آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • 10 گیاه آپارتمانی مقاوم
    10 گیاه آپارتمانی مقاوم آبان 29, 1403
  • بهترین دمنوش برای عفونت ادراری
    بهترین دمنوش ها برای عفونت ادراری کدامند؟ آبان 29, 1403
  • علف گربه چیست
    علف گربه چیست و چه خواص و مزایایی دارد؟ آبان 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
خواص میوه دارابی
انواع میوه جات
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

خواص میوه دارابی یا پوملو، برای کاهش انواع بیماری

مینا اسماعیل بیگی 10 اسفند 1401 8 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

هرچند که دارابی، میوه‌ای کمیاب و تا حدی ناشناخته است، اما خواص میوه دارابی برای سلامتی بی‌نظیر است. این میوه گرمسیری، ظاهری بزرگ و سنگین دارد و علاوه بر گوشت میوه، پوست و حتی برگ‌های درخت دارابی هم فواید بیشماری برای سلامتی دارند. در این مطلب از اسنپ فود قصد داریم با این میوه کمیاب و مقوی بیشتر آشنا شویم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره خواص میوه دارابی، نحوه مصرف این میوه و عوارض احتمالی مصرف آن در اختیار شما قرار دهیم.

میوه دارابی چیست؟میوه دارابی چیست؟

دارابی، بزرگ‌ترین عضو خانواده مرکبات است و وزن آن می‌تواند تا 3 کیلوگرم هم برسد، بنابراین، بی‌دلیل نیست که این میوه را با عنوان سلطان مرکبات می‌شناسند! دارابی، در اصل، بومی جنوب شرق آسیا است، اما امروزه، ایالات متحده آمریکا، بزرگ‌ترین تولید‌کننده آن در جهان است. میوه دارابی در ایران، چین، هند، ژاپن و… هم رشد می‌کند و آب و هوای گرم و نیمه گرم و خاک مرطوب برای پرورش این میوه، مناسب‌تر است.

نام علمی دارابی؛ Citrus maxima است و به نام‌های پوملو (Pomelo)، بتابی، گریپ فروت چینی و جکوتره هم نامیده می‌شود و تایلندی‌ها به آن؛ سوم او یا (Som-O) می‌گویند.

بسیاری از افراد، این میوه را با گریپ فروت اشتباه می‌گیرند، اما فراموش نکنید که قدمت دارابی، بسیار بیشتر از گریپ فروت است و باید آن را جد باستانی گریپ فروت دانست!

پوست این میوه درشت، ضخیم و به رنگ‌های سبز روشن یا زرد است. پوست را که برش بزنید به گوشت آبدار و شیرین این میوه می‌رسید که در انواع مختلف دارابی می‌تواند سفید، صورتی یا قرمز رنگ باشد. طعم این میوه شیرین‌تر از گریپ فروت و اندازه آن هم بزرگ‌تر از گریپ فروت است.

ارزش غذایی دارابی

هر عدد میوه دارابی وزنی در حدود 610 گرم دارد و این مقدار مواد مغذی را در خود جای داده است:

مواد مغذی مقدار در هر عدد دارابی
کالری 231 واحد
پروتئین 5 گرم
کربوهیدرات 59 گرم
چربی 0
فیبر 6 گرم
ویتامین C 412 درصد از نیاز روزانه
ویتامین B1 (تیامین) 17.3 درصد از نیاز روزانه
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) 12.6 درصد از نیاز روزانه
پتاسیم 28 درصد از نیاز روزانه
مس 34 درصد از نیاز روزانه

خواص میوه دارابیخواص میوه دارابی

دارابی گنجینه‌ای بی‌نظیر از ویتامین C، فیبر و آهن است. این میوه سرشار از انرژی است و مصرف آن می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای سلامتی داشته باشد که در ادامه به  ۱۷ مورد از خواص میوه دارابی ااشاره می‌کنیم:

1. معجزه دارابی برای کاهش وزن

دارابی یک چربی‌سوز فوق‌العاده است و از تجمع چربی‌ها در بدن جلوگیری می‌کند. این میوه، کالری کم و فیبر بالایی دارد و با تنظیم هورمون گوارشی کلسی سیتوکینین باعث می‌شود که اشتهای شما کم شود و برای مدت طولانی‌تری، حس سیری داشته باشید. برای کاهش وزن، نیم ساعت قبل از صرف وعده غذایی، مقداری دارابی میل کنید.

2. جوانسازی پوست با دارابی

ویتامین C موجود در دارابی، نقش ویژه‌ای در تحریک بدن به کلاژن‌سازی بیشتر و رفع چین و چروک‌های پوستی دارد. برای این منظور می‌توانید از دارابی، به صورت خوراکی و موضعی استفاده کنید. برای تهیه ماسک ضد چروک با دارابی، نصف لیوان ماست را با نصف یک دارابی مخلوط کرده و این ماسک را برای 10 دقیقه روی صورت خود قرار داده و پس از آن، صورت خود را با آب گرم بشویید.

3. درمان آکنه و آفتاب سوختگی با دارابی

دارابی یکی از بهترین میوه‌ها برای درمان آکنه، جای جوش و عوارض آفتاب سوختگی است. برای استفاده از خواص فوق‌العاده این میوه می‌توانید آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید یا با آن، یک ماسک طبیعی ضد لک درست کنید. برای این کار، نصف یک دارابی را با نصف فنجان آرد ذرت و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و اجازه دهید این ماسک، به مدت 10 تا 15 دقیقه روی صورت شما بماند و پس از آن، صورت خود را با آب گرم بشویید. این ماسک، چربی‌های زائد پوست را برطرف کرده و باعث لطافت آن می‌شود.

در این مورد، استفاده از عصاره پوست دارابی هم بسیار موثر است. این عصاره، تولید ملانین در پوست را کاهش می‌دهد و جلوی تغییر رنگ پوست یا ایجاد لکه‌های سیاه بر روی آن را می‌گیرد. پس از خواص میوه دارابی برای شادابی پوست غافل نشوید.

4. دارابی یک تقویت کننده طبیعی موهادارابی یک تقویت کننده طبیعی موها

ویتامین C از آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی است که در تقویت فولیکول‌های مو نقش ویژه‌ای دارد و با مصرف دارابی می‌توانید مقدار قابل توجهی از این ویتامین را به بدن خود برسانید. دقت داشته باشید که مصرف دارابی در درمان شوره سر هم بسیار مفید است.

5. درمان سنگ کلیه با دارابی

شاید شنیده باشید که برای دفع سنگ کلیه، به بیماران توصیه می‌شود که از آب دارابی استفاده کنند. دلیل این موضوع آن است که دارابی حاوی ترکیبی به نام اسید سیتریک است. این ترکیب، جلوی تشکیل سنگ‌های کلیه از جنس اگزالات کلسیم را می‌گیرد و در دفع این سنگ‌ها هم موثر است.

6. دارابی دشمن کبد چرب

اگر دچار کبد چرب هستید، استفاده از مواد غذایی سالم را در اولویت قرار دهید. یکی از میوه‌های مفید برای بهبود این وضعیت، دارابی است. همان‌طور که گفتیم، این میوه، یک چربی‌سوز فوق‌العاده است و با خواص تصفیه‌کنندگی خود می‌تواند باعث برطرف شدن سموم و چربی‌های زائد از کبد شود.

7. کاهش کلسترول بد با دارابی

کلسترول بد می‌تواند با ایجاد پلاک در رگ‌های خونی، زمینه بیماری‌های قلبی – عروقی را به وجود آورد و خبر خوب این است که مصرف دارابی، مقدار کلسترول بد خون یا LDL را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که پس از یک دوره مستمر یک ماهه از مصرف دارابی، شاهد کاهش 15 درصدی کلسترول بد خون خواهیم بود و این یکی از مهم‌ترین خواص میوه دارابی است.

۸. تنظیم فشار خون با میوه دارابیتنظیم فشار خون با میوه دارابی

پتاسیم، بازکننده طبیعی رگ‌های خونی است و با مصرف هر عدد دارابی می‌توانید 37 درصد از نیاز روزانه بدن خود به دارابی را تأمین کنید. این ماده معدنی، فشار خون را تنظیم می‌کند؛ گردش خون را بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود که سطح اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن، افزایش یابد.

9. سلامت قلب با میوه پوملو

همان‌طور که گفتیم، دارابی باعث کاهش کلسترول بد خون و تنظیم فشار خون می‌شود. به علاوه، این میوه، گنجینه‌ای از ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین C و پتاسیم است و تمام این ترکیبات و خواص در نهایت، فشار روی قلب و مغز را کم می‌کنند. بنابراین، برای پیشگیری از گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی و مغزی، مصرف دارابی را جدی بگیرید.

10. درمان کم خونی با دارابی

اگر دچار کم خونی ناشی از فقر آهن هستید، از مصرف دارابی غافل نشوید. این میوه پرخاصیت، با مقادیر قابل توجه ویتامین C موجود در خود می‌تواند روند جذب آهن از مواد غذایی را افزایش دهد و به درمان کم خونی کمک کند.

11. سلامت دستگاه گوارش با میوه دارابی

یکی دیگر از خواص میوه دارابی، کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش است. با مصرف هر عدد دارابی، 6 گرم فیبر طبیعی به بدن خود می‌رسانید. این فیبر، یک محرک طبیعی برای تحریک ترشح شیره‌های گوارشی معده است و هضم غذا را آسان‌تر می‌کند. به علاوه، باعث حرکات منظم و دودی شکل روده خواهد شد و با افزایش میزان آب موجود در مدفوع، حجم آن را بیشتر و دفع آن را آسان‌تر می‌کند. بنابراین، جلوی بروز بیماری‌ها و عوارضی مانند یبوست و اسهال، گرفته می‌شود.

12. تاثیر دارابی در مبارزه با سرطانتاثیر دارابی در مبارزه با سرطان

دارابی، منبع خوبی از انواع آنتی اکسیدان‌ها است. این ترکیبات با ارزش، جلوی عملکرد مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن را می‌گیرند و از این طریق، با کاهش استرس اکسیداتیو، مانع بروز آسیب‌های سلولی می‌شوند. بنابراین، زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن، مانند انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهند و با این وجود، خواص میوه دارابی نباید دست کم گرفته شود.

جالب است بدانید که پوست دارابی هم سرشار از ترکیبی به نام بیوفلاوونوئید است. این ترکیب، یک ترمیم‌کننده طبیعی سلول‌های سرطانی است و می‌تواند جذب ویتامین C در بدن را افزایش دهد. بنابراین، از خواص دارابی برای کاهش سرطان پستان، سرطان لوزالمعده و لوله گوارش، استفاده کنید.

13. خواص ضد قارچی دارابی

اسانس دارابی، قارچ پنی سیلیوم اکسپانسوم را از بین می‌برد. این قارچ می‌تواند عامل ایجادکننده بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند پنومونی در انسان باشد. به علاوه، سمی مهلک به نام نوروتوکسین تولید می‌کند که نوعی سم فلج‌کننده سیستم اعصاب است. جالب است بدانید که اثر ضد قارچی دارابی در این مورد، قوی‌تر از میوه‌هایی مانند پرتقال و لیموترش است.

14. تقویت سیستم ایمنی بدن با دارابی

برای کاهش عوارض سرماخوردگی و تسکین سرفه و تب، مصرف میوه دارابی می‌تواند بسیار موثر باشد. این میوه، با مقادیر زیاد ویتامین C موجود در خود می‌تواند یکی از بهترین منابع طبیعی برای افزایش فعالیت گلبول‌های سفید خون و قدرت ایمنی بدن باشد.

15. تقویت دندان ها و استخوان ها با میوه دارابی

برای تأمین سلامت لثه‌ها و دندان‌های خود روی خواص میوه دارابی حساب کنید. این میوه، سرشار از ویتامین C است و می‌تواند بافت لثه‌ها و ریشه دندان‌ها را محکم‌تر کند. به علاوه، جلوی خونریزی لثه‌ها را می‌گیرد. همچنین مواد معدنی موجود در دارابی و در رأس آن‌ها، پتاسیم، نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها دارند. پتاسیم می‌تواند با خنثی کردن انوع اسیدهای موجود در بدن، به حفظ کلسیم و قوت بیشتر استخوان‌ها کمک کند.

16. خواص میوه دارابی در درمان زخم ها

انعطاف‌پذیری و خاصیت ارتجاعی پوست، در درمان سریع‌تر زخم‌ها نقش مهمی دارد و وجود این خاصیت، ارتباط مستقیمی با میزان کلاژن‌سازی بدن دارد. خبر خوب این است که با مصرف دارابی، حجم قابل توجهی از ویتامین C را وارد بدن خود خواهید کرد که یک محرک طبیعی برای افزایش کلاژن‌سازی بدن است.

17. رفع گرفتگی عضلات با میوه دارابی

سفتی و گرفتگی عضلات می‌تواند ناشی از کمبود مایعات بدن یا عدم تعادل سطح مایعات در بدن باشد. خوشبختانه، دارابی، منبع خوبی برای تأمین این نیاز است و با مقادیر زیاد پتاسیم موجود در خود می‌تواند خطر پارگی رباط‌ها و کشیدگی عضلات را کاهش دهد.

مضرات میوه دارابیمضرات میوه دارابی

خواص و فواید درمانی میوه ها بر کسی پوشیده نیست، اما ممکن است مصرف برخی از انواع میوه جات با طبع برخی افراد ناسازگار باشد یا زیاده روی در مصرف آن‌ها، عوارضی به دنبال داشته باشد. در همین رابطه، در مورد مصرف میوه دارابی، مراقب عوارض احتمالی زیر باشید:

  • ممکن است مصرف دارابی در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت شود. این موضوع بخصوص درباره افرادی که سابقه حساسیت به سایر مرکبات یا به درخت توس، گیاه بومادران و علف دارند، بیشتر است. علائم حساسیت می‌تواند شامل تورم و خارش اطراف دهان باشد. در این صورت، بلافاصله مصرف میوه را قطع کنید.
  • مراقب تداخلات دارویی دارابی باشید و از مصرف همزمان این میوه با داروهای ضد کلسترول یا داروهای رقیق‌کننده خون، بپرهیزید.
  • دقت داشته باشید که مصرف دارابی، فشار خون را به نحو محسوسی کاهش می‌دهد.
  • زیاده‌روی در مصرف دارابی می‌تواند باعث ایجاد یبوست یا تشکیل سنگ کلیه شود.
  • حجم بالای ویتامین C و پتاسیم موجود در دارابی می‌تواند برای بیماران کبدی و کلیوی، مضر باشد.

نحوه مصرف میوه دارابی

برای استفاده حداکثری از خواص میوه دارابی، آن را به صورت تازه  و خام میل کنید. برای این کار کافیست پوست ضخیم آن را مانند پرتقال برش بزنید و گوشت شیرین میوه را نوش جان کنید.

البته گاهی تنوع هم لازم است و روش‌های دیگری هم برای مصرف این میوه آسیایی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • آب پوملو یک نوشیدنی دلچسب است که می‌توان از آن در تهیه اب میوه‌ها و اسموتی‌های ترکیبی هم استفاده کرد. به علاوه، جالب است بدانید که در تهیه سوپ‌ها و دسرهای جنوب شرق چین، از آب پوملو به عنوان یک طعم‌دهنده استفاده می‌شود.
  • می‌توانید برای تهیه انواع سالادهای ترکیبی از گوشت دارابی استفاده کنید. برای مثال، سالاد تایلندی پوملو، یک غذای پرطرفدار و تند در تایلند است.
  • از پوست خشک شده یا تازه دارابی هم می‌توان برای طعم دادن به سوپ‌ها و خورشت‌های گوشتی استفاده کرد.
  • از پالپ دارابی می‌توان مربا، مارمالاد یا شربت تهیه کرد یا آن را به عنوان جزئی از یک دسر ژله‌ای به کار برد.
  • جالب است بدانید که تایوانی‌ها، از ترکیب برگ‌های خشک شده دارابی و آب به عنوان یک نوشیدنی استفاده می‌کنند. همچنین، برگ‌های خشک شده دارابی می‌تواند طعم‌دهنده‌ای مطلوب برای ماهی و غذاهای گوشتی باشد.

در مجموع به یاد داشته باشید که در صورت عدم دسترسی به پرتقال یا گریپ فروت برای طعم دادن به نوشیدنی‌ها و غذاها، دارابی، جایگزین مطمئنی است.

خرید دارابی‌های باکیفیت و تازه از اسنپ فود

حالا که با خواص میوه دارابی آشنا شدیم، نوبت یک خرید اینترنتی راحت و به‌صرفه است و مثل همیشه، اسنپ فود در خدمت شماست تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، نیازهای شما را برطرف کند. حتی اگر این خرید، مربوط به یک میوه کمیاب مانند دارابی باشد!

کافیست وارد سایت شوید و از قسمت خرید میوه آنلاین ، انواع میوه جات مورد نظر خود را همراه با آدرس دقیق ثبت کنید تا در اسرع وقت، درب منزل شما حاضر باشد.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2766 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود