انواع گل و گیاه

گل پیونی یا گل صد تومانی و نکات مهم نگهداری

آیا تابه‌حال گلی دیده‌اید که نگاهتان را مسحور کند؟ در مطلب پیش رو گلی را معرفی می‌کنیم که در اینستاگرام، هشتگ آن کمی کمتر از 3 میلیون بار سرچ شده است. گل پیونی از آن دسته گل‌هایی است که با شکوفه‌های بزرگ و رنگ‌های حیرت‌انگیزش، فراتر از زیبایی ظاهری، در دل فرهنگ‌ها و داستان‌های باستانی هم ریشه دوانده است.

در یونان باستان، پائون، پزشک خدایان، با گل پیونی زخم‌های خدایان را درمان می‌کرد و به همین دلیل به این گل تبدیل شد. در فرهنگ چین، ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر هم پیونی نماد خوشبختی، عشق و شانس است و بسیاری از داستان‌های عاشقانه در این سرزمین‌ها حول محور این گل روایت شده‌اند. اما چه چیزی این گل را تا این حد خاص می‌کند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا رازهای نهفته در دل این گل شگفت‌انگیز را کشف کنیم!

معرفی گل پیونی

معرفی گل پیونی تحت قالب یک دسته گل پیونی صورتی

گل پیونی که در ایران به نام «گل صد تومانی» هم شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین گل‌های لوکس و باشکوه است که با شکوفه‌های بزرگ و زیبایی منحصربه‌فرد در اواخر بهار و اوایل تابستان می‌درخشد. اما چه چیزی این گل را خاص‌تر می‌کند؟ دو ویژگی کمیاب‌بودن و مدت کوتاه شکوفه‌دهی آن‌ها در کنار زیبایی بی‌حد و مرز، این گل‌ها را در سراسر جهان خاص و ویژه کرده‌اند.

در کنار افسانه‌های یونانی و چینی در مورد این گل، در ایران، نام «صد تومانی» هم حکایتی مجزا دارد. برخی آن را به ارزش بالای گل و برخی به دوره مظفرالدین شاه نسبت می‌دهند. با پیشینه‌ای 4هزار ساله، پیونی‌ها یکی از کهن‌ترین و ماندگارترین گل‌های زینتی جهان هستند.

اگر اهل باغبانی باشید، می‌توانید این گل با زیبایی بی‌پایان را در باغ خود بکارید و از تماشای آن تا سال‌ها لذت ببرید؛ چراکه بسیاری معتقدند برخلاف باقی گل‌ها که عمر کوتاهی دارند، گل صدتومانی عمری 100 ساله دارد و چه ویژگی دیگری می‌تواند آن را جذاب‌تر کند؟ تعجب نکنید، افسانه گل پیونی همچنان ادامه دارد.

گل صدتومانی بنفش یکی از انواع گل پیونی

انواع گل پیونی

این گل‌ها به خانواده Paeonia تعلق دارند و گونه‌هایی از آن‌ها بومی آسیا، اروپا و غرب آمریکای شمالی هستند. پیونی‌ها در رنگ‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند برای فضاهای متنوعی جذاب و مناسب باشند. همچنین این نوع گل به‌دلیل زیبایی، معانی جذاب، عطر دل‌انگیز و تنوع رنگی‌اش به شکل دسته گل پیونی هم در گل‌فروشی‌ها فروخته می‌شود. پیونی‌ها را به‌طور کلی می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد:

پیونی علفی

پیونی علفی یکی انواع گل صد تومانی

این نوع از پیونی‌ها در برابر سرما مقاوم هستند و ساقه‌های بلندی دارند. برای شکوفاشدن، نیازمند فصل سرد هستند و به‌همین دلیل، معمولا در مناطق گرم کاشته نمی‌شوند. پیونی‌های علفی که بیشتر از گونه چینی هستند و به نام پیونی چینی هم شناخته می‌شوند، در اواخر پاییز از بین می‌روند و تا زمانی که سطح زمین خشک شود، در خاک باقی می‌مانند؛ سپس در بهار، دوباره رشد می‌کنند و گل می‌دهند.

پیونی درختی

پیونی درختی یکی از انواع اصلی گل پیونی

پیونی‌های درختی به‌صورت بوته‌هایی با گل‌های بزرگ‌تر و ساقه‌های چوبی رشد می‌کنند و زودتر از پیونی‌های علفی شکوفا می‌شوند و می‌توانند تا نزدیک دو متر ارتفاع داشته باشند. گل صد تومانی طلایی یا همان پیونی طلایی، درواقع یکی از گونه‌های جذاب و کمیاب پیونی درختی است.

رنگ زرد و طلایی آن در میان انواع دیگر پیونی که بیشتر به رنگ‌های صورتی، قرمز، سفید یا بنفش دیده می‌شوند، کمیاب و خاص است. این گونه‌ها اغلب به‌عنوان Paeonia lutea و Paeonia delavayi شناخته می‌شوند و از مناطق آسیای شرقی به‌ویژه چین سرچشمه گرفته‌اند.

پیونی دورگه

پیونی دو رگه به‌عنوان یکی از انواع گل پیونی، ترکیب پیونی‌های علفی و درختی

این نوع پیونی از ترکیب پیونی‌های علفی و درختی به‌دست آمده است به نام پیونی ایتو (Itoh Peony) شناخته می‌شود. پیونی‌های دورگه ویژگی‌های هر دو نوع علفی و درختی را دارند؛ درواقع این نوع از گل صدتومانی هم گل‌های بزرگ پیونی درختی را دارد و هم توانایی خشک‌شدن در زمستان را از پیونی علفی به ارث برده است.

به‌علاوه، پیونی ایتو یا دورگه به سرمای زمستان نیاز ندارد که این موضوع، آن را برای مناطق گرم هم مناسب می‌کند. یکی از ویژگی‌های جذاب آن را می‌توان شکوفه‌دادن آن به‌مدت ۶ هفته به‌طور مداوم دانست.

روش‌های نگهداری گل پیونی

بانویی در حال هرس‌کردن گل پیونی

هرچند گیاهان پیونی به نگهداری زیادی نیاز ندارند و می‌توانند تا دهه‌ها زنده بمانند؛ اما نکاتی که در ادامه می‌گوییم به شما کمک می‌کنند تا به‌عنوان گیاهی دائمی از فضای سبزتان به این گل فکر کنید. بهتر است، مکانی را در نظر بگیرید که در آن راحت باشد؛ چون به احتمال زیاد، برای مدت طولانی آنجا خواهد ماند. شرایط ایده‌آل برای نگهداری پیونی‌ها را می‌توانیم شامل موارد زیر بدانیم.

نور کامل خورشید

نور خورشید به‌عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار روی مراقبت از گل پیونی

پیونی‌ها عاشق نور خورشید هستند و به حداقل ۶ ساعت نور در روز نیاز دارند. وابستگی پیونی به نور آفتاب به این معنی است که در صورت نبود نور کافی، احتمالا شاهد گل‌های کمتری در باغ خود خواهید بود؛ پس، یک مکان آفتاب‌گیر و دارای زهکشی خوب برای آن‌ها انتخاب کنید. البته، در مناطق گرم‌تر، به سایه بعدازظهر هم نیاز دارند؛ بنابراین، قبل از کاشت، شرایط مورد نیاز نوع پیونی خود را بررسی کنید.

خاک دارای زهکشی خوب

خاک دارای زهکشی مناسب برای رشد گل پیونی

پیونی‌ها به خاک حاصل‌خیز با زهکشی مناسب نیاز دارند و خاک باتلاقی یا رسی را دوست ندارند. این گل‌ها را نزدیک ریشه‌های درختچه‌ها و درختان دیگر نکارید و مطمئن شوید که pH خاک کمی اسیدی یا خنثی است. یادتان باشد، پیونی‌های درختی بیشتر خاک‌های قلیایی را می‌پسندند.

