‌شود که چربی کمتری دارند. از هزاران سال پیش تا کنون، روش تولید گوشت بیکن تغییر زیادی یافته است و امروزه دیگر با روش سنتی گوشت بیکن درست نمی‌کنند.

نمک‌سود کردن، روش قدیمی برای تهیه بیکن است که در این روش، گوشت را در محیطی بسیار شور قرار می‌دهند. در این حالت یک محیط اسمزی به وجود می‌آید که آب گوشت، خارج شده و بدین طریق، باکتری‌ها و موجودات زنده درون بافت گوشت غیر فعال می‌شوند. نتیجه این روش، افزایش ماندگاری گوشت و جلوگیری از خراب شدن آن است. البته در برخی روش‌های تهیه بیکن مانند پپرونی، گوشت را دودی می‌کنند که گوشت مزه دودی هم به خود می‌گیرد.

انواع بیکن

انواع بیکن

حال که با بیکن آشنا شدیم، به این سوال می‌رسیم که انواع بیکن چیست؟ برای پاسخ به این سوال هم باید گفت که تفاوت انواع بیکن در نوع برش و قسمت‌های استفاده شده از گوشت است:

  • بیکن گردن (Collar Bacon): گوشت پشت گردن تا نزدیکی سر دام
  • بیکن کمر یا پشت (Back Bacon): گوشت کمر یا پشت با چربی کمتر
  • بیکن شکم (Side Bacon): گوشت شکم دام تا شانه با لایه‌های چربی بیشتر
  • بیکن شانه (Cottage Bacon): گوشت شانه دام بدون چربی و استخوان
  • بیکن چانه (Jowl Bacon): گوشت چانه یا زیر فک با چربی زیاد و حالت ژله‌ای
  • بیکن رگه‌دار (Streaky Bacon): گوشت با رگه‌های نازک چربی

البته در بسیاری از کشورها، روش‌های خاصی برای تهیه بیکن استفاده می‌شوند. مانند بیکن کانادایی که گوشت خوک کاملا پخته است یا بیکن ایتالیایی که گوشت شکم خوک، به صورت پخته، اما بدون دودی کردن عرضه می‌شود.

طرز تهیه بیکن

تفاوت بیکن با ژامبون

در کشورهای اسلامی، برای درست کردن بیکن از حیوانات حلال گوشت مانند گوسفند و گوساله استفاده می‌کنند و در این کشورها گوشت بیکن خوک وجود ندارد. برای درست کردن بیکن، گوشت بدون استخوان سردست یا راسته گوساله را با مواد طعم‌دهنده (۲۰ تا ۳۵ درصد) ترکیب می‌کنند. در ادامه این گوشت به مدت ۱۲ تا ۴۸ ساعت در حوضچه آب نمک قرار می‌گیرد. حالا گوشت بیکن نمک‌سود شده را در محفظه‌ای با دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد آویزان می‌کنند تا خشک شود.

مرحله بعد، دودی کردن گوشت با دود طبیعی ناشی از سوختن چوب راش است. سپس گوشت را با بخار و در دمای ۷۵ تا ۸۵ درجه سانتی‌گراد می‌پزند که در نهایت، ۳۰ درصد از وزن گوشت کاهش می‌یابد.

نکته: روش بالا برای تهیه بیکن گوساله استفاده می‌شود و برای درست کردن بیکن گوشت خوک یا بیک خام، روش‌های دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت بیکن و ژامبون

اکنون به یکی از سوالات پرتکرار می‌رسیم که تفاوت ژامبون و بیکن چیست ؟ نحوه آماده‌سازی و شیوه تهیه بیکن و ژامبون، تفاوت‌های به شرح زیر دارند:

  • بیکن را با روش‌های خشک، نمک‌سود و دودی کردن تهیه می‌کنند، اما روش تهیه ژامبون به صورت پختن یا دودی کردن است.
  • در روش درست کردن ژامبون، گوشت همیشه پخته می‌شود و ژامبون به صورت کاملا پخته یا نیم‌پز وجود دارد؛ در حالی که بیکن به صورت کاملا خام نیز عرضه می‌شود.
  • برخی از انواع ژامبون، در ترکیب با سبزیجاتی مانند هویج، قارچ و… درست می‌شوند، اما برای تهیه بیکن، امکان ترکیب آن با سبزیجات وجود ندارد و تنها گوشت و چربی است.

پیشنهاد می کنیم بلاگ طرز تهیه انواع غذا با ژامبون را از همین مجله مطالعه کنید.

تفاوت بیکن با ژامبون

تفاوت بیکن و سوسیس

سوسیس و کالباس یکی از فراورده‌های گوشتی است که تفاوت زیادی با بیکن دارد. در روش تهیه سوسیس، گوشت چرخ کرده را با ادویه‌های مختلف ترکیب می‌کنند و سپس گوشت را در محفظه‌ای لوله شکل و پلاستیکی می‌ریزند و انتهای آن را می‌بندند. سپس سوسیس‌ها پخته شده و به بازار عرضه می‌شوند. پس فرایند تهیه سوسیس و بیکن، تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. در ضمن، برخلاف سوسیس، گوشت بیکن به صورت خام نیز وجود دارد.

اگر سوسیس انگشتی از فراورده های مورد علاقه ی شماست، بلاگ طرز تهیه انواع غذا با سوسیس انگشتی را از مجله اسنپ فود بخوانید.

با بیکن چه غذاهایی درست کنیم؟

با بیکن چه غذاهایی درست کنیم؟

اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که تصور می‌کنند بیکن صبحانه و استفاده از بیکن برای تهیه پیتزا، تنها روش‌های مصرف این ماده غذایی هستید، بهتر است تا به فهرست غذاهایی با گوشت بیکن نگاهی بیندازید:

  • کاپ تخم مرغ و بیکن
  • رول بیکن و پنیر
  • رپ بیکن و زینگر
  • سیب زمینی تنوری با بیکن و پنیر
  • پاستا ایرلندی
  • کلاب بیکن و قارچ
  • پنینی بیکن
  • کاپ سبزیجات و بیکن

فواید و مضرات بیکن

اما فواید و مضرات گوشت بیکن چیست ؟ بیکن نیز مانند هر ماده غذایی دیگری، خواص و مضرات خاص خود را دارد و نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. در این بخش، فواید و ضررهای گوشت بیکن را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم.

فواید بیکن

فواید بیکن

بیکن یک محصول پروتئینی است که می‌تواند آمینواسیدهای مختلفی را در دسترس بدن قرار دهد. از جمله فواید مصرف متعادل بیکن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیکن یک ماده غذایی مفید برای چرخه سوخت‌وساز بدن است، زیرا ویتامین B و مواد معدنی مختلفی دارد.
  • وجود آمینواسیدها و ترکیبات پروتئینی، بیکن را به یک غذای مفید برای ورزشکاران تبدیل می‌کند.
  • مصرف بیکن، در عملکرد سیستم عصبی، قلب، کبد و مغز، تاثیر مثبتی دارد.
  • این محصول پروتئینی، مقادیری از سموم و کلسترول بد خون را پاک‌سازی می‌کند.
  • با خوردن مقدار متعادل گوشت بیکن، مفاصل، استخوان‌ها و غضروف‌ها تقویت می‌شوند.

مضرات بیکن

مضررات بیکن

با وجود فوایدی که برای مصرف بیکن برشمردیم، این محصول می‌تواند ضررهایی نیز برای بدن داشته باشد؛ به ویژه زمانی که در مصرف آن زیاده‌روی کنید:

  • به دلیل وجود سدیم بالا در ترکیبات بیکن، مصرف بی‌رویه آن برای بدن مضر است.
  • انواع بیکن معمولا چربی زیادی دارند؛ پس اگر چربی خون بالایی دارید، از مصرف بیکن چشم‌پوشی کنید.
  • مصرف زیاد فراورده‌های گوشتی مانند بیکن، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش می‌دهد.
  • پخت بیکن برای مدت طولانی، نیتریت موجود در آن را به نیتروزامین تبدیل می‌کند که ماده‌ای مضر برای بدن است.

سفارش غذا با گوشت بیکن

در این مطلب از مجله اسنپ فود به این سوال پاسخ دادیم که بیکن چیست و سپس انواع بیکن و فواید و مضرات آن را بررسی کردیم. اگر در منوی غذا رستوران‌های مختلف دقت بیشتری کنید، متوجه می‌شوید که در تهیه برخی از غذاهای این رستوران‌ها، از گوشت بیکن هم استفاده شده است.

حالا اگر هوس خوردن یک پیتزا، پاستا یا سیب زمینی تنوری با بیکن را کرده‌اید، کافی است تا به سراغ سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود بروید. با سفارش آنلاین محصولات پروتئینی از اسنپ فود، کار شما برای تهیه غذا را آسان کرده است. در این سرویس می‌توانید تنها با چند کلیک، غذای مورد علاقه خود را سفارش دهید و آن را در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

البته، اگر می‌خواهید خودتان دست به کار شوید و با بیکن، وعده‌های غذایی آماده کنید، می‌توانید از سوپر پروتئین‌های اسنپ فود کمک بگیرید. پیک‌های اسنپ، سفارش شما را در سریع‌ترین زمان ممکن به درب منزل می‌رسانند و می‌توانید هر غذایی که میل دارید را در خانه تهیه کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2719 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود