طرز تهیه شیرینی روح افزا برای عید نوروز یا دیگر ایام سال
شیرینی روح افزا یک شیرینی سنتی و بسیار محبوب از شهر ساوه بوده که به شیرینی روح افزا ساوه معروف است. در طرز تهیه شیرینی روح افزا ابتدا بادامها را با آب بجوشانید تا پوست آنها به راحتی جدا شود. سپس بادامها را روی یک پارچه نخی پهن کنید و ۲ تا ۳ روز کنار بگذارید. پس از این مدت، بادامها را پودر کنید تا آماده شوند. گلاب و آب را داخل یک قابلمه حرارت دهید و سپس، شکر را اضافه کنید. بعد از اینکه شکر حل شده و شربت به قوام رسید، آن را از روی شعله بردارد. پس از خنک شدن شربت، آن را با پوره بادام و زعفران دم کرده مخلوط کنید و هم بزنید تا خمیری شکل شود. در نهایت خمیر را پهن کرده، با خلال بادام تزیین کنید، برش بزنید و برای ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود با مواد اولیه و طرز تهیه این شیرینی لذیذ و شیرین همراه ما باشید.
شیرینی روح افزا | |
زمان آمادهسازی | ۲۰ دقیقه |
زمان پخت | ۶۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۴۳۵ کیلوکالری |
طرز تهیه شیرینی روح افزا
همانطور که گفتیم شیرینی روح افزا متعلق به شهر ساوه است، اما در دیگر شهرهای ایران نیز آماده میشود. برای مثال طرز تهیه شیرینی روح افزا بهبهان درست شبیه به طرز تهیه این شیرینی در شهر ساوه است و با آن تفاوت چندانی ندارد. پس در پاسخ به این سوال که روح افزا سوغات کدام شهر است؛ میتوان دو شهر ساوه و بهبهان را معرفی کرد.
در ترکیب مواد اولیه نیز، این شیرینی تفاوتی با سایر شهرها ندارد و معمولا همه شهرها از مواد اولیه یکسان استفاده میکنند. مواد اولیه این شیرینی کم هستند و شامل شکر، آب، مغز پسته و بادام میشود. البته امکان تهیه این شیرینی با نارگیل و دارچین نیز وجود دارد که ما در ادامه آنها را نیز برای شما شرح خواهیم داد.
مواد اولیه برای تهیه شیرینی روح افزا
مواد اولیه موردنیاز برای درست کردن شیرینی روح افزا، در جدول زیر معرفی شده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گلاب | ۲ استکان |
آب | ۲ استکان |
شکر | ۲ کیلوگرم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
مغز بادام | ۱ کیلوگرم |
خلال پسته | به میزان لازم |
دستور تهیه شیرینی روح افزا
مراحل طرز تهیه شیرینی روح افزا را به عنوان شیرینی نوروزی ساوه در ادامه دنبال کنید. این همان طرز تهیه شیرینی مخصوص ساوه است که در انتها شما را مجذوب خود خواهد کرد.
- مرحله اول: در طرز تهیه روح افزا بهبهان ابتدا باید بادامها را از یک الی دو روز قبل آماده کرده باشید. برای این کار یک قابلمه کوچک، متناسب با حجم بادامها را انتخاب کنید.
- مرحله دوم: بادامها را به همراه کمی آب درون قابلمه بریزید، به طوری که به اندازه یک بند انگشت آب روی سطح بادامها را بگیرد. سپس قابلمه را بر روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
- مرحله سوم: بعد از به جوش آمدن آب و چند قل خوردن، حالا پوست بادامها به راحتی جدا میشوند. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا بادامها کمی خنک شوند.
- مرحله چهارم: سپس محتویات قابلمه را آبکش کرده و پوست بادامها را جدا کنید. بادامهای پوست گرفته شده را درون یک سینی بریزید که کف آن را با پارچه نخی تمیز پوشاندهاید. حالا بادامها را در همین حالت 2 روز الی 3 روز استراحت دهید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله پنجم: در ادامه باید به کمک دستگاه آسیاب، بادامهای پوست گرفته و خشک شده را پودر کنید. برای این کار بادامها را در آسیاب ریخته و دستگاه را چند دقیقه روشن کنید. دقت داشته باشید که آسیاب کردن بادامها نباید به قدری باشد که روغن بادم خارج شود.
- مرحله ششم: در مرحله بعد نوبت درست کردن شهد و شربت این شیرینی است. یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و گلاب را به همراه آب درون قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و بعد از داغ شدن ترکیب آب و گلاب، شکر را اضافه کنید.
- مرحله هفتم: حالا منتظر بمانید تا شکر با آب و گلاب ترکیب شده و به خوبی حل شود. بعد از حل شدن شکر، اجازه دهید تا شربت شما به قوام برسد. این کار آهسته آهسته انجام میشود؛ پس حرارت را کم کنید تا شربت شما کم کم به غلظت موردنظر برسد.
- مرحله هشتم: به محض اینکه شربت غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا شهد به خوبی خنک شود.
- مرحله نهم: حالا به سراغ بادامهای آسیاب شده بروید و آنها را به شربت خنک شده اضافه کنید. در ادامه زعفران دم کرده را نیز به این ترکیب افزوده و به خوبی هم بزنید. مواد شیرینی باید کاملاً با هم ترکیب شده و منسجم شوند تا در نهایت به شکل خمیر درآیند.
- مرحله دهم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی روح افزا، یک سینی مناسب با حجم خمیر شیرینی را انتخاب کنید. حالا کف سینی را کمی چرب کرده و یک کاغذ روغنی بیندازید. البته اگر کاغذ روغنی نداشتید، چرب کردن کف سینی کار شما را راه میاندازد.
- مرحله یازدهم: در ادامه خمیر شیرینی را کف سینی یا کاغذ روغنی پهن کنید و سطح شیرینی را با خلال پسته بپوشانید. به آرامی و با دست خلال پستهها را کمی فشار دهید تا در سطح خمیر فرو بروند.
- مرحله دوازدهم: اگر کاتر با شکلهای مختلف داشتید میتوانید از آنها برای برش و قالب زدن شیرینی به شکلهای دلخواه استفاده کنید، در غیر این صورت با یک چاقوی خیلی تیز هم این کار را انجام دهید. شیرینی روح افزا را به طور معمول به شکل لوزی برش میدهند، اما در نهایت شکل این شیرینی در زمان برش دادن کاملا سلیقهای و اختیاری است.
- مرحله سیزدهم: در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساوه ای، بعد از برش دادن شیرینیهای خوشرنگ و لعاب روح افزا، آنها را در ظرف سرو نهایی بچینید. البته دقت کنید که بعد از برش دادن و قرار دادن شیرینیها در ظرف، باید آنها را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا به خوبی سفت شوند.
طرز تهیه شیرینی روح افزا به پایان رسید؛ پیشنهاد میکنیم که اگر به تهیه شیرینیهای سنتی علاقه دارید، طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی را نیز مطالعه کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه شیرینی روح افزا
در طرز تهیه انواع کیک و شیرینی نکات مهمی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنید، بدون شک کیک و شیرینی شما قوام بهتری داشته و لذیذتر خواهد شد. در این قسمت ما نکات مهم در طرز تهیه شیرینی روح افزا را معرفی میکنیم:
- بعد از آماده شدن، پوست گرفتن و خشک کردن کامل بادامها، میتوانید به جای دستگاه آسیاب، از چرخ گوشت نیز برای خرد کردن و پودر کردن بادامها استفاده کنید.
- اگر تمایل داشتید تا طرز تهیه روح افزا دارچینی را امتحان کنید، کافی است تا در ترکیب این شیرینی به اندازه نصف قاشق چایخوری ادویه دارچین اضافه کنید. البته میزان دارچین مورد استفاده کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد.
- برای طرز تهیه روح افزا نارگیلی هم میتوانید در ترکیب مواد اولیه به اندازه یک استکان، پودر نارگیل اضافه کنید. میزان پودر نارگیل استفاده شده نیز میتواند بر اساس ذائقه شما کمتر یا بیشتر باشد.
- میزان زعفرانی که در این شیرینی ساوه ای مورد استفاده قرار میگیرد کاملا اختیاری است. هرچه اندازه زعفران بیشتر باشد، عطر و طعم شیرینی شما نیز بیشتر خواهد بود.
- در صورت تمایل میتوانید میزان آب را کمتر کرده و به همان اندازه، گلاب را افزایش دهید.
- دقت کنید که بادامهای شما باید کاملاً خشک شده باشند؛ برای داشتن بادامهایی کاملا ترد و خشک هم باید به آنها زمان کافی بدهید.
- در طرز تهیه شیرینی روح افزا میتوانید خمیر شیرینی را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را با زعفران ترکیب کرده و قسمت دیگر را ساده و به رنگ سفید آماده کنید. در این صورت، شما در انتهای کار یک شیرینی روح افزا دو رنگ خواهید داشت.
روش نگهداری شیرینی روح افزا
پس از آشنایی با طرز تهیه روح افزا ساوه ای، اکنون این سوال پیش میآید که شیرینی روح افزا را چگونه نگهداری کنیم؟ با توجه با اضافه کردن شهد روی شیرینی روح افزا، این شیرینی را باید در یخچال قرار داد. همچنین ظرف نگهداری شیرینی باید دربدار باشد تا بافت آن تغییر نکند.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی روح افزا
روح افزا شیرینی است که به دلیل وجود شهد و شیرینی، در معرض هوای آزاد خشک شده و حالت خود را از دست میدهد؛ پس برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی روح افزا، دقت داشته باشید که درب ظرف باز نماند. همچنین شیرینی را در محیط خارج از یخچال نگهداری نکنید.
شیرینی روح افزا برای دورهمیهای شیرین
در این مطلب طرز تهیه شیرینی روح افزا ساوه ای را با هم مرور کردیم. شما میتوانید این شیرینی را در منزل تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر میخواهید چند نوع شیرینی تهیه کنید و وقت شما محدود است، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، شیرینی سنتی ساوه یعنی روح افزا را خودتان تهیه کنید و مابقی شیرینیها را از سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود سفارش دهید.
سوالات متداول
روح افزا شیرینی سنتی کدام شهر است؟
در پاسخ به این سوال که روح افزا شیرینی کجاست؛ باید به نام دو شهر ساوه و بهبهان اشاره کرد.
برای درست کردن شیرینی روح افزا به چه مواد اولیهای نیاز داریم؟
در طرز تهیه شیرینی روح افزا تنها از گلاب، شکر، آب، زعفران دم کرده، مغز بادام و خلال پسته استفاده میشود.
چگونه شیرینی روح افزا دو رنگ تهیه کنیم؟
برای این کار، خمیر شیرینی را به دو تقسیم کنید؛ سپس یک قسمت را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و یک قسمت دیگر را به صورت ساده آماده کنید. در نهایت پس از پهن کردن خمیرها و قرار دادن آنها روی یکدیگر، شیرینی روح افزا دو رنگ آماده میشود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402