برای تهیه مربای تمشک به مواد خاص و عجیبی نیاز ندارید. البته میوه تمشک در تمام نقاط ایران قابل درسترس نیست اما به هر حال بدنیست بدانید که چطور میتوان این مربای لذیذ را تهیه کرد. میوه تمشک طبع سردی دارد و کمی ترش مزه است. به همین دلیل شما میتوانید از طرز تهیه مربای تمشک با عسل استفاده کنید. عسل را به جای شکر در طبخ مربا استفاده کنید.
مربای تمشک خوشمزه و خوش رنگ
مرباها همیشه یکی از لذیذترین اجزای سفره صبحانه ایرانی بوده و هستند. در تهیه مربا شما به ماده اصلی و اولیه، کمی شکر و البته صبر و حوصله فراوان، احتیاج خواهید داشت. ما در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه مربای تمشک جنگلی و هوس انگیز را برای شما شرح دهیم. مواد اولیه راحت و ساده هستند و حتما در منزل آنها را دارید. اما اگر برای تهیه مربای تمشک به هر دلیلی وقت و یا حتی حوصله نداشتید با سفارش آنلاین غذا ، میتوانید یک شیشه مربای تمشک لذیذ را درب منزل تحویل بگیرید.
مربای تمشک محلی
طرز تهیه مربای تمشک جنگلی، مربای تمشک مازندرانی، مربای تمشک محلی و مربای تمشک خانگی یکی است. در تمام آنها از تمشک و شکر استفاده میشود. در حالت کلی ما 200 نوع تمشک داریم که قرمز و مشکی آن در ایران وجود دارد. در ادامه طرز تهیه این مربای متفاوت را برای شما شرح خواهیم داد.
مربای تمشک محلی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 تا 45 دقیقه |
میزان سختی | درجه سختی کم |
مواد لازم برای تهیه مربای تمشک محلی
مواد لازم برای تهیه این مربا به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تمشک | 1 کیلو |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
شکر | 1 تا یک و نیم کیلو |
طرز تهیه مربای تمشک
طرز تهیه این مربا خوشمزه به شرح زیر است:
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه مربای تمشک بدون دانه یا مربای تمشک وحشی ، ابتدا باید برگهای تمشک را جدا کرده، آن را شسته و برای بهتر شدن شسته شدن، آنها را در یک تشت پر از آب بریزید. ۱۵ دقیقه به آنها استراحت بدهید، سپس آنها را آبکش کرده و دوباره این مراحل را تکرار کنید تا تمشک شما به خوبی شسته شود.
- مرحله دوم: در گام بعدی تمشکها را به درون یک قابلمه ریخته و لابلای تمشکهای موجود در قابلمه، شکر اضافه کنید. این مخلوط را به مدت 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی آب بیندازد. اگر تمشکهای شما ترش بود به شما توصیه میکنیم که 1 کیلو و نیم شکر و اگر تقریباً شیرین بودند، 1 کیلو شکر برای شما کافی خواهد بود. دقت کنید که اگر تمشک را از فریزر در میآورید، 6 ساعت با شکر آنها را در هوای آشپزخانه و در ظرف بسته قرار بدهید تا آماده طبخ شوند.
- مرحله سوم: در مرحله سوم بعد از اینکه ۶ ساعت تمشکها با شکر استراحت کردند، آنها را درون قابلمه ریخته بر روی حرارت قرار میدهیم. در ابتدای کار درب قابلمه را ببندید و شعله را زیاد کنید تا تمشکها و شکر به جوش آیند. سپس درب قابلمه را برداشته حرارت را نیز کم کنید. در مدت زمان پخت کفهایی بر روی مربا ایجاد میشود که باید آنها را به صورت مداوم از مربا جدا کنید تا یک مربای شفاف داشته باشید.
- مرحله چهارم: در مرحله آخر بعد از گذشت تقریباً 1 ساعت که مربای شما به غلظت کافی رسید، گلاب را به این ترکیب اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. بعد از آن میتوانید وانیل را نیز به آنها اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را در کناری قرار داده تا مربای شما خنک شود و در انتها آنها را درون شیشههای تمیزی ریخته در یخچال نگهداری کنید.
مربای تمشک با عسل
طرز تهیه مربای تمشک با عسل با طرز تهیه مربای تمشک رژیمی یکی است، شما فقط نیاز دارید تا به جای شکر از عسل استفاده کنید. تهیه این مربا همانند طرز تهیه مربای شاه توت آسان و البته جذاب است.
طرز تهیه مربای تمشک | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 تا 45 دقیقه |
میزان سختی | درجه سختی کم |
مواد لازم برای تهیه مربای تمشک محلی
برای تهیه مربای تمشک با عسل به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تمشک | 1 کیلو |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
عسل | 4 تا 5 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربای تمشک با عسل
برای تهیه این نوع مربا مراحل زیر راانجام دهید:
- مرحله اول: تمشکها را شسته و آب آنها را جدا کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اگر تمایل داشتید شربت تمشک هم داشته باشید به شما توصیه میکنیم که یک لیوان آب بر روی تمشکها بریزید. این گونه شما به راحتی میتوانید مربای تمشک و شربت را با هم تهیه کنید.
- مرحله دوم: در مرحله بعد وقتی که تمشکها به خوبی پخته و نرم شدند ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل به مربای تمشک خود اضافه کنید. این یک طرز تهیه مربای تمشک عالی است که به شما اجازه میدهد ضمن تهیه یک مربای لذیذ، بتوانید یک مربای رژیمی داشته باشید که برای ورزشکاران و افراد دیابتی هیچ ضرری ندارد. بعد از خنک شدن مربا میتوانید آن را به شیشههای مربا منتقل کرده و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مربای تمشک ژله ای خانگی
فراموش نکنید که گلاب و وانیل، کاملا اختیاری هستند. اگر تمایل داشتید که شربت تمشک نیز تهیه کنید، در همان ابتدای کار یک لیوان آب درون قابلمه بریزید و در ۱۵ دقیقه آخر شربت را با ملاقه از مربا جدا کنید. فراموش نکنید که تمشک ترش است و نیازی به طهم دهندهای مانند آبلیمو نخواهد داشت. ضمناً در طرز تهیه مربای تمشک ژله ای ، کافیست که یک قاشق غذاخوری ژله هم رنگ تمشک به محتویات قابلمه اضافه کنید.
مربای تمشک و تمام حرف و حدیثها
دستور پخت مربای تمشک همانند طرز تهیه مربا گلابی فقط به میوه مخصوص خود و شکر احتیاج دارد. تهیه این مربا آسان است و هیچ زحمتی ندارد، اما باز هم تاکید میکنیم که در تهیه مرباها صبور باشید. امیدواریم که مقاله تهیه شده برای شما مفید باشد و شما را در تهیه یک مربای خوشمزه راهنمایی کند.
نظرات کاربران