حلوا با شیره انگور، حلوایی مقوی و لذیذ است که در زمانی بسیار کوتاه آماده میشود و به خاطر وجود شیره انگور، طعمی ترش و شیرین و البته دلچسب دارد. پیشنهاد میکنیم طرز تهیه حلوا با شیره انگور را در این بخش از اسنپ فود بخوانید تا بتوانید این حلوای سنتی و مقوی را در منزل تهیه کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی را ببینید:
حلوا با شیره انگور | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | بین 30 تا 40 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
حلوا با شیره انگور
هر ۱۰۰ گرم شیره انگور، ۳۲۹ کالری دارد و اگر این مقدار را با کالری آرد و روغن و کره جمع کنید، خواهید دید که میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم این حلوا بسیار بالا است. بنابراین، حلوای شیره انگور، با وجود عدم استفاده از شکر، برای افراد دیابتی و کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، محدودیت مصرف دارد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این حلوای خوشمزه و پرانرژی را ببینید:
مواد لازم برای طرز تهیه حلوا با شیره انگور
با این مقدار مواد می توانید برای 4 نفر، یک حلوای سنتی و بسیار خوشمزه تهیه کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | 2 لیوان |
شیره انگور | 1 لیوان |
روغن | نصف لیوان |
کره | 100 گرم |
مراحل طرز تهیه حلوا با شیره انگور
برای تهیه یک حلوای شیره انگور خوشمزه و مقوی، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا آرد را دو بار الک کنید و در تابهای مناسب ریخته و شروع به تفت دادن کنید. زمانی که عطر آرد بلند شد، حرارت را کم کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
- مرحله دوم: پس از اینکه رنگ آرد کمی تغییر کرد و مایل به قهوهای شد، ابتدا کره و پس از آن، روغن را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
- مرحله سوم: در آخرین مرحله از طرز تهیه این حلوا، باید شیره انگور را به تدریج به آرد اضافه کنید و همزمان با پشت یک کفگیر چوبی، آرد را هم بزنید تا شیره کاملا به خورد آرد برود.
- مرحله چهارم: حلوا را در ظرفی لبه کوتاه ریخته و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. پس از این مدت، میتوانید آن را مانند طرز تهیه حلوا مسقطی به شکلهای دلخواه برش بزنید و یا به همان صورت یکدست، با پودر نارگیل و پسته و… تزئین کرده و نوش جان کنید.
طرز تهیه حلوا با شیره انگور و گردو
در این دستور باید به ازای 2.5 لیوان شیره انگور، از 3/2 لیوان گلاب و 3/1 لیوان آب استفاده کنید. این مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشند. سپس، مقداری گردوی آسیاب شده در آن بریزید و اجازه دهید شربت به روغن ببیفتد. بعد از حدود 5 دقیقه، روغن را اضافه کنید و سپس، آرد را با الک داخل محتویات قابلمه بریزید و مدام هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
حلوا خوشمزه شما با شیره انگور و گردو آماده است و میتوانید آن را با دستهای چرب شده، به شکل گلولههایی به اندازه نارنگی درآورده و در سینی سرو بچینید.
نکته: برای قرار دادن این حلوا داخل یخچال، حتما از ظروف دربدار استفاده کنید.
چند نکته کاربردی در طرز تهیه حلوا با شیره انگور
با دانستن این نکات، میتوانید به تنوع و کیفیت بالاتری در طرز تهیه این حلوای خوشمزه برسید:
- حلوای شیره انگور کش میآید و باید گفت که نسبت به بقیه حلواها، بافت شلتری دارد.
- این حلوا را به شکل داغ هم میتوان سرو کرد اما توجه کنید که بعد از ریختن شیره انگور، زیاد روی حرارت نماند، زیرا بافت آن سفت شده و حالت سوهان عسلی پیدا خواهد کرد.
- در بعضی دستورها، شیره انگور را با مقداری آب رقیق کرده و آن را به تدریج به آرد اضافه میکنند. در چنین حالتی باید حلوا را روی حرارت هم بزنید تا آب آن بخار شده و حلوا جا بیفتد و حالت چسبندگی آن از بین برود.
- طرز تهیه حلوا با شیره انگور و شیر هم مانند دستور بالاست و کافیست به شیره انگور کمی شیر اضافه کنید. البته توجه داشته باشید که در این صورت، مخلوط شیر و شیره انگور نباید بجوشد و در حدی که گرم شود، کافیست.
حلوایی مقوی تر از حلوا با شیره انگور وجود ندارد…
شیره انگور سرشار از آنتی اکسیدان و انواع ویتامینها و املاح مفید و ضروری برای بدن است، اما اگر میخواهید حلوای مقویتری داشته باشید، میتوانید آرد سنگک را جایگزین آرد سفید کنید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و از طعم این حلوای سنتی، لذت ببرید. شاد و پیروز باشید.
نظرات کاربران