طرز تهیه انواع الویه (با مرغ، کالباس، تن ماهی)

طرز تهیه انواع سالاد الویه برای مهمانی ها

سالاد الویه یک سالاد روسی بسیار لذیذ است و برای وعده‌های غذایی مختلف مناسب است. شما می‌توانید از این غذا برای میهمانی‌های خود، مراسم جشن تولد و … استفاده کنید. این غذا با تنوع بالایی تهیه می‌شود، بنابراین هر کس بنابر ذائقه و سلیقه‌ای که دارد می‌تواند از مواد اولیه مختلفی در تهیه آن بهره ببرد. برای مثال طرز تهیه سالاد الویه با مرغ یا سالاد الویه با کالباس از کوچک و بزرگ طرفداران بسیاری دارد. بنابراین، در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه انواع الویه بیندازیم.

انواع الویه

تعداد نفرات 10 نفر
زمان آماده سازی  30 دقیقه
زمان پخت غذا 40 دقیقه
میزان سختی متوسط

انواع سالاد الویه

سلیقه افراد با یکدیگر متفاوت است. ممکن است یک فرد سالاد الویه با مرغ و دیگری سالاد با کالباس را ترجیح دهد. به همین منظور، در ادامه با چند نوع روش درست كردن سالاد الویه خوشمزه آشنا خواهیم شد:

سالاد الویه کالباس

طرز تهیه الویه کالباس

هر چند مواد تشکیل‌دهنده پایه سالاد الویه، سیب‌زمینی پخته‌شده و سس مایونز است، اما همان طور که گفتیم به این سالاد دلپذیر می‌توان مواد مفید دیگری افزود. برای نمونه در الویه کالباس به روش ما ایرانی‌ها، فقط به جای مرغ پخته شده از کالباس مرغ یا گوشت بنابر سلیقه استفاده می‌شود، مانند طرز تهیه لازانیا که برخی افراد به جای گوشت و مرغ از کالباس آن استفاده می‌کنند.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه الویه کالباس

مواد اولیه مورد نیاز برای آماده کردن الویه کالباس به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی 7 عدد متوسط
هویج 4 عدد
کالباس مرغ یا گوشت 700 گرم
خیارشور 13 عدد متوسط
نخودفرنگی 500 گرم
سس مایونز 550 گرم
تخم مرغ 10 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
پیازچه 2 عدد
تربچه قرمز 4 عدد
زیتون 5 عدد
ذرت به مقدار دلخواه
کنجد نصف پیمانه
روغن زیتون 4 قاشق ‌غذاخوری
شوید، ریحان قرمز، جعفری به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه، آویشن، آب ‌لیمو به میزان لازم

طرز تهیه سالاد الویه با کالباس

در طرز تهیه انواع الویه تقریبا بیشتر مراحل زیر به کار می‌رود. بنابراین با دانستن مراحل آماده‌سازی الويه كالباس و تغییر در یکی دو مورد، شما می‌توانید انواعی از الویه‌های لذیذ را درست کنید.

  • مرحله اولابتدا سیب‌زمینی‌ها را به خوبی شسته و در قابلمه با آب بپزید. همین کار را نیز با هویج‌ها انجام دهید.
  • مرحله دوم: همچنین تخم‌مرغ‌ها را در ظرف دیگری ریخته و با قدری نمک، آب‌پز کنید. تقریبا بعد از 15 دقیقه تخم‌مرغ‌ها، بعد از 25 دقیقه هویج‌ها و بعد از 40 دقیقه سیب‌زمینی‌ها پخته می‌شوند.
  • مرحله سوم: سپس همه آنها را از آب خارج کرده و به ظرف دیگری برای خنک شدن منتقل نمایید. برای خنک شدن تخم‌مرغ می‌توانید از آب سرد استفاده کنید.
  • مرحله چهارم: پوست سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و هویچ را گرفته و آنها را با گوشت‌کوب، بلندر یا غذاساز له کنید. البته می‌توانید آنها را بصورت هم‌اندازه با چاقو نیز خرد کنید اما بنظر ما میکس شدن مواد با هم، طعم و ظاهر بهتری دارد.
  • مرحله پنجم: اکنون نوبت به خیارشور، پیازچه و کالباس می‌رسد. آن‌ها را با چاقو بصورت هم‌اندازه و مکعبی خرد کنید.
  • مرحله ششم: سپس همه مواد را در یک ظرف بزرگ ریخته و اندکی هم بزنید.
  • مرحله هفتم: حال شویدها را ریزریز کرده و به مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: سپس سس مایونز را با آب لیمو به میزان بسیار کمی رقیق کرده و همراه با نمک، آویشن و فلفل سیاه به ظرف اصلی منتقل کنید.
  • مرحله نهم: در این مرحله برای پخش شدن سس و ادویه‌ها بین همه مواد، آنها را به خوبی هم زده و مخلوط نمایید.
  • مرحله دهم: اکنون اگر نخودفرنگی تازه دارید آن‌ها را بپزید و اگر قصد استفاده از کنسرو نخودفرنگی‌ را دارید آن را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید. سپس نخودفرنگی‌ها را به مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: روی نخودفرنگی‌ها روغن زیتون بریزید تا به هم نچسبند.
  • مرحله دوازدهم: اگر می‌خواهید به جز ادویه‌های معمول، از عصاره مرغ یا ادویه سالاد الویه استفاده کنید، همین مرحله زمان آن است.
  • مرحله سیزدهم: حال همه مواد را به آرامی هم بزنید تا سس مایونز به خوبی در قسمت‌های مختلف آن پخش شود.
  • مرحله چهاردهم: در آخر، ظرف سالاد الویه را با سلفون پوشانده و آن را به مدت تقریبا 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کرده و سس به خورد تک‌تک مواد برود.
  • مرحله پانزدهم: ظرف سالاد الویه را از یخچال خارج کرده و برای بار دوم مقداری سس مایونز به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس با مقداری جعفری خرد شده، چند برگ ریحان قرمز، مقداری گوجه فرنگی و زیتون، تربچه و کنجد تزیین حرفه‌ای سالاد را تکمیل نمایید.

تهیه الویه با کالباس به پایان رسید و در ادامه مطلب طرز تهیه انواع الویه، به الویه مرغ، الویه ساده و … اشاره می‌کنیم.

طرز تهیه سالاد الویه مرغ مجلسی

طرز تهیه الویه مرغ

برای تهیه سالاد الویه خوشمزه با مرغ، همان شیوه قبلی را پیش بگیرید. با این تفاوت که ابتدا سینه مرغ را با نمک، زردچوبه و پیاز آب‌پز کرده و سپس آن را ریش‌ریش کنید. همچنین در الویه مرغ نیاز به استفاده بیشتری از سس مایونز خواهید داشت. البته در الویه مرغ مجلسی علاوه بر مرغ، می‌توانید از مقداری ژامبون نیز برای خلق مزه‌ای بهتر بهره ببرید. در ضمن برای تهیه الویه مرغ برای 10 نفر از 2 عدد سینه مرغ نیاز دارید.

طرز تهیه سالاد الویه ساده

طرز تهیه سالاد الویه ساده

اگر زمان کافی برای تهیه الویه ندارید، این امکان را خواهید داشت که تنها با استفاده از سیب زمینی، تخم مرغ، خیارشور و سس مایونز، الویه ساده و سریع آماده کنید. برای این منظور به همان صورت سیب زمینی و تخم مرغ را آب پز کرده و پس از رنده کردن با خیار شور حلقه شده و سس مایونز، هم زده و مخلوط کنید. این الویه نیز مزه عالی داشته و با حذف مرغ یا کالباس، مدت زمانی بیشتری می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد. اگر می‌خواهید طرز تهیه سالاد الویه مخصوص را اجرا کنید، می‌توانید از سس مخصوص سالاد الویه استفاده کنید. این سس طعمی عالی داشته و باعث خواهد شد که الویه مزه فوق العاده‌ای بگیرد. این سس را به شکلی می‌توان راز خوشمزه شدن الویه به شمار آورد.

روش درست کردن سالاد الویه با تن ماهی

یکی دیگر از روش‌های تهیه الویه، به کار بردن تن ماهی به جای مرغ یا کالباس است. اگر تا به حال این نوع الویه را امتحان نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم که طعم عالی آن را چشیده و از ترکیب تن ماهی با سیب زمینی و خیارشور و … شگفت زده شوید. مراحل تهیه الویه با تن ماهی درست مانند چیزی است که در بالا دیدیم و تنها باید به جای کالباس یا مرغ، تن ماهی بریزید. توصیه می‌کنیم که روغن تن ماهی را جدا کرده و تنها بخش گوشتی آن را به الویه اضافه کنید. در آخر این مطلب نیز، پیشنهاد می‌کنیم که طرز تهیه اسنک قارچ را هم دنبال کرده و این غذای فست فودی خوشمزه را در کنار الویه، در منزل آماده کنید.

نکات طرز تهیه انواع الویه

الویه خوشمزه و مجلسی

اگر چه مراحل تهیه سالاد الویه ساده به نظر می‌رسد و تنها کافی است که مواد را با هم مخلوط کنید، اما مانند هر غذای دیگری باید به نکات و فوت و فن‌های آن توجه داشته باشید.

  1. برای پخت سیب‌زمینی و هویج سعی کنید مواد بیش از اندازه پخته و له نشوند. برای اطمینان از پخت کافی، با یک چنگال داخل سیب‌زمینی و هویج را سوراخ کرده و از نرم بودن آنها مطمئن شوید.
  2. در شستن سیب‌زمینی‌ها وسواس به خرج دهید و نگذارید حتی اندکی خاک در ظرف، جوش بخورد. زیرا با این کار امکان نفوذ خاک به بافت سیب‌زمینی و آلوده کردن آن وجود دارد.

نکته: اگر اهل این نوع غذاها هستید، در طرز تهیه سمبوسه نیز برای آماده کردن سیب زمینی‌ها، حتما همین روش شستشو را پیاده سازی کنید.

  1. برای خنک کردن سیب‌زمینی‌های آب‌پز شده ابدا از آب سرد استفاده نکنید. زیرا این کار باعث سفت شدن گوشت آن خواهد شد.
  2. دقت کنید که خیارشور بسیار شور است، همچنین کالباس و سس مایونز نیز قدری نمک دارند. بنابراین در هنگام اضافه کردن نمک، ابتدا الویه را مزه کرده، سپس اقدام به اضافه کردن نمک بکنید.
  3. استفاده از روغن زیتون طعم جذابی به سالاد الویه می‌بخشد، اما سعی کنید از نوع بدون بوی آن استفاده کنید.
  4. در طرز تهیه انواع الویه از رنده کردن خیارشور و کالباس بپرهیزید. زیرا همیشه له کردن مواد به معنای خوش‌طعم شدن غذا نیست. گاهی بعضی از مواد می‌بایست خود را در غذا نشان دهند.
  5. برای آب نینداختن مواد سالاد الویه، هویج‌ها را پس از آب‌پز کردن و پوست کندن و نیز خیارشورها را پس از خرد کردن روی پارچه قرار دهید تا مقداری از آب آن‌ها کاسته شود.
  6. یادتان باشد برای مزه بهتر، پوست هویج‌ها را خوب بتراشید، سپس در سالاد الویه بریزید. اگر تصمیم به تهیه یک غذا از لیست انواع اسنک و تست را نیز دارید، در صورت استفاده از هویج، همین نکته را رعایت کنید.
  7. از کالباس و ژامبون مرغوب و معتبر و نیز با درصد گوشت بالا در سالاد الویه استفاده کنید. برای سالم بودن این غذا، توصیه می‌کنیم که به سراغ سوسیس و کالباس بدون نیترات بروید.
  8. در استفاده از آب لیمو در سالاد الویه افراط نکنید. زیرا با اینکه آب لیمو عطر و طعم خوبی دارد، اما مصرف بیش از اندازه آن سالاد را تلخ می‌کند.
  9. سعی کنید برای تزیین سالاد الویه از اسلایس کردن گوجه‌فرنگی دوری کنید. این کار آب گوجه فرنگی روی مواد سس‌دار ریخته و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می‌کند. بدین منظور استفاده از گوجه گیلاسی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
  10. پس از اضافه کردن نخودفرنگی، سالاد را کمتر هم بزنید تا نخودفرنگی‌های پخته‌شده له نشوند.
  11. از شوید خشک به جای شوید تازه در سالاد الویه استفاده نکنید.
  12. برای تهیه سالاد الویه با مرغ، سعی کنید از گوشت سینه استفاده کرده و قسمت‌های استخوانی را کنار بگذارید. همچنین بهتر است مرغ را قبل از اضافه کردن به سالاد الویه با ادویه‌ها مزه‌دار کنید.
  13. در طرز تهیه انواع الویه به صورت رژیمی، می‌توانید به جای استفاده از سس مایونز از ماست استفاده کنید. البته پیشنهاد بهتر این است که نیمی از سس مایونز و نصف دیگر را از ماست استفاده کنید تا هم از طعم خوب سس کاسته نشود و هم مضرات آن کاهش یابد.
  14. تخم‌مرغ‌های سالاد الویه می‌بایست حتما پخته باشند و از عسلی کردن زرده آن‌ها خودداری کنید.
  15. برای طعم بهتر سالاد الویه می‌توانید از عصاره‌های مرغ یا ادویه‌های آماده و مخصوص سالاد الویه بهره ببرید.
  16. برای تنوع و خوشمزگی بیشتر می‌توانید سیب‌زمینی و مرغ سالاد الویه را به جای آب‌‌پز کردن با شیر بپزید. تنها نکته این است که برخلاف آب‌پز کردن نباید هیچ شیری در ظرف باقی بماند.
  17. توجه داشته باشید که سالاد الویه به سرعت فاسد می‌شود، بنابراین نمی‌توانید آن را برای چند روز در یخچال نگهداری کنید.

الویه خوشمزه مجلسی، بهانه‌ای برای دور هم بودن

الویه خوشمزه مجلسی، بهانه‌ای برای دور هم بودن

اکنون که با طرز تهیه انواع الویه کالباس و مرغ مجلسی و خوشمزه آشنا شدید، وقت آن است که برای یک میزبانی دوستانه حاضر شوید. این غذا بهترین انتخاب برای جشن تولدها و دورهمی‌ها محسوب می‌شود. سریع حاضر می‌شود، مقوی و انرژی‌زاست، کوچک و بزرگ دوستش دارند و ظاهری بسیار دلپذیر دارد. البته، اگر وقت کافی برای تهیه این خوشمزه دوست‌داشتنی را ندارید، می توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این صورت، لازم است به قسمت سفارش آنلاین غذا اسنپ فود بروید و با چند کلیک ساده، الویه را درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران