آموزش آشپزی

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی مجلسی و خوشمزه

خورش به آلو کرمانی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که طعم ملسی دارد. در فصل پاییز که به تازه در بازار زیاد است، بسیاری از خانواده‌ها تصمیم می‌گیرند این خورش لذیذ و مقوی را تهیه کنند. خورش به آلو یکی از انواع غذاهای کرمانی است که البته هر شهری به سبک خود این خورش ایرانی را آماده می‌کند. ما در این مطلب طرز تهیه خورش به آلو کرمانی و طرز تهیه خورش به آلو به روش‌های مختلف را آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت 2 و نیم تا 3 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی خوشمزه و مجلسی
خورشت به یکی از غذاهای شهر زیبای کرمان است.

اگر به طعم به علاقه دارید و می‌خواهید سفره رنگینی را برای مهمانان و خانوده خود تهیه کنید، برای درست کردن خورشت به الو خوشمزه کرمان دست به کار شوید. این غذا در دیگر شهرها نیز تهیه می‌شود و به عنوان مثال خورش به آلو اصفهان نیز معروف است.

مواد اولیه تهیه خورش به آلو کرمانی

در تهیه این غذا مانند خورشت آلو بخارا به مقداری آلو نیاز دارید. دیگر مواد لازم برای تهیه خورش به آلو کرمانی اصل به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت خورشتی 300 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم
آب 1 لیتر
به 2 عدد
آلو 100 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم

در جدول بالا مواد اولیه برای تهیه خورش به آلو کرمان آورده شده است، اما برخی از افراد دوست دارند که زعفران، لپه، شکر یا رب انار نیز به این مواد اضافه کنند. در ادامه نحوه پخت خورش به الو به روش‌های مختلف را آموزش می‌دهیم.

دستور پخت خورش به آلو کرمانی

دستور پخت خورش به آلو کرمانی
خورشت به، به چند شکل متفاوت پخته می‌شود.

برای تهیه خورش به آلو مجلسی باید دو ساعت قبل از شروع آشپزی آلو را داخل آب بگذارید که نرم شود. مراحل تهیه خورشت به الو به شرح زیر است:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه خورش به آلو کرمانی ، ابتدا دو پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. پیازهای ریز شده را داخل روغن بریزید و با حرارت کم تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
  • مرحله دوم: پس از اینکه پیازها طلایی شدند، گوشت گوسفندی را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
  • مرحله سوم: ادویه‌ها شامل زردچوبه، فلفل و دارچین را به همراه رب گوجه‌فرنگی به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
  • مرحله چهارم: آب جوش را داخل قابلمه بریزید و حررات را کم کنید. اجازه دهید تا مواد خورش به مدت 1 ساعت کاملا بپزند.
  • مرحله پنجم:   در این مرحله از طرز تهیه خورشت به الو مجلسی به‌ها را شسته و به صورت ریز خرد کنید. حالا در یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید و به را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
  • مرحله ششم: به‌ها را به قابلمه خورشت اضافه کنید و بگذارید 1 ساعت دیگر این مواد بپزند.
  • مرحله هفتم: در مرحله آخر آلوهای خیس خورده را به همراه نمک به مواد خورش به اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید مواد 30 دقیقه تا 1 ساعت دیگر نیز پخته شوند.

خورش به آلو کرمانی شما که طعمی ملس دارد، آماده است. برخی افراد نیز از آنجا که علاقه به ترشی ندارند، خورشت به آلو را بدون آلو درست کرده یا به آن شکر اضافه می‌کنند.

خورش به آلو کرمانی با مرغ

همانطور که در بالا توضیح دادیم، در هر قسمت از ایران خورشت به و الو را با روش‌های مختلفی می‌پزند. به عنوان مثال در برخی نقاط به جای گوشت گوسفندی از سینه مرغ  در خورش به استفاده می‌کنند. در این حالت طرز تهیه خورش به آلو تغییر نمی‌کند و فقط به جای گوشت باید به مواد آن مرغ اضافه کنید. همچنین زمان پخت نیز کمتر شده و به یک ساعت و نیم کاهش می‌یابد. بنابراین اگر زمان کافی برای پخت خورش به و آلو را ندارید، آن را با مرغ بپزید. برای کسانی که می‌خواهند خورش به آلو بدون گوشت تهیه کنند، استفاده از مرغ بهترین گزینه است.

طرز تهیه خورشت به الو با لپه

طرز تهیه خورشت به الو با لپه
این خورشت خوشمزه را هم با گوشت قرمز می‌توان درست کرد و هم با مرغ.

یکی از روش‌های مرسوم پخت این غذا، طرز تهیه خورش به الو با لپه است. نصف پیمانه لپه را به مدت 1 تا 2 ساعت خیس کنید و از همان مراحل ابتدایی به همراه گوشت داخل قابلمه بریزید. البته میزان لپه مورد استفاده به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را افزایش یا کاهش دهید. وجود لپه در خورش به آلو باعث لعاب بیشتر غذا می‌شود و مناسب کسانی است که به طعم لپه علاقه‌مند هستند.

طرز تهیه خورش به آلو با گوشت چرخ کرده

در طرز تهیه خورشت به الو می‌توان از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد. ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک به خوبی ورز دهید و سپس آن را به گلوله‌های کوچک تبدیل کنید. در یک تابه مقداری روغن ریخته و کوفته قلقلی‌های کوچک را در تابه تفت دهید و آن را به قابلمه خورشت اضافه نمایید. در صورت تمایل می‌توانید پیش از گلوله کردن گوشت، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. طرز تهیه خورشت به الو بسیار راحت است.

طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار

برای تهیه این غذا می‌توانید از رب انار نیز استفاده کنید. بدین منظور بسته به میزان ترشی رب انار، می‌توانید مقداری شکر نیز با آن مخلوط کنید تا غذا بیش از حد ترش نشود، البته این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد. همچنین با اضافه کردن رب انار، میزان رب گوجه فرنگی را کاهش دهید تا رنگ غذا در حد ملایم و مطلوب باقی بماند. استفاده از رب انار طعم جالب و ترش‌تری به خورشت به آلو می‌دهد.

نکات تهیه خورش به آلو کرمانی

نکات تهیه خورش به آلو کرمانی
اگر از طعم به و آلو خوشتان می‌آید این خورشت مخصوص شماست.

اگر می‌خواهید خورش به آلو مجلسی شما طعمی لذیذ داشته باشد، چند فوت و فن آشپزی وجود دارد که می‌توانید طعم غذا خود را تغییر دهید.

  • بهتر است به جای ادویه دارچین از چوب دارچین برای پخت این خورش استفاده کنید، زیرا طعم بهتری دارد.
  • اگر خورش به آلو را با گوشت گوسفندی می‌پزید، نمک را در مرحله آخر اضافه کنید. اضافه کردن نمک در مراحل ابتدایی پخت، باعث سفت شدن گوشت می‌شود.
  • برای اینکه خوراک به آلو با گوشت شما طعم بهتری داشته باشد، در مرحله آخر به آن زعفران دم کرده اضافه کنید.
  • اگر خورش به آلو مجلسی را با مرغ می‌پزید، نمک را همان ابتدا با ادویه‌های دیگر به مواد اضافه کنید؛ این کار باعث خوشمزه‌تر شدن مرغ می‌شود.

فواید خورش به آلو

فواید خورش به آلو
خورشت به علاوه بر لذیذ بودنش، خواص بسیاری نیز دارد.

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی  و انواع خورشت به را توضیح دادیم و حال باید بگوییم که گوشت، به و آلو سرشار از مواد مغذی هستند. آلو یکی از میوه‌های مفید برای بدن بوده که در غذاهای مختلفی مانند تهیه خورشت آلو اسفناج و دیگر غذاها کاربرد زیادی دارد.

میوه به سرشار از آنتی اکسیدان است، به همین دلیل برای بهبود عملکرد قلب و پیشگیری از سرطان مفید خواهد بود. همچنین مصرف به فواید زیادی برای پوست و مو دارد و به تغذیه فولیکول‌های مو کمک می‌کند. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات گوارشی، نمی‌توانند میوه به را به صورت خام مصرف کنند؛ به همین دلیل خورش به آلو خوشمزه، گزینه بسیار مناسبی است.

گوشت قرمز نیز به دلیل وجود پروتئین و آهن، برای سلامتی استخوان‌ها، قلب، سیستم ایمنی بدن و کم خونی بسیار مناسب است. آلو نیز سرشار از ویتامین C بوده که برای پیشگیری از بیماری‌های ویروسی فصل پاییز انتخاب مناسبی است. بنابراین خورش به آلو یکی از غنی‌ترین خورش‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف محسوب می‌شود.

خورش به آلو را حتما امتحان کنید…

طرز تهیه خورش به آلو کرمانی و دیگر روش‌های تهیه این خورش را توضیح دادیم. حال، اگر زمان کافی ندارید و یا تمام مواد اولیه این خورش در خانه موجود نیست، سفارش آنلاین غذا یک راهکار مناسب برای شماست. با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد اپلیکیشن‌های ثبت سفارش غذا، شما در هر مکان و زمان، به راحتی می‌توانید غذا مورد علاقه خود را سفارش دهید. امکان سفارش غذا کرمان، یزد، اصفهان و سراسر ایران در اسنپ فود فراهم شده است.

نوشته های مرتبط

‫22 دیدگاه ها

  1. سلام خورش به الو کرمانی برای ما که نمیتونیم میوه به خام بخوریم بهترین غذا هستش مممنننون که خورشت آلو به آموزش گذاشتید

    1. سلام خورش به الو کرمانی برای افرادی که به دلیل مشکلات گوارشی، نمی‌توانند میوه به را به صورت خام مصرف کنند؛ به همین دلیل خورش به آلو خوشمزه، گزینه بسیار مناسبی است خواهش میکنیم خوشحالیم که خورشت آلو به قابل توجه شما بوده

  2. سلام ویدیو اموزشی غذای سنتی و محلی الو به کرمانی خیلی خوب بود راحت و روان طرز تهیه به آلو آموزش میدن مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا