خواص گوجه سبز برای بدن و سلامتی
گوجه سبز همان میوه نارس آلو است که بر روی درختان گروه گل سرخیان رشد میکند. قدمت این گیاه بیش از ۲ هزار سال تخمین زده میشود. با این که امروزه میتوان آن را در تمام دنیا کاشت، اما بهترین آبوهوا برای این گیاه آبوهوای معتدل است. این میوه تقریبا سفت است و طعم ترشی دارد. گوجه سبز گاهی گرد و گاهی اوقات نیز به شکل تخم مرغ خواهد بود. هسته این میوه اصلاً قابل خوردن نیست و مغزی تلخ دارد. در ادامه قصد داریم خواص گوجه سبز را برای شما توضیح دهیم و شما را با این میوه بهری بیشتر آشنا کنیم.
خواص گوجه سبز چیست؟
خواص گوجه سبز در یک یا دو مورد خلاصه نمیشود. گوجه سبز در رنگهای مختلف قرمز، زرد، سبز، نارنجی و ارغوانی وجود دارد. گفتنی است که تغییرات آبوهوایی به راحتی میتواند بر روی رنگ و طعم آن اثر بگذارد. برای مثال در هوای سرد، رنگ گوجه سبزها قهوهای میشود.
گوجه سبزها معمولاً ترش مزه هستند و افراد زیادی آنها را به دلیل همین طعم ترش دوست دارند. بیشتر افراد گوجه سبز را با نمک و به صورت خام میخورند و عدهای نیز آن را به صورت پخته دوست دارند. اندازه این میوههای سبز و ترش مزه گاهی به اندازه گردو و یا کوچکتر از آن است.
1. گوجه سبز و دستگاه گوارش
خوردن گوجه سبز به شما کمک میکند تا فیبر مورد نیاز بدن را تامین کرده و گوارش خوب و منظمی داشته باشید. اگر تمایل دارید که گوارش شما بدون هیچ مشکلی انجام شود، حتماً در فصل بهار و تابستان گوجه سبز بخورید. گوجه سبز منبعی غنی از ویتامین C است که از یبوست جلوگیری کرده و به دور شدن نفخ از سیستم گوارش و بدن انسان کمک میکند.
2. تقویت دستگاه ایمنی
گوجه سبز میتواند دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری نماید. از ویتامینهای گوجه سبز برای تقویت سیستم ایمنی میتوان به ویتامین C اشاره کرد که مصرف آن به افزایش تعداد گلبولهای سفید خون و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند.
3. بهداشت دهان و دندان
به شما توصیه میکنیم که گوجه سبز را به صورت مکرر مورد استفاده قرار دهید، زیرا لثههای شما سالم خواهند ماند. مصرف این میوه مانع خونریزی لثهها شده و حتی بوی بد دهان را از بین میبرد.
4. درمان کم خونی
جالب است بدانید که حتی برای جلوگیری از کم خونی نیز از گوجه سبز استفاده میکنند. این گیاه به شما کمک میکند تا جذب آهن بالاتری داشته باشید. گوجه سبز بهدلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین C بیشتر از میوههای دیگر در بیماریهای مرتبط با کاهش گلبول قرمز خون موثر است. همچنین این میوه به راحتی از کم خونی جلوگیری خواهد کرد.
5. تقویت عضلات
از دیگر فواید گوجه سبز میتوان به تقویت عضلهها اشاره کرد که خواص آن مشابه با آلو بخارا و خواص بی نظیر آن برای سلامتی است. ویتامین C این گیاه برای پیوند بافتها بسیار مفید است و به عضلات بدن کمک میکند تا خود را بازسازی کنند.
6. گوجه سبز و لاغری
اگر به دنبال لاغری هستید باز هم به شما توصیه میکنیم که از گوجه سبز استفاده کنید؛ زیرا این میوه چربیهای اضافه بدن شما را کاهش داده و به لاغری کمک میکند. گوجه سبز را به راحتی میتوانید در سالاد استفاده کرده و چربی شکم خود را آب کنید. گوجه سبز و لاغری رابطهای کاملا مستقیم دارند؛ بدین صورت هرچه بیشتر گوجه سبز مصرف کنید، سریعتر لاغر میشوید.
7. تقویت اندامهای داخلی
گیاه گوجه سبز آنتی اکسیدان فراوانی دارد و از ایجاد آسیبهای داخلی سلولها جلوگیری خواهد کرد. این موضوع سبب میشود که تمامی سلولهای بدن به واسطه خاصیت گوجه سبز، سپری محکم در برابر آسیبها داشته باشند.
8. گوجه سبز و درمان دیابت
گیاه گوجه سبز خاصیت بسیار زیادی برای افراد دیابتی دارد. از جمله خواص گوجه سبز برای دیابت این است که این میوه کلسترول بد خون را کاهش میدهد و فیبر بالایی دارد. ویتامین C گوجه سبز از ایجاد مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به دیابت و بالا رفتن کلسترول را کاهش میدهد.
9. خواص گوجه سبز و ایمنی دستگاه تنفسی
افرادی که به صورت مکرر گوجه سبز مصرف میکنند، مشکلات ریوی نخواهند داشت و از بیماریهایی مانند سرفه، سرماخوردگی و سرطان ریه در امان خواهند ماند.
10. جلوگیری از تحلیل رفتن عضلات
گاهی اوقات به واسطه بالا رفتن سن یا کاهش وزن شدید، عضلات ما تحلیل رفته و ضعیف خواهند شد. افرادی که به این عارضه دچار میشوند با مصرف گوجه سبز میتوانند از این تحلیل عضلانی جلوگیری کنند.
11. درمان شب کوری
گوجه سبز میتواند شب کوری را درمان کند. این میوه مقادیر بسیار زیادی ویتامین A دارد و به همین دلیل در درمان شب کوری تاثیر فراوانی خواهد داشت. ویتامین A در حفظ سلولهای چشم و بهبود دید افراد نقش موثری دارد.
12. خواص گوجه سبز برای کلیه
از دیگر فواید گیاه گوجه سبز میتوان به سلامت اندامهای داخلی، کلیهها و غدد داخلی بدن اشاره کرد. گوجه سبز میوهای آبدار و ادرارآور است و به همین دلیل عملکرد کلیهها را بهبود میبخشد.
13. درمان نقرس
اگر به نقرس مبتلا هستید یا در اطراف خود دوستان و آشنایانی دارید که از این بیماری رنج میبرند، به آنها توصیه کنید تا گوجه سبز استفاده کنند؛ چراکه این میوه در درمان نقرس بسیار مفید خواهد بود.
14. جوانسازی پوست و ضد پیری
از دیگر فواید گوجه سبز این است که پیری را به تعویق میاندازد. گوجه سبز حاوی انواع ویتامینها بوده و به واسطه وجود فلاونوئیدها و ویتامینها، میتواند سلامت پوست را تداوم بخشد. این میوه ترش مزه و پرطرفدار ضدپیری و ضد التهاب است و اثرات آرامبخش فراوانی دارد.
15. جلوگیری از روماتیسم
گوجه سبز میتواند از بروز روماتیسم جلوگیری کند و به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای فعال، مانع از آسیب رسیدن به اعضای داخلی بدن شود. همانطور که میدانید ساختار ژنتیکی و سلولی بدن اگر آسیب ببیند، بیماریهای زیادی مانند دیابت، روماتیسم و تصلب شرایین به سراغ انسان میآیند.
16. گوجه سبز و فشار خون
فشار خون بالا یکی از علل اصلی ابتلا به بیماریهای قبل و عروقی است که در صورت عدم کنترل، بسیار خطرناک خواهد بود. مصرف برخی از مواد غذایی میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. گوجه سبز به دلیل آنکه دارای مقادیر فراوانی پتاسیم است، در کنترل میزان فشار خون موثر خواهد بود.
17. درمان مشکلات گوارشی
این میوه مشکلات گوارشی را حل کرده و دفع را آسان میکند. اگر از مشکل کم کاری و تنبلی رودهها رنج میبرید، این میوه میتواند عارضههای پیش آمده را درمان کند. خواص گوجه سبز برای سیستم گوارش به دلیل مقادیر زیاد فیبر است که فعالیت رودهها را تنظیم میکند.
خواص گوجه سبز خشک
گوجه سبز خشک دارای مقادیر فراوانی از ویتامینهای A و C است که به حفظ سلامت بدن کمک میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه سبز خشک، سطح رادیکالهای آزاد بدن را کاهش داده و از بسیاری بیماریها جلوگیری میکند؛ چراکه تجمع آنتی اکسیدانها برای فعالیت سلولهای بدن مضر خواهد بود.
ویتامین K در فرایند انعقاد خون نقش داشته که این ویتامین در گوجه سبز خشک یافت میشود. از دیگر خواص گوجه سبز خشک میتوان به تعامل مایعات در بدن، کاهش احتمال ابتلا به انواع سرطانها به ویژه سرطان سینه و روده بزرگ، انقباضهای عضلانی، تنظیم فشار خون، کالری کم و عدم وجود چربی و غیره اشاره کرد.
خواص گوجه سبز پخته شده
برخی افراد گوجه سبز را به صورت پخته شده مصرف میکنند که در این صورت نیز خواص فراوانی خواهد داشت. این میوه با تقویت سیستم ایمنی و بهبود سیستم تنفسی به درمان بیماریهایی مانند سرماخوردگی کمک خواهد کرد. فیبر موجود در گوجه سبز پخته شده حرکات روده را بهبود بخشیده و برای درمان مشکلات گوارشی مفید است. به طور کلی تمام مواد معدنی، ویتامینها و خواص گوجه سبز در حالت پخته شده نیز وجود دارند.
مضرات گوجه سبز
با وجود آنکه گوجه سبز خواص بسیاری داشته و برای سلامت مفید است، اما مصرف بیش از حد آن، مضرات زیر را در پی خواهد داشت:
- بالا بودن میزان اسید گوجه سبز موجب برخی مشکلات مانند سوزش معده و احساس ناراحتی میشود.
- افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند باید در مصرف گوجه سبز دقت بیشتری داشته باشند.
- حالت اسیدی گوجه سبز، باعث ساییده شدن موقت دندانها و احساس درد خواهد شد.
- در صورتی که در خوردن گوجه سبز زیادهروی کنید، ممکن است منجر به نفخ معده شود.
ارزش غذایی گوجه سبز
در ادامه به ارزش غذایی میوه گوجه سبز اشاره شده است. در هر ۱۰۰ گرم گوجه سبز مواد مغذی زیر وجود دارد.
ماده مغذی موجود در گوجه سبز | مقدار در هر 100 گرم |
کالری | 47 کیلوکالری |
قند | 00/0 گرم |
فیبر | 54/0 گرم |
آب | 00/87 گرم |
کلسیم | 00/17 میلیگرم |
آهن | 27/1 میلیگرم |
فسفر | 00/14 میلیگرم |
پتاسیم | 00/98 میلیگرم |
سدیم | 00/6 میلیگرم |
پاسخ، گوجه سبز چه خواصی دارد؟ روشن است…
همانطور که گفتیم گوجه سبز میوهای بسیار مفید است و خواص فراوانی دارد. اگر این میوه را در فصل بهار و تابستان به صورت ممتد استفاده کنید، تاثیرات زیادی بر روی سلامتی بدن خواهد داشت. از دیگر میوههای تابستانی آلبالو است که آشنایی با هر آنچه لازم است درباره خواص آلبالو بدانید ، برای شما مفید خواهد بود.
در پایان، اگر تمایل داشتید تا این میوه را مصرف کنید اما حوصله خروج از منزل و خرید حضوری را نداشتید، از اسنپ فود کمک بگیرید. خرید میوه آنلاین از اسنپ فود به شما کمک میکند تا انواع میوه دلخواه خود را در هر میزان که مایل باشید در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402