طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی با یک دنیا خاصیت
هر غذای محلی، شناسنامهای از فرهنگ محلی را پشت سر دارد و میتواند علاوه بر طعم خوب، تأمین کننده بسیاری از نیازهای بدن باشد. طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی هم از این قاعده، مستثنی نیست. این آش خوشمزه، در یزد طرفداران زیادی دارد و به خاطر وجود کدو حلوایی، بسیار مقوی است و بیهوده نیست که معمولا یزدیها آن را در زمستان میپزند تا بدن خود را در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم تر کنند.
اگر شما هم دوست دارید بدانید ک طرز تهیه آش کدو تنبل یزد چگونه است و چه خواصی دارد، با اسنپ فود همراه باشید.
آش کدو حلوایی یزدی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 دقیقه |
میزان سختی | سختی متوسط |
میزان کالری در هر وعده سرو | 150 کالری |
طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی
طبخ آش کدو تنبل در استان یزد؛ بخصوص شهرستان تفت رواج دارد. مزه آن چیزی شبیه آش شله قلمکار است و کدو تنبل مورد استفاده در آن میتواند برای درمان بیخوابی و نرم کردن سینه و مشکلاتی مانند زردی و تب، موثر باشد. به علاوه، کدو تنبل، ادرارآور است و وجود آن، نه تنها آش کدو حلوایی را شیرین نمیکند، بلکه مزه آن در کنار طعم آب گوشت و حبوباتی مانند عدس و ماش، بینظیر میشود. اگر شما هم دوست دارید این آش خوشمزه محلی را در منزل طبخ کنید، مواد لازم زیر را تهیه کرده و مراحل کار را مطابق دستوری که خواهد آمد، دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه آش کدو حلوایی یزدی
برای درست کردن اش کدو حلوایی به سبک یزدیها، مواد اولیه زیر را آماده کنید و توجه داشته باشید که در طبخ این آش، استفاده از برنج نیم دانه، بهتر است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کدو حلوایی | 250 گرم |
لوبیا قرمز | 500 گرم |
ماش | 50 گرم |
برنج | 50 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی
همانطور که در جدول مواد اولیه دیدید، حبوبات به کار رفته در این آش، نسبت به طرز تهیه آش کدو اصفهانی، کمتر است و طرز تهیه آش کدو تنبل به روش یزدی، شامل مراحل سادهای به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: ابتدا لوبیا قرمز و ماش را به صورت جداگانه به مدت 2 تا 3 ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس، آنها را در ظروفی جداگانه با مقداری آب و حرارت ملایم، بپزید.
- مرحله دوم: برنج را بشویید و از 1 ساعت قبل، در مقداری آب و نمک بخیسانید. سپس، در قابلمهای مناسب، همراه با 2 لیوان آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزد.
- مرحله سوم: کدو حلوایی را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به قطعات کوچکتر خرد کرده و به قابلمه حاوی برنج اضافه کنید. حالا، درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم، بپزد.
نکته: پیش از اضافه کردن کدو حلوایی، باید برنج به طور کامل پخته باشد.
- مرحله چهارم: در ادامه کار، لوبیا و ماش پخته شده را هم به مخلوط برنج و کدو حلوایی اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.
- مرحله پنجم: در همین فاصله، در تابهای دیگر، مقداری روغن بریزید و زمانی که داغ شد، پیازهای نگینی شده را در آن تفت دهید و کمی هم زردچوبه به آن بزنید.
- مرحله ششم: در نهایت، پیازداغ و دارچین را در آش بریزید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزهها کاملا به خورد هم بروند.
نکته: در صورت تمایل میتوانید علاوه بر دارچین، از مقداری زنجبیل هم استفاده کنید.
حالا، آش کدو حلوایی خوشمزه شما آماده سرو است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و با مواد دلخواه مانند پیازداغ، تزئین کنید. نوش جان
نکته: تزئین اصلی این آش، استفاده از پیازداغ و دارچین است، اما در صورت تمایل میتوانید از مقدای نعنا داغ و سیر داغ هم استفاده کنید.
آش کدو حلوایی یزدی را مهمان خانه های خود کنید
طرز تهیه آش کدو حلوایی یزدی را با هم دیدیم، اما اگر یزدی هستید یا به این شهر سفر کردهاید، به جای درست کردن این آش در منزل یا محل اقامتتان، راه سادهتری هم وجود دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت اسنپ فود و سرچ عبارت سفارش اینترنتی غذا در یزد ، هر غذایی را که دوست دارید، به صورت اینترنتی سفارش دهید. خرید غذا به این شکل، هم بهصرفه است و هم زحمت کمتری میطلبد و شما با تهیه غذای مورد نظرتان، تنها چند کلیک و یک سرچ کوتاه، فاصله دارید. فراموش نکنید که ثبت آدرس مقصد هم الزامی است تا پیکها بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، سفارش شما را درب منزل یا محل اقامتتان، تحویل دهند. نوش جان
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402