پیتزا به غذایی لذیذ تبدیل شده که همه و همه عاشق آن هستند، حتی گیاهخواران. خمیر گردی که با کلی خوردنیهای باور نکردنی، خوش طعم و یک لایه پنیر طلایی شده پر میشود. برای درست کردن پیتزا همیشه دستتان باز است. هر چیزی که در یخچال پیدا میکنید را روی نان پیتزا بگذارید و کمی پنیر روی آن بریزید. حتی برای پنیر هم هیچ محدودیتی ندارید. شک نکنید که خوشمزه خواهد شد.
در این مطلب از اسنپ فود مجموعهای از ایدههای خاص برای طرز تهیه پیتزا سبزیجات را جمع آوری کردیم. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
1- طرز تهیه پیتزا سبزیجات کلاسیک
سنتیترین نوع پیتزا سبزیجات، نوع کلاسیک آن است که همه نوع سبزیجات را در خود دارد. این نوع پیتزا احتمالاً اولین انتخاب بسیاری از ما خواهد بود. به همین دلیل در این مجموعه هم طرز تهیه آن را اول از همه آوردهایم.
نکته: برای تمام انواع پیتزا میتوانید از خمیر پیتزا آماده فروشگاهی یا خمیر پیتزایی که خودتان درست میکنید، استفاده کنید.
مواد لازم برای پیتزا سبزیجات کلاسیک
- خمیر پیتزا (قطر 30 سانتی متر) یک عدد
- بادمجان متوسط (حلقهای خرد شده) یک عدد
- کدو سبز متوسط (حلقهای خرد شده) یک عدد
- روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای قرمز و زرد از هر کدام یک عدد
- پیاز قرمز خرد شده نصف پیمانه
- اسفناج تازه نصف پیمانه
- سس گوجه فرنگی نصف پیمانه
- پنیر موزارلا (رنده شده) یک پیمانه

مراحل تهیه پیتزا سبزیجات کلاسیک
- فر را در 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- بادمجان و کدو خرد شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید. البته اگر دوست دارید میتوانید آنها را گریل کنید.
- پیاز و فلفلها را هم در حدی که کمی سبک شوند، تفت بدهید. بعد اسفناجها را به آنها اضافه کنید و حدود سه دقیقه فرصت دهید تا اسفناج بپزند.
- خمیر پیتزا را روی سینی فر بگذارید. کمی روغن زیتون روی آن بمالید. سس گوجه را روی آن پخش کنید. پنیر پیتزا را روی خمیر بریزید. سپس تمام سبزیجات را روی آن بچینید.
- سینی فر را برای 15 دقیقه در فر بگذارید تا پنیر روی پیتزا آب شده و طلایی رنگ شود. حالا پیتزا آماده است.
2- طرز تهیه پیتزا سبزیجات مخصوص
پیتزا مخصوص سبزیجات هم شباهت بسیاری به پیتزا کلاسیک دارد ولی شاید کمی از نظر سلامتی بهتر باشد چون سبزیجات آن تفت داده نمیشوند.
مواد لازم برای تهیه پیتزا سبزیجات مخصوص
- خمیر پیتزا دو عدد
- کدو سبز (ورقه شده) یک پیمانه
- قارچ (خرد شده) یک پیمانه
- فلفل سبز (خرد شده) نصف پیمانه
- پیاز (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- پنیر موزارلا (رنده شده) یک و نیم پیمانه
- روغن زیتون یک قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس پیتزا سبزیجات
- سس گوجه نصف پیمانه
- جعفری تازه (خرد شده) یک قاشق غذاخوری
- شکر یک و نیم قاشق غذاخوری
- ریحان خشک شده یک و نیم قاشق غذاخوری
- پودر سیر نصف قاشق چایخوری
- فلفل یک چهارم قاشق چایخوری
- آب یک چهارم پیمانه

راستی اگر به سس های خانگی مخصوص پیتزا علاقه مندید مقاله دستور پخت سس خانگی پیتزا را از دست ندهید.
مراحل تهیه پیتزا سبزیجات مخصوص
- خمیر پیتزا را از قبل آماده کنید. میتوانید از خمیر آماده پیتزا هم استفاده کنید.
- در یک قابلمه تمام مواد سس را با هم مخلوط کنید و حدود 15 تا 18 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- خمیرهای پیتزا را داخل سینی فر قرار دهید و از سسی که درست کردید روی هر دو خمیر بمالید. فقط کمی از لبههای خمیر را سس نزنید.
- سبزیجات را روی خمیر بچینید و روی آنها پنیر پیتزا پخش کنید.
- پیتزاها را برای حدود 15 دقیقه در فر قرار دهید. بعد از اینکه لایه پنیر روی آنها کاملاً طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید و برای سرو آماده کنید.
3- طرز تهیه پیتزا اسفناج
اسفناج همه ما را یاد ملوان زبل میاندازد. البته که اسفناج به همان اندازه هم مواد مغذی دارد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا اسفناج
- خمیر پیتزا دو عدد
- اسفناج تازه دو پیمانه
- گوجه متوسط (ریز خرد شده) دو عدد
- ریحان (خرد شده) دو قاشق غذاخوری
- سیر یک حبه
- پنیر موزارلا دو پیمانه
- آویشن یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن زیتون یک و نیم قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم

مراحل تهیه پیتزا اسفناج
- فر را روشن کنید و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود.
- خمیرهای پیتزا را روی سینی فر قرار دهید.
- روغن زیتون، نمک، آویشن و سیر را با هم مخلوط کنید و روی خمیر پیتزا بمالید.
- نصف پیمانه از پنیر موزارلا را روی خمیرها پخش کنید.
- سپس یک لایه اسفناج و سپس یک لایه گوجه فرنگی بچینید.
- بقیه پنیرها را روی پیتزاها بریزید.
- پیتزا را برای حدود 10 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. وقتی پنیر روی آنها طلایی شد از فر خارج کنید و با ریحان تازه تزیین کنید.
4- طرز تهیه پیتزا سبزیجات رنگارنگ
قرار نیست پیتزا سبزیجات همیشه رنگ سبز داشته باشد. گاهی وقتها میتوانید از چند رنگ سبزیجات مختلف استفاده کنید و پیتزای رنگارنگ درست کنید.
مواد لازم برای تهیه پیتزا سبزیجات رنگارنگ
- خمیر پیتزا دو عدد
- هویج متوسط (خرد شده) دو عدد
- کلم بروکلی (خرد شده) یک پیمانه
- گوجه فرنگی (خرد شده) یک پیمانه
- پیاز سفید متوسط (خرد شده) چهار عدد
- زیتون سیاه کنسروی 70 گرم
- پنیر موزارلا یک پیمانه
- شوید تازه (خرد شده) دو قاشق غذاخوری

مراحل تهیه پیتزا سبزیجات رنگارنگ
- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- خمیر پیتزا را که خودتان آماده کردهاید داخل سینی فر مستطیلی پهن کنید.
- هویج، کلم بروکلی، گوجه، پیاز و زیتون را روی خمیر بچینید و پنیر موزارلا را روی آنها بریزید.
- پیتزا را برای حدود 10 دقیقه داخل فر بگذارید تا پنیر ذوب شود. بعد از فر خارج کنید و با شوید خرد شده تزیین کنید.
5- طرز تهیه پیتزا سبزیجات گریل شده
طعم سبزیجات گریل شده خیلی خاص است. حالا تصور کنید قرار باشد این طعم خاص را در پیتزا بچشید.
مواد لازم برای تهیه سبزیجات گریل شده
- بادمجان کوچک دو عدد
- فلفل قرمز یک عدد
- پیاز متوسط (خرد شده) یک عدد
- سیر (دونیم شده) 12 حبه
- گوجه فرنگی بزرگ (خرد شده) یک عدد
- زیتون سیاه کنسروی یک چهارم پیمانه
- ریحان (درشت خرد شده) یک پیمانه
- پنیر موزارلا یک چهارم پیمانه
- نان پیتا چهار عدد
- روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک یک قاشق چایخوری

مراحل تهیه پیتزا سبزیجات گریل شده
- بادمجانها را برش بزنید و روی آنها نمک بمالید. حدود نیم ساعت منتظر بمانید تا تلخی آنها گرفت شود. بعد از نیم ساعت آنها بشورید خوب خشک کنید.
- بادمجانها را با یک برس کاملاً به روغن زیتون آغشته کنید. سپس هر طرف آنها را حدود چهار تا پنج دقیقه روی حرارت متوسط گریل کنید.
- در یک کاسه فلفل قرمز، پیاز و سیر و یک قاشق غذاخوری روغن را با هم مخلوط کنید. این سبزیجات را هم برای حدود هشت تا ده دقیقه گریل کنید.
- نانهای پیتا را هم کاملاً آغشته به زیتون کنید. آنها را هم حدود یک تا دو دقیقه روی حرارت قرار دهید.
- نانها را روی سینی فر بگذارید. سبزیجات گریل شده، گوجه، فلفل قرمز و زیتون را روی آن بچینید و با پنیر روی آنها را بپوشانید.
- پیتزاها را داخل فر بگذارید و حدود سه تا چهار دقیقه فرصت دهید تا پنیر کاملاً ذوب شود. بعد روی آنها ریحان بریزید و نوش جان کنید.
6- طرز تهیه پیتزا قارچ و بروکلی
ترکیب قارچ و بروکلی، آن هم در پیتزا واقعاً بینظیر خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا قارچ و بروکلی
- خمیر پیتزا دو عدد
- قارچ تازه (خرد شده) یک پیمانه
- پیاز (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- سیر (رنده شده) چهار حبه
- کلم بروکلی (خرد شده) سه پیمانه
- گوجه فرنگی کوچک چهار عدد
- ریحان تازه (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- سس گوجه فرنگی نصف پیمانه
- آب دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا یک و نیم پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده) یک سوم پیمانه

مراحل تهیه پیتزا قارچ و بروکلی
- فر را روشن کنید و بگذارید در دمای 180 درجه سانتیگراد خوب گرم شود.
- در یک تابه کمی روغن زیتون بریزید و قارچ، پیاز و سیر را در آن تفت دهید.
- کلم بروکلی و آب را داخل قابلمه بریزید و بگذارید کمی بپزد. بعد با آب سرد آبکشی کنید.
- خمیر پیتزاها را روی سینی فرقرار دهید. سس گوجه را روی آنها پخش کنید. نصف پنیر موزارلا را روی خمیر بریزید.
- قارچ، گوجه، بروکلی و ریحان را روی پنیر پیتزا بچینید. حالا بقیه پنیر موزارلا و پنیر پارمزان را روی آنها بپاشید.
- سینی فر را برای حدود 12 تا 14 دقیقه در فر بگذارید تا پنیرها کاملاً ذوب شوند.
اگر احساس می کنید تا اینجای کار پیتزاهای سبزیجات نتوانسته اند توجهتان را جلب کنند و به دنبال پیتزاهای جذاب تر میگردید طرز تهیه پیتزا پپرونی را بخوانید.
7- طرز تهیه پیتزا سبزیجات با سس پستو
سس پستو، اسفناج و بروکلی همه سبز هستند. تجربهای جدید از یک پیتزای سبز و همیشه سبز، داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه پیتزا سبزیجات با سس پستو
- خمیر پیتزا دو عدد
- اسفناج تازه دو پیمانه
- کلم بروکلی تازه (خرد شده) یک و نیم پیمانه
- پیازچه (خرد شده) دو عدد
- سیر (رنده شده) چهار حبه
- سس پستو یک چهارم پیمانه
- پنیر موزارلا دو پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده) یک سوم پیمانه
- روغن کانولا دو قاشق غذاخوری
- آویشن یا ریحان خشک یک قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- آب به مقدار لازم

مراحل تهیه پیتزا سبزیجات با سس پستو
- فر را در دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
- در یک قابلمه حدود نصف پیمانه آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. سپس اسفناجها را حدود سه تا پنج دقیقه در آن بپزید. اسفناج پخته را آبکش کنید و با کمک یک غذاساز کاملاً له کنید.
- سس پستو، آویشن، نمک و روغن کانولا را هم به اسفناج اضافه کنید و مجدد غذاساز را روشن کنید تا با هم مخلوط شوند.
- ترکیب سس پستو و اسفناج را روی خمیر پیتزا پخش کنید. روی آنها کلم بروکلی، پیازچه، سیر و پنیر موزارلا بریزید و در آخر پنیر پارمزان را روی آن پخش کنید.
- پیتزاها را برای حدود 10 تا 12 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بپزید تا پنیر آن ذوب شده و طلایی رنگ شود.
8- طرز تهیه پیتزا گوجه فرنگی
یکی از خوشمزه و خوشرنگترین انواع پیتزا سبزیجات، پیتزا گوجه فرنگی است. درست کردن آن هم بسیار ساده است.
مواد لازم برای تهیه پیتزا گوجه فرنگی
- خمیر پیتزا دو عدد
- گوجه فرنگی متوسط (حلقهای برش خورده) پنج عدد
- زیتون 50 گرم
- فلفل دلمهای (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- سس مایونز دو سوم پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده) یک سوم پیمانه
- پنیر موزارلا (رنده شده) دو پیمانه
- ریحان تازه (خرد شده) یک قاشق غذاخوری
- پودر سیر نصف قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
درصورتیکه مواد اولیه برای طرز تهیه انواع پیتزا سبزیجات را در خانه ندارید، میتوانید آنها را بهصورت آنلاین و بهصرفه سفارش دهید و دم در منزل تحویل بگیرید:

مراحل تهیه پیتزا گوجه فرنگی
- فر را در دمای 180 درجه گرم کنید. خمیر پیتزاها را روی سینی فر بگذارید.
- در یک کاسه کوچک سس مایونز، پنیر پارمزان، ریحان، پودر سیر و نمک را با هم مخلوط کنید.
- این سسی که درست کردید را روی خمیر پیتزاها پخش کنید. نصف پنیر موزارلا را روی آن بریزید. گوجه، زیتون و فلفل سبز را هم روی آن بچینید.
- بقیه پنیر موزارلا را روی پیتزاها پخش کنید و سینی فر را در طبقه وسط فر برای حدود 15 تا 20 دقیقه بگذارید تا خمیر کاملاً بپزد و پنیر ذوب شده و طلایی شود.
نکات مهم در طرز تهیه پیتزا سبزیجات
- پنیر موزارلا رطوبت زیادی دارد به همین دلیل سعی کنید در هنگام درست کردن هر پیتزایی، از جمله پیتزا سبزیجات، پنیر موزارلا زیاد استفاده نکنید.
- پیتزا معمولاً در دمای بالا پخته میشود. پس لازم نیست که حتماً برای درست کردن پیتزا سبزیجات، آنها را از قبل بپزید. در همان دما به راحتی تمام سبزیجات پخته میشوند.
- استفاده از سنگ مخصوص پخت پیتزا در درست کردن پیتزای حرفهای کمک زیاد میکند ولی نبودن آن هم ایرادی نخواهد داشت. فقط حواستان باشد که حتماً فر را خوب گرم کنید.
- اگر از خمیر آماده یخزده یا یخچالی استفاده میکنید، حتماً از قبل آنها را بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
- سسهای مختلفی برای پیتزا میتوانید استفاده کنید. از سس گوجه و پستو گرفته تا سس باربیکیو. انتخاب نوع سس کاملاً سلیقهای است.
- پیتزای گرم بسیار دلچسب است ولی این به معنای داغ داغ خوردن پیتزا نیست. کمی فرصت دهید تا حرارت پیتزا کم شود. در این حالت لذت خوردن پیتزا را بیشتر حس میکنید.
در انتها توجه شما را به یک پیتزای متفاوت با طعمی به یادماندنی جلب می کنیم و آن چیزی نیست جز پیتزای مرغ و قارچ خانگی.