پروتئین

خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها + خوراکی‌های پروتئین دار

خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها در بدن را می‌توانیم روی سلامت و عملکرد صحیح و منظم اندام‌های داخلی بدن بدانیم. این ترکیبات باعث می‌شوند تا آنزیم‌ها و هورمون‌ها فعالیت خود را بهتر انجام دهند و در نهایت بدن دچار برخی از مشکلات مانند درد یا عدم فعالیت صحیح اندام‎های بدن نشود. در این مطلب می‌خواهیم به خواص پروتئین ها در بدن پرداخته و مواد غذایی را معرفی کنیم که باعث ورود پروتئین به بدن خواهند شد:

خوراکی های پروتئین دار کدامند؟

برای آنکه بدن بتواند پروتئین‌ها را جذب کند، باید مواد غذایی پروتئین دار را مصرف کند. مطمئنا در رژیم غذایی همه ما خواسته یا ناخواسته مقادیر بالایی از این ماده وجود دارد، اما در اینجا می‌خواهیم لیستی کامل از آن‌ها را به شما معرفی کنیم تا بیشترین پروتئین در مواد غذایی را پیدا کنید.

  • مغز و آجیل
  • دانه کدو تنبل
  • انواع شیر
  • انواع پنیر مانند پارمزان، رومانو، سوئیسی کم چرب، موزارلا، گودا و بز
  • ماست معمولی و یونانی
  • تخم مرغ
  • جو دوسر
  • ماهی و غذاهای دریایی
  • گوشت قرمز
  • کلم بروکلی
  • گوشت مرغ (خواص گوشت مرغ) و بوقلمون
  • سویا
  • دانه چیا
  • حبوبات

میزان پروتئین مواد غذایی

پسته / گردو / بادام هندی / فندق (هر 100 گرم) 15 تا 30 گرم
گوشت (هر 100 گرم) 20 تا 35 گرم
بادام زمینی (هر 100 گرم) 26 گرم
دانه کدو تنبل (هر30 گرم) 7.3 گرم
انواع شیر (هر 240 میلی‌لیتر) 7.7 گرم
انواع پنیر (28 گرم) 6 تا 9 گرم
انواع ماست (هر 200 گرم) 20 گرم
جو دوسر خشک (هر 1 فنجان) 13 گرم
سینه مرغ (هر 172 گرم) 54 گرم
گوشت بوقلمون (هر 84 گرم) 24 گرم
سویا (هر 28 گرم) 23 گرم
دانه چیا (هر 100 گرم) 16.5 گرم
حبوبات (هر 200 گرم) 18 گرم
تخم مرغ پخته (هر 100 گرم) 35 گرم

خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها

خواص پروتئین ها برای سلامتی

اکنون تقریبا می‌دانید که کدام ترکیبات غذایی می‌تواند مقادیر بالایی از پروتئین را وارد بدن کند و هر کدام به چه میزانی این عمل را انجام خواهند داد. با ورود میزان کافی پروتئین به بدن، شاهد اثراتش در کوتاه مدت و بلند مدت روی بدن خواهید بود که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

خواص پروتئین برای مو

اولین تاثیر پروتئین روی موها است. وجود مقادیر مناسبی از این ماده در بدن باعث سلامت موها شده و اجازه نمی‌دهد در دراز مدت آسیبی به آن‌ها وارد شود. در میان مطالعات انجام شده، پروتئین‌ها را به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد مو در نظر گرفته‌اند. به همین دلیل است که در ترکیب بسیاری از محصولات مربوط به مو، پروتئین را هم می‌بینیم.

فواید پروتئین برای پوست

به جز موها، سلامت پوست نیز از جمله خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها است. این پروتئین‌ها هستند که باعث استحکام بافت پوست می‌شوند. وجود کلاژن که یکی از انواع پروتئین‌هاست برای پوست مهم و ضروری بوده و باعث می‌شود تا قدرت سلول‌ها و بافت‌های پوست بیشتر و استحکامشان بالاتر رود. بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که پروتئین بیشتری را مصرف می‌کنند، اغلب از پوست سالم‌تر، شفاف‌تر و صاف‌تری برخوردارند.

سلامت عضلات بدن و رشد آن ها

در برخی از مطالعات اعلام شده که پروتئین‌ها نقش مهمی را در انقباض و هماهنگی ماهیچه‌ها دارند. این ویژگی باعث شده تا اغلب ورزشکاران به سراغ پودرهای پروتئینی رفته یا تغذیه‌ای داشته باشند که بر پایه پروتئین است. پروتئین در بافت‌های عضلانی وجود دارد و ساختار آن‌ها را تامین می‌کنند. زمانی که یک ماهیچه در مرحله رشد قرار گیرد، باید به میزان پروتئینی که درون آن وجود دارد، توجه کرد. تعادلی که بین میزان سنتز پروتئین عضلات و تجزیه آن وجود دارد، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در ساخت عضلات بدن است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

پروتئین‌ها در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش مهمی دارند و می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین ترکیبات بدن برای تقویت این سیستم هستند. آنتی بادی‌ها همان پروتئین‌ها هستند که نقش خاصی را به عهده دارند و آن هم شناسایی آنتی‌ژن‌های ناشناخته درون بدن یا همان ویروس‌ها است.

بهبود عملکرد سیستم عصبی

بهبود عملکرد سیستم عصبی با مصرف پروتئین

پروتئین، روی سیستم عصبی نیز تاثیر می‌گذارد. در برخی از نقاط سیستم عصبی، گیرنده‌هایی وجود دارد که شامل پروتئین‌ها هستند. این تجمع ایجاد شده، باعث می‌شود تا انتقال سیگنال‌های عصبی درون سلول‌ها و همچنین تنظیم سیستم عصبی مرکزی بهتر انجام شود.

تعادل سیالات در بدن و جلوگیری از ادم

وظیفه اصلی دیگری که به عهده پروتئین‌هاست، مربوط به متعادل سازی و تنظیم مایعات است. زمانی که مقادیر مناسبی از پروتئین درون بدن وجود داشته باشد، تعادل مایعات ایجاد نشده و در نتیجه ممکن است باعث اسیدیته یا قلیایی شدن بیش از اندازه بدن شود. در این شرایط شاهد نشت مایع در رگ‌های خونی خواهیم بود که ممکن است به دنبال آن ادم اتفاق می‌افتد. پروتئین با ایجاد تعادل در مایعات بدن باعث می‌شود تا عملکرد اندام‌های مختلف به درستی انجام شود.

تامین انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت های روزانه

نقش دیگر پروتئین در بدن، تامین انرژی است. اگر شما در رژیم غذایی خود از پروتئین استفاده کنید، بدن برای تامین انرژی آن‌ها را تجزیه کرده و از آن‌ها استفاده می‌کند.

نقل و انتقالات مواد مختلف در بدن به واسطه وظیفه شان

برخی از پروتئین‌ها در بدن دارای عملکرد مخصوص به خود هستند. یکی از این وظایف حمل و نقل و همچنین ذخیره مواد مختلف در غشای سلولی است. در گلبول‌های قرمز خون باید عبور اکسیژن اتفاق بیفتد که اینکار با استفاده از مولکولی پروتئینی به نام هموگلوبین اتفاق می‌افتد. یا حتی پروتئین‌های دیگری مانند فریتین که ذخیره آهن و خون در کبد را به عهده داشته و آن را به دیگر اندام‌های بدن منتقل می‌کنند.

بازسازی سلول ها و بافت های مختلف

وظیفه دیگری که پروتئین‌ها پس از ورود به بدن به عهده دارند، بازسازی بافت و سلول‌هاست که باعث سلامت بیشتر بدن خواهد شد. به عنوان مثال در بخش مربوط به مو، ناخن یا پوست که ممکن است در معرض آسیب‌های مختلف قرار گیرد. همچنین سلول‌های قدیمی که در بافت‌های بدن وجود دارند و عموما بعد از دو هفته تمایل به بازسازی دارند.

سلامت استخوان ها و استحکام شان

سلامت استخوان‌ها یکی دیگر از خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها است. استفاده به اندازه و مناسب از این ماده به سلامت استخوان ها کمک کرده و از پوکی استخوان و شکستگی آن در میانسالی جلوگیری می‌کند.

هر فرد به چه میزان از پروتئین در طول روز نیاز دارد؟

برای آنکه بتوانید تمام اثرات پروتئین را به بدن خود تزریق کنید، نیازمند دریافت مقادیر مشخصی از آن‌ها به صورت روزانه خواهید بود. در جدول زیر میزان پروتئین مورد نیازی که هر فردی در سنین یا شرایط مختلف به آن نیاز دارد، را به شما اعلام کرده‌ایم. شما می‌توانید سهم بسیاری از مقداری که در جدول آمده است را از طریق سفارش آنلاین پروتئین دریافت کنید.

شرایط فرد میزان پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن فرد
نوزاد پسر و دختر با سن 0 تا 1 سال 1.5 گرم
نوزاد پسر و دختر با سن 1 تا 3 سال 1.1 گرم
کودکان دختر و پسر با سن 4 تا 13 سال 0.95 گرم
نوجوانان دختر و پسر با سن 14 تا 17 سال 0.85 گرم
خانم‌ها و آقایان با سن 18 تا 59 سال 0.80 گرم
خانم‌هتی آقایان پس از 60 سال 1 تا 1.3 گرم
خانم‌ها در دوران بارداری 1.1 گرم
خانم‌ها در دوران شیردهی 1.1 گرم
خانم‌ها و آقایان ورزشکار استقامتی 1.2 تا 1.4 گرم
خانم‌ها و آقایان ورزشکار قدرتی 1.2 تا 1.7 گرم

عوارض جانبی مصرف پروتئین

مضرات مصرف پروتئین ها

فواید عنوان شده در مورد پروتئین مطمئنا شما را مجاب می‌کند که آن را در زندگی روزمره خود قرار دهید، اما مانند هر ماده غذایی دیگری مصرف بیش از حد آن باعث بروز آسیب‌های جدی در بدن شما خواهد شد. بنابراین، در کنار خواص شگفت انگیز مصرف پروتئین ها ، به عوارض مربوط به مصرف بیش از اندزه آن‌ها نیز توجه کنید.

  • در برخی از افراد که به دنبال رژیم‌های غذایی برای کاهش وزن هستند، تمرکز روی مصرف پروتئین و عدم توجه به دیگر مواد دریافتی باعث نتیجه عکس خواهد شد.
  • در افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، مصرف زیاد پروتئین باعث تشدید مشکلات آن‌ها خواهد شد.
  • متابولیسم پروتئین باعث تولید آمونیاک می‌شود که البته به طور طبیعی به اوره تبدیل شده و دفع می‌شود. مصرف زیاد آن اما، باعث سم زدایی در بدن خواهد شد.
  • در ورزشکارانی که ورزش سنگین انجام می‎دهند، مقادیر زیاد پروتئین، باعث می‌شود تا نتیجه معکوس را داشته باشند.
  • اگرچه پروتئین برای استخوان‌ها مفید است، اما مصرف بیش از حد آن باعث تحلیل آن‌ها خواهد شد.

پروتئین، چیزی که بدن واقعا به آن احتیاج دارد…

پروتئین‌ها یکی از مهمترین بخش‌های تشکیل دهنده بدن هستند که نبودشان مشکلات جدی را به همراه خواهد داشت. اما مصرف این ماده نیز مانند هر ترکیب دیگری در بدن نیازمند تعادل است. همانطور که گفته شد، مقادیر بالای پروتئین، آسیب‌های جدی را به بدن وارد می‌کند که شاید برخی از آن‌ها قابل جبران نباشد. برای دریافت پروتئین می‌توانید سری به سرویس آنلاین اسنپ فود بزنید. در این پلتفرم فروشگاه‌هایی برای خرید آنلاین محصولات پروتئینی یا دیگر پروتئین‌ها (که در ابتدای مطلب به آن‌ها اشاره شد) وجود دارد. به نظر شما چه ماده غذایی دیگر می‌تواند در لیست ما قرار گیرد؟

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا