طرز تهیه شکر پاره؛ شیرینی محبوب ترکیهای
شیرینی شکر پاره یکی از محبوبترین شیرینیهای ترکیهای است که در ایران هم طرفداران خود را دارد. این شیرینی جای خود را در مجالس و مهمانیهای ایران به خصوص برای عید نوروز باز کرده است. البته اصالت این شیرینی نرم و خوشمزه به شهر زیبا و تاریخی تبریز هم میرسد.
حالا که عید نوروز نزدیک است قصد داریم تا طرز تهیه شکر پاره شیرینی محبوب ترکیهای را آموزش دهیم. اگر شما هم برای مهمانان خود با شیرینیهای خانگی پذیرایی میکنید، پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
همه چیز درباره شیرینی شکر پاره
طرز تهیه شکر پاره به روش ترکیهای، به چند عامل مهم بستگی دارد. اول این که مواد اولیه آن تازه باشد و دوم شهد آن را طبق دستور تهیه کنید. این شیرینی در شهد فراوان غوطهور میشود و برای طعم بینظیر آن باید برای یک بار هم که شده بدون عذاب وجدان به رژیم غذایی خود فکر نکنید.
360 کیلو کالری | کالری در هر 100 گرم |
30 دقیقه | زمان آماده سازی |
30 دقیقه | زمان پخت |
هشت نفر | تعداد نفرات |
مواد اولیه و طرز تهیه شهد شکر پاره
قبل از دست به کار شدن برای تهیه شیرینی شکر پاره بهتر است شهد را آماده کنید و کنار بگذارید تا سرد شود.
میزان لازم | مواد لازم |
1 پیمانه | شکر |
2 پیمانه | آب |
4/1 لیوان | گلاب |
1 قاشق غذاخوری | آبلیمو |
- آب و شکر را در یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب کاملا حل شود.
- ده الی پانزده دقیقه زمان میبرد که مایع شهد روی حرارت غلیظ شود زیر ظرف شهد را خاموش کنید.
- در آخر گلاب و آبلیمو را هم اضافه کنید و ظرف را کنار بگذارید تا سرد شود. به سراغ تهیه شیرینی بروید.
مواد اولیه در طرز تهیه شکر پاره ترکیهای با آرد سمولینا
آردی که در طرز تهیه شکر پاره مورد استفاده قرار میگیرد در کیفیت نهایی بافت شیرینی بسیار تاثیرگذار است. یکی از آردهایی که در تهیه این شیرینی خوشمزه بیشترین استفاده را دارد، آرد سمولینا است که شاید خیلی به گوشتان خورده باشد. البته نگران نباشید این شیرینی با آرد معمولی گندم هم قابل تهیه است.
از آرد سمولینا بیشتر در تهیه ماکارونی و انواع نان استفاده میشود. اما آرد سمولینا چه تفاوتی با دیگر آردها دارد؟ سمولینا از نوع خاصی از گندم تهیه میشود که رنگ تیرهتری دارد و سرشار از گلوتن و پرتوئین است. آرد سمولینا را از فروشگاههای بزرگ میتوانید تهیه کنید.
میزان لازم | مواد اولیه |
1 پیمانه | آرد سمولینا |
3 عدد | تخم مرغ |
2/1 پیمانه | شکر |
1 قاشق چای خوری | بکینگ پودر |
2/1 قاشق چای خوری | وانیل |
به میزان لازم | آرد قنادی |
100 گرم | کره |
2/1 پیمانه | روغن مایع |
به میزان لازم | پودر پسته برای تزیین |
4/1 قاشق چای خوری | پودر هل |
طرز تهیه شکر پاره مرحله به مرحله
- آرد و بکینگ پودر و پودر هل را در یک ظرف چند بار الک کنید و کنار بگذارید.
- یک ظرف مناسب و گود انتخاب کنید. تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن هم بزنید تا رنگ کرمی به خود بگیرد و کشدار شود.
- حالا کره را که از قبل بیرون از یخچال گذاشتهاید همراه روغن به ظرف تخم مرغ اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. در این مرحله همزن برقی با دور تند بسیار راهگشا است.
- در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را آرام و به تدریج اضافه کنید. خمیر به دست آمده باید بافتی نرم داشته باشد که به دیواره ظرف نچسبد.
- در آخر خمیر را با دست ورز دهید اما مراقب باشید که مدت آن زیاد نشود و خمیر به روغن نیفتد.
- در طرز تهیه شکر پاره نیاز است که خمیر به مدت پانزده دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در این مرحله فر را هم با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
- از خمیر گلولههای کوچک به اندازه گردو بردارید و با دست هر شکلی که میخواهید بدهید. در طرز تهیه شکر پاره شکل آن را بیشتر گرد و یا بیضی در میآورند.
- شیرینیها را روی سینی فر با کمی فاصله بچینید و سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید.
- پخت شیرینی شکر پاره بیست و پنج تا سی دقیقه زمان میبرد.
- بعد از پخت وقتی هنوز شکر پاره گرمای خود را از دست نداده از شهد روی آن بریزید. در ریختن شربت خست به خرج ندهید. طرز تهیه شکر پاره به همین راحتی به اتمام رسید.
- شیرینی شکر پاره را در یک ظرف سرو بچینید و با پودر پسته آن را تزیین کنید.
نکته: در بعضی از دستور پختها شیرینیها را برای چند دقیقه در شهد غوطهور میکنند تا کاملا شربت را به خود بکشد. این دستور کاملا سلیقهای است.
نکته: از بادام زمینی بو داده شده هم میتوانید برای تزیین شیرینی شکر پاره ترکیه استفاده کنید. قبل از این که شیرینیها را وارد فر کنید، روی هر شیرینی یک بادام را کمی فشار دهید تا کمی وارد سطح شیرینی شود.
نکته: بادام کاراملی هم جلوه زیبایی به شکر پاره میدهد. برای کاراملی کردن بادام زمینی کافی است آن را چند دقیقه در شهد قرار دهید و سپس خارج کنید. بادامها را روی سینی فر بچینید و برای ده دقیقه حرارت دهید.
نکته: اگر میخواهید شیرینی شکر پاره ساده نباشد و به رنگ عکسهایی که دیدهاید، شود باید برای رومال آن قبل از مرحله پخت اقدام کنید. یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط کنید و با یک برس روی شیرینیها بکشید.
طرز تهیه شکر پاره بدون آرد سمولینا
مواد اولیه در طرز تهیه شکر پاره ساده به طور معمول در همه خانهها یافت میشود، فقط ممکن است آرد سمولینا در دسترس نباشد که بسیار طبیعی است. آرد گندم معمولی هم در تهیه شکر پاره تبریز استفاده میشود. فقط کافی است به جای یک پیمانه آرد سمولینا از یک پیمانه آرد گندم معمولی استفاده کنید. اگر شما هم مشتاق یادگیری انواع نان سنتی هستید پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه شلکینه را از دست ندهید.
طرز تهیه شکر پاره بدون فر با همان کیفیت و اصالت
برای تهیه شکر پاره بدون فر کافی است یک قابلمه بزرگ را روی شعله اجاق گاز بگذارید. یک پایه فلزی را داخل قابلمه قرار دهید و اجازه دهید که قابلمه گرم شود. سینی که شیرینی شکر پاره روی آن چیدهای را روی پایه قرار دهید و پارچه دم کنی را روی در قابلمه بکشید. گرمای قابلمه که زیاد شد شعله را ملایم کنید و بیست دقیقه زمان دهید که شیرینی پخته شود.
حین پخت به هیچ عنوان در قابمه را باز نکنید. اگر احساس کردید که به طور کامل نپخته ده دقیقه دیگر زمان دهید که به نتیجه دلخواه برسید.
طرز تهیه شکر پاره بدون فر هیچ سختی ندارد، بعد از پخت هم شیرینیها را در شهد قرار دهید تا با یک ملاقه روی شکر پاره از شهر تهیه شده بریزید و اجازه دهید شهر به خورد شیرینیها برود.
شکر پاره و انواع شیرینیهای بینالمللی
اگر تست کردن انواع شیرینی و کیک یکی از سرگرمیهای شما هم است پس بیتردید با قسمت سفارش آنلاین شیرینی مجلسی هم آشنایی دارید. در این قسمت به راحتی میتوانید شیرینیهای سنتی و بینالمللی را از قنادیهای معتبر و مورد علاقه خود سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402