انواع گل و گیاه

گل آنتوریوم و مهم‌ترین روش‌های نگهداری و تکثیر

گل آنتوریوم که با نام‌های گل شکوه سلطنتی (Royal Flush) و گل فلامینگو (Flamingo Flower) هم شناخته می‌شود، یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین گیاهان زینتی با برگ‌های براق و براکت‌های رنگارنگ است. این گل در فرهنگ‌های مختلف به‌عنوان نمادی از شادی، مهمان‌نوازی و انرژی مثبت شناخته می‌شود که هم در دکوراسیون داخلی و هم در گل‌آرایی، جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.

بااین‌حال، چگونه می‌توان از این گیاه خاص به‌درستی مراقبت کرد؟ چه عواملی بر طول عمر گل آنتوریوم تاثیر می‌گذارند؟ آیا این گل خواصی فراتر از زیبایی‌اش دارد؟ در این مقاله، هرآنچه که باید درباره این گیاه زیبا بدانید، بیان کرده‌ایم.

معرفی گل آنتوریوم

معرفی گل آنتوریوم

گیاه آنتوریوم یک گیاه همیشه‌سبز از خانواده گل‌شیپوریان است که بیش از 1300 گونه دارد و بومی مناطق گرمسیری کارائیب، آمریکای مرکزی و جنوبی است. این گل می‌تواند هم روی خاک و هم روی تنه درختان یا گیاهان دیگر قرار بگیرد و از رطوبت هوا تغذیه کند، بدون اینکه به آن‌ها آسیب بزند.

ارتفاع این گیاه بین 30 تا 90 سانتی‌متر با عرض حدود 23 تا 30 سانتی‌متر است. این گل در آب‌وهوای گرم، در فضای باز رشد خوبی دارد و در بهار و تابستان گل می‌دهد. در مقابل، در مناطق سردسیری به‌دلیل بهره‌مندی از برگ‌های زیبا و گل‌های ماندگار در خانه نگهداری می‌شود. اگر به گل آنتوریوم علاقه دارید احتمالا از آشنایی با اسپاتی فیلوم هم لذت خواهید برد.

انواع گل آنتوریوم

آنتوریوم با بیش از هزار گونه مختلف، یکی از متنوع‌ترین اعضای خانواده گل‌شیپوریان (Araceae) است که شکل‌ها و رنگ‌های مختلفی دارد. از رنگ سفید و صورتی گرفته تا بنفش، قرمز و حتی مشکی، رنگ‌های مختلف این گیاه حتی در گونه‌های یکسان هستند. بااین‌حال، ویژگی مشترک تمام آنتوریوم‌ها، برگ‌های همیشه‌سبز و زینتی آن‌هاست. در ادامه، برخی از محبوب‌ترین گونه‌های این گل زیبا که از انواع گل آپارتمانی محبوب شناخته می‌شوند، معرفی می‌کنیم.

آنتوریوم آندرانوم (Anthurium andreanum)

آنتوریوم آندرانوم

آندرانوم که با نام‌های «گل فلامینگو»، «سوسن فلامینگو» یا «پالت نقاش» هم شناخته می‌شود، برگ‌هایی به شکل قلب دارد که عرض آن‌ها به ۴۰ سانتی‌متر می‌رسد. گل این گیاه درون براکتی رنگارنگ قرار دارد که رنگ آن بسته به نوع گیاه متفاوت است.

آنتوریوم کلارینیوم (Anthurium clarinervium)

آنتوریوم کلارینیوم

آنتوریوم کلارینیوم که با نام «گیاه برگ‌قلبی» هم شناخته می‌شود، شباهت زیادی به آنتوریوم کریستالینوم دارد. هر دو گونه دارای برگ‌های مخملی، قلبی‌شکل و سبز تیره با رگه‌های سفید برجسته هستند. بااین‌حال، تفاوت آن‌ها را می‌توان از رنگ میوه‌هایشان تشخیص داد. هر دو هنگام گل‌دهی میوه تولید می‌کنند؛ اما رنگ آن‌ها متفاوت است.

رنگ میوه‌های گل کلارینیوم نارنجی است و مانند بیشتر گونه‌های آنتوریوم، به نور زیاد و غیرمستقیم نیاز دارد؛ چراکه قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث سوختگی برگ‌ها شود.

آنتوریوم کریستالینوم (Anthurium crystallinum)

آنتوریوم کریستالینوم

کریستالینوم با برگ‌های سبز تیره و رگه‌های سفید برجسته‌اش شناخته می‌شود. برگ‌های قلبی‌شکل این گیاه در ابتدا ته‌رنگی بنفش دارند و با رشد بیشتر، به رنگ سبز در می‌آیند. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و گل‌های آن ظریف و کم‌رنگ هستند.

این گونه معمولا به‌عنوان یک گیاه اپی‌فیت روی درختان یا گیاهان دیگر رشد می‌کند. به همین دلیل، بهترین بستر برای کاشت آن خاک سبک مخصوص ارکیده است؛ زیرا ریشه‌های هوایی آن برای رشد در خاک‌های معمولی گلدانی مناسب نیستند.

آنتوریوم کریستالینوم و کلارینرویوم به‌دلیل شباهت‌های ظاهری، گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. به همین دلیل، در جدول زیر، شباهت‌ها و تفاوت‌های کلیدی بین این دو گیاه را آورده‌ایم.

ویژگی آنتوریوم کریستالینوم آنتوریوم کلارینیوم
شکل و اندازه برگ‌ها

 

برگ‌های بزرگ و بیل‌شکل

اندازه برگ‌ها حدود 50 سانتی‌متر

برگ‌های بزرگ و قلبی‌شکل

اندازه برگ‌ها حدود ۲۵ سانتی‌متر

اندازه و عرض گیاه حدود 91 سانتی‌متر حدود 61 سانتی‌متر ارتفاع و 91 سانتی‌متر عرض
رنگ و بافت برگ‌ها برگ‌هایی به رنگ سبز روشن با رگه‌های سفید که سطح زیرین برگ‌ها ممکن است رنگ مسی یا زرد داشته باشد. برگ‌های سبز تیره با رگه‌های سفید برجسته که سطح برگ‌ها ضخیم‌تر است و بافت مخملی دارد.
رنگ میوه‌ها دارای میوه‌هایی به رنگ سفید تا بنفش دارای میوه‌هایی به رنگ نارنجی
زیستگاه بومی بومی آمریکای مرکزی و جنوبی بومی جنوب مکزیک و آمریکای مرکزی
نیازهای نوری به نور روشن و غیرمستقیم نیاز دارد؛ نور مستقیم خورشید می‌تواند به برگ‌های آن آسیب برساند. به نور روشن و غیرمستقیم نیاز دارد؛ نور مستقیم خورشید می‌تواند به برگ‌های آن آسیب برساند.
نیازهای رطوبتی به رطوبت بالا نیاز دارد و در محیط‌های مرطوب بهتر رشد می‌کند. رطوبت متوسط تا بالا را ترجیح می‌دهد و در محیط‌های مرطوب رشد بهتری دارد.
مراقبت و نگهداری به مراقبت متوسط نیاز دارد و باید به نیازهای نوری و رطوبتی آن توجه شود. به مراقبت متوسط نیاز دارد و باید به نیازهای نوری و رطوبتی آن توجه شود.

آنتوریوم واروکوئانوم (Anthurium warocqueanum)

آنتوریوم واروکوئانوم

آنتوریوم واروکوئانوم شباهت زیادی به کریستالینوم دارد. این گیاه هم دارای برگ‌های سبز تیره با رگه‌های سفید برجسته و گل‌هایی ظریف است. اگر شرایط مناسب برای رشد آن فراهم شود، برگ‌های کشیده این گیاه تا دو متر رشد می‌کنند. به همین دلیل، این گونه را «ملکه آنتوریوم‌ها» می‌نامند. آنتوریوم واروکوئانوم، که بومی مناطق گرمسیری است، به محیطی روشن و مرطوب نیاز دارد.

آنتوریوم شزریانوم (Anthurium scherzerianum)

آنتوریوم شزریانوم

شزریانوم به نام گل آنتوریوم قرمز، فلامینگو و گیاه دم‌پیچ هم شناخته می‌شود؛ چراکه براکت‌های این گل به شکل منحنی رشد می‌کنند. در میان گونه‌های آنتوریوم، این گیاه یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین‌هاست که برگ‌هایی باریک‌تر و کوچک‌تر از آندریانوم دارد و معمولا تا 30 سانتی‌متر رشد می‌کند. انواع ترکیب‌های آنتوریوم آندریانیوم و شرزریانیوم عبارت‌اند از:

  • آنتوریوم بارون (Baron): دارای براکت‌های (Bract) سبز-صورتی
  • آنتوریوم رز چاکو (Rosee Choco): دارای براکت‌های قرمز تیره
  • آنتوریوم میدوری (Midori): دارای براکت‌های سبز
  • آنتوریوم چیرز (Cheers): دارای براکت‌های صورتی
  • آنتوریوم اکروپلیس (Acropolis): دارای براکت‌های سفید

گل آنتوریوم سفید

گل آنتوریوم سفید

آنتوریوم سفید یک گیاه گرمسیری چشم‌نواز است که با برگ‌های براق و قلبی‌شکل و گل‌های سفید خالص خود محبوبیت زیادی دارد. این گل‌های ظریف که به آن‌ها اسپاته (spathe) گفته می‌شود با اسپادیکس زرد یا کرم‌رنگ، جلوه‌ای شیک به این گیاه بخشیده‌اند. گل‌دهی در تمام طول سال و برگ‌های سرسبز و درخشان، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای دکوراسیون منزل یا محیط کار تبدیل می‌کند.

آنتوریوم مشکی

آنتوریوم مشکی

آنتوریوم‌های مشکی معمولا برگ‌های تیره با رنگ‌هایی مثل بورگوندی (ترکیبی از رنگ تیره و غنی قرمز، بنفش و قهوه‌ای) یا حتی مشکی دارند. برخی گونه‌ها هم دارای گل‌های مشکی یا به عبارت دیگر، اسپاته‌هایی با رنگ مشکی هستند. انواع گل آنتوریوم مشکی به شرح زیر است:

  • بلک بیوتی (BLACK BEAUTY)
  • بلک مجیک (BLACK MAGIC)
  • کوئین‌آف هارتس (QUEEN OF HEARTS)
  • مگنیفیکوم ایکس لوکزیان (MAGNIFICUM X LUXURIANS)
  • بلک لاو و بلک کوئین (BLACK LOVE & BLACK QUEEN)
  • بلک دراگون (BLACK DRAGON)
  • آنتوریوم CALENSE

شما می‌توانید انواع مختلف آنتوریوم و هر گیاهدیگری که می‌خواهید را از بازار گل محلاتی و یا بازار گل امام رضا تهیه کنید.

روش های نگهداری گل آنتوریوم

آنتوریوم‌ها ممکن است در ابتدا گیاهانی با مراقبت خاص به‌نظر برسند؛ اما نگهداری گل آنتوریوم در خانه خیلی ساده است. این گیاهان، بومی مناطق گرم و مرطوب هستند و اگر شرایط مشابه این محیط‌ها را فراهم کنید، به‌خوبی رشد خواهند کرد.

آبیاری آنتوریوم

آبیاری آنتوریوم

برای حفظ زیبایی آنتوریوم، لازم است محیطی مرطوب فراهم کنید و خاک گلدان را مرطوب نگه دارید. توجه داشته باشید که گیاه را نباید غرقاب کنید؛ زیرا خاک اشباع‌شده می‌تواند باعث پژمردگی برگ‌های زیبای این گیاه شود. برای حفظ رطوبت محیط، می‌توانید روزانه برگ‌های آنتوریوم را غبارپاشی کنید.

میزان نور مورد نیاز

آنتوریوم‌ها به نور غیرمستقیم خورشید نیاز دارند؛ به‌همین دلیل، بهتر است گل خود را در اتاقی قرار دهید که نور متوسط داشته باشد. این کار به شکوفایی بیشتر گل‌ها روی ساقه‌های آن کمک می‌کند. حتما آن را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید؛ زیرا نور مستقیم می‌تواند باعث سوختن برگ‌های آن شود.

دمای مورد نیاز

همه گونه‌های آنتوریوم، گیاهان گرمسیری هستند که به دمای ایده‌آل بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد نیاز دارند؛  به همین دلیل، اگر دما کمتر از 15 درجه سانتی‌گراد شود، رشد آن‌ها متوقف می‌شود و در دمای 4 درجه سانتی‌گراد، زندگی‌شان را از دست می‌دهند.

خاک مناسب برای آنتوریوم

خاک گل آنتوریوم باید سبک، غنی از مواد آلی و دارای زهکشی بالا باشد تا ریشه‌های گوشتی آن دچار پوسیدگی نشوند. برای این گیاه، دو ترکیب خاک ایده‌آل شامل ترکیب پیت‌ماس، خاک برگ پوسیده و پرلیت یا مخلوطی از خاک برگ، خاک چوب و ذغال پیشنهاد می‌شود.

کود؛ تقویت کننده گل آنتوریوم

در طول دوره رشد، از کود مایع غنی از فسفر استفاده کنید. آن را به نسبت 1 به 4 رقیق کنید و هر هفته به گیاه بدهید. استفاده از کود غنی از فسفر به آنتوریوم شما کمک می‌کند تا گلدهی بیشتری داشته باشد.

تعویض گلدان آنتوریوم

تعویض گلدان آنتوریوم

تعویض گلدان مهم‌ترین روش نگهداری گل آنتوریوم در آپارتمان پس از کاشت است که باید هر دوسال یک‌بار انجام شود. برای این کار همیشه گلدانی بزرگ‌تر از گلدان فعلی را انتخاب و گیاه را به آن منتقل کنید. برای کاشت این گل، هر گلدانی که دوست دارید، گلدان‌های پلاستیکی، سرامیکی و سفالی، می‌توانید انتخاب کنید؛ تنها باید توجه کنید که زهکشی خوبی داشته باشد.

هنگام تعویض گلدان آنتوریوم، گلدان جدید را با حدود یک‌سوم مخلوط خاک پر کنید؛ سپس گیاه را درون خاک قرار دهید و به‌آرامی خاک اضافی را اطراف پایه آن بفشارید تا ثبات گل، حفظ شود.

هرس

برگ‌ها و گل‌های قدیمی را زمانی که رنگشان تغییر کرده است و در حال خشک‌شدن هستند، جدا کنید. برای این کار می‌توانید آن‌ها را از پایه بچینید یا از قیچی دستی استریل برای بریدن آن‌ها از ساقه اصلی استفاده کنید. هرس برای فرم‌دهی به گیاه انجام می‌شود که می‌توانید در هر زمانی از سال انجام دهید. ساقه‌های بلند اضافی و هر ساقه‌ای که در زاویه‌های غیرعادی رشد کرده است را حذف کنید.

توجه داشته باشید که نباید بیش از حد هرس کنید. همیشه حداقل 3 تا 4 برگ روی گیاه باقی بگذارید. برگ‌های آسیب‌دیده را هم می‌توانید به‌طور جزئی قطع کنید؛ به‌طوری که قسمت‌های خراب آن‌ها جدا شوند. اگر هم گیاه شما فقط چند برگ دارد، بهتر است یک برگ آن را نگه دارید تا برگ جدیدی رشد کند.

گل آنتوریوم نماد چیست؟

گل آنتوریوم نماد چیست؟

گل آپارتمانی آنتوریوم در دسته گل‌های زینتی قرار دارد و به‌دلیل داشتن برگ‌های پهن و باز خود، نمادی از مهمان‌نوازی، فراوانی و شادی است. این گیاه، فراتر از ظاهر استوایی زیبا و گل‌های قلبی‌شکل، معنای عمیقی دارد که آن را به انتخابی معنادار برای هر خانه یا مناسبتی تبدیل می‌کند. هرکدام از رنگ‌های آنتوریوم، معنای خاص خود را دارند که عبارت‌اند از:

  • آنتوریوم رنگ قرمز: نماد عشق و اشتیاق است و برای مناسبت‌های رومانتیک انتخاب ایده‌آلی به‌شمار می‌رود. به‌عنوان مثال، دسته گل آنتوریوم قرمز برای مناسبت‌هایی مانند روز ولنتاین انتخاب زیبایی است. از این گل به عنوان گل برای روز مادر نیز استفاده می‌شود.
  • آنتوریوم سبز: نماد امید و تازگی است و با سلامتی و طول عمر ارتباط دارد.
  • گل آنتوریوم صورتی: حس لطافت و زنانگی را منتقل می‌کند و برای دیدار با یک دوست یا عزیز برای اولین‌بار بسیار مناسب است.
  • رنگ سفید: نماد پاکی و معصومیت است و برای مراسم عروسی و نامزدی انتخابی عالی به شمار می‌رود.
  • گل آنتوریوم بنفش: نماد سلطنت است و جلوه‌ای از لوکس‌بودن را به دکوراسیون مدرن اضافه می‌کند.

با توجه به معنای نمادین آنتوریوم در مهمان‌نوازی، عشق و فراوانی، این گیاه هدیه‌ای فوق‌العاده برای مناسبت‌های مختلف از جمله سالگرد ازدواج، روز ولنتاین، دسته گل عروسی و… است.

خواص گل آنتوریوم

فراتر از معنای عاشقانه، آنتوریوم در برخی فرهنگ‌های بومی برای اهداف درمانی هم استفاده می‌شود. باور بر این بوده است که برگ آنتوریوم می‌تواند سردرد و مشکلات تنفسی را تسکین دهد و شیره آن برای درمان زخم‌های سطحی و سوختگی‌های جزئی به‌کار گرفته می‌شد.

خواص گل آنتوریوم

  • تصفیه هوای درون منزل: آنتوریوم‌ها در تصفیه هوا و حذف سموم عملکرد خوبی دارند. برگ‌های بزرگ و ریشه‌های گسترده آن‌ها، مواد شیمیایی موجود در هوا مانند آمونیاک، زایلن و فرمالدئید که در محصولات پاک‌کننده، رنگ‌ها، لاک‌ها و سایرمحصولات یافت می‌شوند، جذب می‌کنند. آنتوریوم با محبوس‌کردن سموم در برگ‌ها و ریشه‌های خود از انتشار آن‌ها جلوگیری می‌کند.
  • افزایش رطوبت در فضا: برگ‌های بزرگ و سرسبز آن‌ها از طریق تعرق، مقدار قابل توجهی رطوبت آزاد می‌کنند. این فرایند باعث افزایش رطوبت محیط می‌شود و خواص آنتوریوم را می‌توانید در بهبود پوست خشک، التهاب گلو و گرفتگی سینوس‌ها مشاهده کنید. علاوه‌بر این، افزایش رطوبت محیط از ترک‌خوردن مبلمان و کفپوش‌های چوبی در مناطق خشک هم جلوگیری می‌کند.
  • فیلترکردن نویز محیط: برگ‌های بزرگ و سرسبز آنتوریوم صداها را جذب و پژواک را کاهش می‌دهند. این ویژگی‌های آکوستیک، آن‌ها را به فیلترهای طبیعی صدا تبدیل می‌کنند. به همین دلیل، استفاده از این گیاهان در خانه باعث کاهش صداهای الکتریکی می‌شود.

روش های تکثیر گل آنتوریوم

تکثیر، موثرترین راه برای احیای گل آنتوریوم آسیب‌دیده است که می‌توانید به روش‌های زیر آن را انجام دهید.

روش های تکثیر گل آنتوریوم

روش اول: قلمه‌زدن

قلمه‌زدن تقریبا بهترین روش برای تکثیر هر گیاه آپارتمانی به حساب می‌آید که گل آپارتمانی آنتوریوم هم از این قاعده مستثنا نیست. با انجام مرحله‌به‌مرحله زیر می‌توانید قلمه‌زنی را به‌خوبی انجام دهید و گیاه جدیدی داشته باشید.

  1. با استفاده از چاقوی تیز یا قیچی باغبانی، قسمتی از ساقه سالم و دارای برگ گیاه را به طول 15 تا 20 سانتی‌متر به‌صورت مورب ببرید.
  2. انتهای بریده‌شده ساقه را به هورمون ریشه‌زایی آغشته کنید.
  3. قلمه‌های آماده‌شده را در یک گلدان با زهکشی خوب و خاک مرطوب بکارید.
  4. گلدان را در محلی با دمای مطلوب و در نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید.
  5. قلمه‌ها را به‌صورت مرتب آبیاری کنید و مراقب باشید خاک خشک نشود.
  6. پس از گذشت حدود 6 هفته یا بیشتر می‌توانید شاهد رشد گیاه باشید. زمانی که قلمه‌ها ریشه‌دار شدند، می‌توانید آن‌ها را به گلدانی بزرگ‌تر یا حتی باغچه منتقل کنید.

قلمه‌زنی، ساده‌ترین روش برای تکثیر آنتوریوم است؛ اما چالش‌هایی هم دارد. به‌دلیل اینکه خاک باید مرطوب باشد تا ریشه‌ها به‌درستی شکل بگیرند، خطر رشد قارچ و کپک وجود دارد. به‌همین دلیل، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از تکثیر آنتوریوم در آب استفاده کنند.

روش دوم: تکثیر در آب

در این روش کافی است یک ظرف یا گلدان را از آب پر کنید و قلمه‌ها را در آن بگذارید. مطمئن شوید که برگ‌های ساقه بالاتر از سطح آب قرار دارند و حتما هر 2 تا 3 روز یک‌بار آب را عوض کنید تا آب تازه بماند و از رشد هر گونه قارچ و باکتری جلوگیری شود. نگهداری آنتوریوم در آب معمولا بهترین نتیجه را به‌دنبال دارد؛ زیرا پس از گذشت 6 هفته، شاهد ریشه‌دهی قلمه‌ها خواهید بود.

زمانی که ریشه‌ها به طول 2 تا 5 سانتی‌متر رسیدند، می‌توانید گیاه جدیدتان را به گلدان منتقل کنید. در این هنگام مطمئن شوید که خاک مرطوب است؛ اما نباید خیس و غرقاب باشد. در نهایت، برای اینکه گل آنتوریوم به‌خوبی رشد کند، آن را در مکانی گرم و مرطوب با نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید.

روش سوم: تقسیم بوته

گیاه آنتوریوم یکی از معدود گیاهانی است که می‌تواند این‌گونه تکثیر شود. بسیاری از علاقه‌مندان به این گیاه، به‌دلیل سادگی انجام و نرخ موفقیت بالاتر آن نسبت به سایر روش‌ها، این روش را ترجیح می‌دهند. برای اینکه آنتوریوم را به این روش تکثیر کنید، لازم است مراحل زیر را طی کنید:

  1. گیاه را از خاک خارج کنید و با دقت خاک اطراف ریشه‌ها را بدون اینکه ریشه‌ها آسیبی ببینند، بتکانید. (با غوطه‌ورکردن ریشه‌ها در آب هم می‌توانید خاک را جدا کنید).
  2. با دقت، گیاه را به دو یا چند قسمت تقسیم کنید؛ به‌طوری که هر قسمت، حداقل یک ریشه سالم داشته باشد.
  3. هر بخش را در گلدانی جداگانه با زهکشی خوب بکارید.
  4. گیاه تازه تکثیرشده را به‌خوبی آبیاری کنید و حواستان باشد خاک خشک نشود و مرطوب بماند.

تکثیر گل آنتوریوم با تقسیم بوته

کاشت بذر آنتوریوم

برای تکثیر آنتوریوم با بذر، به بذرهای تازه نیاز دارید که می‌توانید آن‌ها را بخرید یا از خود گیاه تهیه کنید. کاشت این گیاه با این روش مشابه گیاهان دیگر است؛ اما لازم است قبل از کاشت بذرها سطح چسبناک آن‌ها را جدا کنید و سپس به روش‌های زیر آن را بکارید:

  • روش اول: بذر را در مخلوط خاک مرطوب با زهکشی خوب بکارید. روی بذر گل آنتوریوم را به‌طور خیلی سطحی بپوشانید؛ زیرا به پوشاندن عمیق زیر خاک نیازی ندارد. به‌طور مرتب با استفاده از آب‌پاش، سطح خاک را مرطوب نگه دارید تا بذرها جوانه بزنند.
  • روش دوم: بسیاری از افراد موفقیت خوبی در جوانه‌زنی بذرها روی خزه اسپاگنوم به‌دست آورده‌اند. برای این کار، مقداری خزه اسپاگنوم داخل گلدان قرار دهید و بذر را روی آن بگذارید. به‌طور مرتب آبیاری کنید تا بذرها جوانه بزنند.
  • روش سوم: دستمالی را خیس کنید و آن را روی یک سینی بگذارید؛ سپس بذرها را روی دستمال قرار دهید. این روش ساده‌ترین است؛ اما پس از جوانه‌زنی به مراقبت بیشتری نیاز دارد. اگر از این روش استفاده می‌کنید، حتما پس از جوانه‌زدن، بذرها را در مخلوط خاک با زهکشی خوب بکارید. اجازه ندهید ریشه‌ها به دستمال بچسبند؛ زیرا هنگام برداشتن دستمال برای کاشت بذر، ممکن است به‌راحتی آسیب ببینند.

در هر یک از این روش‌ها، مطمئن شوید که بذر خشک نمی‌شود. همیشه یک پوشش شیشه‌ای یا پلاستیکی روی گلدان یا ظرفی که بذر را در آن گذاشته‌اید، قرار دهید تا خشک نشود.

آفات و بیماری های گل آنتوریوم

بیماری‌های آنتوریوم به دو دسته کلی باکتریایی و قارچی تقسیم می‌شوند و معمولا ناشی از آبیاری بیش از حد، تهویه نامناسب و رطوبت بالا هستند.

آفت‌های رایج گل آنتوریوم

پوسیدگی ریشه

پوسیدگی ریشه معمولا ناشی از آبیاری زیاد و خاکی با زهکشی نامطلوب است. در این حالت، ریشه‌های گیاه، قهوه‌ای و نرم می‌شوند و گیاه، علائمی مانند پژمردگی یا ریزش برگ دارد. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گیاه را در خاکی با زهکشی خوب بکارید و از آبیاری بیش از حد آن خودداری کنید. اگر گیاه آلوده شد، آن را از گلدان خارج و ریشه‌های آسیب‌دیده را قیچی کنید و در گلدانی با زهکشی خوب بکارید.

بلايت باکتریایی (Bacterial Blight)

این بیماری باکتریایی باعث ایجاد لکه‌های تیره و مرطوب روی برگ‌ها و ساقه‌های گیاه می‌شود. این لکه‌ها ابتدا کوچک هستند و حالت خیسی دارند؛ اما به مرور بزرگ‌تر می‌شوند و بافت گیاه را خراب می‌کنند، طوری که برگ یا ساقه، نرم و آسیب‌پذیر می‌شود.

این بیماری هم به‌سرعت در شرایط محیطی مرطوب و نمناک پخش می‌شود. برای جلوگیری از گسترش بلاي باکتریایی، از آبیاری بیش از حد بپرهیزید، برگ‌های آلوده را با باکتری‌کش درمان و برگ‌های به‌شدت آلوده را جدا کنید و دور بیندازید.

بیماری آنتراکنوز (Anthracnose)

آنتراکنوز، یک بیماری قارچی است که باعث ایجاد لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه روی برگ‌های گل آنتوریوم می‌شود. این بیماری به‌سرعت در شرایط محیطی مرطوب و نمناک گسترش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از ابتلای گل به بیماری آنتراکنوز، از آبیاری بیش از حد آن خودداری کنید و مطمئن شوید هوای مناسبی اطراف گیاه در جریان است. به‌علاوه، برگ‌های آلوده را با محلول قارچ‌کش درمان و برگ‌های به‌شدت آلوده را قطع کنید و دور بیندازید.

بیماری آنتراکنوز

زردشدن برگ‌ها

زردشدن برگ‌های آنتوریوم معمولا به‌دلیل آبیاری نامناسب اتفاق می‌افتد. اگر آب زیادی به گیاه بدهید، ریشه‌ها آسیب می‌بینند و برگ‌ها زرد و پژمرده می‌شوند. از سوی دیگر، کم‌آبی هم باعث خشک و شکننده‌شدن برگ‌ها خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل، گیاه را به اندازه آبیاری کنید. بهترین زمان آبیاری، هنگام خشک‌شدن سطح خاک است. به‌علاوه، مطمئن شوید که خاک گلدان زهکشی خوبی دارد تا آب اضافی از آن خارج شود.

زردشدن برگ‌ها

علت سوختگی برگ گل آنتوریوم

سوختگی برگ‌های آنتوریوم معمولا به‌دلیل قرارگرفتن آن در نور مستقیم خورشید، غبارپاشی در زمان نامناسب و کمبود رطوبت رخ می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است آن را در مکانی با نور غیرمستقیم نگهداری کنید، غبارپاشی را در سایه انجام دهید و شرایط محیطی با رطوبت مناسب را در نظر بگیرید.

سوختگی برگ گل آنتوریوم

سیاه شدن گل آنتوریوم

سیاه‌شدن گل آنتوریوم معمولا به‌دلیل ابتلا به بیماری قارچی لکه سیاه (Black Nose Disease) آبیاری نامناسب، قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، دما و رطوبت پایین یا عفونت‌های قارچی و باکتریایی رخ می‌دهد. برای پیشگیری، گیاه را در نور غیرمستقیم، دمای بالای 15 درجه و محیط مرطوب نگه دارید، آبیاری را بیش از حد انجام ندهید و در صورت مشاهده علائم بیماری، قسمت‌های آسیب‌دیده را حذف و از قارچ‌کش استفاده کنید.

سیاه شدن گل آنتوریوم

آفات رایج گل آنتوریوم

آنتوریوم‌ها گیاهان مقاومی هستند؛ اما همچنان ممکن است به برخی آفات شایع مبتلا شوند. در ادامه آفات رایجی که آنتوریوم را درگیر می‌کنند، معرفی کرده‌ایم:

کنه‌های عنکبوتی

کنه‌های عنکبوتی آفاتی ریز و تقریبا نامرئی هستند که بیشتر در زیر برگ‌ها فعالیت دارند و باعث زردشدن و خشکی برگ‌های آنتوریوم می‌شوند. آن‌ها از شیره گیاه تغذیه می‌کنند و باعث ضعیف‌شدن گیاه می‌شوند. این آفات معمولا در شرایط آب‌وهوایی گرم و خشک رشد بیشتری دارند. راه‌های درمان این آفت به شکل زیر است:

  • افزایش رطوبت محیط با غبارپاشی ملایم
  • شست‌وشوی برگ‌ها با آب ولرم
  • استفاده از محلول حشره‌کش در صورت شدیدبودن آلودگی

شپشک آردآلود

شپشک‌های آردآلود حشراتی نرم‌تن و سفیدرنگ هستند که باعث پژمردگی، ریزش برگ‌های آنتوریوم، چسبناک‌شدن سطح برگ‌ها و وجود لکه‌های سفید و پنبه‌ای زیر برگ‌ها می‌شوند. این حشرات معمولا در زیر برگ‌ها جمع می‌شوند و برای از بین‌بردن آن‌ها بهتر است از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • بررسی مرتب گیاه و حذف شپشک‌های کوچک با یک گوش‌پاک‌کن آغشته به الکل
  • شست‌وشوی گیاه با آب و صابون حشره‌کش ملایم
  • استفاده از روغن چریش برای پیشگیری از آلودگی مجدد

مگس سفید

مگس‌های سفید حشرات کوچکی هستند که روی برگ‌ها می‌نشینند و از شیره گیاه تغذیه می‌کنند. این آفات بیشتر در شرایط رطوبت بالا و دمای گرم پدیدار می‌شوند. زردشدن برگ‌ها، کاهش رشد گیاه و چسبندگی روی برگ‌ها علائم وجود این آفت هستند که برای درمان، می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

  • شست‌وشوی برگ‌ها با محلول آب و صابون
  • استفاده از حشره‌کش طبیعی مانند روغن چریش
  • استفاده از کارت‌های چسبناک برای به دام‌انداختن مگس‌ها

شته‌ها

شته‌ها، حشرات کوچک و سبزرنگی هستند که معمولا در دسته‌های بزرگ روی برگ‌ها و ساقه‌های نرم گیاه ظاهر می‌شوند. آن‌ها شیره گیاه را می‌مکند و باعث پیچ‌خوردگی و تغییر شکل برگ‌ها، رشد کند و ضعیف‌شدن گیاه می‌شوند. راه‌های درمان و پیشگیری از این آفت عبارت‌اند از:

  • شست‌وشوی گیاه با آب فشار ملایم برای از بین‌بردن شته‌ها
  • استفاده از روغن چریک یا محلول حشره‌کش طبیعی
  • قراردادن کفشدوزک‌ها در محیط برای کنترل طبیعی شته‌ها

کلام آخر

گل آنتوریوم با برگ‌های براق و گل‌های منحصربه‌فردش، نمادی از عشق، شادی و انرژی مثبت است. این گل به‌دلیل ماندگاری بالا و ظاهر شیک، انتخابی عالی برای هدیه‌دادن در مناسبت‌های خاص و تزئین دکوراسیون داخلی محسوب می‌شود. برای بیان احساسات عمیق و ایجاد فضایی پر از آرامش در خانه یا محل کار، آنتوریوم همیشه حضوری دلنشین و تاثیرگذار دارد.

اگر به‌دنبال خرید یک سبد گل آنتوریوم باطراوت و زیبا هستید، می‌توانید به‌راحتی آن را از گل‌فروشی آنلاین اسنپ‌فود سفارش دهید. با این کار، زیبایی و لطافت طبیعت را در کمترین زمان به‌دست می‌آورید. اگر در اصفهان زندگی می‌کنید، به راحتی از گل فروشی اصفهان، انواع گل‌ و گیاه دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید و با تحویل سریع درب منزل دریافت کنید؛ زیرا اسنپ فود در شهرستان‌ها هم خدمات گلفروشی آنلاین را ارائه می‌دهد.

سوالات متداول

گیاه آنتوریوم نماد چیست؟

این گل در حالت کلی نمادی از عشق، مهمان‌نوازی، فراوانی و شادی است.

طول عمر گل آنتوریوم چقدر است؟

با مراقبت مناسب و صحیح، گل آنتوریوم می‌تواند بین 3 تا 5 سال عمر کند.

گل آنتوریوم چه مدت گل می‌دهد؟

این گل در طول سال چندین‌بار شکوفا می‌شود و هر دوره گل‌دهی آن معمولا حدود سه ماه ادامه دارد. پس از این مدت، گیاه وارد چرخه استراحت می‌شود و سپس دوباره گل‌های جدید تولید می‌کند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا