با طرز تهیه شیرینی نازک به شهرهای مختلف ایران سفر کنید
شیرینی نازک در شهرهای مختلف ایران در اعیاد و مراسمهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه شیرینی نازک که یکی از موارد طرز تهیه انواع کیک و شیرینی محسوب میشود، در منزل امکانپذیر بوده و مواد اولیه آن در دسترس است. البته این شیرینی دستور پختهای متفاوتی داشته و به شیوههای گوناگون تهیه میشود. در این مطلب ما به معرفی طرز تهیه شیرینی نازک قزوینی، ارمنی و نارنجی میپردازیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
شیرینی نازک | |
تعداد نفرات | ۱۰ نفر |
زمان آمادهسازی | ۲۰ دقیقه |
زمان پخت | ۲۵ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شیرینی نازک پسته قزوین
اگر به دنبال تهیه یک شیرینی جدید در منزل هستید، طرز تهیه شیرینی نازک و یا طرز تهیه شیرینی مینیاتوری انتخاب بسیار مناسبی است. در روش تهیه این شیرینی، اگر کمی حوصله به خرج دهید، در نهایت یک شیرینی بسیار خوشطعم و خوشمزه خواهید داشت. در ادامه این بخش به مواد لازم و روش تهیه این شیرینی اشاره شده است.
مواد لازم برای شیرینی نازک قزوینی
برای شیرینی نازک قزوینی به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی | ۵۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
کره | ۲۵۰ گرم |
خامه صبحانه | ۲ قاشق غذاخوری |
ماست | ۱۵۰ گرم |
نمک | یک پنجم قاشق چایخوری |
پسته خرد شده | به میزان لازم |
برای تهیه مواد میانی شیرینی نازک نیز این مواد اولیه را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۴۰۰ گرم |
کره | ۲۰۰ گرم |
جوز هندی | ۱ عدد |
هل سائیده شده | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت شیرینی نازک قزوینی
در طرز تهیه شیرینی نازک کره ای مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا کره را در دمای اتاق قرار دهید تا ذوب شود؛ سپس آن را با قاشق هم بزنید.
- مرحله دوم: آرد را به همراه بیکینگ پودر و نمک سه بار الک کنید و توجه داشته باشید که آرد را باید در چند مرحله به کره اضافه نمود. ابتدا سه قاشق از آرد را به کره اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید.
- مرحله سوم: تخم مرغها را به صورت دانه دانه داخل مخلوط کره و آرد شکسته و در هر مرحله سه قاشق دیگر از آرد را اضافه کنید و اجازه دهید همزن به کار خود ادامه دهد.
- مرحله چهارم: وانیل را به همراه سه قاشق آرد به مواد شیرینی بیفزایید و به خوبی هم بزنید.
- مرحله پنجم: خامه را نیز با دیگر مواد ترکیب کرده و پس از آن ماست را اضافه کنید. باقیمانده آرد را نیز داخل مواد بریزید و همزن را خاموش کنید. در این مرحله خمیر نرمی به دست آمده است که به دست تمیز نمیچسبد. در ادامه روی خمیر را بپوشانید و کنار بگذارید.
- مرحله ششم: برای آمادهسازی مواد درونی شیرینی، آرد، شکر، کره، جوز هندی و هل سائیده را با دست مخلوط کنید تا بافتی مشابه خرده نان ایجاد شود.
- مرحله هفتم: خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، روی سطح کار آرد بپاشید و هر قسمت را به صورت جداگانه، به قطر ۲ میلیمتر و به شکل چهارگوش باز کنید.
- مرحله هشتم: مایه درونی را روی خمیر پخش کرده و کمی با دست فشار دهید تا مایه به خمیر بچسبد. خمیر را به همراه مایه داخلی به صورت رولت بپیچید، رولت را با وردنه کمی پهن کرده و از گوشهها بکشید.
- مرحله نهم: کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن را چرب کنید. رولت کشیده شده را به اندازههای دلخواه برش زده و در سینی بچینید. در نهایت میتوانید روی شیرینیها را با پسته خرد شده تزیین کنید.
- مرحله دهم: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و مدتی منتظر بمانید تا کاملا گرم شود. در نهایت شیرینیها را به مدت ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
طرز تهیه شیرینی نازک ارمنی
شیرینی نازک ارمنی یکی از انواع مختلف این شیرینی خوشمزه و محلی است که در ادامه دستور پخت آن را آموزش دادهایم. لازم به ذکر است که طرز تهیه شیرینی نازک تبریزی مشابه همین دستور پخت ارمنی است.
مواد لازم برای شیرینی نازک ارمنی
مواد اولیه زیر را برای درست کردن شیرینی نازک ارمنی آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۲۳۰ گرم |
کره | ۸۰ گرم |
شکر | ۲۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
ماست | یک سوم پیمانه |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
برای مواد میانی این شیرینی ارمنی هم به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۶۰ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
شکر | ۸۰ گرم |
دستور پخت شیرینی نازک ارمنی
در طرز تهیه نازک ارمنی مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا آرد را سه بار الک کرده و کره را به صورت مکعبی خرد کنید. کره و آرد را ترکیب کرده و با انگشت هم بزنید تا به حالتی شبیه به خرد نان برسید.
- مرحله دوم: شکر را به مخلوط کره و آرد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. در ظرفی دیگر یکی از تخم مرغها را شکسته و با وانیل کاملا ترکیب کنید؛ سپس آن را به کاسه آرد بیفزایید.
- مرحله سوم: در یک ظرف تمیز، ماست را با جوش شیرین مخلوط کرده و به دیگر محتویات شیرینی اضافه کنید. سپس تمام مواد را با لیسک هم بزنید تا بافتی نرم حاصل شود.
- مرحله چهارم: خمیر آماده شده را داخل کیسه فریزر ریخته و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
- مرحله پنجم: در این فاصله مواد میانی را آماده کنید. برای این کار شکر را به همراه آرد الک شده و کره خرد شده ترکیب کنید تا بافتی شبیه دانههای شن به وجود آید. سپس مواد را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
- مرحله ششم: زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و هرکدام را به صورت جداگانه با چنگال هم بزنید.
- مرحله هفتم: سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن به شکل چهارگوش باز کنید. قلمو را به سفیده هم زده تخم مرغ آغشته کرده و روی خمیر بکشید. مواد میانی را روی خمیر بریزید و از یک طرف رول کنید.
- مرحله هشتم: رول را با وردنه مقداری صاف کنید و سپس آن را در اندازههای دلخواه برش بزنید. زرده تخم مرغ را با زعفران ترکیب کرده و شیرینیها را رومال کنید.
- مرحله نهم: فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و منتظر بمانید تا گرم شود. کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینیها را روی کاغذ روغنی بچینید.
- مرحله دهم: شیرینیها را به مدت ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شوند. در ضمن میتوانید برای حفظ رطوبت بیشتر، یک کاسه آب نیز داخل فر قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی نازک نارنجی
شیرینی نازک نارنجی طعم فوقالعادهای داشته و میتوانید از آن در مهمانیهای خود استفاده کنید. مواد لازم و مراحل طرز تهیه ی شیرینی نازک نارنجی در ادامه معرفی شده است.
مواد لازم برای شیرینی نازک نارنجی
نازک نارنجی شیرینی خوشمزهای است که برای درست کردن آن به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۲۰۰ گرم |
روغن قنادی یا روغن جامد | ۸۰ گرم |
سفیده تخم مرغ | ۴ عدد |
کره | ۶۰ گرم |
شیر | ۸۰ گرم |
پودر قند | ۲۴۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
دستور پخت شیرینی نازک نارنجی
اگر قصد دارید تا شیرینی نازک نارنجی درست کنید، مراحل زیر را به دقت انجام دهید:
- مرحله اول: پودر قند را به همراه کره و روغن با استفاده از همزن برقی، به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله دوم: سفیده تخم مرغ را به پودر قند و کره اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا بافت یکسانی ایجاد شود.
- مرحله سوم: شیر را به مواد بیفزایید و آنها را هم بزنید؛ البته شیر را به آرامی اضافه کنید تا به اطراف نپاشد.
- مرحله چهارم: مابقی مواد شامل زعفران دم کرده، نمک، وانیل و آرد را به مواد شیرینی بیفزایید و تا آنجا به هم زدن مواد ادامه دهید که بافت منسجم و یکدستی به وجود آید.
- مرحله پنجم: کف سینی فر را ابتدا چرب کنید و سپس آرد بپاشید. خمیر را داخل قیف ریخته و روی سینی شکوفه بزنید. دقت کنید که باید بین شیرینی فاصله باشد، زیرا پس از پختن در فر، به فضای بیشتری نیاز دارد.
- مرحله ششم: روی شیرینیها پسته خرد شده بریزید و آنها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
نکته: شیرینی نازک نارنجی بجنوردی نیز مشابه همین دستور تهیه بالا است.
نکات مهم در طرز تهیه شیرینی نازک
برای آنکه در نتیجه کار، یک شیرینی یا کیک نازک خوشمزه و حرفهای داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- گرم کردن فر، پیش از پخت شیرینیها اهمیت زیادی دارد؛ پس اجازه دهید تا فر کاملا گرم شود.
- علاوه بر پودر پسته، کنجد نیز انتخابی مناسب برای تزیین شیرینی نازک است.
- با توجه به تفاوت انواع مختلف فر، زمان پخت معرفی شده به صورت حدودی است. در هنگام پخت دقت کنید که سطح شیرینیها طلایی شده، اما نسوزند.
روش نگهداری شیرینی نازک
پس از آشنایی با طرز تهیه نان نازک قزوین، اکنون این سوال پیش میآید که شیرینی نازکی را چگونه نگهداری کنیم؟ پس از پخت و خنک شدن شیرینیها، آنها را داخل یک ظرف دربدار چیده و در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. شیرینی نازک از انواع شیرینی خشک بوده و در حدود ۳ هفته سالم میماند، به شرط آنکه به شیوه درست نگهداری شود. اگر فضای منزل شما خیلی گرم است، میتوانید شیرینیها را در یخچال بگذارید.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی نازک
شیرینی نازوک در معرض هوای آزاد بافت خود را از دست میدهد، پس ظرف نگهداری شیرینی باید دربدار باشد. همچنین دقت کنید که درب ظرف نان نازک قزوینی باز نماند.
شیرینی نازک سوغات شهرهای مختلف ایران
در این مطلب طرز تهیه شیرینی نازک به ۳ روش متفاوت و با دستور پخت شهرهای مختلف ایران را آموزش دادیم. شما میتوانید مواد اولیه موردنیاز را تهیه کرده و مشغول درست کردن شیرینی نازک خانگی و خوشمزه شوید.
البته، اگر هوس خوردن شیرینی نازک یا هر نوع شیرینی دیگری را کردهاید، اما زمان کافی برای تهیه آن در منزل را ندارید یا میخواهید از مهمانان خود با این شیرینی پذیرایی کنید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش شیرینی انلاین در اسنپ فود، هر آنچه را که میخواهید سفارش داده و در کمترین زمان ممکن در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
سوالات متداول
برای طرز تهیه شیرینی نازک چه روشهایی وجود دارد؟
شیرینی نازک را معمولا با سه روش قزوینی، ارمنی و نارنجی تهیه میکنند که هر روش تفاوتهایی دارد.
چرا سطح شیرینی نازک برشته نشد؟
اگر زمان پخت شیرینی نازک کافی نباشد، سطح شیرینیها برشته نخواهد شد. قبل از خارج کردن شیرینیها از فر، پخت آنها را بررسی کنید.
شیرینی نازک را چگونه نگهداری کنیم؟
شیرینیها را در ظرفی دربدار بچینید و در محلی خشک و خنک نگهداری کنید تا چند هفته سالم بماند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402