آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه پای سیب
انواع پای و تارت
3/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

روش‌های مختلف طرز تهیه پای سیب و دسرهایی با طعم جذاب!

مینا اسماعیل بیگی 30 فروردین 1403 10 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

انواع پای برای هر ذائقه‌ای مناسب‌اند؛ از طرز تهیه پای سیب، گلابی و زردآلو گرفته تا پای نوتلا و حتی پای گوشت و مرغ! نکته مشترک در تهیه این پای‌ها خمیر آن‌ها است و چیزی که طعم پای را خاص می‌کند، مواد داخل آن محسوب می‌شود.

پای سیب هم یکی از همان پای‌های پرطرفدار و خوشمزه است. شاید با دیدن ظاهر پای سیب به این فکر کنید که طرز تهیه پای سیب سخت است؛ اما واقعاً این‌طور نیست و تنها باید اصول آن را یاد بگیرد. از انواع پای سیب می‌توان به پای سیب و دارچین، پای سیب فرانسوی و پای سیب آمریکایی اشاره کرد؛ البته این دسر را می‌توان بدون فر هم تهیه کرد. در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود همراه ما باشید تا روش‌های مختلف درست کردن این دسر را بیاموزید.

انواع پای سیب

تعداد نفرات ۶ نفر
زمان آماده‌سازی  ۶۰ دقیقه
زمان پخت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه پای سیب و دارچین

احتمالاً رایج‌ترین نوع پای سیب همین پای سیب و دارچین است که اغلب ما با آن آشنایی داریم؛ پس اول به سراغ این دسر می‌رویم. ترکیب طعم سیب و دارچین، یک دسر خوشمزه و جذاب است که از محبوب‌ترین انواع پای سیب محسوب می‌شود.طرز تهیه پای سیب و دارچین

مواد لازم برای تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

برای درست کردن مواد داخل پای سیب و دارچین، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب خرد شده ۸ پیمانه
شکر نصف پیمانه
آرد چند منظوره یک چهارم پیمانه
عصاره وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
شکر قهوه‌ای یک چهارم پیمانه
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
جوز هندی (اختیاری) به مقدار دلخواه

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب

آماده کردن خمیر پای سیب هم نیازمند مواد اولیه‌ای است که در جدول زیر معرفی کرده‌ایم:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید یا آرد چند منظوره ۲ و یک چهارم پیمانه
شکر دانه‌ریز ۱ قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق غذاخوری
کره سرد (به شکل مکعب ریز برش خورده) ۱ پیمانه
آب یخ ۷ قاشق غذاخوری
شیر ۱ قاشق غذاخوری
پودر قند (برای تزیین) به مقدار دلخواه

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

ابتدا مطابق مراحل زیر، مواد داخل پای سیب و دارچین را آماده کنید:مراحل تهیه مواد داخل پای سیب و دارچین

  • مرحله اول: سیب‌های خرد شده را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید.
  • مرحله دوم: وانیل، یک چهارم پیمانه آرد، شکر دانه‌ریز و شکر قهوه‌ای را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: دارچین، نمک و در صورت تمایل کمی جوز هندی روی سیب‌ها بپاشید و مخلوط کنید. سپس کاسه را کنار بگذارید تا مواد با سیب ترکیب شوند و بعد به سراغ درست کردن خمیر پای بروید.

مراحل تهیه خمیر پای سیب و دارچین

در ادامه طرز تهیه پای سیب دارچین خوشمزه، به سراغ درست کردن خمیر پای می‌رویم:

  • مرحله اول: آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بریزید و مکعب‌های تکه شده کره را اضافه کنید. دستگاه را روشن کرده و منتظر بمانید تا تکه‌های کره در حد نخود فرنگی ریز شوند.
  • مرحله دوم: سپس آب سرد را به خمیر اضافه کنید و به هم زدن آن ادامه دهید تا خمیر فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: روی سطح صاف کمی آرد بپاشید، خمیر درست شده را به شکل یک توپ بزرگ در آورید و روی آرد بگذارید.
  • مرحله چهارم: خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام از این نیمه‌ها را به صورت دایره دیسکی شکل در بیاورید. در ادامه یکی از این خمیر‌ها را داخل یخچال بگذارید.
  • مرحله پنجم: خمیر دیگر را با کمک دست یا وردنه در حدی پهن کنید که اندازه یک دایره به قطر ۳۰ سانتی‌متری شود.

مراحل درست کردن پای سیب و دارچین

حال که خمیر و مواد میانی پای سیب آماده شده است، ادامه مراحل طرز تهیه پای سیب و دارچین را دنبال کنید:

  • مرحله اول: یک ظرف پای انتخاب کنید، کف آن را خوب چرب کرده و آرد بپاشید. (لازم نیست حتماً از ظرف پای استفاده کنید؛ در سینی معمولی فر هم می‌توانید تمام این کارها را انجام دهید.) حالا خمیر را در کف ظرف پای یا سینی فر بگذارید.
  • مرحله دوم: سیب‌ها را دوباره هم بزنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند و سپس آن‌ها را روی خمیر بریزید.
  • مرحله سوم: خمیر دوم که در یخچال گذاشته بودید را بیرون بیاورید، آن را به اندازه خمیر اول پهن کنید و روی مواد میانی قرار دهید. چند شکاف هم روی خمیر بالایی به وجود آورید تا بخار آب خارج شود.
  • مرحله چهارم: اگر دوست داشته باشید می‌توانید سطح رویی خمیر را مشبک درست کنید. برای طرز تهیه پای سیب حصیری کافی است تا خمیر دوم را به صورت نوار‌های مساوی برش بزنید و روی خمیر اول مثل بافت حصیری قرار دهید.
  • مرحله پنجم: روی سطح خمیر با کمک فرچه شیر بمالید، کمی پودر قند بریزید و پای را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
  • مرحله ششم: در این فاصله فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی داغ شود.
  • مرحله هفتم: سپس پای را برای مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید. سپس دما را به ۱۸۰ درجه برساند و برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دیگر به پخت پای ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: وقتی از پخت پای سیب مطمئن شدید، آن را از فر خارج کنید. قبل از سرو پای، حتماً دو ساعت فرصت بدهید تا دسر به دمای اتاق برسد و مایع داخل آن به خوبی فرم بگیرد.

طرز تهیه پای سیب آمریکایی

شباهت زیادی بین پای سیب معمولی با نوع آمریکایی آن وجود دارد؛ فقط کمی مواد آن متفاوت است. طرز تهیه پای سیب به شیوه آمریکایی ایده جذابی است که پیشنهاد می‌کنیم تا آن را امتحان کنید.طرز تهیه پای سیب آمریکایی

مواد لازم برای داخل پای سیب

در اولین گام از طرز تهیه پای سیب آمریکایی ، مواد اولیه زیر را برای درست کردن مواد داخل پای فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
کره ۱ قاشق چایخوری
شکر یک چهارم پیمانه

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

خمیر پای سیب آمریکایی نیز با استفاده از مواد اولیه نیز آماده می‌شود:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد ۴۰۰ گرم
پودر شکر ۱۲۰ گرم
کره سرد ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
آب یخ ۴ قاشق غذاخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ و شکر (برای رومال پای سیب) به مقدار لازم

مراحل تهیه مواد داخل پای سیب آمریکایی

روش تهیه مواد داخل پای سیب آمریکایی، مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: سیب‌ها را به اندازه‌های دلخواه ولی نازک خرد کنید.
  • مرحله دوم: شکر، کره و دارچین را با سیب‌ها مخلوط کنید و سپس آن‌ها روی حرارت بگذارید تا سیب‌ها پخته شده و حالت کمپوت به خود بگیرند.
  • مرحله سوم: مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شود.

مراحل تهیه خمیر پای سیب آمریکایی

در ادامه باید خمیر پای را آماده کنید و سپس به سراغ ترکیب مواد میانی و خمیر بروید:

  • مرحله اول: در یک کاسه بزرگ کره سرد مکعبی خرد شده، پودر شکر و آرد را با هم مخلوط کنید و با نوک انگشتان به خوبی ورز بدهید تا حالت آردی درشت به خود بگیرد.
  • مرحله دوم: سپس وانیل، آب یخ و تخم مرغ را اضافه کرده و باز هم با دست ورز بدهید تا فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: خمیر آماده شده را داخل سلفون بگذارید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: بعد از یک ساعت خمیر را از یخچال خارج کرده و دو نصف کنید.
  • مرحله پنجم: روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و نیمی از خمیر را روی آن پهن کنید. دقت داشته باشید که ضخامت خمیر از یک سانتی‌متر بیشتر نشود.
  • مرحله ششم: خمیر را داخل ظرف پای یا سینی فر بگذارید تا ظرف را بپوشاند.
  • مرحله هفتم: مواد میانی یعنی سیب‌ها را داخل خمیر بگذارید، تکه بعدی خمیر را پهن کنید و روی سیب‌ها قرار دهید. با استفاده از یک چاقو، چند شیار روی خمیر ایجاد کنید تا هنگام پخت، بخار آب خارج شود.
  • مرحله هشتم: روی خمیر کمی زرده تخم مرغ و شکر بمالید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد.

طرز تهیه پای سیب فرانسوی

پای سیب فرانسوی معمولاً لایه خمیر رویی را ندارد و همان خمیر زیری روی مواد بر می‌گردد؛ به همین دلیل زیبایی بیشتری دارد. بسیاری از افراد برای پذیرایی در مهمانی‌ها، پای سیب فرانسوی را ترجیح می‌دهند.طرز تهیه پای سیب فرانسوی

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

در طرز تهیه پای سیب فرانسوی ، برای درست کردن خمیر پای به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد چند منظوره یک و نیم پیمانه
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر دانه‌ریز ۲ قاشق غذاخوری
کره سرد مکعبی خرد شده یک و نیم پیمانه
آب یخ یک چهارم پیمانه

مواد لازم برای داخل پای سیب فرانسوی

مواد اولیه جدول زیر، برای درست کردن مواد داخل پای سیب لازم است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب ۳ عدد بزرگ
شکر یک سوم پیمانه
عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری
کره ذوب شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
آرد چند منظوره ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ هم زده ۱ عدد
پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
ژله یا مربای زردآلو (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه خمیر پای سیب فرانسوی

برای درست کردن پای سیب با روش فرانسوی، ابتدا باید مطابق مراحل زیر خمیر پای را آماده کنید:

  • مرحله اول: آرد، نمک و شکر را داخل غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید. کره سرد شده را بیفزایید، تا حدی که تکه‌های کره به اندازه نخود شود.
  • مرحله دوم: سپس آب یخ را اضافه کنید و به هم زدن مواد در غذاساز ادامه دهید تا خمیر فرم بگیرد.
  • مرحله سوم: روی یک سطح صاف کاغذ روغنی بگذارید و کمی آرد بپاشید. خمیر را از دستگاه خارج کنید و روی سطح صاف ورز دهید تا شکل منسجمی به خود بگیرد.
  • مرحله چهارم: روی سطح کار، باز هم آرد بپاشید و این بار خمیر را با وردنه به آرامی پهن کنید. خمیر را به شکل دایره‌ای به قطر ۲۰ سانتی‌متر یا کمی بیشتر برسانید و سپس داخل یخچال بگذارید.

مراحل آماده‌سازی مواد داخل پای سیب فرانسوی

مراحل درست کردن مواد داخل پای و خود پای سیب فرانسوی به شرح زیر است:

  • مرحله اول: سیب‌ها را پوست بگیرید، هسته آن‌ها را جدا کنید و برش بزند. شکل برش‌های سیب به سلیقه شما بستگی دارد، اما سعی کنید که زیاد ضخیم نباشند.
  • مرحله دوم: داخل یک کاسه سیب، شکر، وانیل، دارچین، کره ذوب شده و نمک را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و روی کاغذ روغنی سینی فر قرار دهید.
  • مرحله چهارم: سیب‌های برش خورده را به شکل دایره هم مرکز داخل خمیر بچینید. برای این کار از وسط خمیر شروع کنید و حدود پنج سانتی‌متر از لبه خمیر را خالی بگذارید.مراحل آماده‌سازی مواد داخل پای سیب فرانسوی
  • مرحله پنجم: وقتی همه سیب‌ها را چیدید، لبه‌های خمیر را به سمت داخل برگردانید. برای این کار ممکن است لازم باشد تا کمی لبه خمیر را چین بدهید.
  • مرحله ششم: روی لبه‌های بالا آماده خمیر، کمی زرده تخم مرغ و روی کل پای سیب، پودر قند بریزید. حالا خمیر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
  • مرحله هفتم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی داغ شود. سپس پای سیب را به مدت ۵۵ تا ۶۰ دقیقه در فر بگذارید تا لبه‌های آن برشته شود.
  • مرحله هشتم: در صورت تمایل می‌توانید در انتهای کار، وقتی پای سیب فرانسوی شما کمی خنک شد، ژله یا شربت مربای زردآلو را روی سیب‌ها بریزید.

نکته: طرز تهیه پای سیب فرانسوی بدون فر نیز امکان‌پذیر است که در بخش بعد به معرفی آن پرداخته‌ایم.

طرز تهیه پای سیب بدون فر

برای پخت کیک، تارت یا پای سیب لازم نیست تا حتماً فر داشته باشید و می‌توانید خودتان یک فر دستی درست کنید. برای تهیه کیک پای سیب و دارچین بدون فر یا دیگر انواع پای سیب مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: یک قابلمه بزرگ‌تر از قالب پای سیب را روی حرارت بگذارید و فرصت دهید تا به خوبی داغ شود. از یک پایه فلزی یا حتی قالب‌های شیرینی فلزی به عنوان پایه استفاده کنید و آن را داخل قابلمه قرار دهید.
  • مرحله دوم: کمی آب داخل قابلمه بریزید، قالب تارت یا کیک را روی پایه بگذارید، درب قابلمه را دمکنی بکشید و آن را روی قابلمه قرار دهید.
  • مرحله سوم: معمولاً بعد از ۴۰ دقیقه پای سیب آماده است. در انتها شعله را خاموش کنید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا حرارت قابلمه کم شود و سپس پای سیب را خارج کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه پای سیب

در طرز تهیه پای سیب با روش‌های مختلف، نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا در نهایت یک دسر حرفه‌ای و خوشمزه داشته باشید:

  • برای پخت هر نوع پای حتماً از آرد مرغوب استفاده کنید، چراکه روی کیفیت خمیر پای سیب بسیار تأثیرگذار است.
  • برای پای سیب یا هر نوع پای دیگر از کره سرد استفاده کنید و اگر می‌خواهید خمیر را با دست ورز دهید، از نوک انگشت استفاده کنید تا گرمای کف دستتان ترکیب خمیر را به هم نزند.
  • پای سیب آماده شده ولی نپخته را می‌توانید تا سه ماه در فریزر نگه دارید. بعد از خارج کردن از فریزر هم می‌توانید بلافاصله آن را در فر بپزید، البته دقت داشته باشید که زمان بیشتری صرف پخت آن خواهد شد.نکات تکمیلی طرز تهیه پای سیب
  • برای اینکه کف پای سیب حالت خمیری نگیرد و ترد شود؛ بعد از پخت تارت، شعله پایین فر را برای مدت کوتاهی روشن کنید یا پای سیب را داخل ماهیتابه بگذارید تا برشته شود.
  • برای پخت پای سیب ترجیحاً از قالب یا سینی فلزی استفاده کنید، چراکه زودتر گرم می‌شود و سبب ترد شدن بیشتر خمیر خواهد شد.
  • سیب‌های زرد نسبت به سیب قرمز خوش طعم‌تر هستند و بافت بهتری دارند، ولی به دلیل طعم ترش آن‌ها ممکن است برای همه جذاب نباشند. البته انتخاب نوع سیب در طرز تهیه انواع پای سیب به سلیقه شما بستگی دارد.

روش نگهداری پای سیب

حال که طرز تهیه پای سیب را با روش‌های مختلف آموزش دیده‌اید، اکنون این سوال پیش می‌آید که پای سیب را چگونه نگهداری کنیم؟ پای سیب را پس از خنک شدن داخل یک ظرف درب‌دار قرار دهید یا روی آن را سلفون بکشید؛ سپس دسر را در یخچال بگذارید. انواع پای سیب همچون پای سیب هلندی به مدت ۴ تا ۵ روز در یخچال سالم می‌ماند و قابل استفاده است.

جلوگیری از خراب شدن پای سیب

اگر پای سیب بیرون از یخچال باقی بماند، خراب می‌شود. همچنین برای جلوگیری از خراب شدن پای سیب، دقت داشته باشید که ظرف نگهداری از آن کاملا تمیز و خشک باشد. در ضمن دقت کنید که پای سیب در معرض هوای آزاد قرار نگیرد تا بافت خود را از دست ندهد.

یک عصرانه جذاب و خوشمزه با انواع پای سیب!

در این مطلب از مجله اسنپ فود به آموزش طرز تهیه پای سیب به روش‌های مختلف پرداختیم و شما را با نکات و فوت و فن‌های آن آشنا کردیم. پای سیب یک عصرانه خوشمزه با ظاهری جذاب است که انتخابی مناسب برای پذیرایی در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها محسوب می‌شود. شما می‌توانید انواع پای سیب را در منزل درست کنید یا تهیه این دسر را به اسنپ فود بسپارید. با سرویس سفارش انلاین شیرینی می‌توانید به سادگی چند کلیک، انواع کیک و دسر را سفارش دهید و پس از مدت کوتاهی درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

انواع پای سیب چیست؟

از معروف‌ترین انواع پای سیب می‌توان به پای سیب و دارچین، پای سیب فرانسوی و پای سیب آمریکایی اشاره کرد که هر یک طعمی فوق‌العاده دارند.

چه نوع سیبی برای تهیه پای سیب مناسب است؟

انتخاب سیب زرد یا قرمز برای تهیه پای، به ذائقه شما بستگی دارد؛ اما سیب زرد به دلیل ترشی کمی که دارد، موردپسند همه قرار نمی‌گیرد.

آیا می‌توان پای سیب را بدون فر درست کرد؟

بله، در طرز تهیه پای سیب بدون فر ابتدا یک قابلمه بزرگتر از قالب پای انتخاب کنید و کف آن یک توری فلزی به عنوان پایه قرار دهید. حالا داخل قابلمه کمی آب بریزید و ظرف پای سیب را روی پایه بگذارید. درب قابلمه را دمکنی بکشید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید تا پای سیب پخته شود.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود