طرز تهیه ترشی گوجه سبز به 5 روش مختلف و ساده
مواد اصلی ترشی گوجه سبز، سرکه، نمک و مقداری گوجه سبز تازه است. البته افزودن سبزیجات تازه و معطر مثل مرزه و ترخون، عطر و طعم ترشی شما را خیلی بهتر میکند. در طرز تهیه ترشی گوجه سبز ، گوجه سبزها را بهصورت لایه لایه با حبههای سیر، فلفل قرمز، غوره و سبزیجات معطر داخل بطری ترشی ریخته و آن را با سرکه و کمی نمک پر کنید. اگر خواهان طعم متفاوتتری هستید، کمی چاشنی رب انار اضافه کنید و اگر میخواهید ترشی شما زودتر برسد، قبل از هر کار، کمی گوجه سبزها را بپزید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی متفاوت و خوشطعم را با هم میبینیم:
ترشی گوجه سبز |
|
تعداد نفرات | به اندازه یک شیشه بزرگ |
زمان آماده سازی | کمتر از 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه ترشی گوجه سبز
طعم ترشی گوجه سبز به مزه گوجه سبزها و مقدار سرکه و نمک بستگی دارد. با این حال اگر مزههای ملس را ترجیح میدهید، میتوانید 1 قاشق کوچک شکر را در سرکه حل کرده و آن را داخل ظرف ترشی بریزید. حالا اگر میخواهید با جزئیات کامل بدانید که ترشی گوجه سبز چه جوری درست میشه ، با ما همراه باشید و مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:
مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز
مواد اولیه برای تهیه ترشی گوجه سبز به صورت جدول زیر است. فقط در نظر داشته باشید که مقدار سرکه باید به اندازهای باشد که کاملاً روی گوجه سبزها را بپوشاند.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوجه سبز | 1.5 کیلوگرم |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
سیر | 6 حبه |
فلفل سبز یا قرمز تند | 4 عدد |
پودر موسیر | 2 قاشق مرباخوری |
ادویه ترشی | 4 قاشق مرباخوری |
ترخون تازه | 5 شاخه |
غوره | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه ترشی گوجه سبز
برای تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه انگور مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا گوجه سبزها را بشویید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
- مرحله دوم: یک ظرف مناسب شیشهای و خشک را انتخاب کرده و مقداری از گوجه سبزها را داخل آن بریزید.
- مرحله سوم: حالا مقداری پودر موسیر و ادویه ترشی را روی گوجه سبزها بریزید. در ادامه، کمی غوره، 1 عدد فلفل قرمز، 1 شاخه ترخون و 2 حبه سیر را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: به همین ترتیب، تمام مواد و گوجه سبزها را به صورت لایه لایه داخل ظرف ترشی بریزید. لایه آخر باید شامل مخلفات ترشی مثل ادویهها، فلفل، سیر و… باشد.
- مرحله پنجم: حالا داخل ظرف ترشی را با سرکه سفید پر کرده و به مقدار دلخواه هم نمک اضافه کنید. دقت کنید که سرکه کاملاً روی گوجه سبزها را بپوشاند.
- مرحله ششم: در نهایت دهانه شیشه را با یک نایلون تمیز بپوشانید و درب آن را کاملاً محکم کنید. سپس، ظرف را در جایی خشک و خنک قرار دهید و 2 هفته صبر کنید تا ترشی گوجه سبز جذاب شما کاملاً برسد.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار
اگر دوست دارید ترشی گوجه سبز شما طعم ملسی داشته باشد، طبق دستور زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا گوجه سبزها را بشویید و خشک کنید. سپس، آنها را به صورت لایه لایه با ادویهجات و سایر مخلفات ترشی گوجه سبز داخل یک ظرف شیشهای بریزید.
نکته: مخلفات این مدل ترشی گوجه سبز هم دقیقاً مشابه دستور بالا است.
- مرحله دوم: 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار را با سرکه ترکیب کرده و آن را روی مواد ترشی بریزید.
- مرحله سوم: در نهایت، مقدار نمک ترشی را تنظیم کرده و درب آن را محکم ببندید. ترشی را به مدت 2 هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز پخته
اگر برای چشیدن طعم ترشی گوجه سبز عجله دارید، از این روش استفاده کنید.
- مرحله اول: گوجه سبزها را با مخلوط سرکه و مقداری آب به مدت چند دقیقه بپزید تا کمی نرمتر شوند.
- مرحله دوم: پس از کمی خنک شدن محتویات قابلمه (گوجه سبز، آب و سرکه)، آنها را داخل ظرف ترشی ریخته و ادویهها و سایر طعمدهندههای دلخواه را اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا درب ترشی را محکم ببندید و آن را در جایی تاریک و خنک قرار دهید.
ترشی گوجه سبز به این روش زودتر میرسد و آماده مصرف میشود.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز ساده
در این روش به ازای 1 کیلوگرم گوجه سبز تازه به 1 قاشق سوپ خوری نمک و مقدار لازم سرکه سفید یا قرمز نیاز دارید. ترشی را طبق مراحل زیر تهیه کنید:
- مرحله اول: گوجه سبزها را پس از شستن و خشک کردن، داخل ظرف ترشی ریخته و ظرف را با مخلوط سرکه و نمک پر کنید.
- مرحله دوم: حالا درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در جایی تاریک و خنک نگهداری کنید تا آماده خوردن شود.
به همین سادگی ترشی گوجه سبز شما بدون طعمدهندههای مختلف، آماده میشود.
ترشی شور گوجه سبز
تفاوت شور با ترشی این است که در شور از مقدار کمتری سرکه استفاده میشود. بنابراین اگر معده شما نسبت به تندی و تیزی سرکه حساس است، احتمالاً درست کردن ترشی شور گوجه سبز برایتان مناسبتر خواهد بود. برای تهیه ترشی گوجه سبز با آب نمک و سرکه، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: مقداری آب نمک درست کرده و میزان نمک را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
- مرحله دوم: گوجه سبزهای شسته شده و خشک را داخل ظرف ترشی بریزید و آب نمک را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: در نهایت، 2 تا 3 قاشق سرکه سفید را به ظرف اضافه کرده و روی شور را با سبزیهای ترشی مثل مرزه و ترخون و چند حبه سیر بپوشانید.
- مرحله چهارم: حالا درب ظرف را محکم کنید و آن را به مدت 2 هفته در مکانی خنک و سایه قرار دهید تا آماده مصرف شود.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی گوجه سبز+ نکات آن
در طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه قرمز یا سفید، نکات زیر را هم به خاطر بسپارید:
- استفاده از سبزی ترخون، عطر و بوی خوبی به این ترشی میدهد. البته در بعضی دستورالعملها از مخلوط سبزیجاتی مثل نعنا، ترخون، مرزه و جعفری هم استفاده میشود.
- برای مخلوط کردن سرکه و آب، از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
- برخی ترجیح میدهند گوجه سبزها را کاملاً ریز کرده و هستههای آن را خارج کنند. این موضوع سلیقهای است.
- در صورت استفاده از گوجه سبزهای درسته، بهتر است چند سوراخ در بدنه آنها ایجاد کنید تا بهتر طعمدار شوند.
اصول نگهداری از ترشی گوجه سبز چیست؟
به طور معمول 2 هفته زمان لازم است تا ترشی گوجه سبز کاملاً جا بیفتد. پس از این زمان، ظرف ترشی را به یخچال منتقل کنید. همیشه به یاد داشته باشید که گرما و نور آفتاب از عوامل خراب شدن ترشیها هستند. همچنین از قرار دادن ظرف ترشی در فریزر هم خودداری کنید.
چطور جلوی کپک زدن ترشی گوجه سبز را بگیریم؟
یکی از مهمترین نکتهها برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گوجه سبز، خشک بودن ظرف ترشی و همچنین گوجه سبزها است. همچنین اطمینان حاصل کنید که درب ظرف ترشی کاملاً بسته است و هیچ گونه هوایی به داخل آن نفوذ نمیکند. یکی از روشهای پلمپ کردن درب شیشه این است که ظرف را 30 دقیقه به صورت برعکس در دمای محیط قرار دهید یا اینکه از یک تکه پلاستیک تمیز بهعنوان حائلی میان دهانه و درب شیشه استفاده کنید.
بهترین جایگزینها در برای تهیه ترشی گوجه سبز چیست؟
ترشی گوجه سبز را به جای سرکه سفید با سرکه قرمز هم میتوان درست کرد. همچنین میتوانید سرکه را بهطور کامل حذف کرده و به جای آن از آبغوره استفاده کنید.
خواص گوجه سبز
گوجه سبز خواص بسیاری دارد که برخی از آنها در قالب ترشی گوجه سبز هم حفظ میشوند. برای مثال این میوه به درمان کبد چرب کمک میکند. همچنین مصرف آن برای جلوگیری از سرماخوردگی و رفع یبوست هم مناسب است. بهعلاوه، این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت دهان و دندان هم توصیه میشود. البته، گوجه سبز طبع سردی دارد و در قالب ترشی این سردی بیشتر میشود. بنابراین استفاده از سبزیجاتی مثل نعنا یا ترخون، فکر خوبی برای تعدیل طبع این میوه است.
ترشی گوجه سبز، داستان توپ های ترش و خوشمزه
نحوه تهیه ترشی گوجه سبز را برای شما گفتیم و شما را با نکات تهیه آن آشنا کردیم. پیشنهاد میکنیم این ترشی را به یکی از چند روش گفته شده تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر گوجه سبز در منزل ندارید هم نگران نباشید. سفارش آنلاین میوه اسنپ فود در خدمت شما است و میتوانید میوه موردنیاز خود را سفارش داده و در مدت زمان کوتاهی آن درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
روش های تهیه ترشی گوجه سبز چیست؟
شما میتوانید این ترشی بهاره را با آب نمک و سرکه، رب انار یا سرکه خالص درست کنید. در صورت پختن گوجه سبزها هم ترشی شما زودتر میرسد.
ادویه های ترشی گوجه سبز چیست؟
استفاده از فلفل سیاه و قرمز در طرز تهیه ترشی گوجه سبز متداول است. اما اگر بخواهید میتوانید از ادویه ترشی استفاده کنید. این ادویه شامل ترکیبی از سیاه دانه، گلپر، فلفل سیاه و قرمز، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، دارچین و پودر جوز هندی است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402