آشنایی با طرز تهیه حاجی بادام خوشمزه و پرطرفدار
طرز تهیه حاجی بادام
حاجی بادام به عنوان یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه و سنتی، متعلق به استان یزد است. این شیرینی طعم بسیار دلچسبی داشته و در اندازههای کوچک تهیه میشود. به همین دلیل محبوبیت خاصی در میان خانوادههای ایرانی داشته و برای مهمانیها و دورهمیها استفاده میشود. از این شیرینی در کنار چای یا دمنوشهای مختلف استفاده میشود.
در ادامه با طرز تهیه حاجی بادام اصیل یزدی آشنا شده تا در صورت تمایل برای مناسبتهای مختلف آن را تهیه و نوش جان کنید. مواد اولهی برای تهیه این شیرینی در شهرهای مختلف مانند یزد، شیراز، آستانه اشرفیه و … کمی متفاوت هستند. اما در نهایت شیرینی تهیه شده کیفیت و عطر و طعم بی نظیری دارد.
شیرینی حاجی بادام یزدی
این شیرینی تاریخچه بسیار جالبی دارد که پرداختن به آن خالی از لطف نیست. حاج خلیفه شیرینی پز مشهور یزدی است که در زمانهای دور انواع مختلفی از شیرینیها را در این شهر پخته است. حاج خلیفه برای سفر خانه خدا عازم عربستان میشود و از آنجایی که این سفر 6 ماه به طول میانجامیده، مقدار زیادی شیرینی ازجمله شیرینی بادامی تهیه کرده و با خود به سفر میبرد.
این شیرینی مخصوص حاج خلیفه است و زمانی که از سفر بازمیگردد، تعداد باقیمانده آنها به دست مردم میافتد. این شیرینیها بسیار مورد پسند قرار گرفته و از آن پس به حاجی بادام معروف میشوند. تهیه آن نیز بسیار راحت است و میتوانید برای استفاده در کنار چای درست کنید.
مواد اولیه برای طرز تهیه شیرینی حاجی بادام
برای طرز تهیه حاجی بادام، باید ابتدا مواد اولیه زیر را تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر بادام | 150 گرم |
پودر قند | 300 گرم |
آرد نخودچی | 75 گرم |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
هل | 1 قاشق مربا خوری |
جوز | 1 قاشق مربا خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مربا خوری |
زرده تخم مرغ | 5 عدد |
طرز تهیه حاجی بادام
برای تهیه این شیرینی مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.
زردههای تخم مرغ را به همراه پودر قند، هل و جوز هندی درون ظرف بریزید و به کمک همزن به خوبی مخلوط کنید. زردهها را به اندازهای هم بزنید که کاملا کرم رنگ و کشدار شوند.
در مرحله بعد آرد نخودچی و پودر بادام را با بکینگ پودر، مخلوط کرده و سپس کم کم هر بار به اندازه یک قاشق درون ظرف بریزید تا خمیر جمع شود. خمیر را کمی با نوک انگشتان ورز دهید تا خمیر یکدست و منسجمی ایجاد شود.
پس از تهیه خمیر، ابتدا فر را روشن کرده و در دمای 190 درجه قرار دهید. کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و کمی آن را چرب کنید. در صورت چرب نشدن ممکن است شیرینیها پس از خنک شدن به آن بچسبند.
برای قرار دادن خمیر درون فر میتوانید به مقدار مساوی از آن برداشته و با دست حالت دهید، سپس درون سینی فر بچینید. برای این کار میتوانید خمیر را درون قیف ریخته و به کمک ماسوره ساده، شیرینیها را به یک شکل کف سینی بچینید.
دمای فر را بر روی 160 درجه تنظیم کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه شیرینیها را درون فر بگذارید. زمان پخت این شیرینیها کم است و زمانی که به آنها دست زدید و مرطوب نبودند، شیرینیها آماده هستند. پس از خارج کردن از فر، 5 دقیقه زمان دهید تا از داغی افتاده و سپس از سینی فر خارج کنید. شیرینی خشومزه و لذیذ شما آماده است، نوش جان کنید.
طرز تهیه حاجی بادام آستانه اشرفیه نیز مشابه با روشهای گفته شده برای شهرهای دیگر مانند یزد و شیراز است. برخی از شهرها با توجه به ذائقه خود از میزان مواد کمتر یا بیشتر کرده تا طعم غالب آن را تغییر دهند. در هر صورت این شیرینی جذاب و خوشمزه ارزش درست کردن و امتحان کردن را دارد.
میزان کالری در هر 100 گرم | 170 کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
در طرز تهیه شیرینی حاجی بادامی بدون فر، مواد اولیه دقیقا به صورت گفته شده تهیه و آماده میشوند. به جای فر میتوانید از فرهای دست ساز استفاده کنید. کافی است قابلمه را بر روی شعله پخش کن قرار داده و دمکنی بر روی آن قرار دهید. اجازه دهید قابلمه به خوبی گرم شده و شیرینیها با سینی مخصوص درون قابلمه قرار دهید. به این صورت حتی بدون فر میتوانید این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید.
مهمترین نکات در طرز تهیه حاجی بادام
برای پخت این شیرینی میتوانید نکات زیر را در نظر گرفته تا شیرینی خوشمزهتری تهیه کنید.
- میتوانید مقداری زعفران نیز به مواد اضافه کنید. برای اضافه کردن آن حتما در مرحله اول و قبل از اضافه کردن آرد این کار را انجام دهید.
- حتما مواد اولیه را به دقت و به میزان گفته شده استفاده کنید تا شیرینی طعم و کیفیت بالایی داشته باشد. از ترازو برای وزن کردن آنها استفاده کنید.
- پودر قند و پودر بادام را حتما قبل از استفاده الک کنید. به این صورت شیرینی نرمتر و لطیفتری خواهید داشت.
- از بادام درختی تازه و باکیفیت استفاده کرده و خودتان پودر بادام تهیه کنید. به این صورت شیرینی مرغوبتری خواهید داشت.
- از زنجبیل نیز میتوانید برای بهتر شدن طعم شیرینی استفاده کنید.
حاجی بادام شیرینی کوچکی به اندازه فندق یا کمی بزرگتر از آن است. خواص حاجی بادام بسیار زیاد است و یکی از بهترین جایگزینها برای قند در کنار چای محسوب میشود. پس از پخت نیز داخل ان حالت توخالی گرفته و بسیار خوش عطر و لذیذ میشود. از این شیرینی به عنوان یکی از شیرینیهای پربرکت یاد میشود. به همین دلیل در کنار چای در عصرانه یا دورهمیهای دوستانه استفاده میشود. طرز تهیه حاجی بادام شیراز نیز تقرییبا مشابه شیرینی یزدی است. در این نوع شیرینی از مغز بادام در کنار پودر قند، پودر هل، روغن مایع و تخم مرغ استفاده میشود.
شیرینی چولو
این شیرینی یکی از خوشمزههای پرطرفدار و متعلق به شهر لار در استان فارس است. طرز تهیه چولو بسیار ساده است و در مدت زمان کمی تهیه میشود. میتوانید دستور تهیه آن را در بلاگ اسنپ فود مطالعه کرده و برای مناسبتهای مختلف از آن استفاده کنید.
اگر به تهیه کیک، شیرینی و دسرهای مختلف و متفاوت مخصوصا شیرینیهای سنتی شهرهای ایران علاقه دارید، حتما این شیرینی را نیز تهیه کرده و از آن لذت ببرید. این شیرینی به سادگی و با مواد اولیه در دسترس مانند آرد، روغن، شکر، آب و پودر زنجبیل تهیه میشود. در مقالههای بعد حتما با دستور تهیه این شیرینی آشنا میشویم تا در صورت تمایل آن را تهیه کرده و نوش جان کنید.
سخن آخر
امروزه تنوع بالایی از شیرینیها در سراسر دنیا پخته میشود که هر کدام متناسب با ذائقهای خاص هستند. در این میان شیرینیهای سنتی ایران با عطر و طعم بینظیر جایگاه خاصی در میان این شیرینیها دارند. تهیه آن نیز معمولاساده بوده و با مواد در دسترس صورت میگیرد.
در این مقاله با طرز تهیه حاجی بادام آشنا شدیم. این شیرینی در مدت زمان کم و با مواد اولیه در دسترس تهیه میشود. اگر به پخت شیرینی علاقه دارید، حتما این دستور فوق العاده را امتحان کنید. در این غیر این صورت میتوانید با سفارش شیرینی از اسنپ فود در کمترین زمان، تازهترین خوشمزهترین شیرینیها را خریداری و در منزل تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402