آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه گشنیز کباب
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه گشنیز کباب ؛ کبابی با عطر دل‌انگیز گشنیز

مینا اسماعیل بیگی 01 فروردین 1403 5 دقیقه

گشنیز کباب تنها مخصوص ایران نیست و از غذاهای بین‌المللی به‌شمار می‌آید. دستورالعمل‌های زیادی برای پخت این غذا وجود ندارد و بیشتر تغییرات در ادویه‌هایی است که برای پخت آن به کار می‌روند. در اصلی‌ترین روش برای طرز تهیه گشنیز کباب به همراه سس مخصوص، باید لپه پخته‌شده را همراه با پیاز میکس، گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ و همچنین نمک، آرد سوخاری، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. سپس نوبت سرخ کردن آن‌ها درون تابه به همراه کمی روغن است. برای سس نیز از گشنیز خردشده، پیاز خلالی و فلفل دلمه‌ای تفت‌داده‌شده همرا با آب لپه، آرد سفید، رب گوجه‌فرنگی و لیمو عمانی استفاده می‌شود. در آخر هم کباب‌های درست‌شده داخل این سس قرار می‌گیرند و برای سرو آماده می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم مرحله به مرحله درست کردن گشنیز کباب را به همراه نکات مربوط به آن به شما آموزش دهیم. جدول زیر هم حاوی اطلاعات مربوط به این غذاست:

گشنیز کباب

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیق
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه گشنیز کباب با سس مخصوص

گشنیز کباب یکی از غذاهای محبوب و معروف جهانی است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به طرز تهیه کباب تابه ای شمالی دارد. این کباب با استفاده از گوشت چرخ‌کرده و سبزیجات مختلف تهیه می‌شود و با سس خاصی همراه است. استفاده از لیمو عمانی که یکی از مواد اصلی طعم‌دهنده است، باعث ترش شدن این غذا خواهد شد. در ادامه می‌توانید جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل طرز تهیه آن را ببینید:

طرز تهیه گشنیز کباب با سس مخصوص

مواد لازم برای تهیه گشنیز کباب

طرز تهیه گشنیز کباب را باید با استفاده از مواد اولیه زیر و با مقادیر گفته‌شده انجام دهید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 600 گرم
پیاز 2 عدد
لپه 200 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
لیمو عمانی 1 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گشنیز خردشده 150 گرم
آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

مراحل تهیه گشنیز کباب

قبل از انجام مراحل طرز تهیه گشنیز کباب، لپه‌ها را در ظرف آب بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان چند ساعت کاملا خیس بخورند و نفخ آن‌ها برطرف شود.

  • مرحله اول: در روز پخت غذا، لپه‌ها را آبکش کنید و همراه با آب بپزید. تقریبا باید بین 1 تا 1.5 ساعت را به پخت لپه‌ها اختصاص دهید.
  • مرحله دوم: لپه‌های پخته‌شده را در چرخ گوشت یا غذاساز همراه با پیاز چرخ و له کنید.

نکته: آب لپه را دور نریزید.

  • مرحله سوم: مخلوط لپه و پیاز را به خوبی فشار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله چهارم: گوشت چرخ‌کرده و تخم‌مرغ را هم به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را داخل این مواد بریزید و طعم آن را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
  • مرحله ششم: این مواد را به خوبی ورز دهید تا کاملا با همدیگر ترکیب شوند.
  • مرحله هفتم: آرد سوخاری را به مایه کباب اضافه کنید. سپس ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که ترکیب نهایی قابل شکل دادن و یک‌دست شود.
  • مرحله هشتم: کمی روغن را درون تابه بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود.
  • مرحله نهم: مایه کباب را به شکل دلخواه فرم دهید و آن را درون روغن سرخ کنید.
  • مرحله دهم: برای تهیه سس در همان تابه که کباب‌ها را سرخ کرده‌اید، گشنیز خردشده را تفت دهید. سپس آن را خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله یازدهم: پیاز را به شکل خلالی خرد کنید و همراه با فلفل سیاه و زردچوبه در همان تابه تفت دهید.
  • مرحله دوازدهم: فلفل دلمه‌ای نگینی خردشده را به پیازها اضافه کنید.
  • مرحله سیزدهم: آبی را که از پخت لپه باقی مانده است، روی این مواد بریزید.
  • مرحله چهاردهم: حال پس از اضافه کردن آرد سفید به مواد درون تابه، آن‌ها را به خوبی ترکیب کنید تا کاملا یک‌دست شوند.
  • مرحله پانزدهم: رب گوجه‌فرنگی را در کمی آب جوش حل کنید و به مواد داخل تابه اضافه کنید.
  • مرحله شانزدهم: دانه‌های لیمو عمانی را بگیرید و آن را درون تابه بریزید.
  • مرحله هفدم: اکنون باید زیر تابه را زیاد کنید تا آبی که درون آن وجود دارد، جوش بیاید.
  • مرحله هجدهم: گشنیزهایی را که تفت داده و کنار گذاشته‌اید، به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله نوزدهم: اکنون کباب‌هایی را که سرخ کرده‌اید، داخل تابه بچینید و برای دقایقی اجازه دهید روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله بیستم: در نهایت هم کباب‌ها را به همراه برنج یا نان سرو کنید.

نکات لازم در طرز تهیه گشنیز کباب

طرز تهیه گشنیز کباب را به شکل کامل به شما توضیح دادیم. برخی از آشپزان برای تهیه این غذا فوت‌وفن‌هایی را به کار می‌برند که بد نیست آن‌ها را هم در پروسه پخت به ذهنتان بسپارید:

نکات لازم در طرز تهیه گشنیز کباب

  • گشنیز کباب را می‌توانید با نان خشک یا سبوس‌دار میل کنید.
  • تخم‌مرغ در پخت غذا از وا رفتن آن جلوگیری می‌کند.

اصول نگهداری گشنیز کباب

گشنیز کباب مانند طرز تهیه کباب کوبیده با استفاده از گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود. بنابراین باید بلافاصله پس از پخت حتما مصرف شود یا در صورت نیاز درون یخچال قرار گیرد. هرگونه دمای بالا و رطوبت در محیطی که کباب در آن قرار بگیرد، باعث فاسد شدن آن خواهد شد.

روش جلوگیری از خراب شدن گشنیز کباب

گشنیز کباب پس از درست کردن تا زمانی که دمای متوسطی داشته باشد، می‌تواند خارج از یخچال قرار گیرد؛ اما بیشتر از این زمان نباید آن را در دمای محیط قرار دهید. هرگونه تغییر بوی کباب نشان‌دهنده خراب شدن غذاست.

بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه گشنیز کباب

در طرز تهیه گشنیز کباب می‌توانید به جای گوشت قرمز از گوشت شترمرغ استفاده کنید که آهن بیشتری دارد. همچنین می‌توان از سینه‌مرغ هم برای پخت آن استفاده کرد تا چربی خون را بالا نبرد.

تاریخچه گشنیز کباب

اصالت گشنیز کباب به آذربایجان برمی‌گردد و برای اولین بار در این منطقه با استفاده از گوشت چرخ‌کرده و سبزیجات پخته شده است. به همین دلیل آن را با نام «گشنیز کباب آذری» هم می‌شناسند. در آذربایجان این غذا به همراه دوغ کفیر و سبزیجات دیگر سرو می‌شود.

خواص گشنیز برای بدن

گشنیز منبعی غنی از ویتامین‌های A، C و B6 و حاوی مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. گشنیز فیبر نیز دارد و به هضم غذا کمک می‌کند. این سبزی دارای خواص درمانی برای مشکلات معده مانند سوءهاضمه است؛ نفخ را از بین می‌برد و می‌تواند به سلامت کبد چرب کمک کند. این خصوصیات مفید گشنیز باعث شده است که درمانی برای بسیاری از مشکلات بهداشتی باشد.

خواص گشنیز برای بدن

کباب گشنیز، کبابی با عطر و طعم بی‌نظیر…

در بالا طرز تهیه کباب گشنیز را توضیح دادیم و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را حتما تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می‌کنید که برخی از اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند، کباب دلخواه آن‌ها را از سفارش انلاین غذا اسنپ فود سفارش داده و کباب گشنیز را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کنید. با این کار، همه اعضای خانواده کباب‌های دلخواه خود را میل خواهند کرد.

در انتها از شما هم می‌خواهیم که اگر تجربه پخت گشنیز کباب را داشته‌اید، حتما نظرات خود را در مورد ادویه‌هایی که استفاده می‌کنید و طعم نهایی غذا با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

میزان خرد کردن گشنیزها در طرز تهیه گشنیز کباب چقدر است؟

در این غذا باید سبزی‌ها به شکل درشت خرد شوند.

می‌شود به جای لیمو عمانی از آب لیمو ترش در تهیه گشنیز کباب استفاده کنیم؟

خیر؛ دستور پخت غذا باید دقیقا همان‌طور باشد که در این مطلب بیان شد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود