معرفی میوه های فصل بهار + عکس میوه های بهاری
نام میوه های بهاری که به میان میآید، احتمالا اولین چیزی که به ذهن اکثر ما خطور میکند، تصاویر میوه های فصل بهار مثل چاقاله بادام و گوجه سبز است. تمام میوهها از جمله میوهای فصل بهار و تابستان برای بدن ضروری بوده و ویتامینها و مواد معدنی را فراهم میکنند. با تغییر آب و هوا، بدن ما به مواد مغذی متنوعی نیاز دارد و این میوههای فصلی هستند که در مقابله با گرمای تابستان یا سرمای زمستان به ما کمک میکنند. در اینجا تصمیم داریم میان میوههای فصلی، به معرفی میوه بهار پرداخته و اسم میوه های فصل بهار و خواص میوه های بهاری را از نظر بگذرانیم.
معرفی میوه بهار به همراه جدول مواد مغذی
در فصل بهار چه میوه هایی وجود دارد؟ امروزه به دلیل ایجاد شرایط مناسب، بیشتر میوهها را در تمام فصول میبینیم. اگرچه اکثر اوقات میوهها در دسترس هستند، اما بهار ما را با تنوع بیشتری از ميوه هاي فصل بهار آشنا میکند. میوه هایی که در فصل بهار وجود دارد، علاوه بر عطر و طعم خوب، بسیار مقوی و پرخاصیت هستند. اما چه نوع میوههایی را میتوان در این فصل پیدا کرد و میوه های بهاری چیست؟ برای یافتن پاسخ، با آموزش میوه های فصل بهار همراه ما باشید. اگر دوست دارید بدانید میوه های موجود در فروردین ماه و میوه اردیبهشت چیست یا سوال شما این است که میوه به در فصل بهار است یا نه، در ادامه همراه ما باشید.
تمشک، میوه خوشمزه حساس
در معرفی انواع میوه های بهاری ایران و پاسخ این سوال که میوه های بهار چیست؛ ابتدا به سراغ تمشک میرویم، میوه فصل اردیبهشت که به غایت خوشمزه و خوشعطر است. این میوه فصل بهار در انواع مختلفی از جمله سیاه، قرمز، بنفش و طلایی وجود داشته و البته رایجترین آن همان تمشک قرمز است.
این میوه بهاری، ماندگاری کوتاهی دارد و در اواخر فصل بهار و اوایل تابستان، میتوان آن را برداشت کرد. البته این زمان ممکن است با توجه به شرایط گوناگون اندکی متغیر باشد. تمشک بسیار لذیذ، کم کالری و غنی از مواد مغذی مختلف است. در ادامه جدول مواد مغذی تمشک در هر 100 گرم معرفی شده که دارای 52 کیلوکالری انرژی است.
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 1.20 گرم | ویتامین B1 | 0.03 میلیگرم |
کربوهیدرات | 11.94 گرم | ویتامین B2 | 0.04 میلیگرم |
آب | 85.75 گرم | ویتامین B3 | 0.60 میلیگرم |
چربی | 0.65 گرم | ویتامین B4 | 12.30 میلیگرم |
فیبر | 6.50 گرم | ویتامین B5 | 0.33 میلیگرم |
قند | 4.42 گرم | ویتامین B6 | 0.06 میلیگرم |
مس | 0.09 میلیگرم | ویتامین B9 | 21.00 میکروگرم |
منیزیم | 22.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 25.00 میلیگرم | ویتامین C | 26.20 میلیگرم |
فسفر | 29.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.87 میلیگرم |
سدیم | 1.00 میلیگرم | ویتامین K | 7.80 میکروگرم |
آهن | 0.69 میلیگرم | ویتامین A | 2.00 میکروگرم |
منگنز | 0.67 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص تمشک
از فواید تمشک که میوه ای بهاری است، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تمشک سرشار از آنتیاکسیدان است که از آسیب سلولی جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانها ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش دهند.
- محتوای فیبر و تانن بالای این میوه بهار برای کنترل قند خون مفید است. پس، تمشک را از قسمت سفارش آنلاین میوه اسنپ فود خریداری کرده و برای کنترل قند خون خود آن را مصرف کنید.
- تمشک کربوهیدرات کمی داشته و در عوض فیبر بالایی دارد. این میوه انتخابی مناسب برای کسانی است که باید مراقب میزان کربوهیدرات بدن خود باشند.
- حال که میدانید تمشک در چه فصلی است آن را در رژیم غذایی خود جای دهید، چراکه با سرطانهای مختلف از جمله سرطان روده بزرگ، سینه و کبد مبارزه میکند.
- تمشک از میوه های نوبرانه بهار است که خواص ضدالتهابی داشته و ممکن است علائم آرتریت را کاهش دهد.
- تمشک میتواند بهعنوان میوه لاغری عمل کرده و برای کاهش وزن به کار رود. بیش از 85 درصد تمشک را آب تششکیل میدهد، پس یک میوه سیرکننده خواهد بود.
طالبی، شیرین و مغذی
از دیگر میوه های نوبرانه فصل بهار، طالبی بوده که ویژگی بارز آن عطر خوشایند و آبدار بودن است. در واقع کنار نام میوه های فصل بهار، همیشه طالبی نیز جای میگیرد. طالبی یکی از میوه های بهار و تابستان و یک میانوعده باطراوت و غنی از مواد مغذی است که میتواند برای سلامتی فرد مفید باشد. این میوه که در میان کودکان و بزرگسالان محبوب است،
برای تهیه دسرهای تابستانی سالم و آسان، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. طالبی با محتوای زیاد آب، به جلوگیری از کم آبی بدن کمک کرده و آن را به خوبی هیدراته میکند. اگر درباره خرید طالبی نسبت به دیگر میوه های فصل بهار و تابستان دچار تردید هستید، فواید این میوه را در بخش زیر مطالعه کرده و با خواص آن آشنا شوید. در هر 100 گرم طالبی 34 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر وجود دارد:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.84 گرم | ویتامین B1 | 0.04 میلیگرم |
کربوهیدرات | 8.16 گرم | ویتامین B2 | 0.02 میلیگرم |
آب | 90.15 گرم | ویتامین B3 | 0.73 میلیگرم |
چربی | 0.19 گرم | ویتامین B4 | 7.60 میلیگرم |
فیبر | 0.90 گرم | ویتامین B5 | 0.11 میلیگرم |
قند | 7.86 گرم | ویتامین B6 | 0.07 میلیگرم |
مس | 0.04 میلیگرم | ویتامین B9 | 21.00 میکروگرم |
منیزیم | 12.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 9.00 میلیگرم | ویتامین C | 36.70 میلیگرم |
فسفر | 15.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.05 میلیگرم |
سدیم | 16.00 میلیگرم | ویتامین K | 2.50 میکروگرم |
آهن | 0.21 میلیگرم | ویتامین A | 169.00 میکروگرم |
منگنز | 0.04 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص طالبی
از خواص طالبی به عنوان یکی از خوشمزهترین میوهای بهار ، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- طالبی، این میوه ی بهار، حاوی طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها از جمله سلنیوم، بتاکاروتن، ویتامین C، لوتئین، زآگزانتین و کولین است.
- لوتئین و زآگزانتین در فیلتر کردن پرتوهای مضر نور خورشید موثر بوده و نقش محافظتی در سلامت چشمها ایفا میکنند.
- فیبر، پتاسیم، ویتامین C و کولین موجود در طالبی همگی از سلامت قلب حمایت میکنند.
- بتاکاروتن طالبی به پیشگیری از ابتلا به آسم کمک میکند.
- طالبی به دلیل محتوای پتاسیم، در لیست میوه های بهاری مفید برای کاهش فشار خون قرار میگیرد.
- بتاکاروتن و توکوفرول موجود در طالبی به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو کمک میکند.
- مصرف طالبی خطر ابتلا به سرطان ریه، پروستات و سایر انواع سرطان را کاهش میدهد.
- فیبر و آب طالبی میتوانند به جلوگیری از یبوست و سلامت دستگاه گوارش کمک نمایند.
- طالبی با محتوای آب و الکترولیت بالایی که دارد، انتخاب مناسبی برای افزایش هیدراتاسیون بدن در ماههای گرم تابستان یا بعد از ورزش است.
- ویتامین A موجود در این میوه بهار به رشد و نگهداری بافتهای بدن، از جمله بافتهای پوست و مو کمک میکند.
- ویتامین C طالبی، بدن را قادر میسازد تا با تولید کلاژن، ساختار سلولها و پوست و مو را بهبود ببخشد.
زردآلو، طلای زرد پرخاصیت
مگر میشود به پاسخ این سوال بپردازیم که فصل بهار چه میوه هایی دارد اما زردآلو را از قلم بیندازیم. زردآلو به آلو ارمنی نیز معروف است. این میوه فواید بسیاری برای سلامتی بدن، از جمله بهبود هضم و تقویت بینایی دارد. همانطور که میدانید، هیدراتاسیون مناسب برای چندین جنبه سلامتی، از جمله فشار خون و ضربان قلب حیاتی است و زردالو به دلیل محتوای آب زیاد، به هیدراتاسیون بدن کمک میکند.
زردآلو از میوه های اردیبهشت ماه به حساب میآید و در ادامه، مواد مغذی 100 گرم از این میوه معرفی شده است. جالب است بدانید که هر 100 گرم زردآلو تنها 48 کیلوکالری انرژی دارد.
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 1.40 گرم | ویتامین B1 | 0.03 میلیگرم |
کربوهیدرات | 11.12 گرم | ویتامین B2 | 0.04 میلیگرم |
آب | 86.35 گرم | ویتامین B3 | 0.60 میلیگرم |
چربی | 0.39 گرم | ویتامین B4 | 2.80 میلیگرم |
فیبر | 2.00 گرم | ویتامین B5 | 0.24 میلیگرم |
قند | 9.24 گرم | ویتامین B6 | 0.05 میلیگرم |
مس | 0.08 میلیگرم | ویتامین B9 | 9.00 میکروگرم |
منیزیم | 10.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 13.00 میلیگرم | ویتامین C | 10.00 میلیگرم |
فسفر | 23.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.89 میلیگرم |
سدیم | 1.00 میلیگرم | ویتامین K | 3.30 میکروگرم |
آهن | 0.39 میلیگرم | ویتامین A | 96.00 میکروگرم |
منگنز | 0.08 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص زردآلو
از خواص زردآلو که یکی از میوه های ماه اردیبهشت است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این میوه منبع مناسبی از بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین بوده که همگی آنتیاکسیدانهای قوی بوده و به مبارزه با رادیکالهای آزاد بدن میپردازند.
- زردآلو کالری و چربی کمی دارد و بهعنوان یکی از میوههای نوبرانه فصل بهار، منبع عالی ویتامینهای A و C است.
- زردآلو به دلیل وجود بتاکاروتن و ویتامینهای C وE ، از چشمها در برابر آسیبهای متعدد محافظت میکند.
- این میوه به طور طبیعی سرشار از آنتیاکسیدان بوده که بدن را از آسیبهای محیطی ناشی از نور خورشید، آلودگی و دود سیگار محافظت میکند. همچنین آنتی اکسیدانها در کاهش خطر چین و چروک و آفتاب سوختگی مفید هستند.
- زردآلو منبع خوبی از فیبر محلول بوده که باکتریهای سالم روده را تغذیه کرده و به دنبال آن سلامت دستگاه گوارش را تقویت میکند.
- این میوه پتاسیم به سیگنالدهی عصبی، انقباضات ماهیچهای و تعادل مایعات بدن کمک میکند. بنابراین خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند زردآلو، به جلوگیری از فشار خون بالا و کاهش خطر سکته مغزی کمک میکند.
هلو، شاه نشین میوه بهار
در لیست معرفی میوه بهار، نوبت به یکی از خوشمزهترین میوهها میرسد. اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که میوه های بهاری کدامند، هلو را میتوان گل سر سبد میوه های بهاری و تابستانی در نظر گرفت.
هلو، میوه بهاره با مجموعهای عظیم از فواید سلامتی است، برای مثال این میوه موجب بهبود عمل هضم شده و پوست را صافتر میکند. هلو همچنین باعث تسکین آلرژی شده و غنی از آنتیاکسیدانهای متعدد و مواد معدنی است. در هر 100 گرم هلو، 39 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر وجود دارد:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.91 گرم | ویتامین B1 | 0.02 میلیگرم |
کربوهیدرات | 9.54 گرم | ویتامین B2 | 0.03 میلیگرم |
آب | 88.87 گرم | ویتامین B3 | 0.81 میلیگرم |
چربی | 0.25 گرم | ویتامین B4 | 6.10 میلیگرم |
فیبر | 1.50 گرم | ویتامین B5 | 0.15 میلیگرم |
قند | 8.39 گرم | ویتامین B6 | 0.03 میلیگرم |
مس | 0.07 میلیگرم | ویتامین B9 | 4.00 میکروگرم |
منیزیم | 9.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 6.00 میلیگرم | ویتامین C | 6.60 میلیگرم |
فسفر | 20.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.73 میلیگرم |
سدیم | 0.00 میلیگرم | ویتامین K | 2.60 میلیگرم |
آهن | 0.25 میلیگرم | ویتامین A | 16.00 میکروگرم |
منگنز | 0.06 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص هلو
برای میوه هلو که از خوشمزهترین میوه های فصل خرداد است، میتوان خواص زیر را برشمرد:
- هلو حاوی فیبر بوده که منجر به هضم راحتتر مواد غذایی و کاهش مشکلات مربوط به آن میشود.
- این میوه عوامل خطرناک بیماریهای قلبی مانند فشار خون بالا، سطح تری گلیسیرید و کلسترول بالا را کاهش میدهد.
- هلو اثرات محافظتی و آنتیاکسیدانی داشته و به حفظ سلامت پوست کمک مینماید.
- این میوه ترکیبات گیاهی مفیدی را ارائه میدهد و از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت میکند.
- هلو به کاهش پاسخ سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیتزا کمک کرده و علائم آلرژی را مرتفع مینماید.
توت فرنگی، میوه محبوب پیر و جوان
طرفداران میوه های ترش بهاری مانند توت فرنگی در دنیا بسیار بوده و شاید دلیل این محبوبیت به دلیل طعم خوب، عطر خوشایند، فواید بسیار و سهولت خوردن این میوه است. توت فرنگی به عنوان یکی از میوه های فصل اردیبهشت ، منبع عالی از ویتامینC ، منگنز، فولات و پتاسیم است. توت فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات گیاهی است که برای سلامت قلب و کنترل قند خون مفید هستند.
این میوه دوستداشتنی عمدتا از آب و کربوهیدرات تشکیل شده و حاوی مقادیر کمی چربی و پروتئین است. توت فرنگی را میتوان یکی از میوه های فصل بهار برای کودکان دانست که از خوردن آن لذت میبرند و با توجه به خواص بسیار، برای رشد و سلامت کودکان مفید خواهد بود. هر 100 گرم توت فرنگی حاوی 32 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر است:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.67 گرم | ویتامین B1 | 0.02 میلیگرم |
کربوهیدرات | 7.68 گرم | ویتامین B2 | 0.02 میلیگرم |
آب | 90.95 گرم | ویتامین B3 | 0.39 میلیگرم |
چربی | 0.30 گرم | ویتامین B4 | 5.70 میلیگرم |
فیبر | 2.00 گرم | ویتامین B5 | 0.13 میلیگرم |
قند | 4.89 گرم | ویتامین B6 | 0.05 میلیگرم |
مس | 0.05 میلیگرم | ویتامین B9 | 24.00 میکروگرم |
منیزیم | 13.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 16.00 میلیگرم | ویتامین C | 58.88 میلیگرم |
فسفر | 24.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.29 میلیگرم |
سدیم | 1.00 میلیگرم | ویتامین K | 2.20 میکروگرم |
آهن | 0.41 میلیگرم | ویتامین A | 1.00 میکروگرم |
منگنز | 0.39 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص توت فرنگی
حتی اسم میوه های بهاری مانند توت فرنگی نیز جذاب است. از فواید این میوه جذاب و خوش آب و رنگ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توت فرنگی دارای شاخص گلیسمی یا GI پایینی در حدود 40 است. این بدان معنا است که توت فرنگی منجر به افزایش سطح قند خون نشده و برای افراد مبتلا به دیابت بیخطر خواهد بود.
- یکی از ویتامینهای موجود در توت فرنگی، این میوه خوراکی قرمز رنگ فصل بهار و تابستان، فولات است که برای رشد طبیعی بافت و عملکرد سلولی مهم خواهد بود.
- مصرف این میوه به دلیل مواد مغذی و ترکیبات آن، برای زنان باردار و افراد مسنتر ضروری است.
- توت فرنگی از میوه های اول بهار است که پتاسیم آن در بسیاری از عملکردهای ضروری بدن، مانند تنظیم فشار خون نقش دارد.
سیب، راه میانبری به سلامتی
در پاسخ این سوال که بهترین میوه فصل بهار چیست ، میتوان گفت سیب از نظر طبع یکی از میوه های گرم فصل بهار و از میوههای خوب این فصل به حساب میآید. در لیست معرفی میوه بهار، به جرات میتوان گفت که سیب، میوه لاغری و حفظ سلامتی بدن است. انواع سیب از قرمز شیرین تا سبز ترش موردعلاقه بسیاری از افراد بوده و در میانوعدهها مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا از سیب در دستورالعملهایی مانند پای، کلوچه، کوکی، مربا، سالاد یا اسموتی نیز استفاده میشود.
سیب علاوه بر انواع ویتامین خواص دارویی بسیاری نیز دارد.
سیب، این میوه ی فصل بهار ، علاوه بر کاربرد در تهیه غذا و دسر، میوهای فوق العاده سالم با فواید بسیار است. سیب یکی از میوه های فروردین ماه است که مواد مغذی زیادی را برای بدن فراهم میکند. 100 گرم میوه سیب خام با پوست حاوی 52 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر است:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.26 گرم | ویتامین B1 | 0.02 میلیگرم |
کربوهیدرات | 13.81 گرم | ویتامین B2 | 0.03 میلیگرم |
آب | 85.56 گرم | ویتامین B3 | 0.09 میلیگرم |
چربی | 0.17 گرم | ویتامین B4 | 3.40 میلیگرم |
فیبر | 2.40 گرم | ویتامین B5 | 0.06 میلیگرم |
قند | 10.39 گرم | ویتامین B6 | 0.04 میلیگرم |
مس | 0.03 میلیگرم | ویتامین B9 | 3.00 میکروگرم |
منیزیم | 5.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 6.00 میلیگرم | ویتامین C | 4.60 میلیگرم |
فسفر | 11.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.18 میلیگرم |
سدیم | 1.00 میلیگرم | ویتامین K | 2.20 میکروگرم |
آهن | 0.12 میلیگرم | ویتامین A | 3.00 میکروگرم |
منگنز | 0.04 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص سیب
سیب به عنوان یکی از میوه های فصل فروردین ، دارای خواص زیر است:
- این میوه منبع خوبی از فیبر و ویتامین C بوده و حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E و پلیفنول است.
- سیب به دلیل محتوای فیبر و آب زیاد، سیرکننده بوده و پلیفنولهای آن اثرات ضدچاقی دارد.
- سیب از راههای مختلفی سلامت قلب را افزایش میدهد. برای مثال، سرشار از فیبر محلول بوده که به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند. همچنین پلیفنولها با کاهش فشار خون و خطر ابتلا به سکته مرتبط هستند.
- خوردن سیب با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد.
- نوع فیبر موجود در این میوه، باکتریهای دوستدار روده را بهبود میبخشد، به همین دلیل تصور میشود که این میوه به محافظت در برابر بیماریهای مزمن دستگاه گوارش کمک شایانی کند.
- فیبر و محتوای آنتیاکسیدانی سیب، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد.
- سیب حاوی آنتیاکسیدان کوئرستین و ترکیبات ضدالتهابی است که منجر به تنظیم پاسخهای ایمنی و محافظت در برابر آسم میشود.
- اثرات آنتیاکسیدانی کورستین، از مغز و اعصاب در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و از آسیب سلولهای مغزی جلوگیری مینماید.
گیلاس، میوه خوش طعم فصل بهار
اگر این سوال برای شما پیش آمده است که میوه های خرداد ماه چیست؛ باید گیلاس را به شما معرفی کنیم. این میوه نه تنها خوشمزه است، بلکه حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی با اثرات قوی برای سلامتی است.
این میوه در رنگها و طعمهای مختلف وجود داشته و به دو دسته اصلی گیلاس ترش و شیرین تقسیم میشود. البته همه انواع گیلاس بسیار مغذی بوده و سرشار از فیبر و آنتیاکسیدانها هستند. در هر 100 گرم گیلاس، 63 کیلوکالری و مواد مغذی زیر یافت میشود:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 1.06 گرم | ویتامین B1 | 0.03 میلیگرم |
کربوهیدرات | 16.01 گرم | ویتامین B2 | 0.03 میلیگرم |
آب | 82.25 گرم | ویتامین B3 | 0.15 میلیگرم |
چربی | 0.20 گرم | ویتامین B4 | 6.10 میلیگرم |
فیبر | 2.10 گرم | ویتامین B5 | 0.20 میلیگرم |
قند | 12.82 گرم | ویتامین B6 | 0.05 میلیگرم |
مس | 0.06 میلیگرم | ویتامین B9 | 4.00 میکروگرم |
منیزیم | 11.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 13.00 میلیگرم | ویتامین C | 7.00 میلیگرم |
فسفر | 21.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.07 میلیگرم |
سدیم | 0.00 میلیگرم | ویتامین K | 2.10 میکروگرم |
آهن | 0.36 میلیگرم | ویتامین A | 3.00 میکروگرم |
منگنز | 0.07 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص گیلاس
گیلاس را میتوان از میوه های مخصوص اردیبهشت ماه دانست که در دیگر ماه های بهار و تابستان نیز یافت میشود و دارای خواص زیر است:
- این میوه محتوای آنتیاکسیدانی بالایی داشته و به مبارزه با استرس اکسیداتیو میپردازد.
- گیلاس غنی از پلیفنول است که به مبارزه با آسیب سلولی پرداخته و سبب کاهش التهاب و ارتقای سلامت کلی بدن میشود.
- این میوه از بدن در برابر بسیاری از بیماریهای مزمن، از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، زوال عقل و برخی سرطانها محافظت میکند.
- حاوی بتاکاروتن و ویتامین C بوده که هر دو دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی هستند.
- گیلاس باعث تسریع ریکاوری عضلات و کاهش درد عضلانی ناشی از ورزشهای شدید در ورزشکارانی مانند دوچرخهسواران و دوندگان ماراتن میشود.
- گیلاس به دلیل اثرات ضد التهابی قوی، ممکن است علائم آرتریت و نقرس را کاهش دهد.
گوجه سبز، دلبرانه فصل بهار
گوجه سبز یکی از میوههای نوبرانه و خوشمزه بهاری است که وقتی به بازار میآید، همه را خوشحال میکند. جالب است بدانید که این میوه علاوه بر طعم ترش و دوستداشتنی، سرشار از ترکیبات و خواص مختلف است.
آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه سبز سطح رادیکالهای آزاد بدن را کاهش داده و بدین وسیله مانع از ابتلا به بسیاری از بیماریها همچون انواع سرطان خواهند شد. هر 100 میوه گوجه سبز حاوی 47 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر است:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.00 گرم | ویتامین B1 | 0.04 میلیگرم |
کربوهیدرات | 11.20 گرم | ویتامین B2 | 0.07 میلیگرم |
آب | 87.00 گرم | ویتامین B3 | 0.50 میلیگرم |
چربی | 0.05 گرم | ویتامین B4 | 00.00 میلیگرم |
فیبر | 0.54 گرم | ویتامین B5 | 0.00 میلیگرم |
قند | 0.00 گرم | ویتامین B6 | 0.00 میلیگرم |
مس | 0.00 میلیگرم | ویتامین B9 | 00.00 میلیگرم |
منیزیم | 0.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 17.00 میلیگرم | ویتامین C | 2.00 میلیگرم |
فسفر | 14.00 میلیگرم | ویتامین E | 0. 00 میلیگرم |
سدیم | 6.00 میلیگرم | ویتامین K | 0.00 میلیگرم |
آهن | 1.27 میلیگرم | ویتامین A | 0.00 میلیگرم |
منگنز | 0.00 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص گوجه سبز
از خواص گوجه سبز، این میوه محبوب بهاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است که فعالیت روده را تسهیل کرده و یبوست را درمان میکند.
- مصرف گوجه سبز به دلیل محتوای آهن در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است.
- ترکیبات این میوه بهار در تصفیه و پاکسازی خون سودمند بوده و فعالیت کلیهها را تنظیم میکند.
- گوجه سبز سیستم عصبی را تقویت کرده و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو در سلولهای مغزی، مانع از ابتلا به بیماریهای مختلف میشود.
توت، میوهای خوشمزه با انواع مختلف
این میوه انواع مختلفی دارد که شامل شاتوت، توت قرمز و توت سفید است. در ماه اردیبهشت و اواسط بهار توت راهی بازار میشود و حتی در معابر و خیابانها شاهد توتهای رسیده بر روی شاخههای درختان خواهیم بود.
با استفاده از توت مواد غذایی مختلفی مانند مربا توت درست میکنند که بسیار خوشمزه است. همچنین توت خشک یکی از خشکبار مقوی و پرطرفدار بوده که در آجیل فروشیها دیده میشود. در هر 100 گرم توت سفید 43 کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر وجود دارد:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 1.44 گرم | ویتامین B1 | 0.03 میلیگرم |
کربوهیدرات | 9.80 گرم | ویتامین B2 | 0.10 میلیگرم |
آب | 87.68 گرم | ویتامین B3 | 0.62 میلیگرم |
چربی | 0.39 گرم | ویتامین B4 | 12.30 میلیگرم |
فیبر | 1.70 گرم | ویتامین B5 | 0.00 میلیگرم |
قند | 8.10 گرم | ویتامین B6 | 0.05 میلیگرم |
مس | 0.06 میلیگرم | ویتامین B9 | 6.00 میکروگرم |
منیزیم | 18.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 39.00 میلیگرم | ویتامین C | 36.40 میلیگرم |
فسفر | 38.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.87 میلیگرم |
سدیم | 10.00 میلیگرم | ویتامین K | 7.80 میکروگرم |
آهن | 1.85 میلیگرم | ویتامین A | 1.00 میکروگرم |
منگنز | 0.00 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص توت
میوه توت بسیار مقوی و دارای خواص مختلفی است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره کردهایم:
- مصرف توت سطح کلسترول بد خون را کاهش داده و بدین طریق احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی کمتر میشود.
- ترکیبات موجود در این میوه بهار، موجب تحریک فعالیت عصبی شده و میتواند در تقویت حافظه موثر باشد؛ به همین دلیل توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، توت را در رژیم غذایی خود جای دهید.
- آنتی اکسیدانهای موجود در میوه توت از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکنند.
- خوردن توت سلامت کبد را تضمین میکند، چراکه در سمزدایی این اندام مفید بوده و مانع از ابتلا به بیماریهای کبدی میشود.
- وجود ترکیبات روی و آهن در توت موجب تقویت فولیکولهای مو شده و به درمان ریزش مو کمک میکند.
بلوبری، میوه شیک و لاکچری
میوه بهاره بلوبری با رنگ و طعم فوقالعاده و دانههای کوچک و زیبا، یکی از میوههای جذابی است که اغلب ما به طعم آن علاقهمند هستیم. رنگ آبی این میوه موجب میشود تا در تهیه دسر و کیک به عنوان تزئین استفاده شود و همچنین زینتبخش ظرفهای میوه در مجالس و مهمانیها باشد.
مصرف بلوبری میتواند سطح قند خون و کلسترول خون را تا حدود موثری کاهش داد. هر 100 گرم میوه بلوبری حاوی 57 کیلوکالری انرژی و همچنین مواد مغذی زیر است:
ماده تشکیلدهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 0.74 گرم | ویتامین B1 | 0.03 میلیگرم |
کربوهیدرات | 14.49 گرم | ویتامین B2 | 0.04 میلیگرم |
آب | 84.21 گرم | ویتامین B3 | 0.41 میلیگرم |
چربی | 0.33 گرم | ویتامین B4 | 0.00 میلیگرم |
فیبر | 0.00 گرم | ویتامین B5 | 0.12 میلیگرم |
قند | 9.96 گرم | ویتامین B6 | 0.05 میلیگرم |
مس | 0.06 میلیگرم | ویتامین B9 | 6.00 میکروگرم |
منیزیم | 6.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.00 میلیگرم |
کلسیم | 6.00 میلیگرم | ویتامین C | 9.7 میلیگرم |
فسفر | 12.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.57 میلیگرم |
سدیم | 1.00 میلیگرم | ویتامین K | 19.30 میکروگرم |
آهن | 0.28 میلیگرم | ویتامین A | 3.00 میکروگرم |
روی | 0.16 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
خواص بلوبری
از خواص بلوبری، این میوه متفاوت و دوستداشتنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بلوبری حاوی ویتامین C است که این ترکیب به شادابی و سلامت سلولهای پوستی کمک میکند.
- این میوه مبنع پتاسیم و منیزیم است که فشار خون را تنظیم میکند. با کنترل فشار خون و پیشگیری از فشار خون بالا، احتمال ابتلا به بیماریهای قبلی نیز کاهش مییابد.
- آنتوسیانینهای میوه بلوبری فولیکولهای مو را تغذیه کرده و بدین طریق تارهای مو قویتر و شادابتر خواهند شد.
- وجود مادهای به نام آنتی سیانوسید در میوه بلوبری موجب تقویت رگهای خونی چشم شده و از ابتلا به بیماریهای چشمی مانند آب مروارید جلوگیری میکند.
چرا هر فصل میوههای متفاوتی دارد؟
همانطور که مشاهده کردید، تنها برخی از میوه های بهاره در جدول مواد مغذی دارای میزان قند بالا هستند، در واقع درصد آب و فیبر این میوهها بسیار بیشتر است. اکنون که به معرفی انواع میوه بهار پرداختیم، میدانید که فصلی بودن میوهها دلیل قانعکنندهای دارد. میوهها مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز بدن را در فصول مختلف تامین میکنند. بهعنوان مثال، میوههای بهاری و تابستانی وظیفه آبرسانی بدن در ماههای گرم سال را برعهده دارند و میوههای زمستانی و پاییزی، با وجود آنتی اکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را بیشتر تقویت میکنند.
میوههای فصل بهار که در این مطلب به شما معرفی کردیم شامل تمشک، طالبی، زردآلو، هلو، توت فرنگی، سیب، گیلاس، گوجه سبز، توت و بلوبری است. این میوهها همگی دارای خواص بسیار زیادی هستند که به صورت جدا توضیح دادیم. این میوههای خوش اب و رنگ بهترین گزینه برای میانوعده در فصل بهار هستند.
میوه های بهاری خوش آب و رنگ را روی میز بچینید…
انواع میوه های بهار دنیایی از طعمهای خوشمزه با فواید بسیار هستند. اگر برای شما این سوال پیش آمده است که خرداد فصل چه میوه هایی است، میتوان گفت که تمامی میوه های بهاری در خرداد وجود دارند. انواع میوه های فصل بهار نیاز بدن به بسیاری از مواد مغذی را تامین میکنند؛ اصلا فصل بهار و میوه های بهاری چیز دیگری است! با پایان بهار نیز میوه های تابستانی و خواص بی نظیر آنها از راه میرسند.
ما در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که میوه های فصل بهار چیست؟ بعد از آن، بیان کردیم که این میوهها به تقویت بدن پرداخته و نیاز آن را تامین میکنند. بنابراین همیشه آنها را در برنامه غذایی روزانه خود قرار داده و از طعمهای غنی ميوه هاي بهاري لذت ببرید.
برای خرید میوههای بهاری و هر آنچه هوس کردهاید، مانند توت فرنگی، نوبرانه میوه های فصل بهار، اسنپ فود در خدمت شما است. حال که میدانید میوه بهاری چیست و در فصل بهار چه میوه هایی در بازار وجود دارد، برای سفارش آنلاین میوه های مخصوص فصل بهار در اسنپ فود اقدام کنید. شما میتوانید علاوه بر میوههای فصل، میوههای خارجی همچون میوه پاپایا را نیز از اسنپ فود سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402