آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
رزماری
عطاری
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

معرفی رزماری همراه با نحوه مصرف و خواص درمانی

مینا اسماعیل بیگی 05 خرداد 1403 7 دقیقه

عطر و بوی رزماری به قدری تأثیرگذار است که معمولا از آن به‌عنوان پرچین همیشه سبز باغات استفاده می‎شود. اما این عطر و بوی بی‌نظیر، در آشپزی هم امتحان خود را پس داده و در مصارف درمانی متعدد هم راهگشا است. حالا اگر دوست دارید درباره این گیاه شگفت‌انگیز و خواص درمانی آن بیشتر بدانید، تا پایان این مقاله از اسنپ فود همراه ما باشید.

معرفی رزماری

رزماری را با نام اکلیل کوهی یا رزمریم هم می‌شناسند و در جوامع علمی به آن «SalviaRosmarinus» می‌گویند. این گیاه، یک درختچه چوبی چند ساله با برگ‌های همیشه سبز، سوزنی و معطر است و گل‌هایی به رنگ سفید، صورتی، بنفش یا آبی دارد. رزماری متعلق به خانواده بزرگ نعناعیان است و نام آن از کلمه لاتین «marinus ros» به معنای (شبنم دریا) گرفته شده است. این گیاه، بومی منطقه مدیترانه بوده و از گذشته تا به حال، برای مصارف دارویی و غذایی زیادی مورد استفاده قرار گرفته است. قسمت برگ، شاخه‌ها و گل‌های این گیاه قابل استفاده هستند.

معرفی رزماری

شرایط نگهداری از رزماری

ماندگاری برگ‌ها و ساقه‌های خشک این گیاه نسبت به نوع تازه آن بیشتر است و کافی است آن‌ها را در ظرفی درب‌دار و در محیطی خشک و خنک قرار دهید. جوشانده رزماری هم تا 1 هفته در یخچال ماندگاری دارد و باید داخل یک بطری محفوظ و درب‌دار ریخته شود.

شرایط نگهداری از رزماری

در صورت استفاده از رزماری تازه هم باید به ترتیب زیر عمل کنید:

  • برگ‌ها و شاخه‌های سرحال گیاه را با آب سرد شسته و با یک دستمال تمیز خشک کنید.
  • حالا گیاه را داخل یک دستمال آشپزخانه مرطوب پیچیده یا داخل یک کیسه نایلونی قرار دهید و البته فراموش نکنید که کیسه نایلونی حتما چند سوراخ کوچک داشته باشد.
  • در نهایت، بسته رزماری را در کشوی نگهداری سبزیجات در یخچال بگذارید و ظرف یکی دو هفته آینده آن را مصرف کنید.

البته نگهداری رزماری تازه در فریزر هم امکان‌پذیر است و این کار ماندگاری گیاه را بین 4 تا 6 ماه افزایش می‌دهد.

رزماری در چه غذاهایی استفاده می شود ؟

استفاده از این گیاه بی‌نظیر، سابقه‌ای طولانی در آشپزی دارد. البته باید بدانید که با قرارگیری در معرض حرارت، بخشی از خواص مفید گیاه از بین می‌رود؛ بنابراین بهتر است این چاشنی معطر را در معرض حرارت بالا قرار ندهید. در ادامه، چند روش عالی برای استفاده از این گیاه در آشپزی را با هم مرور می‌کنیم:

رزماری در چه غذاهایی استفاده می شود ؟

  • یکی دو شاخه کوچک رزماری را همراه با چند حبه سیر داخل شیشه روغن زیتون بریزید و از این ترکیب به‌عنوان چاشنی سالادها استفاده کنید.
  • استفاده از برگ‌ها و شاخه‌های این گیاه معطر برای تزئین بشقاب غذا هم متداول است و از این برگ‌ها به صورت تازه یا خشک می‌توان استفاده کرد.
  • رزماری یک گیاه عالی برای طعم دادن به انواع گوشت‌ها مانند گوشت قرمز یا گوشت مرغ و ماهی است.
  • شما می‌توانید از این گیاه معطر به‌عنوان یک چاشنی و طعم‌دهنده عالی به انواع سوپ‌ها و خورشت‌ها استفاده کنید.

نحوه مصرف رزماری

بیشترین کاربرد این گیاه معطر در آشپزی است. با‌این‌حال، در این قسمت، چند حالت دیگر برای استفاده از این گیاه بی‌نظیر را با هم مرور می‌کنیم:

جوشانده رزماری

برای تهیه این جوشانده دارویی، یک مشت برگ رزماری خشک را در یک لیوان آب در حال جوش ریخته و 10 دقیقه صبر کنید. سپس اجازه دهید جوشانده خنک شود و پس از آن، 1 ساعت قبل از حمام، این محلول را به موهای خود اسپری کنید. این کار باعث تقویت ریشه‌های مو شده و چربی پوست سر را تنظیم می‌کند.

دمنوش رزماری

1 قاشق غذاخوری از برگ و گل‌های رزماری را در 1 لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 8 دقیقه مثل چای، دم بکشد. این دمنوش، یک منبع آنتی‌اکسیدانی عالی است و مصرف آن فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق، بهبود حافظه، کاهش التهابات و… دارد.

روغن رزماری

خواص روغن رزماری: این روغن به دلیل ترکیبات ضدباکتریایی و ضدالتهابی خود، در درمان جوش، لک صورت و کاهش چین و چروک موثر است. همچنین، روغن رزماری به کنترل چربی پوست کمک کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.

نحوه مصرف رزماری

حمام رزماری

یک مشت از شاخه‌های این گیاه را در 1 لیتر آب ریخته و دست‌ها و پاهای خود را درون آن قرار دهید تا به نحو معجزه‌آسایی شاهد کاهش دردهای روماتیسمی شوید.

مرهم رزماری

برای درمان زخم‌های سطحی، مقداری از برگ‌های خشک گیاه را کوبیده و به صورت یک پودر یکدست روی زخم بریزید.

رایحه درمانی با رزماری

این گیاه رایحه‌ای تند و چوبی دارد و استفاده از آن در صنعت عطرسازی و تولید محصولات مرتبط با مراقبت از پوست و مو رایج است. این اسانس از برگ‌ها و گل‌های این گیاه استخراج می‌شود و از آن در آروماتراپی به‌عنوان رایحه‌ای نشاط آور و ضد افسردگی استفاده می‌شود.

گلدان رزماری

می‌توان از این گیاه، به‌عنوان یک گیاه زینتی و آپارتمانی در منزل استفاده کرد یا آن را به عنوان درختچه‌ای زیبا و خوشبو در گوشه‌ای از باغ یا باغچه کاشت. گل‌های آبی و بنفش این گیاه در کنار ساقه‌های باریک و برگ‌های سوزنی آن ظاهر جذابی ایجاد می‌کند. ضمن اینکه رزماری از مقاومت خوبی نسبت به خشکی محیط برخوردار است و فضای اطراف را حسابی عطرآگین می‌کند.

خواص رزماری

رزماری یک گیاه دارویی فوق‌العاده با سابقه‌ای طولانی و درخشان در طب سنتی است. در ادامه، بخشی از مهم‌ترین فواید دارویی این گیاه ارزشمند را با هم مرور می‌کنیم:

  • اسید روزمارینیک موجود در رزماری، التهابات دستگاه گوارش را کاهش داده و سوزش معده را بهبود می‌بخشد.
  • رزماری را به‌عنوان یک محرک ذهنی می‌شناسند و مصرف آن به بهبود حافظه و تمرکز بیشتر کمک می‌کند.
  • استنشاق بخور رزماری ، درمانی خانگی و مؤثر برای رفع گرفتگی بینی و مشکلات قفسه سینه است. البته در این مورد، استفاده از اسانس یا چای رزماری هم اثرات مشابهی دارند.
  • خاصیت ضد التهابی این گیاه، به بهبود دردهای عضلانی و مفصلی کمک می‌کند و نقش مؤثری در بهبود بیماری‌هایی مانند روماتیسم و آرتریت دارد.
  • مصرف رزماری به بهبود هضم غذاها کمک می‌کند و مشکلات گوارشی مانند نفخ و یبوست را کاهش می‌دهد.
  • مصرف این گیاه، اثرات مفیدی روی بیماری کبدی دارد و با افزایش تولید صفرا، به عملکرد بهتر این عضو حساس کمک می‌کند. همچنین روغن رزماری، یکی از مفیدترین روغن‌ها برای کبد است که با پاکسازی خون، باعث دفع سموم مضر از کبد می‌شود.

خواص رزماری

  • برای بهبود کیفیت خواب و رسیدن به آرامش بیشتر، روی خواص تسکین‌دهنده این گیاه حساب کنید. ترکیبات فتوشیمیایی این گیاه به تعادل سیستم عصبی و کاهش استرس کمک می‌کنند.
  • مصرف این گیاه با‌ارزش، به تنظیم دوره‌های ماهیانه بانوان کمک کرده و علائم سندروم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد. همچنین این گیاه بی‌نظیر، ضد اسپاسم‌های رحمی است و به کاهش این دردها کمک می‌کند.
  • این گیاه حاوی ترکیبات ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و استفاده از آن نقش مؤثری در بهبود وضعیت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع عفونت‌ها دارد.
  • مصرف متعادل و منظم رزماری به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک کرده و ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش می‌دهد.
  • استفاده از روغن رزماری در مردان، جلوی حمله هورمون تستوسترون به فولیکول‌های مو را می‌گیرد و احتمال بروز آلوپسی آندروژنتیک (طاسی با الگوی مردانه) را کاهش می‌دهد.
  • رزماری با بهبود گردش خون در رحم، به سلامت عمومی این عضو حساس و مهم کمک می‌کند. همچنین با خواص ضد التهابی خود، التهابات رحم را کاهش می‌دهد.
  • خواص گیاه رزماری برای پوست هم بسیار قابل توجه است. این گیاه، جلوی پیری پوست را می‌گیرد و در درمان مشکلات پوستی زیادی مانند آکنه، اگزما، آلرژی و… کمک‌کننده است.

مضرات رزماری

رزماری گیاهی با طبیعت گرم و خشک است؛ لذا مصرف آن برای برقراری تعادل در مزاج‌های سرد و تر توصیه می‌شود. در‌عین ‌حال، مثل هر ماده غذایی و دارویی دیگر، در مصرف آن زیاده‌روی نکنید و موارد و محدودیت‌های زیر را در نظر داشته باشید:

  • ممکن است زیاده‌روی در مصرف این گیاه، عوارضی مانند حساسیت و قرمزی پوست یا استفراغ را به دنبال داشته باشد.
  • مراقب واکنش‌های آلرژیک نسبت به روغن رزماری باشید و پیش از استفاده، آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود امتحان کنید.
  • لازم است افراد مبتلا به فشار خون بالا، مصرف این گیاه را کم کنند. دقت کنید که مصرف این گیاه در مقادیر زیاد، ممکن است فشار خون را بالا ببرد.

مضرات رزماری

  • در صورت مصرف هر نوع دارو برای بیماری‌های خود، پیش از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنید.
  • توجه داشته باشید که مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود و می‌تواند عوارضی مانند خونریزی رحمی و سقط جنین را به دنبال داشته باشد.
  • مصرف این گیاه به صورت خوراکی در مردان، باعث کاهش تعداد و تحرک اسپرم‌ها شده و میل جنسی آقایان را کاهش می‌دهد. در نتیجه، توصیه می‌شود که آقایان از این گیاه دارویی به مقدار خیلی کم در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

آیا برای سفارش رزماری باکیفیت آماده اید؟

اگر برای سفارش این گیاه به صورت‌های مختلف از قبیل روغن رزماری، اسانس رزماری، برگ رزماری و… به دنبال مرجعی مطمئن هستید، اسنپ فود را از قلم نیندازید. شما می‌توانید با مراجعه به این سایت محبوب و پرطرفدار و با رفتن به بخش عطاری آنلاین اسنپ فود، انواع محصولات مورد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. این خرید، خریدی امن و مطمئن است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را به مقصودتان می‌رساند. کافی است یکبار امتحان کنید تا از مشتریان پر‌و‌پا‌قرص اسنپ فود شوید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود