طرز تهیه انواع الویه خوشمزه برای مهمانی ها

طرز تهیه انواع الویه

سالاد الویه یک سالاد روسی بسیار لذیذ است. هم می‌توان آن را به عنوان خوراک اصلی میل کرد و هم بعنوان میا‌ن‌وعده در مهمانی‌ها و برای عصرانه مهیا نمود. پتانسیل زیادی که این غذا در ترکیب شدن با مواد دیگر دارد، سبب ایجاد طیف وسیعی از تنوع در طعم و رنگ در آن شده است. بنابراین هر کس بنابر ذائقه و سلیقه‌ای که دارد می‌تواند از مواد اولیه مختلفی در تهیه آن بهره ببرد. برای مثال سالاد الویه با مرغ و یا سالاد الویه با کالباس از کوچک و بزرگ طرفداران بسیاری دارد.

انواع سالاد الویه

سلیقه افراد با یکدیگر متفاوت است ممکن است یک فرد سالاد الویه با مرغ و دیگری سالاد با کالباس را ترجیح دهد. به همین منظور، در ادامه با دو نوع طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه آشنا خواهیم شد:

سالاد الویه کالباس

طرز تهیه الویه کالباس

هر چند مواد تشکیل‌دهنده پایه سالاد الویه، سیب‌زمینی پخته‌شده و سس مایونز است، اما همانطور که گفتیم به این سالاد دلپذیر می‌توان مواد مفید دیگری افزود. برای نمونه در الویه کالباس به روش ما ایرانی‌ها، فقط به جای مرغ پخته شده از کالباس مرغ یا گوشت بنابر سلیقه استفاده می‌شود. تهیه آن نیز بسیار آسان است، بطوریکه اگر شما با طرز تهیه ساندویچ مرغ آشنا باشید، آماده‌سازی این سالاد نیز کاری برای شما ندارد. همچنین از آنجاییکه الویه کالباس خوشمزه، علاقه‌مندان زیادی دارد و نیز وقتی یک وعده آن را می‌خوریم باز هم در وعده دیگر میل به آن داریم، مواد لازم برای تهیه الویه کالباس برای ۱۰ نفر را برای شما شرح می‌دهیم:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی 7 عدد متوسط
هویج 4 عدد
کالباس مرغ یا گوشت 700 گرم
خیارشور 13 عدد متوسط
نخودفرنگی 500 گرم
سس مایونز 550 گرم
تخم مرغ 10 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
پیازچه 2 عدد
تربچه قرمز 4 عدد
زیتون 5 عدد
ذرت به مقدار دلخواه
کنجد نصف پیمانه
روغن زیتون 4 قاشق ‌غذاخوری
شوید، ریحان قرمز، جعفری به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه، آویشن، آب ‌لیمو به میزان لازم

طرز تهیه سالاد الویه با کالباس

در طرز تهیه انواع الویه تقریبا بیشتر مراحل زیر به کار می‌رود. بنابراین با دانستن مراحل آماده‌سازی الويه كالباس و تغییر در یکی دو مورد، شما می‌توانید انواعی از الویه‌های لذیذ را درست کنید.

  • مرحله اول: ابتدا سیب‌زمینی‌ها را به خوبی شسته و در قابلمه با آب بپزید. همین کار را نیز با هویج‌ها انجام دهید. همچنین تخم‌مرغ‌ها را در ظرف دیگری ریخته و با قدری نمک، آب‌پز کنید. تقریبا بعد از 15 دقیقه تخم‌مرغ‌ها، بعد از 25 دقیقه هویج‌ها و بعد از 40 دقیقه سیب‌زمینی‌ها پخته می‌شوند. سپس همه آنها را از آب خارج کرده و به ظرف دیگری برای خنک شدن منتقل نمایید. برای خنک شدن تخم‌مرغ می‌توانید از آب سرد استفاده کنید.
  • مرحله دوم: پوست سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و هویچ را گرفته و آنها را با گوشت‌کوب، بلندر یا غذاساز له کنید. البته می‌توانید آنها را بصورت هم‌اندازه با چاقو نیز خرد کنید اما بنظر ما میکس شدن مواد با هم، طعم و ظاهر بهتری دارد.
  • مرحله سوم: اکنون نوبت به خیارشور، پیازچه و کالباس می‌رسد. آنها را با چاقو بصورت هم‌اندازه و مکعبی خرد کنید. سپس همه مواد را در یک ظرف بزرگ ریخته و اندکی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: حال شویدها را ریزریز کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. سپس سس مایونز را با آب لیمو به میزان بسیار کمی رقیق کرده و همراه با نمک، آویشن و فلفل سیاه به ظرف اصلی منتقل کنید. در این مرحله برای پخش شدن سس و ادویه‌ها بین همه مواد، آنها را به خوبی هم زده و مخلوط نمایید.
  • مرحله پنجم: اکنون اگر نخودفرنگی تازه دارید آنها را بپزید و اگر قصد استفاده از کنسرو نخودفرنگی‌ را دارید آن را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید. سپس نخودفرنگی‌ها را به مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله ششم: روی نخودفرنگی‌ها روغن زیتون بریزید تا به هم نچسبند. سپس اگر قرار است از ادویه دیگری مانند عصاره مرغ یا ادویه سالاد الویه استفاده کنید آن را هم اضافه نمایید. حال همه مواد را به آرامی هم بزنید تا سس مایونز همه چیز را پوشش دهد.
  • مرحله هفتم: با چند تکه تربچه قرمز و قدری ذرت، تزیین ظرف سرو را شروع کنید. همچنین می‌توانید با مقداری کنجد ظاهر زیباتری به سالادتان داده و خواص آن را افزایش دهید. در آخر، ظرف سالاد الویه را با سلفون پوشانده و آن را به مدت تقریبا 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کرده و سس به خورد تک‌تک مواد برود.
  • مرحله هشتم: ظرف سالاد الویه را از یخچال خارج کرده و برای بار دوم مقداری سس مایونز به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس با مقداری جعفری خرد شده، چند برگ ریحان قرمز و مقداری گوجه فرنگی و زیتون، تزیین حرفه‌ای سالاد را تکمیل نمایید.

طرز تهیه سالاد الویه مرغ مجلسی

طرز تهیه الویه مرغ

برای تهیه سالاد الویه خوشمزه با مرغ، همان شیوه قبلی را پیش می‌گیریم. با این تفاوت که ابتدا سینه مرغ را با نمک، زردچوبه و پیاز آب‌پز کرده و سپس آن را ریش‌ریش می‌کنیم. همچنین در الویه مرغ ترجیحا می‌بایست از سس مایونز بیشتری استفاده کنیم. شیوه آماده‌سازی سایر مواد نیز همانطور که در روش تهیه الویه کالباس بیان کردیم می‌باشد. البته در الویه مرغ مجلسی علاوه بر مرغ می‌توانید از مقداری ژامبون نیز برای خلق مزه‌ای بهتر بهره ببرید. در ضمن برای تهیه الویه مرغ برای ۱۰ نفر از 2 عدد سینه مرغ و برای تهیه الویه مرغ برای ۵۰ نفر از 10 عدد سینه مرغ باید استفاده کنید. سایر مواد اولیه را نیز به نسبت گفته شده افزایش دهید.

نکات طرز تهیه انواع الویه

الویه خوشمزه و مجلسی

سالاد الویه با اینکه دستور آماده‌سازی ساده و روتینی دارد اما مانند هر غذای دیگری اگر از نکات و ترفندهای تهیه آن غافل باشیم، ممکن است طعم و ظاهری که از آن انتظار داریم عایدمان نشود. بدین منظور به نکات مهم زیر توجه نمایید:

  1. برای پخت سیب‌زمینی و هویج سعی کنید مواد بیش از اندازه پخته و له نشوند. برای اطمینان از پخت کافی، با یک چنگال داخل سیب‌زمینی و هویج را سوراخ کرده و از نرم بودن آنها مطمئن شوید.
  2. در شستن سیب‌زمینی‌ها وسواس به خرج دهید و نگذارید حتی اندکی خاک در ظرف، جوش بخورد. زیرا با این کار امکان نفوذ خاک به بافت سیب‌زمینی و آلوده کردن آن وجود دارد.
  3. برای خنک کردن سیب‌زمینی‌های آب‌پز شده ابدا از آب سرد استفاده نکنید. زیرا این کار باعث سفت شدن گوشت آن می‌شود.
  4. دقت کنید که خیارشورها بسیار شور هستند، همچنین کالباس و سس مایونز نیز قدری نمک دارند. بنابراین در هنگام اضافه کردن نمک، ابتدا از سالاد مزه بگیرید و سپس اقدام به اضافه کردن نمک بکنید.
  5. استفاده از روغن زیتون طعم جذابی به سالاد الویه می‌بخشد. اما سعی کنید از نوع بدون بوی آن استفاده کنید.
  6. در طرز تهیه انواع الویه از رنده کردن خیارشور و کالباس بپرهیزید. زیرا همیشه له کردن مواد به معنای خوش‌طعم شدن غذا نیست. گاهی بعضی از مواد می‌بایست خود را در غذا نشان دهند.
  7. برای آب نینداختن مواد سالاد الویه، هویج‌ها را پس از آب‌پز کردن و پوست کندن و نیز خیارشورها را پس از خرد کردن روی پارچه قرار دهید تا مقداری از آب آنها کاسته شود.
  8. یادتان باشد برای مزه بهتر، پوست هویج‌ها را خوب بتراشید و سپس در سالاد الویه بریزید.
  9. از کالباس و ژامبون مرغوب و معتبر و نیز با درصد گوشت بالا در سالاد الویه استفاده کنید. همچنین اگر برایتان مقدور است از نوع بدون نیترات آن استفاده کنید.
  10. در استفاده از آب لیمو در سالاد الویه افراط نکنید. زیرا با اینکه آب لیمو عطر و طعم خوبی دارد اما مصرف بیش از اندازه آن سالاد را تلخ می‌کند.
  11. سعی کنید برای تزیین سالاد الویه از اسلایس کردن گوجه‌فرنگی دوری کنید. زیرا با این کار آب گوجه فرنگی روی مواد سس‌دار ریخته و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می‌کند. بدین منظور استفاده از گوجه گیلاسی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
  12. پس از اضافه کردن نخودفرنگی، سالاد را کمتر هم بزنید تا نخودفرنگی‌های پخته‌شده له نشوند.
  13. از شوید خشک به جای شوید تازه در سالاد الویه استفاده نکنید.
  14. برای تهیه سالاد الویه با مرغ، سعی کنید از گوشت سینه استفاده کنید و از قسمت‌های استخوان‌دار دوری کنید. زیرا جدا کردن استخوان‌های ریز از این بخش‌ها سخت‌تر است. همچنین بهتر است مرغ را قبل از اضافه کردن به سالاد الویه با ادویه‌ها مزه‌دار کنید.
  15. در طرز تهیه انواع الویه بصورت رژیمی، می‌توانید به جای استفاده از سس مایونز از ماست استفاده کنید. البته پیشنهاد بهتر این است که نیمی از سس مایونز و نصف دیگر را از ماست استفاده کنید تا هم از طعم خوب سس کاسته نشود و هم مضرات آن کاهش یابد.
  16. تخم‌مرغ‌های سالاد الویه می‌بایست حتما پخته باشند و از عسلی کردن زرده آنها خودداری کنید.
  17. برای طعم بهتر سالاد الویه می‌توانید از عصاره‌های مرغ و یا ادویه‌های آماده و مخصوص سالاد الویه بهره ببرید.
  18. برای تنوع و خوشمزگی بیشتر می‌توانید سیب‌زمینی و مرغ سالاد الویه را به جای آب‌‌پز کردن با شیر بپزید. تنها نکته این است که برخلاف آب‌پز کردن نباید هیچ شیری در ظرف باقی بماند.
  19. توجه داشته باشید که سالاد الویه به سرعت فاسد می‌شود بنابراین نمی‌توانید آن را برای چند روز در یخچال نگهداری کنید.

الویه خوشمزه مجلسی، بهانه‌ای برای دور هم بودن

اکنون که با طرز تهیه انواع الویه کالباس و مرغ مجلسی و خوشمزه آشنا شدید، وقت آن است که برای یک میزبانی دوستانه حاضر شوید. این غذا بهترین انتخاب برای جشن تولدها و دورهمی‌هاست. سریع حاضر می‌شود، مقوی و انرژی‌زاست، کوچک و بزرگ دوستش دارند و ظاهری به شدت دلپذیر دارد. اما اگر وقت کافی برای تهیه این خوشمزه دوست‌داشتنی ندارید، خیلی راحت‌تر و سریع‌تر با اسنپ‌فود و سفارش آنلاین غذا ، الویه مرغ خوشمزه یا الویه کالباس لذیذ را درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران