طرز تهیه آش ترشی قزوین و تجربه یک طعم دلپذیر
اگر به قزوین سفر کرده باشید، حتما میدانید که طرز تهیه آش ترشی قزوین یا آش سرکه، طرفداران زیادی دارد. این آش محلی که بیشتر در الموت طبخ میشود، بسیار خوشمزه است و چون طعم ترش و شیرینی دارد، به عنوان یک پیشغذای خوشمزه هم میتوانید روی آن حساب کنید. حال، اگر کنجکاو هستید بدانید آش ترشی الموت چطور درست میشود، با اسنپ فود همراه باشید.
آش ترشی قزوین |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه آش ترشی قزوین
آش ترش قزوین، به خاطر وجود حبوبات و ماده مفیدی مثل چغندر، فیبر بالا و چربی و کلسترول پایینی دارد. بنابراین، مصرف آن برای افرادی که چربی خون بالایی دارند، بسیار مفید است. در عین حال، برخلاف آش ماش پیازو قزوین ، در طبخ این آش محلی، از گوشت استفاده نمیشود و به همین علت، سبک تر از آش ماش پیازو است. البته توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به قند خون، باید در مقدار مصرف شیره انگور احتیاط کنید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه آش ترشی قزوین را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه آش ترشی قزوین
برای تهیه یک آش ترش محلی و خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
بلغور گندم | 500 گرم |
چغندر | 1 کیلو (5 یا 6 عدد متوسط) |
برگ چغندر | 500 گرم |
برگه زردآلو | 250 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سرکه | 1 لیوان |
شیره انگور | 1 لیوان |
آب | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
دستور تهیه آش ترشی قزوین به صورت مرحله به مرحله
برای تهیه این آش خوشمزه محلی، حداقل از 6 تا 8 ساعت قبل، حبوبات را به صورت جداگانه بخیسانید و پس از گذشت این مدت، طبق دستور زیر، مراحل کار را پیش ببرید:
- مرحله اول: در قابلمهای مناسب مقداری آب ریخته و زمانی که به جوش آمد، نخود و لوبیا را در آن بریزید.
- مرحله دوم: بلغور گندم را در ظرفی جداگانه با مقدار آب بپزید و زمانی که به حالت نیمپز رسید، آن را به ظرف حاوی حبوبات اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا چغندر را خوب بشویید و رنده کنید. برگهای چغندر را هم خرد کنید و این دو را همراه با برگههای زردآلو در آش بریزید.
- مرحله چهارم: در تابهای جداگانه، مقدار پیاز داغ درست کرده و آن را همراه با نمک، به بقیه ترکیبات آش اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت، سرکه و شیره انگور را در آش بریزید و تمام مواد آن را کاملا هم بزنید تا آش، طعم ملسی پیدا کند.
چند نکته خواندنی در طرز تهیه آش ترشی قزوین
در تهیه آش ترشی قزوین، این نکات را هم در نظر داشته باشید:
- در بعضی رسپیها، به جای ترکیب سرکه و شیره انگور، از سرکه و کشمش استفاده میکنند و هنگام سرو آش، این دو ماده را روی آش میریزند.
- برای ایجاد یک طعم ترشی دلپذیر در این آش خوشمزه، از زرشک هم میتوان استفاده کرد.
- میزان سرکه و شیره انگور، کاملا سلیقهای است و شما میتوانید بنا به ذائقه خود، مقداری ترشی یا شیرینی این آش محلی را تنظیم کنید.
- در بعضی دستورهای آش ترش، از رشته آش و سبزیجاتی مانند تره، گشنیز، اسفناج و جعفری هم استفاده میشود.
- در صورت استفاده از رشته آش، مانند آش رشته عمل کنید. یعنی رشته باید در مراحل پایانی پخت اضافه شود و در میزان نمک آش هم باید احتیاط کنید تا به خاطر شوری رشتهها، بیش از حد شور نشود.
آش ترش الموت، آشی متفاوت و خوشمزه
اگر ساکن قزوین هستید یا به این شهرسفر کردهاید و دوست دارید یک کاسه آش ترش خوشمزه قزوینی سر سفره خود داشته باشید، از سفارش آنلاین غذا قزوین در اسنپ فود کمک بگیرید. برای این منظور، کافی است وارد قسمت سفارش غذا در قزوین شده و از منوی بهترین رستورانهای قزوین، غذای مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید. فراموش نکنید که آدرس مقصد را هم به صورت دقیق وارد سایت کنید تا پیکهای اسنپ فود، سفارش شما را در زمانی کوتاه، به مقصد برسانند.
سلام
روستای ما روستایه هیر قزوین هست و این آش هم بیشتر تو روستای ما درست میشه.
فقط چنتا چیز بگم:
اول: اصلا ما تو آش سرکه و برگ زرد آلو و شیره انگور نمی ریزیم!
دوم: از آب ذغال اخته بخته شده برای رنگ و طعم استفاده میشه چون روستای ما پایتخت ذغال اخته ایرانه و این آش هم به خاطر همین موضوع ثبت میراث فرهنگی شده
و اینکه حالا هرکی نظر خودشو داره ولی این چیزی که شما نوشتید اصلا آش ترشی ثبت شده به نام الموت نیست!
سلام مرسی نظرتون کامنت کردید باید عرض کنم که آش ترشی قزوین ثبت شده و نام شهر الموت بدلیل اینکه در این شهر بیشتر آش ترشی پخت میشود ذکر شده است
و استفاده از مواد اولیه این آش خوشمزه سلیقه و ذائقه ی هستش ممکن بعضی ها مزه سرکه و شیره انگور دوست نداشته باشن .آش ترش قزوین به همین
نام ثبت میراث فرهنگی شده است .در مقاله طرز تهیه آش ترشی قزوین ذکر شده کمی دقت کنید