آبیاری منظم

آبیاری منظم گل پیونی

پیونی شما به آبیاری عمیق هر ۷ تا ۱۰ روز نیاز دارد تا ریشه‌هایش عمیق و قوی شوند تا در برابر خشکی مقاوم باشد. به‌طور کلی، وقتی حدود 5 سانتی‌متر از سطح خاک پیونی بالغ خشک شد، به آبیاری نیاز است.

دما و آب‌وهوا

دلیل اینکه پیونی‌ها نور خورشید را دوست دارند، این است که برگ‌های آن‌ها نیازمند نور گرم تابستانی هستند تا انرژی لازم را برای پاییز و زمستان ذخیره کنند. در میان انواع پیونی‌ها، نوع علفی برای تشکیل جوانه‌ها در بهار، به زمستانی سرد نیاز دارد، پس بهترین آب‌وهوا برای این گل را می‌توان، تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد دانست.

فضای کافی

حتما فضای کافی به پیونی‌ها بدهید تا بتوانند گل‌های بزرگ و سنگین خود را به‌خوبی نگه دارند. درواقع، برای آنکه گل پیونی شما گل‌های بزرگ و زیبایی دهد، باید اطمینان داشته باشید که این گیاه فضای کافی برای رشد ریشه‌هایش دارد. اگر می‌خواهید چند پیونی بکارید، حداقل بین یک تا دو متر بین هر گیاه فاصله بگذارید تا هر کدام به‌خوبی رشد کنند و فضای کافی برای پخش‌کردن ریشه‌هایشان را داشته باشند.

به یاد داشته باشید، گل صدتومانی به‌دلیل ریشه‌های عمیق و برگ‌های بزرگ، برای کاشت در گلدان مناسب نیست. با‌این‌حال اگر به فکر کاشت این گیاه در گلدان هستید، باید گلدان‌های بزرگ حداقل در اندازه 45 در 45 سانتی‌متر را در نظر بگیرید.

نکات کاربردی دیگر در نگهداری از گل صدتومانی

  • از کود کمتر استفاده کنید: اگر در زمان کاشت، خاک را به‌خوبی آماده و مقداری کمپوست به آن اضافه کنید، برای گیاه کافی خواهد بود. اگر خاک بسیار ضعیف است، پس از گلدهی در اوایل تابستان، مقدار کمی کود به خاک آن اضافه کنید. در نهایت، هر چند سال یک‌بار کوددهی برای رشد این گیاه کافی است.
  • در آبیاری زیاده‌روی نکنید: پیونی‌ها از خاک غرق‌آب‌شده خوششان نمی‌آید. در تابستان‌های بسیار گرم و خشک، هر هفته یک‌بار گیاه را آبیاری کنید. می‌توانید با انگشتتان رطوبت خاک را چک کنید تا مطمئن شوید خیلی خشک نشده باشد. در شرایط معمولی، آبیاری هر ۱ تا ۲ هفته یک‌بار کافی است.
  • حواستان به ساقه‌های پیونی باشد: اگر ساقه‌های گل صدتومانی شما ضعیف به‌نظر می‌رسند، از پایه‌هایی مانند چوب، حلقه یا بست استفاده کنید تا آن‌ها فشار کمتری برای نگه‌داشتن گل‌های بزرگ و زیبایشان متحمل شوند.

مراقبت از پیونی در پاییز و زمستان

گل صدتومانی در زمستان پوشیده‌شده زیر برف

پیونی‌ها به فصل سرد نیاز دارند تا جوانه‌هایشان را آماده کنند. پیش از ورود به زمستان، کارهای زیر را انجام دهید تا مطمئن شوید در بهار شاهد گل‌دادن آن‌ها خواهید بود:

  • هرس‌کردن گیاه در پاییز: پس از اولین سرما، خواهید دید که شاخ و برگ پیونی کاملا از بین می‌روند. گیاه را در پاییز هرس کنید تا از بروز بیماری‌های زمستانی جلوگیری شود.
  • پوشاندن بیش از حد با مالچ ممنوع: اگر در منطقه‌ای با زمستان‌های خیلی سرد زندگی می‌کنید، فقط برای اولین زمستان پس از کاشت می‌توانید لایه‌ای سبک از مالچ با پوسته خردشده چوب را روی گل‌ها بکشید؛ اما برای گیاهان بالغ این کار لازم نیست. اگر این لایه سبک را اضافه کردید، حتما در بهار آن را بردارید.

گل پیونی نماد چیست؟

یک گلدان گل پیونی روی میز

این گل به‌عنوان نمادی از زیبایی و شکوه، یکی از پرطرفدارترین گل‌ها در میان عاشقان گل و گیاه است. هر رنگ از این گل معنی متفاوتی دارد و داستانی از احساسات و ارزش‌های انسانی را بیان می‌کند. اگرچه پیونی‌های صورتی شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین نوع هستند، اما تنها نوع موجود نیستند. پیونی‌ها در رنگ‌های مختلفی مانند سفید، قرمز، سرخابی، مرجانی، زرد و بنفش هم یافت می‌شوند.

تنها رنگی که در پیونی‌ها پیدا نمی‌شود، گل پیونی آبی است. این مسئله برای بسیاری از گل‌های دیگر هم صدق می‌کند؛ چراکه آبی، رنگی نادر در طبیعت است و گیاهان معمولا قادر به تولید این رنگ نیستند. در ادامه، به معرفی معانی رنگ‌های مختلف این گل می‌پردازیم تا متوجه شوید که هر گل را در چه موقعیتی بهتر است استفاده کنید تا احساسات عمیقتان را نشان دهد.

گل پیونی سفید

گل پیونی سفید در دسته‌گل عروس

گل پیونی سفید نماد چیست؟ گل پیونی سفید نماد شرمندگی و خجالت است؛ بنابراین، اگر حرف اشتباهی زده‌اید یا کار اشتباهی انجام داده‌اید و می‌خواهید عذرخواهی کنید، این گل‌ها انتخاب خوبی هستند. کسی نمی‌تواند در برابر یک دسته گل پیونی سفید عذرخواهی شما را نپذیرد.

گل پیونی صورتی

دسته‌گل پیونی صورتی نماد خوش‌شانسی و سعادت

گل پیونی صورتی نماد خوش‌شانسی و سعادت است و گزینه‌ای محبوب برای دسته گل عروسی به‌شمار می‌آید. درواقع دسته گل عروس پیونی یکی از پرطرفدارترین دسته‌گل‌هاست؛ زیرا این گل‌ها با شکوفه‌های پر و رنگ‌های جذاب خود زیبایی ویژه‌ای به هر مراسمی می‌بخشند. پیونی‌ها به‌عنوان نماد شانس و خوشبختی برای عروس و دامادها شناخته می‌شوند و به همین دلیل در دسته گل‌های عروسی جایگاه خاصی دارند.

این گل‌های زیبا و کلاسیک در رنگ‌ها و طرح‌های متنوع موجود هستند و به‌راحتی می‌توانند با هر استایلی از عروسی هماهنگ شوند. علاوه‌براین، با وجود اینکه پیونی‌ها تنها در فصل بهار شکوفا می‌شوند، گل‌فروشی‌ها می‌توانند در تمام طول سال آن‌ها را برای شما تهیه کنند تا روز عروسی را با شکوفایی این گل‌های بی‌نظیر، خاص‌تر کنند.

البته، گل صدتومانی در مراسم عروسی فقط در دسته گل کاربرد ندارد و می‌تواند به‌عنوان تزئین کیک هم استفاده شود. گل شکری پیونی که با استفاده از نوعی کرم ساخته می‌شود، به دلیل ظاهر زیبا و بافت نرم، گزینه مناسبی برای تزئین کیک است.

پیونی قرمز

گل پیونی قرمز نماد عشق، اشتیاق، افتخار و احترام

گل پیونی قرمز نماد عشق، اشتیاق، افتخار و احترام است. در هر مرحله‌ای از رابطه که باشید، یک دسته بزرگ از پیونی‌های قرمز قطعا باعث خوشحالی شریک زندگی‌تان می‌شود.

پیونی مرجانی

دسته گل پیونی مرجانی

پیونی‌های مرجانی نوعی خاص از گل صدتومانی هستند که هنگام شکوفه‌دادن تغییر رنگ می‌دهند. از نظر نمادین، این گل‌ها اغلب با ظرافت، خوشبختی، موفقیت و روابط قوی مرتبط هستند و می‌توانند نماد شادی و فراوانی هم باشند.

پیونی بنفش

گل پیونی بنفش در طبیعت نماد سلطنت، بزرگی و وقار

گل پیونی بنفش معمولا نماد سلطنت، بزرگی و وقار است که می‌تواند نمایانگر تحسین، احترام و عشق هم باشد. در برخی فرهنگ‌ها، رنگ بنفش، نماد قدرت، بلندپروازی و لوکس‌بودن است و گزینه‌ای شیک و زیبا برای مناسبت‌های مختلف محسوب می‌شود.

پیونی زرد

یک گل پیونی زرد نماد شادی، گرما و دوستی

پیونی‌های زرد معمولا نماد شادی، گرما و دوستی هستند که می‌توانند نمایانگر شروع‌های تازه و موفقیت باشند. در بعضی فرهنگ‌ها، رنگ زرد به خورشید مرتبط است و به اعتقاد برخی، خوش‌شانسی و انرژی مثبت به ارمغان می‌آورد. این گل‌ها برای تشویق خانواده و دوستانی که در موقعیت حساسی مانند دفاع از پایان‌نامه قرار دارند، انتخاب مناسبی هستند.

خواص گل پیونی

گل صدتومانی خشک‌شده

افسانه گل صد تومانی فقط به زیبایی‌اش محدود نمی‌شود، این گل به‌عنوان یک گیاه دارویی هم شناخته شده است. ریشه‌های آن در طب سنتی چینی برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌شوند. گل صد تومانی ممکن است با مهار برخی مواد شیمیایی که باعث درد و التهاب می‌شوند، اثرات ضدالتهابی داشته باشد.

همچنین ممکن است از لخته‌شدن خون جلوگیری کند، سلول‌های سرطانی را از بین ببرد و به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کند. از گل صدتومانی برای درمان گرفتگی‌های قاعدگی، پیری پوست، سرفه، صرع، پسوریازیس و برخی مشکلات دیگر نیز استفاده می‌شود؛ اما به یاد داشته باشید، شواهد علمی کافی برای تایید این موارد وجود ندارد.

روش‌های تکثیر گل پیونی

پیونی‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی تکثیر کرد که در ادامه توضیح داده شده است:

تقسیم ریشه

تقسیم ریشه به‌عنوان روش تکثیر گل پیونی

تقسیم ریشه بهترین روش برای تکثیر این گل زیباست. این کار معمولا بعد از حدود ۱۰ سال که ضعیف‌شدن گیاه شروع می‌شود و ریشه‌ها به هم گره می‌خورند، ضروری می‌شود. پاییز، بهترین زمان برای تقسیم ریشه است که با دنبال‌کردن مراحل زیر به‌صورت دقیق، می‌توانید تقسیم ریشه را انجام دهید.

  • قبل از شروع به تقسیم، برگ‌های گل پیونی را تا سطح زمین ببُرید.
  • گیاه را از خاک بیرون بیاورید و خاک آن را با استفاده از شلنگ آب بشویید.
  • ریشه‌ها را با دقت جدا کنید تا هر قسمت حداقل سه تا پنج «چشم» (پُشت‌های قرمزرنگ شبیه به چشم‌های سیب‌زمینی) داشته باشد.
  • با استفاده از یک چاقوی تیز، ریشه‌ها را به بخش‌های کوچک تقسیم کنید.
  • تمام ریشه‌های کوچک را از هر قسمت جدا کنید و تنها ریشه‌های بزرگ و گوشتی را نگه دارید.
  • بخش‌های تقسیم‌شده را بلافاصله در زمین بکارید.

کاشت بذر

کاشت بذر یک روش صبورانه است که می‌تواند سه سال طول بکشد تا نهال‌ها رشد کنند و بین سه تا پنج سال زمان ببرد تا گل دهند. برای دستیابی به بهترین نتیجه، بذرها را فورا پس از جمع‌آوری در تابستان یا پاییز بکارید. در ادامه با نحوه کاشت بذر پیونی آشنا خواهید شد:

  1. مکانی با نور کامل خورشید و خاک با زهکشی مناسب انتخاب کنید تا نهال‌ها برای دو تا سه سال رشد کنند.
  2. بذرها را در عمق 1.5 سانتی‌متری در خاک فشار دهید و بین هر بذر یک‌ونیم سانتی‌متر فاصله بگذارید.
  3. بستر بذر را با مالچ چوبی ریز بپوشانید و روی آن یک پلاستیک شفاف قرار دهید.
  4. لبه‌های پلاستیک را زیر خاک دفن یا با سنگ‌ها ثابت کنید.
  5. پلاستیک را در اوایل بهار، قبل از آخرین سرما بردارید.

ممکن است تا سه سال طول بکشد تا نهال‌ها به اندازه کافی رشد کنند و بتوانید آن‌ها را به مکان دائمی منتقل کنید.

یک دسته‌گل پیونی در طبیعت

تکثیر با روش قلمه‌زدن

تکثیر پیونی با قلمه‌زدن یکی دیگر از روش‌های مؤثری است که به شما این امکان را می‌دهد تا گیاهان جدید را به‌راحتی از گیاهان بالغ ایجاد کنید. در این روش، ساقه‌های سالم گیاه به اندازه مناسب بریده و سپس در خاک مناسب کاشته می‌شوند. این روش در فصل رشد گیاه مناسب‌تر خواهد بود.

بیماری‌های گل پیونی و روش درمان

مورچه به‌عنوان یکی از آفات گل پیونی

مشکلات گل پیونی شامل بیماری‌ها، آفات و گل‌ندادن هستند که ابتدا به بررسی آفات می‌پردازیم. در جدول زیر به‌صورت خلاصه به معرفی آفات رایج و روش‌های مدیریت آن‌ها پرداخته شده است.

آفات علائم مدیریت
شته‌ها (Aphids) تغییر رنگ برگ‌ها و ساقه‌ها

گل‌ها و برگ‌های پوشیده از شته‌ها

شست‌وشو با آب

استفاده از حشرات مفید مانند کفشدوزک‌ها

استفاده از سموم حشره‌کش ملایم

کرم برگ‌خوار (Peony Leaf Pusher Moth) سوراخ‌ها یا لکه‌های زرد روی برگ‌ها

واردشدن آسیب به جوانه‌ها و گل‌ها

حذف برگ‌های آلوده

استفاده از سموم حشره‌کش

برداشت گل‌های آسیب‌دیده

مگس سفید (Whiteflies) لکه‌های زرد یا سفید روی برگ‌ها

حضور مگس‌های کوچک سفید در برگ‌ها

استفاده از روغن‌های امولسیون‌شونده یا سموم حشره‌کش مخصوص مگس‌های سفید
کرم ریشه (Root Maggots) پژمردگی و زردشدن گیاه

آسیب به ریشه‌ها

از بین‌بردن گیاهان آلوده

استفاده از خاک‌های تمیز برای کاشت

سوسک ریشه (Root Weevil) آسیب به ریشه‌ها و ساقه‌ها

برگ‌های خمیده یا زرد

استفاده از سموم حشره‌کش مخصوص

حذف گیاهان آلوده

شته‌های ریشه (Root Aphids) ریشه‌های زخمی

گیاه پژمرده

استفاده از حشرات مفید مانند کفشدوزک‌ها

استفاده از سموم حشره‌کش مخصوص

 

بیماری‌های گل پیونی را می‌توانیم از عوامل قارچی یا عوامل غیرقارچی بدانیم که همه این موارد در جدول زیر به‌صورت خلاصه آورده شده‌اند:

 

بیماری‌ها علائم مدیریت
بلایت باکتریایی لکه‌ها ممکن است همراه با حلقه‌های رنگ قرمز تیره یا هاله‌های زرد باشند. تهویه مناسب هوا

از بین‌بردن ضایعات گیاهی در پایان فصل

خودداری از آبیاری از بالا

بلایت بوتریتی شاخه‌های جوان، رنگ‌پریده و پژمرده می‌شوند و می‌افتند. در ادامه، جوانه‌ها و برگ‌های خشک‌شده ممکن است با توده اسپورهای خاکستری و پودری پوشیده شوند. از آبیاری از بالا خودداری کنید.

رطوبت را کم نگه دارید.

قسمت‌های آلوده را حذف کنید.

در پایان فصل، ضایعات را تمیز کنید.

از قارچ‌کش برای محافظت از گیاهان استفاده کنید.

گال تاج گال‌ها در خط خاک یا در امتداد ساقه‌ها شکل می‌گیرند. گیاهان آلوده و خاک آلوده اطراف آن‌ها را از بین ببرید.

از زخمی‌کردن گیاهان در نزدیکی خط خاک خودداری کنید.

لکه‌دار یا مخملی برگ لکه‌های قرمز کوچک که می‌توانند به لکه‌های بزرگ و نامنظم بنفش تبدیل شوند. همچنین در ساقه‌ها زخم‌هایی ایجاد می‌شوند. گیاه را از بالا آبیاری نکنید.

رطوبت را کم نگه دارید.

قسمت‌های آلوده را حذف کنید.

در پایان فصل، ضایعات را تمیز کنید.

از قارچ‌کش برای محافظت از گیاهان استفاده کنید.

نماتودها گیاهان، کوچک و زرد می‌شوند. گال‌های کوچک روی ریشه‌ها دیده یا ریشه‌ها کم‌برگ می‌شوند. گیاهان آلوده را حذف و یک سال از کاشت مجدد در آن ناحیه خودداری کنید.

خاک را برای یک سال بدون علف هرز شخم بزنید.

بلایت فیتوفترا قسمت‌های آلوده، قهوه‌ای یا سیاه و کمی چرمی می‌شوند. شاخه‌ها ممکن است پژمرده و تاج‌ها گندیده و مرطوب شوند. از کاشت در مناطق مرطوب یا با زهکشی ضعیف خودداری کنید.

گیاهان آلوده را از بین ببرید.

آلودگی پودری برگ‌ها با میسلیوم سفید پوشیده می‌شوند. زمانی که آلودگی مشاهده شد، از قارچ‌کش برای محافظت از گیاهان استفاده کنید.
زوال ریشه گیاهان، کوچک، زرد و پژمرده می‌شوند. گیاهان آلوده را حذف کنید.
بلایت جنوبی ساقه‌ها پژمرده می‌شوند. در پایه ساقه‌های آلوده اغلب توده‌های میسلیوم قارچی ضخیم و رشته‌ای به‌همراه اسکلروتیای گرد و ریز دیده می‌شود. گیاهان آلوده را از بین ببرید.
ویروس‌ها لکه‌های حلقوی، تغییر رنگ به سبز روشن و تیره در برگ‌ها، کوتاهی برگ‌ها، برگ‌های پیچیده و رشد ضعیف. اگر گیاهان فقط لکه‌دار باشند اما خوب رشد کنند، درمانی نیاز نیست. گیاهان کوتاه و آن‌هایی که رشد خوبی ندارند باید حذف شوند.
مخمل سفید می‌تواند باعث گندیدگی ساقه در گل صدتومانی شود. تمام گیاه یا فقط بخشی از آن ممکن است پژمرده شود. قسمت‌های آلوده ساقه رنگ قهوه‌ای روشن می‌گیرند و ممکن است خشک و رشته‌ای شوند. در شرایط مرطوب، رشد سفید پودری قارچی (میسلیوم) معمولا مشاهده می‌شود. از کاشت مجدد در نواحی آلوده خودداری کنید.

تهویه مناسب هوا را حفظ کنید.

 

گل پیونی خشک‌شده

علت عدم گلدهی گل پیونی

زمانی که گل‌های پیونی شکوفا نمی‌شوند، چندین عامل ممکن است در این مسئله نقش داشته باشند:

  • نور ناکافی: پیونی‌ها برای گل‌دهی خوب به نور کامل خورشید نیاز دارند. سایه بیش از حد می‌تواند به‌طور قابل توجهی گلدهی را کاهش دهد.
  • عمق کاشت نادرست: اگر پیاز‌های پیونی خیلی عمیق کاشته شوند، ممکن است گل ندهند. پیاز‌ها باید درست زیر سطح خاک کاشته شوند.
  • سن گیاه: پیونی‌های تازه کاشته‌شده ممکن است چند سال طول بکشد تا گلدهی را شروع کنند. گیاهان قدیمی‌تر هم ممکن است به تقسیم نیاز داشته باشند تا گلدهی دوباره شروع شود.
  • عدم تعادل مواد مغذی: نیتروژن زیاد می‌تواند منجر به رشد زیاد برگ‌ها و در عوض کاهش گل‌ها شود. استفاده از کود متعادل در این زمان توصیه می‌شود.
  • سرماهای زودهنگام: سرماهای زودهنگام بهاری می‌توانند به جوانه‌های در حال رشد آسیب بزنند و مانع از گلدهی آن‌ها شوند.
  • بیماری‌ها یا آفات: شرایطی مانند بلایت بوتریتی یا زوال ریشه می‌تواند بر توانایی گلدهی گیاه تاثیر بگذارد.
  • شلوغی گیاه: کمبود فضا و رقابت برای بهره‌مندی از منابع می‌تواند مانع از گلدهی شود. در این زمان، تقسیم منظم گیاه می‌تواند کمک کند.
  • هرس نادرست: برش بیش از حد پیونی‌ها می‌تواند جوانه‌های بالقوه گل را از بین ببرد.
  • خشکی: کمبود آب، به‌ویژه در هنگام تشکیل جوانه‌ها، می‌تواند منجر به عدم گلدهی شود.
  • مراقبت‌های گذشته: مراقبت‌های ضعیف در فصل گذشته مانند آبیاری یا کوددهی ناکافی، می‌تواند بر گلدهی سال آینده تاثیر بگذارد.

عدم گلدهی گل پیونی

بهشت را به خانه بیاورید!

گل پیونی نه‌تنها زیبایی و طراوت را به خانه شما می‌آورد؛ بلکه نمادی از عشق، خوشبختی و شکوفایی است که می‌تواند هر گوشه از خانه یا باغ شما را به دل‌نشین‌ترین مکان تبدیل کند. حالا که با انواع گل پیونی، روش‌های نگهداری، خواص درمانی و تکثیر آن آشنا شده‌اید، وقت آن رسیده است که این گل شگفت‌انگیز را در باغچه خود پرورش دهید یا به راحتی آن را از طریق خرید آنلاین گل از اسنپ فود تهیه کنید.

با کمی دقت و مراقبت، گل‌های صدتومانی به‌راحتی می‌توانند تا سال‌ها شکوفا شوند و فضای شما را از زیبایی و انرژی مثبت پر کنند. منتظر چه چیزی هستید؟ با گل صد تومانی، دنیای سبز خود را به یک بهشت زنده و رنگارنگ تبدیل کنید!

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا