آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • تشخیص روغن خراطین اصل از تقلبی
    تشخیص روغن خراطین اصل از تقلبی شهریور 22, 1403
  • رفع سردی مرغ
    چگونه سردی مرغ را بگیریم؟ شهریور 22, 1403
  • مراقبت بعد از واکسن گربه
    مراقبت بعد از واکسن گربه شهریور 21, 1403
صفحه پیدا نشد!
شکر قهوه ای
عطاری
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

شکر قهوه ای چیست و چه تفاوتی با شکر سفید دارد؟

مینا اسماعیل بیگی 22 مرداد 1403 6 دقیقه

در دهه‌های اخیر، با افزایش مصرف خوراکی‌های شیرین و بالا رفتن میزان مصرف قند در جوامع مختلف، بحث درباره مصرف شکر قهوه ای نیز افزایش یافته است. ممکن است شما نیز نظرات متفاوتی درباره این شکر شنیده باشید و سوالات مختلفی درباره آن داشته باشید. اما شکر قهوه‌ ای چیست و چه تفاوتی با شکر سفید دارد؟ ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود را همراه ما باشید تا خواص شکر قهوه‌ ای را معرفی کرده و درباره کالری شکر قهوه‌ ای و دیگر ویژگی‌های آن صحبت کنیم.

شکر قهوه ای چیست؟

خواص شکر قهوه ای

شکر قهوه‌ ای (Brown sugar) نوعی شکر است که رنگ سرخ مایل به قهوه‌ای دارد و به صورت نیمه پالایش شده از نیشکر یا چغندر قند تولید می‌شود. به دلیل فرایند ناقص پالایش شکر قهوه‌ای، همچنان بخشی از شیره قند در ترکیب آن وجود دارد و همچنین حاوی ۵ درصد ملاس است. در ترکیب این شکر، مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و مس نیز دیده می‌شود. شکر قهوه‌ ای، در مقایسه با شکر سفید، وزن کمتری داشته و طعم آن نیز ملایم‌تر است.

خواص شکر قهوه ای چیست؟

در سال‌های اخیر، به مصرف شکر قهوه‌ ای توجه بیشتری شده است که دلیل آن خواص شکر قهوه‌ ای است! فواید این ماده غذایی در شکر سفید یافت نمی‌شود و به همین دلیل، افراد تمایل بیشتری به مصرف آن دارند. از جمله اصلی‌ترین خواص شکر قهوه‌ ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از افزایش وزن: شکر قهوه‌ ای در مقایسه با شکر سفید کالری کمتری دارد و به همین دلیل می‌توانید کالری‌های دریافتی خود از مواد غذایی را کنترل کنید.
  • بهبود هضم غذا: شکر قهوه‌ ای برای سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا نیز مفید است. در ضمن، مصرف ترکیبی از آب، زنجبیل و شکر قهوه‌ای، برای درمان یبوست موثر خواهد بود.
  • سلامت بیشتر پوست: این خاصیت شکر قهوه‌ ای به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین‌هایی مانند ویتامین B6 در ساختار این شکر است که پوست را شاداب‌تر می‌کند.
  • کاهش دردهای قاعدگی: مقادیر پتاسیم موجود در شکر قهوه‌ای، انقباضات رحم و عضلات در دوران قاعدگی را مهار می‌کند و بدین طریق، دردهای آزاردهنده این دوران کاهش می‌یابد.
  • کمک به بیماران مبتلا به آسم: شکر قهوه‌ای دارای خاصیت ضد آلرژی است و به دلیل همین خاصیت شکر قهوه‌ ای، به بیماران مبتلا به آسم توصیه می‌شود تا به جای شکر سفید از شکر قهوه‌ای استفاده کنند.

موارد استفاده از شکر قهوه ای

موارد استفاده از شکر قهوه ای

حال که با خاصیت شکر قهوه‌ ای آشنا هستید، باید بدانید که این شکر چه کاربردی دارد. شکر قهوه‌ ای، در واقع نوعی شکر است که می‌توان برای تهیه دسرهای مختلف مورد استفاده قرار داد؛ اما رعایت برخی نکات، برای استفاده از این شکر ضروری است. از یک سو، شکر قهوه‌ای طعم و رنگ خاصی دارد که بر دسر شما تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل نمی‌تواند جایگزین همیشگی شکر سفید باشد. از سوی دیگر، بافت نهایی محصولاتی که با شکر قهوه‌ای تهیه می‌شوند، متراکم و نرم‌تر است؛ چراکه ملاس موجود در شکر رطوبت را جذب می‌کند. در مجموع می‌توان گفت که شکر قهوه ای برای تولید محصولات با بافت متراکم مانند نان کدو و کلوچه‌های زنجبیلی کاربرد دارد و برای تهیه کیک و دسرهای با بافت نرم، اسفنجی و متخلخل، باید از شکر سفید استفاده کرد.

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه ای و شکر سفید، هر دو منبع یکسانی داشته و از نیشکر یا چغندر قند به دست مي‌آیند. با این وجود، تفاوت‌هایی بین شکر قهوه‌ای و شکر سفید وجود دارد که در ادامه این بخش به معرفی آن‌ها پرداخته‌ایم.

۱. تفاوت رنگ و طعم شکر قهوه ای و شکر سفید

اولین چیزی که دیده می‌شود، تفاوت‌های ظاهری شکر قهوه ای و سفید است. رنگ این دو شکر کاملا متفاوت بوده و در شکر سفید، به دلیل فرایند کامل پالایش، رنگ کریستال‌های شکر، کاملا سفید خواهد بود. میزان شیرینی و طعم این دو شکر نیز متفاوت است و شکر قهوه ای، طعمی ملایم و شیرینی کمتری دارد. برخی افراد به دلیل همین شیرینی ملایم‌تر، از مقدار بیشتر شکر قهوه‌ای برای تهیه نان و محصولات خود استفاده می‌کنند.

۲. تفاوت فرایند تولید شکر قهوه ای و شکر سفید

برای تولید هر دو شکر، ابتدا عصاره نیشکر یا چغندر قند را تحت فشار استخراج می‌کنند. در ادامه این عصاره غلیظ می‌شود تا یک ماده قهوه‌ای رنگ به نام ملاس به وجود آید. سپس ملاس را به دستگاهی دیگر انتقال می‌دهند تا در طی چرخش، کریستال‌های شکر از ملاس جدا شوند. پس از این مرحله، شکر چندین بار فیلتر می‌شود تا در نهایت شکر سفید و پالایش شده به دست آید.

شکر قهوه ای فرم پالایش نشده شکر سفید است که در آن ملاس و کریستال‌های شکر از یکدیگر جدا نشده‌اند. به همین دلیل، شکر قهوه‌ای همچنان رنگ اولیه خود را حفظ کرده و دارای برخی از مواد معدنی است. از سوی دیگر، در فرایند تهیه برخی از انواع شکر قهوه ای، ملاس را به شکر سفید تصفیه شده اضافه می‌کنند.

۳. تفاوت مقدار مواد معدنی در شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه ای در فرایند تولید خود پالایش نمی‌شود و به همین دلیل میزان مواد معدنی موجود در ترکیب آن بیشتر است. از جمله این مواد معدنی می‌توان به پتاسیم، کلسیم، آهن، مس و… اشاره کرد. البته مقادیر این مواد معدنی چندان زیاد نیست که در خاصیت شکر قهوه‌ ای تاثیر بگذارد. از سوی دیگر، کالری شکر قهوه‌ای کمتر از شکر سفید است که باید این نکته را نیز مدنظر قرار دهید.

۴. تفاوت موارد مصرف شکر قهوه ای و شکر سفید

طعم هر دو شکر، شیرین است و برای تهیه کیک و دسرهای مختلف استفاده می‌شوند؛ اما نه به طور یکسان! با استفاده از شکر سفید، بافت کیک یا شیرینی شما، متخلخل و اسفنجی خواهد شد و به همین دلیل برای تولید کیک‌های اسفنجی، بیسکویت و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، وجود ملاس شکر قهوه ای، بافت متراکم و نرمی ایجاد می‌کند که مناسب تولید نان‌های حجیم مانند نان کدو و کلوچه‌های زنجبیلی است.

۵. تفاوت قیمت شکر قهوه ای و شکر سفید

قیمت شکر قهوه‌ای بیش از شکر سفید و تقریبا ۲ برابر آن است. این تفاوت قیمت موجب می‌شود تا برای تهیه نان، کیک و دسرهای مختلف، استفاده از شکر سفید انتخاب مناسب‌تری باشد. البته برخی افراد تصور می‌کنند که به دلیل وجود مواد معدنی، استفاده از شکر قهوه‌ای گزینه بهتری است؛ در حالی که مقدار این مواد معدنی چندان قابل توجه نیست!

ارزش غذایی شکر قهوه‌ای

ارزش غذایی شکر قهوه‌ای

همان‌طور که گفتیم، کالری شکر قهوه‌ ای کمتر از شکر سفید است؛ اما چقدر؟ در جدول زیر، مقادیر کالری شکر قهوه‌ ای و دیگر مواد معدنی، ویتامین‌ها و ارزش غذایی آن را در هر ۱۰۰ گرم، معرفی کرده‌ایم:

مواد تشکیل‌دهنده مقدار در ۱۰۰ گرم مواد تشکیل‌دهنده مقدار در ۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۳۸۰ کیلوکالری آهن ۰.۷۱ میلی‌گرم
پروتئین ۰.۱۲ گرم کلسیم ۸۳.۰۰ میلی‌گرم
چربی ۰.۰۰ گرم منیزیم ۹.۰۰ میلی‌گرم
آب ۱.۳۴ گرم سدیم ۲۸.۰۰ میلی‌گرم
کربوهیدرات ۹۸.۰۹ گرم پتاسیم ۱۳۳.۰۰ میلی‌گرم
قند ۹۷.۰۲ گرم فسفر ۴.۰۰ میلی‌گرم
ویتامین B3 ۰.۱۱ میلی‌گرم منگنز ۰.۰۶ میلی‌گرم
ویتامین B4 ۲.۳۰ میلی‌گرم مس ۰.۰۵ میلی‌گرم
ویتامین B5 ۰.۱۳ میلی‌گرم روی ۰.۰۳ میلی‌گرم
ویتامین B9 ۱.۰۰ میکروگرم سلنیم ۱.۲۰ میلی‌گرم

انواع شکر قهوه ‌ای

تفاوت انواع شکر قهوه ای، در مقدار ملاس آن‌ها است که موجب می‌شود تا رنگ‌های متفاوتی داشته باشند. تفاوت عطر و اندازه بلورها را نیز می‌توان از دیگر ویژگی‌های انواع شکر قهوه ای معرفی کرد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:انواع شکر قهوه ‌ای

  • شکر قهوه‌ ای روشن: مقدار ملاس در این نوع شکر، تقریبا ۳.۵ درصد است که به آن بافتی مرطوب و طعم کاراملی می‌دهد. در تهیه این نوع شکر قهوه‌ای، مقداری ملاس به شکر سفید اضافه می‌کنند.
  • شکر قهوه ای تیره: مقدار ملاس این شکر، تقریبا ۶.۵ درصد و دو برابر شکر قهوه‌ای روشن است. مقدار بیشتر ملاس، موجب طعم قوی‌تر و رنگ تیره‌تر این شکر می‌شود؛ البته فرایند تولید آن مشابه شکر قهوه‌ای روشن است.
  • شکر توربینادو: در مقایسه با دو نوع قبلی، بلورهای بزرگ‌تر و خشن‌تری دارد که نمی‌توان از آن برای تهیه شیرینی استفاده کرد. توربینادو را با نام شکر خام هم می‌شناسند و اولین خروجی فرایند تولید شکر است.
  • شکر دمرارا: این شکر نیز شبیه توربینادو است، اما بلورهای آن روشن‌تر، خشن‌تر و بزرگ‌تر هستند و برای تهیه نوشیدنی کاربرد دارد. میزان پالایش شکر دمرارا نیز کمتر از شکر قهوه‌ای روشن و تیره است.
  • شکر موسکووادو: این نوع شکر قهوه‌ای از عصاره نیشکر تصفیه نشده به دست می‌آید و عطر و طعم قوی‌تری دارد. قیمت آن نیز بیشتر از شکر قهوه‌ای تیره و روشن خواهد بود.

شکر قهوه‌ای از کجا بخرم؟

در این مطلب درباره ویژگی‌ها و خواص شکر قهوه‌ ای صحبت کردیم و به معرفی موارد مصرف، ارزش غذایی و کالری شکر قهوه‌ ای پرداختیم. فروشگاه‌های حضوری و آنلاین مختلفی، در زمینه عرضه انواع شکر قهوه‌ ای فعال هستند. اگر به دنبال تهیه و خرید بهترین شکر قهوه‌ای هستید؛ تنها به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید؛ چراکه متاسفانه برخی فروشگاه‌ها شکر قهوه ای تقلبی و بی کیفیت عرضه می‌کنند!

در عطاری آنلاین اسنپ فود، امکان سفارش بهترین و مرغوب‌ترین انواع شکر قهوه‌ای فراهم شده است تا شما بدون نگرانی و به آسانی، محصول موردنظر خود را سفارش دهید. با این روش، دیگر نیازی به خروج از منزل و تحمل سختی‌های خرید حضوری و سر زدن به فروشگاه‌های مختلف را نخواهید داشت.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2712 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود