آموزش آشپزی

طرز تهیه آش شوربا یا گشنیز یزد به صورت مرحله به مرحله

تنوع غذاهای محلی یزد، فراوان است و از میان آن‌ها، هر کدام از آش‌های محلی این شهر، طعم خاص و خوشمزه خود را دارند. اما اگر به دنبال یک آش سبک و ساده باشید، طرز تهیه آش شوربا یا گشنیز یزد را به شما پیشنهاد می‌کنیم که هم خوشمزه است و هم یک داروی طبیعی برای سرماخوردگی است. بنابراین، اگر دوست دارید بدانید این آش محلی یزد، چطور درست می‌شود با اسنپ فود همراه باشید.

آش شوربا یا گشنیز یزد

تعداد نفرات 3 تا 4 نفر
زمان آماده سازی 3 تا 4 ساعت برای خیساندن ماش
زمان پخت غذا بین 1 تا 1.5 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه آش شوربا یا گشنیز یزد

آش شوربا یا گشنیز یزد

آش شوربای یزدی، آش ساده و سبکی است که در برای سرماخوردگی بسیار مفید است و در گذشته‌ها، بیشتر در پاییز و زمستان طبخ می‌شد. استفاده از شلغم در تهیه این آش، اختیاری است و گاهی یزدی‌ها مقداری «کودو گَروک» یا همان کدو سبز هم به این آش اضافه می‌کنند تا خواص بیشتری داشته باشد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه آش شوربا یا گشنیز یزد را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای تهیه آش شوربای یزد

مواد لازم برای تهیه آش شوربای یزد

برای تهیه این آش خوشمزه یزدی، مواد اولیه زیر را آماده کنید و در نظر داشته باشید که منور از پیمانه، لیوان‌های دسته‌دار فرانسوی هستند.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
ماش 1 پیمانه
برنج نیم دانه نصف پیمانه
شلغم 1 عدد (اختیاری)
سبزی آش 200 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
پیاز داغ 1 قاشق غذاخوری
نعنا داغ 1 قاشق غذاخوری
شوید تازه یا خشک 1 قاشق سوپ خوری (اختیاری)

مراحل طرز تهیه آش شوربای یزد

مراحل طرز تهیه آش شوربای یزد

دستور تهیه آش شوربای یزدی به این ترتیب است:

  • مرحله اول: در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس، پیازهای نگینی شده را داخل روغن تفت دهید و در ادامه، گوشت چرخ کرده را هم به آن اضافه کنید.

نکته: برای استفاده از گوشت چرخ کرده، می‌توانید آن را همراه با یک پیاز رنده شده ورز داده و به صورت کوفته ریزه درآورید.

  • مرحله دوم: پس از اینکه رنگ گوشت عوض شد و به خوبی تفت خورد، ادویه‌ها را به مخلوط پیاز و گوشت اضافه کنید و آن‌ها را هم تفت دهید.
  • مرحله سوم: مقداری آب در قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. سپس، ماش و برنجی که از قبل شسته‌اید را در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا برنج کاملا لعاب بیندازد.

نکته: ماش را از چند ساعت قبل بخیسانید و آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. بهتر است برنج هم 1 ساعت در آب خیسانده شود.

  • مرحله چهارم: در ادامه، سبزیجات آش را خرد کرده و در قابلمه بریزید. حالا باید صبر کنید تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.

نکته: سبزی آش شامل گشنیز، اسفناج، تره و جعفری است.

  • مرحله پنجم: شما می‌توانید در نیم ساعت پایانی پخت آش شوربا، یک عدد شلغم را خرد کرده و داخل آش بریزید تا خواص درمانی آن، بیشتر شود.

به همین سادگی، این آش خوشمزه محلی آماده می‌شود. آن را در ظرف مناسبی بکشید و رویش را با مقداری پیازداغ و نعنا داغ تزئین کنید. نوش جان

آش گشنیز یا شوربا را حتما امتحان کنید…

طرز تهیه آش شوربا یا گشنیز یزد را به صورت مرحله به مرحله با هم دیدیم، اما ممکن است با وجود سادگی طرز تهیه این آش، فرصت یا امکانات کافی برای تهیه آن را نداشته باشید. در این صورت، اصلا نگران نباشید و کار را به دست اسنپ فود بسپارید. کافیست وارد سایت اسنپ فود شوید و با جستجوی عبارت سفارش اینترنتی غذا در یزد ، انواع غذاهای محلی یزدی را از بهترین رستوران‌های این شهر به صورت اینترنتی سفارش دهید. البته به یاد داشته باشید که آدرس مقصد را به صورت صحیح و دقیق ثبت کنید تا پیک‌های اسنپ فود، سفارشات شما در کمترین زمان ممکن و به صورت گرم و تازه، به مقصد تعیین شده برسانند. شاد و برقرار باشید.

نوشته های مرتبط

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید مادرم همیشه آش شوربا وقتی که ما سرماخوردگی داریم درست میکنه برای بهبود سرماخوردگی خوبه ما یزدی ها دوره هم نشینی که داریم آش شوربا میخوریم

    1. سلام وقتتون بخیر بله آش شوربا واقعا خوشمزه هستش و برای سرما خوردگی آش شوربا مفید هستش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا