آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
خواص پوست انار
عطاری
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

خواص پوست انار برای سلامتی

مینا اسماعیل بیگی 30 مهر 1403 7 دقیقه

انار میوه‌ای با دانه‌‌‌های یاقوتی‌رنگ و طعمی منحصر‌به‌فرد است که کمتر کسی با خواص بی‌نظیر آن آشنایی ندارد؛ اما داستان فواید شگفت‌انگیز انار تنها در دل آن نهفته نیست؛ پوست انار نیز که مانند کت چرمی دانه‌های آن را در برگرفته است، برای حفظ سلامتی و زیبایی، رازهایی برای گفتن دارد. از این‌رو، ما در این مطلب از اسنپ فود تصمیم داریم به مجموعه خواص پوست انار بپردازیم و به زبان ساده بگوییم که حقیقتا پوست انار برای چی خوبه؟

فواید پوست انار

نگاهی به پوست انار

با اینکه خودِ میوه انار فواید درمانی بسیاری برای بدن دارد، پوست آن نیز دارای خواص چشم‌گیری است که متاسفانه اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ زیرا به‌طور معمول تنها دانه‌های ترش و شیرین و آبدار انار مورد استفاده قرار می‌گیرند و پوست آن به‌عنوان بخش غیرخوردنی دور انداخته می‌شود. این در حالی است که در طب آیورودا(که روش درمانی جایگزین با ریشه‌های فرهنگی در هند است) برای بهره‌مندی از فواید پوست انار ، به استفاده منظم از آن توصیه می‌شود.

پوست قرمز انار که تقریبا بخش اعظم خودِ میوه را تشکیل می‌دهد، منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها و دیگر ترکیبات مفید مانند تانن‌ها و فلاونوئیدهاست که همگی می‌توانند در روند حفظ سلامتی بدن بسیار کمک‌کننده باشند. علاوه ‌بر آن، پوست انار دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که باعث شده این ماده طبیعی یکی از محبوب‌ترین داروها در طب سنتی باشد. به دلیل همین فواید و ویژگی‌های بی‌نظیر، امروزه پوست انار به‌عنوان ماده‌ای ارزشمند در صنعت دارویی و آرایشی نیز مورد توجه است.

از این‌رو، بسیاری از افراد پس از خوردن میوه انار، پوست آن را برش می‌زنند و سپس خشک و آسیاب می‌کنند. با اینکه می‌توان از تکه‌های خشک‌شده پوست انار استفاده کرد، اما تهیه جوشانده یا دمنوش پوست انار از فرم پودری آن در نقاط مختلف جهان بیشتر رایج است. علاوه ‌بر آن، می‌توان پودر موردنظر را به‌صورت خمیر درآورد و از خاصیت پوست انار برای زیبایی هرچه بیشتر پوست صورت بهره‌مند شد.

پوست انار برای چی خوبه؟

خواص پوست انار کدامند؟

دانستیم پوست انار خشک‌شده نه‌تنها نوعی ماده غذایی است، بلکه به‌عنوان داروی طبیعی جهت مقاصد زیبایی نیز کاربرد دارد. از این‌رو، اگر شما نیز می‌خواهید از خواص پوست انار خشک شده بهره‌مند شوید، می‌توانید به سادگی و در منزل آن را با استفاده از نور خورشید، گرمای بخاری یا استفاده از دستگاه‌هایی مانند توستر و هواپز خشک کنید و سپس به فرم آسیاب‌شده دربیاورید.

اما از آنجایی که در تمام فصول سال میوه انار موجود نیست و حتی ممکن است برخی از شما وقت کافی برای انجام این کار نداشته باشید، این امکان وجود دارد که پوست انار خشک‌شده‌ ارگانیک با درصد خلوص بالا را از عطاری آنلاین اسنپ فود تهیه کنید. سپس، با پوست انار مرغوب و باکیفیتی که از اسنپ فود خریداری کرده‌اید، می‌توانید انتظار بهره‌مندی از خواص قابل‌توجه زیر را داشته باشید:

خواص پوست انار برای عفونت دندان

پوست انار دارای خواص ضدباکتریایی، ضد پوسیدگی و ضدعفونی‌کننده قوی است و می‌تواند در درمان مشکلات و عفونت‌های دندانی مانند پلاک دندان، بهبود زخم، التهاب لثه و بهبود کلی سلامت دهان بسیار موثر باشد. برای این منظور، شما می‌توانید به همراه خمیر دندان از پودر پوست انار برای شستشوی دندان‌ها استفاده کنید.

علاوه ‌بر آن، برای بهره‌مندی از خواص جوشانده پوست انار توصیه می‌شود که آن را به‌عنوان دهان‌شویه به‌کار ببرید تا باکتری‌ها و عفونت‌های دهانی کاهش یابند. ناگفته نماند که برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که جوشانده عصاره پوست انار می‌تواند باعث تسکین و درمان گلودرد شود. بنابراین روی هم‌رفته، عصاره پوست انار دارای فعالیت آنتی‌باکتریالی قوی است و به درمان بیماری‌های دندان و لثه کمک می‌کند.

خواص پوست انار برای پوست صورت

خواص پوست انار برای پوست صورت

همان‌طور که خواص انار برای پوست صورت غیرقابل‌انکار است، پوست انار نیز خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد و به طرق مختلف می‌تواند به حفظ سلامت و زیبایی پوست کمک کند. درواقع، پوست انار به‌دلیل وجود مجموعه آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و پلی‌فنول‌ها، با تحریک تولید کلاژن، کاهش چین و چروک و لیفت پوست را به دنبال دارد. علاوه ‌بر آن، پوست انار خشک‌شده در مبارزه با بثورات پوستی، آکنه و جوش‌ها(از جمله جوش‌های سرسیاه) و همچنین روشن کردن پوست نقش مهمی ایفا می‌کند و در بهبود کلی سلامت پوست بسیار تاثیرگذار است.

حتی برخی تحقیقات نشان می‌دهند که پوست انار خاصیت لایه‌برداری دارد و جهت پاکسازی صورت از سلول‌های مرده می‌توان پودر آن را به‌عنوان اسکراب به‌کار برد. استفاده از ماسک صورت تهیه‌شده از پوست انار نیز به روشن شدن نواحی پرپیگمانتاسیون (وجود لکه‌های تیره روی پوست) کمک می‌کند. علاوه ‌بر آن، برخی معتقدند که پوست انار ممکن است از پوست انسان در برابر آسیب اشعه ماوراء‌بنفش B (UVB) محافظت کند و نشانه‌های پیری را کاهش دهد.

خاصیت پوست انار برای سلامت قلب

خاصیت پوست انار برای سلامت قلب

پوست انار به دلیل غنی بودن از مجموعه آنتی‌اکسیدان‌ها به‌ویژه پولی‌فنول‌ها می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک موثری کند؛ زیرا این ترکیبات با کاهش التهاب و بهبود جریان خون، در حفظ سلامت عروق خونی بسیار موثر هستند. از این‌رو، با مصرف منظم و به‌قاعده می‌توان از خواص دمنوش پوست انار برای بهبود عملکرد قلب و عروق بهره‌مند شد.

خاصیت پوست انار برای پروستات

از دیگر خواص پوست انار که بسیار مورد توجه است، تاثیر مثبت آن بر سلامت مردان دارد. تحقیقات در این زمینه نشان داده‌اند که پوست انار می‌تواند به‌عنوان درمان طبیعی مشکلات پروستات از جمله بزرگ شدن آن موثر باشد. درواقع، پوست انار با القاء آپوپتوز(مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول) رشد سرطان پروستات را مهار می‌کند. از این‌رو، ترکیبات موجود در پوست انار در روند کاهش التهاب و بهبود سلامت پروستات بسیار تاثیرگذار هستند.

خواص پوست انار برای آفت دهان

خواص پوست انار برای آفت دهان

گاهی اوقات با مسواک زدن‌های مداوم و جویدن آدامس نمی‌توان بوی نامطبوع دهان را از بین برد. در چنین شرایطی باز هم می‌توان به پوست انار خشک‌شده متوسل شد. در حقیقت، یکی دیگر از فواید پوست انار، تاثیر آن بر رفع بوی بد دهان و درمان آفت دهان است. برای این منظور شما می‌توانید به سادگی مقداری پوست انار خشک‌شده را بجوید. در راه دوم از پودر آسیاب‌شده پوست انار استفاه کنید و با آن دندان‌های خود را مسواک بزنید. راه سوم که از همه راه‌ها در رفع بوی بد و آفت دهان موثرتر است، غرغره کردن مقداری پودر پوست انار و آب است.

خواص پوست انار برای درمان سرطان

پوست انار حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی پونیکالاژین است که برخی مطالعات بر خواص ضدسرطانی آن اشاره داشته‌اند. از این‌رو، پوست انار برای سرطان کبد مفید است و از این اندام حیاتی تا اندازه‌ای محافظت کند. همچنین همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، توانایی عصاره پوست انار در القاء مرگ سلول‌های سرطانی می‌تواند درمانی خوش‌بینانه برای سرطان پروستات باشد. علاوه ‌‌بر آن، به دلیل اثرات ضدتکثیری ترکیبات پوست انار روی سلول‌های سرطانی، این ماده در سرطان سینه، دهان و روده بزرگ نیز موثر است و می‌تواند در کند کردن یا توقف تکثیر سلول‌های سرطانی نقشی تعیین‌کننده داشته باشد.

خاصیت پوست انار برای پیشگیری از کاهش شنوایی

خاصیت پوست انار برای پیشگیری از کاهش شنوایی

استرس اکسیداتیو یکی از عوامل موثر در کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن است. با توجه به اینکه پوست انار غنی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است و به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کنند، به نظر می‌رسد که این ماده دارویی بتواند تا اندازه‌ای در پیشگیری از کاهش شنوایی نیز موثر باشد.

خاصیت پوست انار در بهبود عملکرد مغز

استرس اکسیداتیو نقش مهمی در توسعه بیماری آلزایمر دارد. از آنجایی‌که عصاره پوست انار منبع غنی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست، این احتمال وجود دارد که این ماده در بهبود کیفیت زندگی افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند، کمک شایانی کند؛ زیرا نتایج برخی مطالعات حاکی از این موضوع هستند که مکمل‌های حاوی عصاره پوست انار می‌توانند عملکرد شناختی را تا اندازه‌ای بهبود بخشند.

خواص پوست انار در درمان آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید نوعی بیماری خودایمنی است که با التهاب در مفاصل همراه است. به‌نظر می‌رسد که خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده پوست انار می‌تواند در کاهش شدت این بیماری نقش داشته باشد. نتایج امیدوارکننده چندین تحقیق حاکی از آن است که پونیکالاجین موجود در پوست انار ممکن است التهاب مفاصل و آسیب به غضروف را در افراد مبتلا به آرتریت مهار کند. به عبارت دیگر، این ماده شروع بیماری را به تاخیر می‌اندازد و علائم آن را کاهش دهد.

خواص پوست انار در جلوگیری از کاهش تراکم استخوان

برخی تحقیقات و مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که پوست انار ممکن است به جلوگیری از کاهش تراکم استخوان و بازسازی بافت استخوان جدید کمک کند. در این مطالعات، تمام بخش‌های میوه انار از جمله پوست آن از کاهش تراکم استخوان جلوگیری کرده‌اند که محققان دلیل آن را به سطح بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بخش خوراکی و پوست انار نسبت داده‌اند. بنابراین، این احتمال وجود دارد که ترکیبات موجود در پوست انار تا اندازه‌ای مانع کاهش بافت استخوانی بدن شوند.

طرز تهیه پوست انار خشک‌شده

طرز تهیه پوست انار خشک‌شده

همان‌طور که گفتیم، پوست انار خشک‌شده به‌راحتی در عطاری‌ها در دسترس است؛ اما اگر مایل هستید پودر پوست انار را خودتان در منزل درست کنید، تنها کافی است مراحل زیر را پیش بگیرید:

  • جدا کردن پوست‌ها: پوست‌های انار را از میوه جدا کنید.
  • خشک‌کردن پوست‌ها: پوست‌ها را به مدت ۲ تا ۳ روز در نزدیکی پنجره با نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند.آسیاب کردن: پوست‌های خشک‌شده را داخل مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید و آن‌ها را به‌صورت پودر ریز آسیاب کنید.
  • نگهداری: پودر را در ظرفی دربسته در دمای اتاق نگهداری کنید.

طرز تهیه دمنوش پوست انار

  • ابتدا آب را در یک قابلمه به جوش بیاورید.
  • سپس پوست انار و در صورت تمایل، زنجبیل و دارچین را به آب جوش اضافه کنید.
  • اجازه دهید مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
  • بعد از دم کشیدن، دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل عسل یا آبلیمو اضافه کنید.

خواص انار یا خواص پوست انار؟

دانستیم پوست انار که معمولا دور ریخته می‌شود، منبع غنی ترکیبات مفید مانند تانن‌ها و فلاونوئیدهاست. این ماده خواص دارویی و درمانی بسیاری مانند خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی دارد که اغلب نادیده گرفته می‌شوند. در طب سنتی، از سلامت قلب و پروستات گرفته تا بهبود وضعیت پوست و رفع عفونت و آفت دهان، می‌توان این ماده را گنجینه‌ای طبیعی دانست. به عبارتی، استفاده از پوست انار خشک‌شده در تهیه جوشانده یا دمنوش‌های مختلف به بهبود سلامت و زیبایی بدن کمک قابل‌توجهی می‌کند. از این‌رو، از این به بعد می‌توانید دور ریختن پوست انار را اشتباهی بزرگ تلقی کنید و با استفاده از آن، برای بهبود وضعیت سلامتی و حفظ زیبایی خود، قدم موثری بردارید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود