آموزش آشپزی

2 روش ساده برای طرز تهیه خوراک قفقازی

در طرز تهیه خوراک قفقازی که از آن با نام سالاد هم یاد می‌شود، مرغ، هویج و لوبیا سبز را می‌پزند. سپس آن را با بادمجان و کدو سبز خلالی سرخ‌شده و پیاز داغ مخلوط می‌کنند. در آخر هم با استفاده از نمک، فلفل و دارچین، طعمش را تغییر می‌دهند. برای سس آن هم از ترکیب سس مایونز، ماست موسیر، سیر و ادویه‌ها استفاده می‌شود. در آخر برای تزئین روی خوراک سیب‌زمینی، هویج، سیر و پیاز سرخ‌شده، گردو و جعفری به‌کار می‌رود. روش دیگری هم برای پخت این غذا وجود دارد که با استفاده از گوشت قرمز است و معمولا مدل مجلسی‌تر آن به حساب می‌آید. در این مطلب به هر دو روش به شکل مفصل خواهیم پرداخت و فوت‌و‌فن‌های پخت این غذا را به شما آموزش خواهیم داد. اما قبل از آن بهتر است نگاهی به جدول مربوط به پخت آن با مرغ بیندازید:

خوراک قفقازی با مرغ

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 1 ساعت
زمان پخت غذا 1 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ

طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ یکی از بهترین دستورالعمل‌های این غذاست. همان‌طور که از اسم این دستور پیداست، باید از فیله یا سینه مرغ در تهیه آن استفاده کرد. از آنجایی که اغلب ایرانیان به استفاده از مرغ در تهیه غذا علاقه دارند، طعم خوراک قفقازی با مرغ هم با ذائقه‌ آن‌ها سازگار است. برای این روش باید مواد لازم و مراحل مورد نیاز را که در ادامه به آنها می‌پردازیم، با دقت بخوانید:

طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ

مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با مرغ

مواد اولیه برای طرز تهیه خوراک قفقازی با فیله مرغ را می‌توانید در جدول زیر ببینید. این مقادیر برای 4 نفر در نظر گرفته شده‌اند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 200 گرم
بادمجان 3 عدد
کدو سبز 5 عدد
هویج 4 عدد
پیاز داغ به مقدار لازم
لوبیا سبز 1 فنجان
نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مقدار لازم
ماست موسیر 1 پیمانه
سیر 3 حبه
سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی 1 عدد
جعفری به مقدار لازم
گردو به مقدار لازم

دستور پخت خوراک قفقازی با فیله مرغ

برای طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ باید هم غذای اصلی و هم سس آن را آماده کنید. در مراحل زیر می‌توانید آموزش پخت با این روش را ببینید:

  • مرحله اول: مرغ و هویج را درون قابلمه‌ای پر از آب بریزید و آنها را روی حرارت قرار دهید تا مراحل پختشان کامل شود.
  • مرحله دوم: لوبیا سبز را با اندازه دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به همراه مقداری آب در قابلمه جداگانه بریزید و اجازه دهید تا پخته و نرم شوند.
  • مرحله سوم: بادمجان و کدو سبز را هم بشویید و آنها را به شکل خلالی خرد کنید.
  • مرحله چهارم: بادمجان را در تابه‌ای جداگانه و کدو سبز را هم در تابه دیگری به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس آنها را روی دستمال روغن‌گیر بگذارید تا چربی‌شان کاملا خارج شود.
  • مرحله پنجم: اکنون سینه مرغ و هویج پخته‌شده را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند.
  • مرحله ششم: سپس هویج را رنده کنید و سینه مرغ را هم با چنگال به شکل ریش‌ریش خرد کنید.
  • مرحله هفتم: کاسه بزرگی را بردارید و هویج، بادمجان، کدو و مرغ را داخل آن بریزید.
  • مرحله هشتم: مقداری پیاز داغ را هم به ظرف حاوی مواد اضافه کنید و نمک، فلفل و دارچین را هم درون آنها بریزید.
  • مرحله نهم: مواد داخل ظرف را با قاشق کاملا مخلوط کنید تا طعمشان به خورد هم برود. این ظرف را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن سس غذا بروید.
  • مرحله دهم: سیر را رنده کنید و درون کاسه‌ای بریزید.
  • مرحله یازدهم: سس مایونز، ماست موسیر، کمی فلفل، نمک و پودر دارچین را هم به سیر اضافه و آنها را تا جایی مخلوط کنید که کاملا یک‌دست شوند. می‌توانید طعم سس را با توجه به ذائقه خود تغییر دهید.
  • مرحله دوازدهم: اکنون همه مواد مربوط به خوراک شما آماده شده و تنها کافی است آن را با سیب‌زمینی سرخ‌شده، پیاز داغ، هویج سرخ‌شده، جعفری و گردو تزئین کنید. سپس آن را با سسی که درست کرده‌اید، میل کنید.

طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت ریش ریش

خوراک قفقازی را می‌توانید با استفاده از گوشت چرخ‌کرده هم درست کنید. این طرز تهیه نسبت به روش قبلی کمی متفاوت‌تر است و موادی نیز که برای پخت آن به‌کار می‌روند، کاملا فرق می‌کنند. معمولا استفاده از گوشت برای درست کردن غذا، آن را کمی رسمی‌تر می‌کند و می‌توانید در مهمانی‌های خود هم آن را تهیه کنید:

طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت ریش ریش

مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با گوشت ریش ریش

برای طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت گوساله باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
لوبیا سبز 500 گرم
کدو سبز 500 گرم
بادمجان 500 گرم
فلفل دلمه‌ای 3 عدد
هویج 300 گرم
قارچ 500 گرم
روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری
سس با دستور روش قبلی به میزان لازم
گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
پیاز 1 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به میزان لازم
چیپس خلالی به میزان لازم
پیاز داغ به میزان لازم

دستور پخت خوراک قفقازی با گوشت

در این دستور پخت خوراک قفقازی باید مراحل زیر را تا پایان انجام دهید:

  • مرحله اول: همه سبزیجات را بشویید و آنها را کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
  • مرحله دوم: پس از پوست کندن بادمجان، هویج و کدو سبز، آنها را به شکل خلالی درآورید.
  • مرحله سوم: فلفل دلمه‌ای و لوبیا سبز را هم با اشکال دلخواه خرد کنید.
  • مرحله چهارم: قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. سبزیجات خردشده را همراه با هم درون این قابلمه بریزید. اجازه دهید این مواد با آب خودشان بپزند.
  • مرحله پنجم: سبزیجات پخته‌شده را درون آبکش بریزید و بگذارید آب اضافی آنها کاملا خارج شود.
  • مرحله ششم: در این فاصله به سراغ قارچ‌ها بروید و آنها را خرد کنید. سپس در تابه کمی تفت دهید.
  • مرحله هفتم: پس از تمام شدن آب قارچ، درون تابه کمی روغن اضافه کنید و تقریبا 2/1 از آن را همراه با سبزیجات داخل آبکش، درون ظرفی بریزید.
  • مرحله هشتم: تابه‌ای دیگر را بردارید و با کمی روغن روی حرارت بگذارید. سبزیجات و قارچ را در تابه بریزید و تقریبا برای مدت زمان 3 تا 5 دقیقه آنها را تفت دهید. سپس مواد را درون کاسه‌ای بریزید.
  • مرحله نهم: سسی را که در اختیار دارید، به این کاسه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی هم بزنید و آنها را درون ظرف سرو قرار دهید.

نکته: دستور درست کردن سس را می‌توانید در مرحله دهم و یازدهم مربوط به طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ ببینید.

  • مرحله دهم: حالا باید به سراغ گوشت بروید و آن را به همراه پیاز خردشده درون تابه تفت دهید.
  • مرحله یازدهم: ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و زردچوبه را هم برای طعم بهتر گوشت به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: رب را هم درون تابه حاوی گوشت بریزید و کمی تفت دهید. سپس 1 تا 2 قاشق آب جوش به آنها اضافه کنید. باید بگذارید تا تابه برای 15 دقیقه روی حرارت باقی بماند تا گوشت کاملا پخته شود.
  • مرحله سیزدهم: اکنون باید سس را روی سبزیجات موجود در ظرف سرو بریزید و با مایه گوشتی آماده‌شده روی آن را بپوشانید. در آخر هم با چیپس خلالی و پیاز داغ آن را تزئین کنید.

نکات لازم در طرز تهیه خوراک قفقازی

به راحتی می‌توانید طرز تهیه خوراک قفقازی را با طی کردن مراحل بالا انجام دهید. اما نکاتی هم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

  • سرو خوراک قفقازی معمولا به شکل ولرم یا سرد انجام می‌شود؛ اما می‌توانید مایه گوشتی را به‌صورت جداگانه آماده کنید و در زمان سرو به شکل داغ روی سبزیجات بریزید.
  • ماست انتخابی در تهیه خوراک باید پرچرب باشد.

 

نکات لازم در طرز تهیه خوراک قفقازی

  • هرگز سیر را از دستور پخت غذا حذف نکنید؛ اما می‌توانید مقدارش رو کمتر در نظر بگیرید.
  • اگر گیاه‌خوار هستید، مرغ و گوشت را از دستور پخت غذا حذف کنید.
  • این خوراک به همراه نان ساندویچی هم سرو می‌شود.

اصول نگهداری خوراک قفقازی

خوراک قفقازی معمولا به شکل سرد سرو می‌شود؛ بنابراین پس از تهیه باید آن را در یخچال یا محیط سرد قرار دهید. این غذا معمولا به دلیل سسی که دارد، باید در مدت زمان 2 تا 3 روز مصرف شود.

روش جلوگیری از خراب شدن خوراک قفقازی

در طرز تهیه خوراک قفقازی از مرغ، گوشت و سس استفاده می‌شود که همگی در صورت وجود گرمای زیاد خراب می‌شوند؛ بنابراین برای جلوگیری از خراب شدن غذا آن را تا یک ساعت بعد از پخت میل کنید. در غیر این‌صورت حتما آن را درون ظرف دربسته و داخل یخچال بگذارید.

بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه خوراک قفقازی

در طرز تهیه خوراک قفقازی می‌توانید سبزیجات استفاده‌شده را جایگزین هم کنید. به‌طور مثال برای پخت آن قارچ به‌کار ببرید یا سیب‌زمینی را جایگزین کدو کنید.

خواص سبزیجات برای بدن

سبزیجات منابعی سرشار از ویتامین‌ها، فیبر، آهن و مواد معدنی بوده و نیم بیشتری از مواد اولیه مورد نیاز برای پخت خوراک قفقازی نیز همین گروه از مواد غذایی هستند. به همین دلیل همه خواصی که دارند، پس از صرف این غذا (یا سالاد) به بدن خواهد رسید. از طرفی مصرف سبزیجات از ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان، چاقی و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در این دسته از مواد غذایی مقدار زیادی فیبر هم وجود دارد که اثر زیادی در جلوگیری از بروز سرطان روده دارند و باعث دفع مواد مضر از بدن خواهند شد.

خواص سبزیجات برای بدن

خوراک قفقازی را حتما تهیه کنید…

در بالا طرز تهیه خوراک قفقازی را به همراه نکات تهیه و نگهداری آن برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را برای دورهمی‌هایتان تهیه کرده و در کنار غذاهای اصلی روی میز شام یا ناهار قرار دهید. الیته، اگر فرصت شما برای تهیه چند نوع غذای اصلی و این خوراک محدود است اما دوست دارید که خوراک قفقازی را هم تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. این خوراک جذاب را خودتان تهیه کرده و تهیه دیگر غذاهای پرزحمت را به سفارش انلاین غذا اسنپ فود بسپارید. با کمک از این پلتفرم، در زمانی کوتاه، چند نوع غذای مختلف آماده خواهید کرد.

سوالات متداول

آیا می‌توانیم در طرز تهیه خوراک قفقازی از سبزیجات دیگری هم استفاده کنیم؟

بله؛ می‌توانید سبزیجات دلخواه خود را استفاده کنید؛ اما شاید طعم نهایی با شکل اصلی این خوراک یکسان نباشد.

سس مایونز به تنهایی مزه خوراک قفقازی رو خوب می‌کند؟

بهتر است سس را با استفاده از دستوری که گفتیم، تهیه کنید تا طعم نهایی غذا نزدیک به نمونه‌ اصلی آن شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا