آموزش آشپزی

طرز تهیه مرغ بریانی

مناسب برای

4 نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

8 تا 24 ساعت

پخت

1 ساعت و 30 دقیقه

مرغ بریانی را با طعم‌دار کردن مرغ و قرار دادن کمی ادویه داخل شکم مرغ تهیه می‌کنند. بعد از استراحت دادن مرغ در یخچال می‌توانید آن را در فر، قابلمه یا حتی بر روی آتش طبخ کنید. این غذا از همان ابتدا که درون فر قرار می‌گیرد، به شدت معطر است و با رایحه لذیذش هوش از سر شما خواهد برد. تمام مزه این غذا به واسطه ادویه‌جات است و پخت مناسب آن در انتها شما را به مرغ معطر و خوشمزه بریان‌شده خواهد رساند. در ادامه، جدول مشخصات غذایی مرغ بریانی را با هم می‌بینیم:

طرز تهیه مرغ بریانی

طرز تهیه مرغ بریانی

مرغ بریانی شاید در ابتدا نامی تجملاتی داشته باشد، اما در اصل نوعی غذای معمولی برای ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود که پای ثابت مهمانی‌هاست و ما همیشه به‌طور عادی آن را بر سر سفره‌های خود داریم. به‌ویژه، اگر مهمان داشته باشیم و آن مهمان برای ما خیلی عزیز باشد. البته برای سرو این غذای لذیذ می‌توانید روی سفارش آنلاین غذا کرمان اسنپ فود هم حساب کنید. فقط کافی است به نسخه آن بر روی تلفن همراه یا وب سر بزنید و در دنیایی از غذاهای لذیذ مثل بریانی مرغ غرق شوید. در ادامه، طرز تهیه مرغ بریانی و مراحل تهیه آن را با هم خواهیم دید.

مواد لازم برای مرغ بریانی

مواد لازم برای مرغ بریانی

مرغ بریانی را با مواد اولیه زیر درست کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مرغ کامل 1 عدد
کره برای مزه‌دار کردن مرغ
زعفران دم‌کرده 3  قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی 300 گرم
برگ بو 1 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
پیاز 2 حبه
رزماری و پارپریکا 200 گرم
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه

مراحل دستور پخت مرغ بریانی در فر

برای تهیه مرغ بریانی در فر که البته غذایی بین‌المللی محسوب می‌شود، کافی است که مطابق مراحل زیر پیش بروید:

دستور پخت مرغ بریانی در فر

مرحله اول

ابتدا مرغی را که خریداری کرده‌اید، با خالی کردن محتویات شکم و شستشوی آن تمیز کنید. دقت داشته باشید که این مرحله هم برای تهیه مرغ بریانی در قابلمه و هم برای تهیه مرغ بریانی در تستر و فر، کاملا یکسان است. به عبارتی، مرغ شما نباید با چاقو شکافته شود؛ بلکه فقط کافی است که از قسمت انتهایی، تمام محتویات داخل شکم آن را خارج کنید. حالا مرغ را کنار بگذارید تا آب آن گرفته و خشک شود. نکته مهم اینکه، اگر مرغ شما تازه نباشد، بوی نامطبوع دارد و در انتها، غذای شما چندان معطر و خوشبو نخواهد بود. بر همین اساس توصیه می‌کنیم که خرید مرغ را به قصابی آنلاین اسنپ فود محول کنید تا مطمئن باشید که قرار است مرغ تازه و سالم را به شما تحویل دهند.

مرحله دوم

در گام بعد از تهیه مرغ بریانی مجلسی، وقتی مرغ شما خشک شد، به 1 قاشق غذاخوری نمک احتیاج دارید تا تمام بخش‌های داخلی و خارجی مرغ خود را به نمک آغشته کنید و خوب ماساژ دهید.

مرحله سوم

حالا به سراغ پیازها و فلفل دلمه‌ای‌ها بروید و آن‌ها را به شکل خلالی خرد کنید. سپس، ظرفی مناسبی را در نظر بگیرید و فلفل دلمه‌ای و پیازهای خلالی را با ادویه‌جاتی مانند رزماری، فلفل سیاه و پاپریکا به خوبی هم بزنید. برای تهیه مرغ بریانی در توستر هم باید این ترکیب را برای داخل شکم مرغ آماده کنید.

