خواص پونه برای سلامت بدن و دوری از بیماریها، عجیب اما واقعی!
اگر به گشت و گذار در طبیعت علاقهمند باشید، به احتمال زیاد در فصل بهار و تابستان، با بوتههای انبوه و وحشی پونه در زمینهای سبز مواجه شدهاید. پونه، این سبزی خوش عطر و خوشطعم، کاربردهای بسیار متنوعی دارد؛ از ساخت عطر گرفته تا طبخ غذا و حتی ساخت سم! بله، از این گیاه زیبا و خوشعطر حتی میتوان سمومی کشنده استخراج کرد. در این مطلب قصد داریم تا به این سوال پاسخ دهیم که دمنوش پونه برای چی خوبه؟ با ما باشید تا همهچیز را درباره این گیاه وحشی بررسی کنیم و با خواص پونه آشنا شویم.
معرفی گیاه پونه
ابتدا این سوال پیش میآید که پونه کوهی چیست؟ پونه، گیاهی علفی است که در فصل بهار و تابستان میروید. این گیاه دارای شاخههای متعددی است که البته نازک هستند. در بسیاری از نقاط جهان میتوان گیاه پونه را پیدا کرد و پونه آب و هوای معتدل را میپسندد. برگهای پونه بیضی شکل و کوچک بوده و به رنگ سبز تیره دیده میشوند. پونه را پس از چیدن، به صورت تازه، خشک شده یا دمنوش مصرف کرده و از خواص آن استفاده میکنند.
فرق پونه با پونه کوهی
فرق گیاه پونه کوهی و پونه را میتوان در طعم و شکل ظاهری این دو گیاه جستجو کرد. طعم پونه وحشی یا کوهی، گرم و شبیه به لیمو و فلفل است، اما پونه مزه شیرینتر و خنکتری دارد. از سوی دیگر، برگ پونه کوهی بیضی شکل است و لبههای صافی دارد، اما برگ پونه، باریکتر بوده و لبهها به شکل دندانهدار دیده میشوند. با وجود این تفاوتها، خواص هر دو آنها یکسان هستند و میتوان از گل پونه کوهی و پونه نیز استفاده کرد.
طبع پونه کوهی
اکنون این سوال پیش میآید که طبع پونه چیست و پونه سرد است یا گرم؟ پونه و پونه کوهی طبع گرم و خشک دارند و مصرف آنها برای افراد سرد مزاج مفید است. پونه از نظر شکل ظاهری با نعناع تفاوت دارد، اما طبع نعناع نیز گرم و خشک بوده و این ویژگی، شباهت مهم این دو گیاه محسوب میشود.
خواص پونه
حال که میدانید طبع پونه گرم یا سرد است، باید به معرفی خواص این گیاه بپردازیم تا شما بدانید که چرا استفاده از پونه در رژيم غذایی گروههای مختلفی سنی توصیه میشود. در ادامه این بخش، خواص اشکال مختلف پونه را به طور کامل بررسی میکنیم.
خواص پونه تازه
اما خاصیت پونه چیست؟ پیش از هر چیز باید دانست که اثرات پونه به اندازهای قدرتمند است که از زمانهای قدیم تاکنون، آن را به عنوان یک داروی گیاهی اثربخش و در برخی موارد به عنوان یک سم قوی میشناسند. از خواص پونه میتوان به درمان عفونت معده، کاهش دردهای قاعدگی و عفونت رحم، بهبود سریعتر سرماخوردگی، رفع یبوست و تنظیم عملکرد رودهها، سمزدایی کبد، کمک به لاغری و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. همچنین پونه برای سلامت اندامهای مختلف بدن مانند قلب، ریه، پوست، معده، کبد و… مفید است. پونه را میتوان به صورت دمنوش، خشک شده یا در تهیه غذاها مصرف کرد.
پونه کوهی که مصارف بسیار زیادی در پخت پیتزا و سایر فستفودها دارد، همانند پونه، یک داروی گیاهی قدرتمند بوده و میتوان از روغن یا دمکرده آن نیز استفاده کرد. در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم که پونه برای چی خوبه و خصوصیات پونه برای سلامتی را معرفی میکنیم.
۱. خواص پونه کوهی برای معده
پونه یکی از قدرتمندترین ضدعفونیکنندههای گیاهی است؛ به همین دلیل از گذشته برای مبارزه با عفونتهای سطحی بدن و عفونتهای داخلی نظیر عفونت معده کاربرد داشته است. از همین رو خواص پونه برای معده بسیار قابل توجه بوده و میتوان گفت پونه یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری و درمان عفونت معده است.
اگر درد معده یا عفونت معده دارید، ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و پس از مشورت با پزشک، از پونه تازه، چای پونه یا ماست و پونه استفاده کنید. هرکدام از اینها به نوبه خود میتوانند اثر مثبتی بر سلامت معده داشته باشند و خواص پونه برای عفونت معده را به بدن شما برسانند. همچنین میتوان از دمنوش پونه و آویشن برای عفونت معده و درمان آن نیز استفاده کرد. خواص پونه کوهی برای اختلالات گوارشی نیز مورد توجه قرار میگیرد، چراکه این گیاه خاصیت ضد اسپاسم دارد.
۲. فواید و خواص پونه برای سرماخوردگی
خواص گل پونه برای سرماخوردگی به عنوان ضدعفونیکننده بدن، در کنار بهرهمندی آن از مقادیر زیاد ویتامین C، باعث شده تا این گیاه به عنوان یک سلاح قدرتمند علیه سرماخوردگی و آنفولانزا شناخته شود. ویتامین C این سبزی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از این رو برای تسریع روند درمان سودمند است. جالب است بدانید که پونه خلطآور بوده و به خروج سریعتر عفونتها از بدن نیز کمک میکند. همچنین خواص دمنوش پونه کوهی برای گلودرد نیز مورد توجه بوده و یک نوشیدنی فوقالعاده برای گلو درد محسوب میشود.
۳. خواص پونه کوهی برای قاعدگی
دو نمونه از خواص پونه کوهی برای زنان شامل تنظیم چرخه قاعدگی و کمک به کنترل و از بین بردن عفونت واژن است. پونه یک داروی قدرتمند برای تحریک قاعدگی بوده و از زمانهای قدیم برای تنظیم دوره قاعدگی مورد استفاده قرار میگرفت. البته، به علت همین تاثیر قوی، بسیاری از متخصصان معتقدند که ابتدا بهتر است تا به جای پونه، از داروهای دیگر استفاده کرد.
همچنین خواص پونه کوهی برای عفونت رحم نیز مورد توجه بوده و دمکرده پونه یا پماد آن میتواند اثراتی قابلتوجه بر کنترل و رفع عفونت ناحیه تناسلی داشته باشد. از همین رو، اگر دچار عفونتهای خفیف و غیرجدی هستید، میتوانید از این گیاه و خواص گل پونه برای درمان عفونت بهره ببرید. پس اگر بپرسید که گل پونه برای چی خوبه؟ در پاسخ این سوال میتوان به درمان عفونت اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که مصرف پونه به هیچ عنوان به مادران باردار توصیه نمیشود؛ مخصوصا خانمهایی که در ابتدای دوره بارداری هستند.
۴. خواص پونه برای روده
خاصیتهای پونه برای روده نیز قابل توجه است. اولین خاصیت پونه دم کرده برای روده به دلیل بهرهمندی آن از مقادیر بالای فیبر خوراکی است. فیبر خوراکی، قابلیت جذب آب در رودهها را افزایش میدهد و از این رو در رفع یبوست اثرگذاری بالایی دارد. به طور کلی میتوان گفت پونه عملکرد روده را تنظیم میکند.
اما خاصیت دوم و مهمتر پونه برای رودهها، به خواص پونه کوهی برای عفونت رودهای مربوط میشود. اگر دچار انگل روده، کرم روده یا سایر عفونتهای باکتریایی و قارچی روده هستید، مصرف پونه را در رژیم غذایی خود جای دهید. این ماده به علت خاصیت ضدعفونیکنندگی، به دفع عفونتها کمک میکند. برای این کار میتوانید ترکیب پونه و عسل یا دمنوش پونه را نوش جان کنید که هر دوی آنها بسیار خوشمزه و خوشبو هستند.
۵. فواید پونه برای ریه
خواص مفید پونه برای بیماری ریه بسیار موردتوجه است. اگر دچار عفونت ریوی هستید، پونه میتواند یک ضدعفونیکننده مطبوع اما قدرتمند باشد. شما میتوانید از دمنوش پونه یا بخور پونه کمک گرفته و عفونت ریه را برطرف کنید. توجه داشته باشید که روغن پونه اثرات بسیار قدرتمندی دارد و در برخی موارد حتی خطرناک است؛ بنابراین اگر قصد استفاده از روغن پونه برای بخور یا میل کردن آن را دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. با توجه به اثرات قوی روغن پونه، توصیه میشود که به جای روغن، جوشانده پونه برای عفونت را مصرف کرد تا بتوان از خواص پونه کوهی برای ریه بهرهمند شد.
۶. خواص پونه برای پوست
پونه اثرات ضدالتهابی قدرتمندی دارد و سرشار از انواع آنتی اکسیدانها است. بنابراین اگر به هر دلیلی از التهابات پوستی رنج میبرید، استعمال روغن پونه بر روی پوست، پیشنهاد خوبی است. البته اگر به پونه حساسیت دارید، استفاده از روغن این گیاه به شما توصیه نمیشود.
همچنین به دلیل وجود مقادیر زیاد آنتی اکسیدانها در پونه، استفاده از روغن آن بر روی پوست، برای جلوگیری از بروز چین و چروکها انتخاب خوبی است. آنتی اکسیدانها پوست شما را در برابر اشعههای مخرب خورشید محافظت کرده و به جوانی و شادابی هرچه بیشتر پوست کمک میکنند. در کنار پونه، پیازچه نیز تاثیر بسیاری برای پوست داشته و خواص پیازچه نیز موردتوجه است.
۷. خواص پونه برای کبد
در ادامه پاسخ به این سوال که پونه کوهی چه خاصیتی دارد؟ فواید پونه کوهی برای کبد نیز قابلتوجه است. مصرف این گیاه در بلندمدت میتواند کبد را سمزدایی کرده و اثرات مثبت فراوانی برای این اندام داشته باشد. شما میتوانید پونه کوهی را به صورت دمنوش و همچنین به عنوان ادویه و چاشنی غذاهای مختلف نوش جان کنید تا از خواص پونه کوهی برای کبد و سمزدایی آن بهرهمند شوید.
۸. خاصیت پونه کوهی برای دیابت
خواص چای پونه در مبارزه با دیابت نیز مورد توجه است. خوردن این گیاه به شیوههای مختلف، میل به مصرف خوراکیهای شیرین را کاهش میدهد و بدین طریق، سطح قند خون کنترل خواهد شد. از سوی دیگر، پونه بر فعالیت لوزالمعده تاثیر داشته و تولید انسولین را تحریک میکند. به همین دلیل، مصرف دمنوش پونه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کمککننده است.
۹. خواص پونه کوهی برای قلب
یک خاصیت دمنوش پونه برای بدن، حفظ سلامت قلب است. مصرف این گیاه سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش میدهد و بدین طریق احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمتر میشود. همچنین پونه التهاب سیستم قلبی عروقی را کاهش داده و خطر بیماریهایی همچون آمبولی و حمله قلبی را تا حدود زیادی کمتر میکند.
۱۰. پونه کوهی و کاهش فشار خون
پونه یک ضدالتهاب طبیعی است و از سوی دیگر سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد که یکی از فواید آن تنظیم گردش خون و کاهش فشار خون در رگها است. یکی از دلایلی که پونه را به یک گیاه مفید برای قلب تبدیل میکند، همین خاصیت پونه در کاهش فشار خون است، چراکه با افزایش فشار خون، به قلب فشار بیشتری وارد شده و زمینه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی فراهم میشود.
۱۱. فواید و خواص پونه کوهی برای لاغری
از فواید دمنوش پونه میتوان به لاغری اشاره کرد. اضافه کردن پونه به رژیم غذایی لاغری مفید است، زیرا مصرف این گیاه سوختوساز بدن را بالاتر برده و به هضم چربیها کمک میکند. فواید پونه کوهی برای لاغری را به وجود مادهای به نام کراوکرول مرتبط میدانند که فعالیت گوارش غذا را تنظیم میکند. البته خوردن دمنوش پونه برای شما به تنهایی کافی نیست و باید یک رژيم غذایی مناسب را در پیش گرفته و ورزش کنید.
۱۲. خواص پونه برای التهاب مفاصل
پونه دارای خواص ضد التهابی است و به همین دلیل برای درمان التهاب مفاصل مفید خواهد بود. با توجه به ترکیبات موجود در پونه، این گیاه به درمان بیماری آرتریت یا التهاب مفاصل کمک میکند. همچنین پونه دارای خواص پیشگیریکننده است که مانع از بروز بیماریهای مرتبط با التهاب مفاصل میشود.
۱۳. خواص پونه به عنوان یک آرامبخش
پونه را میتوان یک درمان طبیعی برای ناآرامیها و تنشهای روحی روانی دانست. پونه تحریکپذیری روانی را کاهش داده و به همین دلیل مصرف پونه برای رفع اضطراب و استرس و حتی خشم و عصبانیت توصیه میشود. در ضمن اگر به دلیل ناآرامیهای روحی، از بی خوابی رنج میبرید، مصرف پونه را به صورت دمنوش امتحان کنید تا با اثر معجزهآسای آن آشنا شوید.
۱۴. پونه و پیشگیری از ابتلا به سرطان
پونه حاوی آنتی اکسیدانهای مختلف همچون فلاونوئیدها است که سطح رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش میدهند. بدین طریق، از آسیب سلولها ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد جلوگیری شده و احتمال ابتلا به سرطان کاهش مییابد. جالب است بدانید که این گیاه به درمان سرطان نیز کمک میکند، چراکه مانع از رشد و افزایش سلولهای سرطانی خواهد شد، اما پیش از مصرف پونه برای درمان سرطان، ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید.
خواص پونه و ماست
یکی از ترکیبات بسیار رایج در بین ایرانیها، ترکیب ماست با پونه خشک شده است. البته میتوان پونه خام و تازه را نیز با ماست مخلوط کرد و یک خوراکی خوشمزه به دست آورد. از آنجایی که این ترکیب بسیار پرطرفدار است، لازم است نگاهی به خاصیتهای پونه و ماست داشته باشیم. پونه به دلیل بهرهمندی از مقدار زیاد کلسیم و همچنین میزان قابل توجه ویتامین K، یک خوراکی ایدهآل برای جذب کلسیم است.
ترکیب پونه با ماست موجب میشود تا جذب کلسیم از ماست بهتر انجام شود. بنابراین، میتوان این خوراکی را با خیال راحت به همه سنین پیشنهاد کرد. تنها یک محدودیت در خوردن ماست و پونه وجود دارد و آن هم برای زنان باردار است. پونه محرک قاعدگی بوده و از همین رو بهتر است تا خانمهای باردار این ترکیب را مصرف نکنند؛ زیرا ممکن است منجر به آسیب جنین شود.
خواص پونه خشک شده
اما پونه خشک برای چی خوبه؟ خواص پونه خشک شده تفاوت زیادی با پونه معمولی ندارد. تنها توجه داشته باشید که پونه را در شرایط درست خشک کرده و نگهداری کنید تا خواص پونه کوهی خشک شده حفظ شود. پونه را به دور از نور مستقیم خورشید و با کمک جریان هوا (نظیر باد پنکه) خشک کنید. همچنین آن را در فریزر قرار ندهید و دقت کنید که فضای نگهداری از پونه خشک نباید گرم یا مرطوب باشد. پونه خشکشده تا حداکثر یک سال قابل نگهداری است. پس از خشک کردن این گیاه پرخاصیت، میتوان آن را به صورت دمنوش استفاده کرد و از خواص پونه دم کرده بهرهمند شد.
خواص پونه و آویشن
ترکیب پونه و آویشن یک دمنوش بسیار محبوب در میان ایرانیها است. این دمنوش عطر و بوی خاصی دارد و میتواند بسیاری از افراد را جذب کند. درباره فواید پونه و آویشن باید گفت که به دلیل خاصیت قدرتمند ضدعفونیکنندگی در هر دوی اینها، میتوان این دمنوش را یک سلاح قدرتمند در برابر سرماخوردگی دانست. اگر دردهای شدیدی را در دوران قاعدگی تجربه میکنید، این دمنوش برای شما مناسب خواهد بود.
همچنین دمنوش پونه و آویشن برای دستگاه گوارش نیز بسیار مفید بوده و میتواند نفخ و سنگینی معده پس از وعدههای غذایی را برطرف کند. اگر از اسهال یا یبوست رنج میبرید، میتوانید با چند بار خوردن این دمنوش در هفته، به مرور این مشکلات را برطرف کنید. علاوه بر موارد بالا، دمنوش پونه و آویشن خاصیت شادابی داشته و انتخاب مناسبی برای زمانهای خوابآلودگی است.
خواص روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی نیز همچون خود این گیاه، خواص مختلفی برای بدن دارد. مصرف متعادل روغن پونه کوهی برای سلامت اندامهای مختلف بدن مانند کبد، قلب و ریهها مفید است. روغن این گیاه نوعی خلطآور بوده و به درمان مشکلات تنفسی کمک میکند. همچنین مصرف موضعی روغن پونه در درمان برخی از ناراحتیهای پوستی موثر خواهد بود. البته دقت داشته باشید که مصرف بیش از حد روغن پونه برای بدن مضر است.
خواص عرق پونه
علاوه بر پونه، عرق این گیاه نیز برای بدن مفید است، اما عرق پونه برای چی خوبه؟ از عرق این گیاه میتوان برای جوانسازی پوست و رفع جوش و آکنه به صورت استعمال خارجی استفاده کرد. همچنین عرق پونه برای درمان سوء هاضمه، تقویت قوای جنسی، بهبود سرماخوردگی و کاهش دردهای قاعدگی نیز مفید است. البته در مصرف عرق پونه نباید زیادهروی کرد، چراکه منجر به افزایش فشار خون و ابتلا به مشکلات قلبی میشود.
کالری پونه
حال که خواص سبزی پونه در اشکال مختلف را میشناسید. اکنون به این سوال میرسیم که کالری پونه چقدر است؟ در هر ۱۰۰ گرم پونه کوهی خشک شده، ۲۵۶ کیلوکالری انرژی وجود دارد. البته معمولا در هر وعده مصرف پونه کوهی، چه به صورت دمنوش و چه به صورت استفاده در تهیه غذاهای مختلف، کمتر از ۱۰۰ گرم پونه مصرف خواهد شد.
جدول ارزش غذایی پونه
پیش از آشنایی با خواص دم کرده پونه بهتر است تا ابتدا نگاهی به جدول ارزش غذایی گیاه پونه داشته باشیم. پونه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، کربوهیدرات و مواد معدنی همچون کلسیم، منیزیم، فسفر و آهن است. این گیاه همچنین ویتامینهای مختلفی همچون B4، B9 و K را در خود جای داده است. در هر ۱۰۰ گرم پونه کوهی خشک شده مواد مغذی زیر وجود دارد:
مواد تشکیلدهنده | مقدار | ویتامینها | مقدار |
پروتئین | ۹.۰۰ گرم | ویتامین B1 | ۰.۱۸ میلیگرم |
کربوهیدرات | ۶۸.۹۲ گرم | ویتامین B2 | ۰.۵۳ میلیگرم |
آب | ۹.۹۳ گرم | ویتامین B3 | ۴.۶۴ میلیگرم |
چربی | ۴.۲۸ گرم | ویتامین B4 | ۳۲.۳۰ میلیگرم |
فیبر | ۴۲.۵۰ گرم | ویتامین B5 | ۰.۹۲ میلیگرم |
قند | ۴.۰۹ گرم | ویتامین B6 | ۱.۰۴ میلیگرم |
مس | ۰.۶۳ میلیگرم | ویتامین B9 | ۲۳۷.۰۰ میکروگرم |
منیزیم | ۲۷۰.۰۰ میلیگرم | ویتامین B12 | ۰.۰۰ میلیگرم |
کلسیم | ۱۵۹۷.۰۰ میلیگرم | ویتامین C | ۲.۳۰ میلیگرم |
فسفر | ۱۴۸.۰۰ میلیگرم | ویتامین E | ۱۸.۲۶ میلیگرم |
سدیم | ۲۵.۰۰ میلیگرم | ویتامین K | ۶۲۱.۷۰ میکروگرم |
آهن | ۳۶.۸۰ میلیگرم | ویتامین A | ۸۵.۰۰ میکروگرم |
روی | ۲.۶۹ میلیگرم | ویتامین D | ۰.۰۰ میکروگرم |
مضرات پونه
پس از آشنایی با خواص درمانی پونه کوهی، باید مضرات پونه کوهی را نیز بدانیم:
- خوردن روغن پونه بدون مشورت پزشک خطرناک است؛ بنابراین در مصرف آن بسیار احتیاط کنید.
- مضرات پونه برای کبد نیز مورد توجه است؛ پس اگر دچار بیماری کلیوی یا کبدی هستید، پیش از مصرف پونه به هر شکلی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
- زنان باردار باید از مصرف پونه اجتناب کرده یا آن را به میزان کم مصرف کنند؛ چراکه استفاده از آن در مقادیر زیاد، ممکن است به سقط جنین منجر شود.
موارد مصرف پونه
پونه را میتوان به صورت تازه یا خشک شده استفاده کرد. از روشهای مصرف این گیاه میتوان به دمنوش پونه، استفاده از پونه در تهیه غذاهای مختلف، عرق پونه و روغن پونه اشاره کرد. پس از بررسی خواص پونه برای سلامت بدن، در این بخش قصد داریم تا استفاده از پونه در گروههای مختلف را بررسی کنیم.
خواص پونه برای کودکان
پونه حاوی مواد معدنی و ویتامینهای مختلفی است که برای رشد و تکامل اندامهای بدن در کودکان مفید است. از فواید پونه برای کودکان میتوان به تقویت استخوانها، کمک به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. البته به خاطر داشته باشید که در رژیم غذایی کودکان، مقادیر مصرف مواد غذایی مختلف اهمیت زیادی دارد؛ پس در مصرف پونه در رژيم غذایی کودکان زیادهروی نکنید.
خواص پونه در سالمندان
پونه حاوی مواد معدنی مختلفی همچون کلسیم و منیزیم است که به تقویت استخوانها کمک کرده و از ابتلا به پوکی استخوان در سالمندان جلوگیری میکند. همچنین ترکیبات موجود در این گیاه، سرعت نابودی سلولهای مغذی را کاهش داده و در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر است. از دیگر خواص پونه در سالمندی میتوان به کاهش فشار خون، پیشگیری از ابتلا به دیابت، سمزدایی کبد و تقویت سیستم گوارش اشاره کرد.
مصرف پونه در خانمهای باردار
همانطور که گفته شد، پونه خواص بسیاری دارد که آن را به گیاهی مفید برای اندامهای مختلف بدن تبدیل کرده است، اما خانمهای باردار مجاز به مصرف پونه نیستند. ترکیبات مختلفی در پونه برای جنین مضر است که زیادهروی در مصرف این گیاه، حتی ممکن است منجر به سقط جنین شود. پس اگر در دوره بارداری هستید، بهتر است تا از خوردن پونه صرفنظر کنید.
مصرف پونه در دوران شیردهی
خانمها در دوران شیردهی نیز مجاز به مصرف پونه به شیوههای مختلف نیستند. گیاه پونه بر کیفیت شیر مادر تاثیر گذاشته و حتی موجب کاهش مقدار شیر مادر میشود. شاید بتوان به میزان کم از پونه در دوران شیردهی استفاده کرد، اما زیادهروی در مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمیشود.
اشتباهات در مصرف پونه
اگر پونه کوهی را به صورت خشک شده خریداری میکنید، آن را تنها از عطاریها و ادویه فروشیهای مطمئن و معتبر بخرید تا از بهداشتی بودن فرایند تهیه پونه خشک شده مطمئن باشید. پونه به صورت خودرو و در محیطهای مختلف میروید و حاوی آلودگیهای متفاوتی است. پونه باید پیش از خشک کردن، ابتدا به خوبی شسته و ضدعفونی شود. البته شما میتوانید پونه را به صورت تازه تهیه کرده و آن را در منزل خشک کنید تا درباره ضدعفونی بودن آن، آسوده خاطر باشید.
پونه، طبیب وحشی طبیعت!
در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که پونه کوهی برای چی خوبه و پونه طبع گرم دارد یا سرد؟ در ادامه نیز مهمترین خواص درمانی پونه کوهی، این سبزی خوش عطر را بررسی کردیم. همانطور که گفته شد، چند محدودیت برای مصرف این گیاه دارویی خوشبو و خوشطعم وجود دارد که در صورت توجه به آنها، هیچگونه خطری شما را تهدید نخواهد کرد و میتوانید از خواص گیاه پونه بهرهمند شوید.
اگر روش جذابی برای استفاده از پونه در غذاها یا نوشیدنیهای مختلف میشناسید، لطفا آن را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید!
در پایان، اگر قصد داشتید که پونه را به صورت غیرحضوری خریداری کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما میتوانید پونه تازه را از میوه فروشی آنلاین اسنپ فود خریداری کنید. همچنین، اگر تمایل به خرید پونه خشک دارید، عطاری آنلاین اسنپ فود گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402