طرز تهیه خورش دال عدس با ظاهری جذاب و اشتهابرانگیز
اگر به دنبال یک شام ساده یا یک ناهار نسبتا سبک هستید، طرز تهیه خورش دال عدس را دریابید. اصالت این غذا، متعلق به جنوب ایران است و آبادانیها این غذا را با چاشنی فلفل قرمز و تمر هندی درست میکنند. البته اگر این چاشنیها را نمیپسندید، میتوانید مقدار آنها را در دستور پخت خورش دال عدس کمتر کنید. به هر حال، در این مطلب از اسنپ فود، به سراغ رسپی این غذای خوشمزه با گوشت و بدون گوشت رفتهایم و از شما دعوت میکنیم که در ادامه، جدول مشخصات غذایی این غذای خوشمزه را ببینید:
خورش دال عدس |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش دال عدس
خورش دال عدس، ظاهری شبیه به عدسی دارد، اما فراموش نکنید که در طرز تهیه خورش دال عدس مجلسی نباید دال عدس بیش از اندازه پخته شود. زیرا این کار، باعث کنده شدن پوست دال عدس و له شدن آن میشود و ظاهر خوبی به خورشت نمیدهد. به علاوه، دقت کنید که دال عدس جزو غذاهایی است که زود ته گرفته و میسوزد. بنابراین در حین پخت، حواستان به خورشت باشد و آن را مدام هم بزنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن خورش دال عدس به سبک جنوبیها را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش دال عدس جنوبی
برای تهیه این خورشت تند و تیز جنوبی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دال عدس | 2 لیوان |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
پیاز درشت | 1 عدد |
سیر | 5 حبه |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
تمر هندی | نصف لیوان |
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خورش دال عدس آبادانی
طرز تهیه دال عدس آبادانی شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. نیمی از پیازها را کنار بگذارید و نیمی دیگر را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند.
- مرحله دوم: در ادامه، گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کرده و هر دو ماده را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
- مرحله سوم: حالا در گوشت و پیاز، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه خورش دال عدس ، 1 قاشق رب گوجه را داخل مخلوط گوشت بریزید و باز هم تفت دهید تا حالت خامی رب از بین برود و رنگ باز کند. تا اینجای کار، مخلوط گوشت آماده است، آن را کنار بگذارید و به سراغ ادامه کار بروید:
- مرحله پنجم: دال عدس پاک شده را خوب با آب بشویید تا آب روی عدسها کاملا شفاف شود. حالا عدسها را آبکش کرده و آنها را همراه با سیب زمینی خرد شده داخل قابلمهای مناسب بریزید.
- مرحله ششم: 2 تا 3 لیوان آب به قابلمه حاوی عدس و سیب زمینی اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند.
- مرحله هفتم: تمر هندی را با مقداری آب جوش بخیسانید سپس آن را از صافی عبور دهید تا تفالهها و هستهها جدا شوند.
نکته: در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق غذاخوری آرد هم داخل شیره صاف شده تمر هندی بریزید تا قوام بیشتری داشته باشد.
- مرحله هشتم: حالا باقیمانده پیازهای نگینی شده را در تابهای دیگر، در مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند. سپس، سیرها را هم پوست کنده، له کنید و در تابه حاوی پیاز بریزید تا عطر آنها بلند شود.
- مرحله نهم: در ادامه کار، نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل مخلوط سیر و پیاز بریزید و باقیمانده رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید.
- مرحله دهم: پس از چند دقیقه، شیره تمر هندی و گوشت تفت خورده را هم داخل تابه بریزید و کمی از مواد خورش بچشید تا نمک و ادویههای آن اندازه باشد.
- مرحله یازدهم: اجازه دهید تا خورشت، روی حرارت ملایم بماند تا به غلظت مناسب برسد و نسبتا کم آب شود.
خورش دال عدس خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرفی مناسب بریزید و در کنار آن مقداری لیموترش قرار دهید. این خورشت خوشمزه آبادانی، هم با برنج و هم با نان، قابل سرو است. شما همچنین میتوانید با استفاده از این مواد و برنج پخته شده، غذایی شبیه به استانبولی یا عدس پلو تهیه کنید. بنابراین طرز تهیه دال عدس با برنج مشابه دستور بالاست و به صورت ترکیبی از برنج با مخلوطی از سس گوشت و دال عدس خواهد بود.
طرز تهیه خورش دال عدس آبادانی بدون گوشت
این رسپی هم دقیقا مشابه دستور قبل است و تنها تفاوت این است که باید گوشت چرخ کرده را از مواد اولیه حذف کنید. طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه به این ترتیب، زمان کوتاهتری میطلبد و میتوانید به عنوان یک غذای گیاهی روی آن حساب کنید. این غذا، سرشار از فیبر و کاملا سیرکننده است و میتواند گزینهای مناسب برای کاهش وزن باشد.
طعم خورش دال عدس چشیدنی است…
روش تهیه خورش دال عدس را به شما توضیح دادیم و روشهای تهیه آن را به شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این خورش خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر به طعم تند و تیز غذاهای جنوبی علاقمندید و دوست دارید علاوه بر خوراکیهای سادهای مثل خورش دال عدس، تنوع بیشتری به سفره غذای خود بدهید، حتما سری به اسنپ فود بزنید. سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود به شما امکان میدهد که انواع خورشتها و سالادهای خوشمزه ایرانی را در کوتاهترین زمان ممکن درب منزل خود تحویل بگیرید و در وقت و انرژی خود صرفهجویی کنید.