آماده کردن ترکیب برای داخل مرغ

مرحله چهارم

حالا نوبت آن است که این ادویه‌جات را به همراه پیازها و فلفل دلمه‌ای خلالی در داخل شکم مرغ قرار دهید. دقت کنید که ادویه بریانی مرغ اهمیت زیادی دارد. بهتر است که ادویه اصلی و معطر را از عطاری آنلاین اسنپ تهیه کنید که خیالتان از تازه بودن و اصل بودن آن‌ها راحت باشد. در ادامه، برگ بوها را هم به این ترکیب اضافه کنید. سپس مرغ را در کیسه فریزری زیپ‌دار بگذارید و حداقل ۸ ساعت تا حداکثر ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی مزه‌دار شود.

پر کردن شکم مرغ

مرحله پنجم

بعد از استراحت دادن به مرغ و طی این مدت زمان، حالا آن را از درون یخچال و سپس از درون کیسه فریزر خارج کنید. سپس تمام مواد داخل شکم مرغ را هم بیرون بیاورید و شکم مرغ را کاملا خالی کنید.

مرحله ششم

در ادامه زعفران را دم‌ کنید؛ البته، بهتر است که زعفران دم‌کرده غلیظ باشد. سپس، با زعفران دم‌کرده تمام بخش‌های مرغ را به خوبی ماساژ دهید. در گام بعدی هم مرغ را در ظرفی بگذارید؛ درب آن را ببندید و برای مدت زمان ۳۰ دقیقه آن را درون یخچال بگذارید تا استراحت کند.

مرغ را زعفران بزنید

مرحله هفتم

بعد از ۳۰ دقیقه مرغ را بیرون بیاورید و مجددا کمی پیاز و فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی را خرد کنید. حالا دوباره پیاز و فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی خردشده را درون شکم مرغ بگذارید و با استفاده از نخ آشپزی، شکم مرغ را با دقت با کوک‌های کوتاه و با فاصله‌های کم بدوزید. ران‌ها را هم به قسمت داخلی بدن بچسبانید و به‌گونه‌ای آن‌ها را به بدن مرغ متصل کنید که تکان نخورند و جابه‌جا نشوند. نحوه دوختن یا شکل دوخت و دوز مرغ هیچ اهمیتی ندارد؛ اما باید به‌گونه‌ای باشد که محتویات شکم مرغ در زمان پخت و آماده شدن به بیرون منتقل نشوند.

مرحله هشتم

در این مرحله، فر را روشن کنید تا به مرور زمان گرم شود و آماده قرار دادن سیخ‌های جوجه‌گردان باشد. حالا به سراغ سیخ‌های جوجه‌گردان بروید و آن‌ها را به‌گونه‌ای در مرغ فرو کنید که وقتی سیخ‌ها می‌چرخند، مرغ تکان نخورد یا بر روی سیخ‌ها نچرخد. به عبارتی، اگر نحوه قرار دادن سیخ جوجه‌گردان درست نباشد، صرفا سیخ چرخش خواهد داشت و مرغ شما در زمان چرخش سیخ جوجه‌گردان نمی‌چرخد و این بدان معناست که یک طرف مرغ شما می‌پزد و سمت دیگر خام می‌ماند.

مرحله نهم

بعد از اینکه مرغ را بر سیخ جوجه‌گردان قرار دادید، حالا دور و اطراف آن را با کره آب‌شده و ترکیب‌شده با زعفران دم‌کرده آغشته کنید. این ترکیب را به تمام بخش‌ها و قسمت‌های مرغ بمالید. بعد سیخ جوجه‌گردان را درون فر قرار دهید. دمای فر شما باید ۲۲۰ درجه سانتیگراد باشد. این مرغ به مدت زمان یک ساعت و ۳۰ دقیقه برای پخت کامل و بریانی شدن احتیاج دارد.

آغشته کردن مرغ به کره

مرحله دهم

اگر می‌خواهید مرغ بریانی رستورانی داشته باشید، توصیه می‌کنیم که در زمان پخت، هر ۳۰ دقیقه یک بار درب فر را باز و مخلوط کره آب‌شده و زعفران ترکیب‌شده را روی سطح مرغ آغشته کنید تا مرغ بریانی شما لذیذتر و خوشمزه‌تر باشد. بعد از اینکه مرغ شما آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید؛ در ظرف مناسب سرو بگذارید و تمام نخ‌ها را به آرامی از درون آن خارج کنید.

مرغ بریانی اماده است

نحوه برش زدن مرغ بریانی

اگر می‌خواهید مرغ بریانی خود را کاملا شیک و مجلسی بدون هیچ مشکلی برش دهید و سرو کنید، دقت به خرج دهید که وقتی مرغ را از فر خارج کردید، آن را در ظرف مناسبی بگذارید و اجازه دهید که خنک شود. اگر به سرعت مرغ را برش بزنید، مرغ بد فرم می‌شود و برش‌های خوبی نخواهید داشت.

نحوه برش زدن مرغ بریانی

بعد از اینکه مرغ ۱۵ دقیقه در دمای محیط باقی ماند، حالا موقع مناسبی برای برش زدن آن است. این استراحت کوتاه و کاهش دمای مرغ کمک می‌کند که مرغ شما هنگام برش خوردن متلاشی نشود. ضمن اینکه شما با این کار باعث شده‌اید تا مرغی نرم داشته باشید که در زمان سرو به دلیل رطوبت باقیمانده در بافتش خشک، سفت و آزاردهنده نیست؛ بلکه بافتی ترد و آب‌دار دارد.

مرغ بریانی، برای حسن ختام مهمانی

مرغ بریانی

مرغ بریانی غذایی خوشمزه و محبوب است که طعم بی‌نظیری دارد و معمولا آن را با ترکیب ادویه‌های معطر و رومال کره و زعفران تهیه می‌کنند. این مرغ به خوبی مرینیت می‌شود و سپس در حرارت مناسب به‌صورت کباب یا بریان درمی‌آید تا پوست آن طلایی و ترد و گوشت آن کاملا نرم و آبدار شود. این غذا معمولا با برنج زعفرانی، نان تازه یا سبزیجات کبابی سرو می‌شود و در کنار سس‌های مخصوص مثل سس ماست یا سس سیر طعمی فوق‌العاده به خود می‌گیرد. مرغ بریانی به دلیل طعم‌های غنی و عطر دلپذیر، گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص محسوب می‌شود.

سوالات متداول

مرغ بریانی را می‌توان در قابلمه یا تستر هم تهیه کرد؟

بله؛ تهیه مرغ بریانی در قابلمه یا توستر هیچ منعی ندارد و تمام مراحل مانند مراحل تهیه مرغ بریانی در فر است. با این تفاوت که اگر تصمیم گرفتید مرغ خود را در قابلمه آماده کنید، پیش از قرار دادن مرغ در آن، حتما کف قابلمه را با کمی کره چرب کنید.

برای تهیه مرغ بریانی به ادویه‌جات خاصی احتیاج داریم؟

استفاده از ادویه‌جات دیگر در کنار ادویه‌جاتی که ما به شما ارائه کردیم، بلامانع است. تنها نکته‌ای که درباره ادویه‌جات باید به آن دقت کنید، تازه بودن و اصل بودن آن‌هاست که با خرید از عطاری آنلاین تبریز اسنپ فود بدون شک ادویه‌جات معطر و تازه‌ای را تهیه خواهید کرد که رایحه خوش مرغ شما را چند برابر می‌کنند.

مدت زمان تهیه و طبخ مرغ بریانی چقدر است؟

مدت زمان تهیه و طبخ مرغ بریانی بین ۸ ساعت تا ۲۴ ساعت به دلیل مراحل تهیه و استراحت دادن مرغ می‌تواند متفاوت باشد. البته، هرچه مرغ شما بهتر و بیشتر طعم‌دار شده باشد، در انتها خوشمزه‌تر و معطرتر خواهد بود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا